Вярвате ли в "Има госопд и всичко се връща на този свят"?

• 30 887
  • 320
  •   1
Отговори
# 285
Някой път е много трудно да се формулира "злото" и "връщането". Какво означава да си сторил зло? И на кого трябва да се връща? Понякога доброто се приема като зло, друг път злото като добро..Единствения път лично за мен е, да се уча от грешките си, да не причинявам умишлено страдания другиму, да постигна някаква вътрешна хармония. Но да чакам отмъщение от Господ (в който не вярвам), в кармата или в равновесието на природата? Не, не обръщам да ми ударят и другата буза, не отмъщавам, нито чакам нещо си да отмъсти за мен. Опитвам се да забравя, да си взема поука и да продължа напред. Ако човек живее в хармония със себе си не си задава такива въпроси.
Жалко,че всички "невярващи"не са като теб.Планетата щеше да е рай.А иначе ако не вярваш в Бог(не Христос,Буда,Мохамед и т.н)Интересно ми е лично ти в какво вярваш?Наистина,от думите ти личи,че носиш най-важните неща в сърцето,но тогава в какво вярваш?Какъв е смисълът на доброто?И вярваш ли че ти си плод на случайната еволюция на маймуните?  bouquet

Отговарям ти-вярвам в развитието, в положителното, в толерантността. Вярвам, че доброто провокира добро. Всъщност десетте божии заповеди са били мое кредо и преди да попадна на библията и да я прочета. Дали сме произлезли от маймуните, от семенце паднало от космоса или от творческия седмичен експеримент на Господ? Няма да се правя на умница и философ. За мен живота е дар, независимо от кого и е глупост да го разпиляваш като брашно на вятъра..

# 286
Жалко,че всички "невярващи"не са като теб.Планетата щеше да е рай.

Много обидно. Ще рече човек, че невярващите са единственият източник на злина...  Rolling Eyes

# 287

Много обидно. Ще рече човек, че невярващите са единственият източник на злина...  Rolling Eyes
Ми щом виждаш причина да се обиждаш.обиждай си се.Аз за това сложих думата в кавички ама както и да е...И що се обиждаш? newsm78Щото не си великодушна и не можеш да прощаваш,и си омъстителна или щото не вярваш newsm78

# 288
Някой път е много трудно да се формулира "злото" и "връщането". Какво означава да си сторил зло? И на кого трябва да се връща? Понякога доброто се приема като зло, друг път злото като добро..Единствения път лично за мен е, да се уча от грешките си, да не причинявам умишлено страдания другиму, да постигна някаква вътрешна хармония. Но да чакам отмъщение от Господ (в който не вярвам), в кармата или в равновесието на природата? Не, не обръщам да ми ударят и другата буза, не отмъщавам, нито чакам нещо си да отмъсти за мен. Опитвам се да забравя, да си взема поука и да продължа напред. Ако човек живее в хармония със себе си не си задава такива въпроси.
Жалко,че всички "невярващи"не са като теб.Планетата щеше да е рай.А иначе ако не вярваш в Бог(не Христос,Буда,Мохамед и т.н)Интересно ми е лично ти в какво вярваш?Наистина,от думите ти личи,че носиш най-важните неща в сърцето,но тогава в какво вярваш?Какъв е смисълът на доброто?И вярваш ли че ти си плод на случайната еволюция на маймуните?  bouquet

Отговарям ти-вярвам в развитието, в положителното, в толерантността. Вярвам, че доброто провокира добро. Всъщност десетте божии заповеди са били мое кредо и преди да попадна на библията и да я прочета. Дали сме произлезли от маймуните, от семенце паднало от космоса или от творческия седмичен експеримент на Господ? Няма да се правя на умница и философ. За мен живота е дар, независимо от кого и е глупост да го разпиляваш като брашно на вятъра..
Е значи все пак вярваш в нещо.Когато човек казва "не вярвам в Бог"разбирам,че не вярва изобщо в нищо,за него всичко е плод на случайноста....

# 289
Не знам дали има Господ, но знам ,че всичко се връща.

# 290
Да, вярвам, дори да е след доста време.

# 291

Много обидно. Ще рече човек, че невярващите са единственият източник на злина...  Rolling Eyes
Ми щом виждаш причина да се обиждаш.обиждай си се.Аз за това сложих думата в кавички ама както и да е...И що се обиждаш? newsm78Щото не си великодушна и не можеш да прощаваш,и си омъстителна или щото не вярваш newsm78

Доста неприемлив тон за "вярващ", но ако си такъв/такава, знаеш, че раят не се определя от качеството на хората, а от това дали Бог е с тях!

Последна редакция: пт, 11 сеп 2009, 01:48 от mom

# 292
 ако Господ трябва да ни съди справедливо, здравата сме загазили. #Crazy newsm78

Темата наистина е сложна и винаги има опасност някой да разтълкува думите ни погрешно.

Точно защото темата е сложна и т.н., трябва да се внимава (да не говорим колко е важна). Сама виждаш какво изречение си написала, без да е нужно да се тълкува Simple Smile. Но знам, какво си искала да кажеш и те поздравявам за това. Не е нужно да ми обясняваш.  

# 293

...

Ми той затова освен справедлив е и "благ и великодушен".

# 294

...

Ми той затова освен справедлив е и "благ и великодушен".

Здравей Джуди, великият цитат не е произведен от мен, аз също просто го коментирах...
При копирането, обаче, не са му излезли кавичките.  Simple Smile Но тук не сме търсили да слагаме начало на нова тема, по-скоро изчерпвахме такава

# 295
Пък аз избягвам емотиконите, не ги харесвам. На това трябваше да сложа една усмивка.

# 296

Много обидно. Ще рече човек, че невярващите са единственият източник на злина...  Rolling Eyes

Доста неприемлив тон за "вярващ", но ако си такъв/такава, знаеш, че раят не се определя от качеството на хората, а от това дали Бог е с тях!
Тука нещо си се поомотала.А относно тона...Ми ако трябва все някъде някога ще си плащам за всичко Mr. GreenСпоко!Ма понеже не ми пука много.много та си я карам както ми харесва.Тва че съм вярваща не ме прави "светица" нали?                                 п.с Не вярвам Бог да ни съди за каквото и да било.Според мен такива са правилата на играта.Каквото почукало,такова се обадило!

# 297
Всъщност ето какво мислят и други хора по казуса "има ли го Бог,няма ли го..."http://www.xnetbg.com/new/forum/index.php/topic,8970.0.html:mrgreen:

# 298
Не всичко се връща, молитвата гласи "прости нам греховете ни, КАКТО НИЕ ПРОЩАВАМЕ НА НАШИТЕ ДЛЪЖНИЦИ". Неведнъж съм се сблъсквала с Божията милост и съм сигурна, че нищо не ни се случва случайно.

# 299
"Господ забавя, но не забравя!" Peace

Общи условия

Активация на акаунт