Вярвате ли в "Има госопд и всичко се връща на този свят"?

• 30 902
  • 320
  •   1
Отговори
# 255
Вярвам,че всичко се връща на този свят!На всеки според делата му.
Peace

# 256
Трябваше да си пуснем анкетка, че да можем да анализираме резултатите.
А аз си разсъждавам лаишки, ако толкова много хора вярват, че всичко се връща, то би трябвало да живеем в един добър свят, където всеки се замисля какво прави... А дали е така?
Чудя се вие които казвате, че вярвате, лъжете ли, смятате ли, че да си имаш извънбрачни връзки е добро... и дали ще ви се върне...
Не се заяждам, интересно ми е.
Форума е пълен с теми, в които се съветваме колко е хубаво да си имаш любовник, а може и благородна лъжа да има...
Лиле, просто питам, нямам време да правя статистики коя потребителка какво писала в други теми и тази... Говоря по принцип.

# 257
Защо всички очакат лошите хора да ги настигне някакво възмездие. Хитлер гръм ли го удари?
Наполеон от чума ли умря!? Дори Сталин не го застигна нищо!
Ами защото има хора които разбират,че нещата не свършват дотук.Т.е два метра под земята.Всичко продължава и ако не внимаваме как живеем може да се окажеме в много кофти ситуация Mr. Green

# 258
  • Linz
Чудя се вие които казвате, че вярвате, лъжете ли, смятате ли, че да си имаш извънбрачни връзки е добро...
Изглежда, че има хора, които не мислят, че е нещо лошо- сексът не е злина. Само предполагам- аз нито вярвам, че делата се връщат, нито имам извънбрачни връзки.

# 259
Да съдиш другите не беше ли грях? А, да раздаваш правосъдие? И да не можеш да простиш и да се надяваш за отмъщение?

# 260
Да съдиш другите не беше ли грях? А, да раздаваш правосъдие? И да не можеш да простиш и да се надяваш за отмъщение?
  Mr. Green от най-тежките при това

# 261
  • Бургас
Да,вярвам

# 262
Например някои ти направи нещо лошо,и приятелите ви успокояват с "Има господ и всичко се връща"Вие вярвате ли че наистина е така........Аз лично нямам още наблюдения.Затова питам хора,които са повярвали в тези думи и са се убедили ,че са верни.Ако не ви притеснява може и с примери да ги потвърдите.

Не, и не искам всичко да се връща--аз забравям лошото. Няма смисъл от агресия и отмъщения.

# 263
О да, вярвам. Ще споделя една дребна и смешна случка, но все пак е и малко по темата.
 Гледам си аз на кино, любимият Хари Потър 6, а до мене седи една..... абе доста простееше. Смееше се на висок глас, коментираше, качваше си краката върху седалката отсреща и тъкмо с мислех колко ме дразни, в същия момент цялата се заля с вода (беше забравила да си затвори бутилката с минерална вода).

Не злобея, ама ми стана едно.... приятно!  Crazy

# 264
 Mr. Green от най-тежките при това

Да, грях е да съдиш другите. Който съди другите, сам ще бъде осъден. Това е логиката на християнската философия. Ако искаш да ти се простят греховете, самият ти трябва да простиш на този, който те е ощетил по някакъв начин. В молитвата "Отче наш" е заложено точно това - "Прости ми дълговете (греховете) така, както аз самият прощавам на длъжниците си". Затова трябва да желаем прошка за тези, които са се провинили спрямо нас, а не отмъщение - в наш личен интерес е. Трябва да молим за милост от Господ (и за нас, и за ближните си), а не за справедливост, защото самите ние иаме прекалено много трески за дялане и ако Господ трябва да ни съди справедливо, здравата сме загазили.

# 265
Да, вярвам  Peace
Ще преразкажа една история, която знам от баба, а тя от майка си (прабаба ми):
Било военно време и освен жените, по градовете и селата били останали само куците и сакатите мъже. Близка на прабаба ми (не се сещам каква роднина) била мома и много я искал за жена един мъж, който нямал едно око. Тя обаче и дума не давала да се чуе, защото била видна красавица  Wink и не можела да се омъжи за кьорав мъж. Когато войната свършила, въпросната дама се омъжила за снажен момък. Били веднъж на някаква сбирка (или нещо такова), когато плъх минал през краката на събралите се. Снажният момък хвърлил нож по плъха, но ножът явно рекуширал някъде и се забил в лицето му, близо до окото. Младежът загубил окото си....

Знам че звучи като приказка и не съм 100% сигурна в достоверността, но този разказ за мен е като поговорка, че от съдбата си не можеш да избягаш.

# 266
Аз вярвам в нещо друго,а имено че децата изкупват греховете на родителите си!
Ако нещо се връща,то се връща на децата за съжаление.

# 267
  • Linz
Аз вярвам в нещо друго,а имено че децата изкупват греховете на родителите си!
Ако нещо се връща,то се връща на децата за съжаление.
А защо вярваш в това, след като виждаш колко е несправедливо? newsm78

Много е хубаво това, което Маги ДС каза за прошката и отмъщението Peace

# 268
Може би заради всичко което ми се е случило,и заради думите на хората около мен Рени .

# 269
е може и да не е точно провидение. Просто един лош човек все в един момент греши и идва възмездие. Т.е когато чевек върши много злини все в един момент късметът му изневерява и на него също му се случва злина. За нас това е възмездие. А може и да е случайност.
Въпросът е как реагираме на това. Зависи какво ни е причинил. Някои неща не се прощават. Бог е милостив и всеопрощаващ. Аз не съм всеопрощаваща.

Общи условия

Активация на акаунт