Отговори
# 315
Ехо привет, лек път на пътуващите към срещата.
Аз само да се оплача малко преди да сте затворили поредната сесия!

Аз съм мокра почти до кости (е малко преувеличавам…), а трябва още поне 3 часа да се бачка. Та както вие си се оплаквате и съвсем основателно от жегата, тук ни връхлитат водни порои. Пак добре, че не съм в южната част, то там наводнения ще има. Отидохме ние на обяд (то столът ни е в главната сграда на 600 метра от нас), любувайки се на прекрасното небе с невероятни облаци – сини,сиви, черни като нарисувани с акварел. Да ама на връщане такъв порой се изсипа и аз трябваше да се връщам сама – е имах чадър, но по целият път Шляп, Шляп, Шляп, Шляп, Шляп и вятър подухва и стана тя, каквато стана… smile3516.Добре че имаме парно та ще си подсуша някой части от облеклото ми. Но как ще се добера до нас??? newsm78 Е, оплаках се и сега мога да бачкам.

Пипи не е твоя вината за носталгията, аз съм в очакване на лелката, та хормоните ми си правят каквото си щат  #Cussing out!
Благодаря на новопосрещналите ме, повече ще ви попиша като доплувам до вкъщи.
 Hug Hug Hug

# 316
  • 42.016399,23.101179
Здравейте и от мен,
нещо днес не ми е ден, хич даже. Изгасна ми колата на едно кръстовище, добре че не е чак толкова оживено и нямаше запалване после. Светнаха и всички лампички, разтропа се нещо вътре в нея и едвам я добутах до спирката на един автобус. #Cussing outДобре че са приятелите, та дотичаха за минутки и си я прибрахме в къщи, а сега само звъня на майстори, обаче всичките заети. Embarassed
Мишанка и аз съм го чела това за говоренето сам на себе с и че имало ефкт, ама още не съм го пробвала.
mimi_23 от шоколада и колата никакъв не ми е проблма да се откажа. Даже ги спрях сега, защото четох те са идеалната храна и за гъбички и бактерии, а нямам намерение да ги охранвам и тях. Wink
milly vanilly това с отрицателният тест на 13 дн нищо още не означава. Стискам ти палци да не  дочакаш лелището. Laughing
Марги-адашче поздравления за порасналите фоликули. Стискам силно палци, този път да се получи.  Praynig Praynig Praynig
DeSten-Kamache прати ни малко дъждец и на тука. Wink
Лек път и много приятно изкарване и от мен на пътуващите. Grinning

# 317
Много отдавна ви чета..не смея да се включа..Писах веднъж в една съседна тема ,за бременност след 30.И ми стана тъжно. Все казват-некачествени яйцеклетките ставали, че инвитро..
Аз съм на...42. По ред причини -стечение на живота ми- сега чак правим бебе. Имам аборт на млади години,нямам усложнениа..
Извинявайте,че си излях мъката. Просто искам да съм една от отбора! Hug

# 318
Идваме, идваме, идваме на срещатаааааааааааа!!!  newsm44 newsm68 newsm62 smile3501

Стана точно така, както си го пожелах! Трябва само утре привечер да намерим някой в Арбанаси/Търново да ми сложи инжекцията Прегнил и инсето може би ще е в понеделник сутринта!

Хайде, сега трябва да досвърша работата си. И как ще стане като акъла ми е вече на друго място?!  Grinning

# 319
Маргаритка  Hug страхотна новина - много хубаво да изкарате на Арбанаси и да пиете по една  cheers cheers cheers няколко пъти и за нас!
Рени    bouquet - добре дошла и аз съм на 42  Hug - така че ..... преследвай целта си  Peace и дано скоро се похвалиш.

# 320
 Heart Eyes Благодаря ви,момичета!  Praynig Успех на всички!

# 321
Ехо,здравейте!Два дни нямах нет и направо изкуках,а толкова работа имам.....
А и вие как ми липсвахте-това е друг въпрос Hug
Ако питате как съм -горе-долу съм добре,явно ще е мъка с тези бъбреци,но все ще се изтърпи в името на доброто! Peace
Милето, местенцето в Арбанаси наистина е страхотно!Няма да се оправдавам аз сега Confused Че и без друго така ми се идвааааааа #Cussing out
Аха,  вече ми стана ясно защо Аргхт си сменил ника-е,това съм го пропуснала,моля да ме извините,но нали съм "малко бременно и изкукало" Joy BlushЕ,Квазимодо,- нека късмета от тук нататък
е на ваша страна! Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover
Опа,имаше и нов член на бандата,който аз съм пропуснала да поздравя с "Добре си дошла,Камъче"
Ифче, какво става с теб-разкажи по подробно за упойките,ако си получила вече съвет Praynig
И аз смятам като Лени, че когато всичко е в умерени граници е абсолютно допустимо.Аз кафе от години пия само по 1 сутрин и то много слабо,защото съм с ниско кръвно- пия и сега.Не ми пречи-напротив-чувствам се добре.А с първата си бременнст се доверих ей така на близки и не пиех кафе в началото-ами ходех като ранен самолет и където седнех заспивах Embarassed Embarassed Embarassed
Сега си казах,че няма да допусна да робувам на всички правила-дори си позволявам сега и чаша топла бира Sick 1-2 пъти в седмицата,заради бъбреците. И Рослем,,Марго,Деми са много прави,а мнението на Пипи,-
Цитат
Май колкото повече знаем,толкова по-трудно ни се получават нещата.
-дано не достигне до очите на моя съпруг,че и без това отдавна се е заканил ми среже кабела и да се сбогувам с интернет,че и той да се види в спокойствие Naughty
Ванхорне, ще се караме ли сега???Или ще хвърлим чоп.......и аз съм се цанила там, не е честно Crossing Arms
Добре,нека сега титлата се връчи на Ленката, но....... после....ще сме в оспорван двубой
В този ред на мисли-вече съм с подновен бремелински гардероб-добре,че сега са на мода такива дрехи с ластици под  bombs Joy Joy Joy,та все още доста хора не са ме разконспирирали Party
Мили Ванили, така се надявах Sad........следващия път дано! Praynig
Паполино, това е България,какво те учудва-предния ми личен лекар пушеше в кабинета и преглежда пациенти #Cussing out
Рени, добре си дошла при нас! HugНа един от прегледите си при моя АГ преди да забременея го попитах:"Не съм ли малко попрехвърлила годините да второ дете?",а той ми отговори-"Не виждам причина да е така,ако ще те успокои ,това ,че в момента имам пациентка на 41-първа бременност"
Така,че -дерзай и късмет! Peace

Весело изкарване на групата в Арбанаси и чакаме репортаж!
А на всички ,които оставаме тук-лека и хубава вечер! Hug

# 322
Малко ви завиждам, че ще се видите в Арбанаси. Обаче искам да си пийнете една бира и от мен. Споменавала съм на Мишока, че пиша в този форум, казах му, че искам да дойда, но отговора беше мълчание. Както и да е мислено съм с вас, а на следващата среща в София ще си организирам нещо Peace Желая ви много весела и купонска събота и лека следкупонска неделя. Надявам се да се "видим" в понеделник  bouquet

# 323
Здравейте ненагледни мои
Ще ви бомбандирам с последната част от статията :

____________________________________________________________________________________________
Продължение:

14
Когато се опитвате да забременеете е много важно да внимавате какви обезболяващи медикаменти приемате, някои от тях могат да увеличат риска от помятане или да попречат на зачеването.
По принцип трябва да се избягват всички обезболяващи с изключение на ацетаминофен (acetaminophen) или Парацетамол (познат още и като Tylenol), които не причиняват вреди. Отбягвайте ибупрофин (ibuprofin), аспирин и други, които могат да попречат на зародиша да се имплантира в матката. Той може да не успее да се имплантира (т.е. да няма бременност) или може да не се имплантира добре, което до доведе до ранен спонтанен аборт.
Най-опасният период, в който трябва да се избягват подобни лекарства е наближаването на овулацията.

15
Както вече знаете, аз съм в постоянно търсене на нова информация за начините на подобряване на фертилността.
Една подпомагаща билка на фертилността, за която напоследък чета се нарича Мака.
Мака е Перуанско растение. Спомага за нормализиране на хормоните. Използва се и при жени и при мъже за засилване на фертилността и либидото. Ефекта от него е намаляване на естрогена, увеличване на прогестерона и освобождаване на тестостерон, съгласно направените проучванията за тази билка.

Край
_______________________________________________________________________________________

Ами това е.
Много ми хареса развихрилото се обсъждане около статията. Затова ще ви напиша и моето мнение , съжалявам ако не се получи накратко и с две думи.

На всички тук в нашият малък форум ни е ясно, че ако нещата ставаха от пръв път, ние нямаше да сме тук и да си даваме кураж. По една или друга причина в някой от етапите на забременяване или бременност нещата тръгват в грешна посока , ние самите имаме конкретни примери - всяка от нас със своята история. Това обаче не значи, че за другата част от жените забременяването е трудно. За тях всико става и то лесно , а нас ни мъчи въпроса " защо и при мен не е така".  Поне мен ме мъчи.

Забелязвам една тенденция и може би не само аз - намаляване на фертилитета на Човека като разумен индивид на земното кълбо. Правя прости сравенения от опит, познанства, информация която чета и други. Задавам си въпроса има ли една глобална причина или е следствие от множество малки камъчета които в краен резултат "обръщат колата". Едно кафе на ден няма да промени нищо , съгласна съм , но дали това кафе в съчетание с нещо друго не е причината нещата да "не стават".

Исках всеки от вас да прочете статията да намери разумното зърно за себе си, без да се захваща за дреболии.
Давам ви пример с мен.

1. Прием на обезболяващи -  Мигрените- появяват се при смяна ха хормоналната картина при мен около овулация и малко преди МЦ. Старая се да не вземам препарати но не всеки път съм способна да устоя на болката. Препаратите срещу мигрена никак не са безобидни.

2. Съпругът ми е с постоянен прием на таблетки за хипертония, холестерол, язва, ставни проблеми,включително и ходи на физиотерапия с ток - какво движещо се, живо и годно да опложда остава след тези интервенции.

3. Лубрикантите- ами много важна част. Факт - един елементарен пример, че така рекламирания Глайдгелен намалява подвижността на плувците или ги убива ( констатирано от гинеколог ) . Лубрикантите върху презервативите на Дюрекс са имали контрацептивен характер дали не важи същото и за нормалните лубриканти на тази марка. ( имат предписание да променят състава но дали е така? )В именно "онези дни" много от нас ползват такива продукти заради зачестения темп на бебеправене, не пречим ли по този начин , не увреждаме ли плувците и така да обезсмисляме задачата. Тук щях да пиша на Бънката че preSeed не се продава в Бг и единственото му преимущество е че не влияе върху качествата на спермата,обаче  предстои задълбочено изследване дали я повлиява положително.

4.Обсъжданото кафе ( слагам там и чая защото ще ви учуди че и двете напитки са сравними по количество кофеин ) . Колко от нас си казват- ох още една чашка че така ме цепи главата или съм нервна. Аз пия по едно кафе на ден,но поне 5-6 чаши чай. Мислех си че НЕ Е като кафето - обаче се оказа че си е. Мислех си дали с този ежедневен пример на кофеин макар и в малки количества не правим "лоша услуга" на самите себе си.

Ето една статия която дава информация за чая и кафето като сравнение за кофеина:
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Въпрос на вкус ли е или е свързано със здравето? За да намери отговор на въпроса, сп. "Грация" разглежда качествата на двете напитки

Чаят и кафето са най-консумираните топли напитки в света. Можем да ги сравняваме, защото имат една и съща основна съставка: кофеинът.

Според мнението на специалистите максимално допустимото количество кофеин на ден трябва да не надвишава 400 мг за възрастни.

При бременните и хората, склонни към тревожност, това количество е 200 мг. Прекалено високата консумация на кофеин действа диуретично, повишава телесната температура и води до безсъние.

В дългосрочен план поемането на големи количества дневно - около 600 мг - повишава риска от остеопороза, както и от симптоми на стрес.

В същото време обаче, ако е в умерени количества, кофеинът има доказано благотворно влияние върху организма: намалява риска от рак на дебелото черво и камъни в бъбреците, подобрява спортните постижения и повишава плодовитостта.

Coffee, please
Кафето ни събужда, безспорен факт. Това, разбира се, се дължи на кофеина, който има свойството да активизира нервната система и да освобождава адреналина.
В последните години се доказа, че кафето има и антиоксидантни свойства, като класическото и безкофеиновото кафе съдържат еднакво количество антиоксиданти.
Ясно е, че ако сте любители на кафето, нищо не може да ви откаже от него. Добре е обаче да влизате в границите до 4 чаши дневно. Тогава няма значение дали то е силно или слабо.

Tea time
Чаят съдържа почти два пъти по-малко кофеин от кафето, затова можем да го пием често без угризения. Повечето му хранителни съставки имат антиоксидантно действие.
Такива са полифенолите, както и някои сложни флавоноиди. Повишената консумация на тези съставки се свързва със защитата от сърдечносъдови заболявания, различни видове рак и остеопороза.

And the winner is...
Поне по отношение на здравето чаят води по точки. Съдържа по-малко кофеин и повече антиоксидантни вещества.

Черният и зеленият чай имат много сходен състав, тъй като се извличат от едно и също растение (Camelia Sinensis). Разликите помежду им се дължат на различната им преработка.
Колко кофеин има в чаша...
- шварцкафе - 69-100 мг
- нескафе - 65 мг
- еспресо - 115 мг
- черен чай - 20-45 мг (в зависимост колко минути го запарвате)
- зелен чай - 35 мг

Сп. "Грация"
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

5.Рибата тон - специално за нас които я консумират често и с нея заместват месото. Ядем я на салата, супа, ядене. Като се сетя за нея сега, ще съм по внимателна.

5. Мъжете фолиевата киселина- ами необходимото им количество е дв апъти по малко от това на жените. Май по добре да се набавя с храна.

Общо взето това е. Аз си направих своите изводи. Всеки може да опровергае статията ( мъжът ми вече започна) и да даде стотици примери с жени раждащи във трамвая примерно, без да знаят какво в ФМ, пушещи до последно, без да са е хранили здравословно , НО аз не съм тя. На мен вече биологичния часовник ми тиктака в ушето.. Защото честно казано ми е лесно да кажа- едно кафенце и 4 чайчета на ден какво чак толкова, но сякаш все пак ... Така че тук стои въпроса, какво е готов всеки от нас да пожертва "в името на идеята".

Така

Деми не знаех че как ви е шампион по карате. МНого съм впечатлена, сигурно и ухажорите й също.Дано малката се справи добре с изпитите , така че да може да избира. Кафето принципно не влияе на кръвното , само на нервната система. И аз като теб съм хипотоник с брадикардия ( забавен сърдечен ритъм) . Най-добрият начин за повдигане на кръвното е течности каквито и да са , желателно соленички - примерно айран със сол. Другият вариант е децата или мъжа ти да вдигнат кръвното- действа безотказано ...  Joy ( и така и предполагах , че всички хубави хора все нямат пердета в къщите си  Grinning)
Йоси прочетох всички линкове за Фолиевата киселина- така или иначе извода е един- всичко е полезно в малки количества прието по възможност по естествен начин.

По отношение на статиите на мен мнението ми е много противоречиво. Естествено е да има някой, който потвърждава нещо и го хвали и друг, който го опровергава и е на съвсем друго мнение. Така че според мен човек е добре да живее така както той се чувства добре, да си пие кафета колкото на него му е добре, да си прави нужните изследвания  и ако нещо не му е наред да взема мерки.

Рослем : за мен проблемът е в това че лекарите направо обожават факта че на всеки човек вс енещо не му е наред и веднага започват да те блъскат с лекарства. Ако наистина нещо не е наред- чудесно нека има лечение, но разни такива- ами пий утрогестан за регулация на лутеалната фаза и дуфастон за не знам какво си или противозачатъчни за цикъла , ми то така за всяко нещо все ще намерят причини да се пият хапчета. Интересно на наустановения стерилитете какво ще предпишем. Пиша това в смисъл че ми се вижда неразумно първо да слагаме пръчки в колелата с леко сърце и после да чакаме лекарства та да ни решават проблемите. Объркано става но се надявам да ме разберете.
Зази, честит ви ток, ти там се грижи да си ангажирана пък ние тук си стискаме палчетата.
Марги хайде на късмет да са тримата войника.Браво на яйчника върши си добре работата.
Аргх- има още едно име което си забравил- от изчезналите- Волейбол с някакви цифри беше.
Ленка Ванхорне не се карайте. И двете ще бъдете лица на Хипо но за различни триместри на бременността .
Прасковче пак не си писала нищо освен че не пиеш Фолиева пък ние това го помним...
Милли рано е още мила за генерални изводи, поне 14 дена от овулацията , а нея определяш от положителния тест за Ови плюс едно.Дано ...
Николче чакаме да споделиш резултата от генетичните.
Паполино сякаш тук в Бг сме свикнали всичко да е общо  JoyНай-добре на частно - там могат да ти гъделичкат достойнството.

Мишанче много положителен човек си, постът ти много ми допадна. Аутотренинга сигурно ще помогне, но освен това гледай да доставяш все пак дози от плувците около нужните дати. Чувала съм че при добри условия могат да доживеят и до 3-5 дни. Все има начин да го излъжеш тоз мишок.

Сега на всички които ще ходят на срещата в почивните дни желая много весели моменти, истинско удоволствие от общуването с приятни хора и зареждане с така необходимата на всички положителна енергия.

Прегръщам всички неупоменати, гушкам и коремчестите.
 Hug

# 324
Привет и от мен!
Включвам се само за малко, за да поздравя групата за Арбанаси с приятно изкарване на уикенда и много положителни емоции. Няма да искам да удряте едно  Drunk и заради мен, защото ако ударите за всеки по едно не знам къде ще си търсите главите в неделя.  smile3521
Ами това е. Сега нямам време за писане. Ще ви чета и пиша друг път.
 Hug

# 325
... Няма да искам да удряте едно  Drunk и заради мен, защото ако ударите за всеки по едно не знам къде ще си търсите главите в неделя.  smile3521
...
Няма проблеми - аз поемам тежестта на това изпитание върху себе си  Mr. Green Така като гледам от цялата компания аз съм единственото алкохолно петно, така че нямам избор и ще се държа достойно, защитавайки интересите на цялата бандичка  Hug

Другарката певица Рени  Hug и от мен да знаеш 42 години се пише с многоточие след цифрата, а не преди  Mr. Green Не можеш да ни уплашиш ти нас. още не се е намерил, кой да го направи. Щом сте решили и сте взели мерки смело слагай многоточието на правилното място  Hug хубавото предстои и още мечти имате да изпълните  Praynig

Маргариткееее...  Hug Heart Eyes Hug

# 326
re_ge, понеже виждам, че си тук   bouquet Благодаря за статията - за мен беше много полезна! Благодаря ти за топлите думи - хубава събота и неделя Hug

# 327
Здравейте и от мен! То предполагам, че повечето пътешественици сигурно стягат дисагите и тръгват към срещата. Весело изкарване и НАЗДРАВЕ!!!! cheers
Добре дошли и на новите - Другарката певица Рени тук всички сме големички, така че както и Деми ми каза - чувстваме се добре тук, защото сме на един акъл и с подобни проблеми. Пожелавам ти успех и действай с добри лекари и план!!!
Kamache - с удоволствие бих ти изпратила от жегата при мен, за да изсъхнеш бързо. Днес се изпекох в колата докато се засили еаркондишана, не мога да седна на седалката. Ужас! 3 пъти вече влизам под душа.
Сега за по-сериозното.
Рe_ge напълно съм съгласна с теб
Забелязвам една тенденция и може би не само аз - намаляване на фертилитета на Човека като разумен индивид на земното кълбо. Правя прости сравенения от опит, познанства, информация която чета и други. Задавам си въпроса има ли една глобална причина или е следствие от множество малки камъчета които в краен резултат "обръщат колата". Едно кафе на ден няма да промени нищо , съгласна съм , но дали това кафе в съчетание с нещо друго не е причината нещата да "не стават".

И мъжа ми така разсъждава - как са се раждали деца преди години, ако не беше ставало нямаше да ни има. Да но днес живота ни е много по стресиращ, сами си измислихме цигарите, алкохолче за да ни е по-весело, природата не е същата, храните които ядем не са толкова чисти, учим и правим кариера и после мислим за деца, тъпчем се с лекарства за щяло и нещяло. Не бих искала да мислите,че критикувам някого, защото самата аз се боря с един от изброените вредни навици - цигарките, също и толкова години мислех за кариерата си и дори не ми минаваш през ума да имам дете до преди 4 години.
Аз лично предпочитам да прочета колкото се може повече информация от която да си извадя изводи и да се опитам да подпомогна организма си да осъществи сам магията на създаване на нов живот.
Съгласна съм и с това, че някои жени много лесно забреняват и раждат без проблеми, но и аз не съм от тях, за това съм и в интернет, ровя се, чета и се просвещавам колкото мога за това кое може да помогне, кое вреди много и дали мога да го избегна.  За ФК и аз така разбрах от всичко,че за мъжете е по-добре с храна да я приемат. Благодаря за статиите ти Реге. Аз също ги бях чела на английски и ги получавах в е-майла си преди известно време, но не беше зле да ги прегледам пак.

Ако разбирам правилно  Quasimodo спираш цигарите, аа? Браво на теб! Дръж фронта! Дано успея и аз да се стегна и да го направя. Като разбрах, че съм бременна ги отрязах от раз, но после хайде, за да се успокоя, хайде за друго и пак съм с тях..........Истината е че ми се пушеше малко, но все си казвах, че няма да вредя на бебето и това си беше стимул. Сега търся стимул......Най-добре да забременявам по-бързо  smile3506

Хубав weekend на всички и успешна нова седмица на всички в процедура!!!

# 328
Да но днес живота ни е много по стресиращ, сами си измислихме цигарите, алкохолче за да ни е по-весело,

Моля, моля!  Stop
Не защитавам пушенето по 1 кутия цигари на ден, нито алкохолизма, но!  Naughty
Нито цигарите, нито алкохолът са продукти на съвременното ни "цивилизовано" общество! Индианците са дъвкали тютюн ехееее откога, на всичкото отгоре са пили халюциогенен чай... А пък в най-великата според мен цивилизация, а именно Древен Египет, преди 5000 години са направили бирата (не е основно заради това моята цивилизация-фаворит, де, но този факт спомага за пристрастността ми  Mr. Green)
Така че проблемът не е, че нашата цивилизация е измислила тези неща, а че много хора ги употребяват без мярка!

Такаааа, който иска да спори с мен да заповяда утре в Арбанаси!  Mr. Green Joy
(ей, много отворена станах, откакто се потвърди участието ми в купона!  Grinning)

# 329
  • На планетата Земя
MARGARITKA, шапка ти свалям. Страхотна си, ей, не мога да ти се наситя! Утре ще те нагушкам силно.

Толкова се радвам, че не мога да се концентрирам върху останалите немаловажни писания, по които имах да кажа нещо смислено.

Ихааа, ураааа, тралалааа: първо така  travelпосле малко онака family и щракащрак smile3509  по-сетне юмбаба cheers придружено с  blahblah и за сеир newsm19   ura ще завършим с smile3524

Последна редакция: пт, 12 юни 2009, 23:08 от Mileto

Общи условия

Активация на акаунт