Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Любимите рецепти на Ива

  • 113 816
  • 87
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 491
Пилешки котлети Нежност-страхотна рецепта ,много сполучлива Peace
   
Продукти

    * 400 г пилешко филе
    * 1 бр. яйце
    * 3-4 с.л. майонеза
    * 3 с.л. нишесте
    * сол, черен пипер и подправки по избор

   


Приготвяне 
Месото се нарязва на малки парченца. Яйцето се разбива с майонезата, солта, пипера и другите подправки, прибавя се нишестето и се разбива добре. Смесва се месото с яйчената смес и се оставя в хладилника за 2 часа. Ако се остави в за 1 нощ е по-добре. Слага се от сместа с лъжица в загрята мазнина (не много силно, защото има майонеза) и се пържат до златисто от двете страни на среден огън.
източник: Веселият готвач

# 46
  • Мнения: 491
ЛЮТЕНИЦА БЕЗ ВАРЕНЕ

    * 5 кг червени капии
    * 2.5 кг патладжан
    * 2.5 кг моркови
    * 50 г сол
    * 10 г смлян черен пипер
    * 1-1.5 компотен буркан доматено пюре
    * 1/2 ч.ч. счукан чесън
    * 500 мл олио

   
  bouquet  chef  bouquet  chef  bouquet  chef  bouquet  chef  bouquet  chef
   
   

Приготвяне 
Капиите трябва да са опечени и обелени, патладжаните също, като трябва да са престояли 1 нощ така. Морковите се сваряват. Приготвените зеленчуци се смилат с машинка за месо. Смесват се и се посоляват. Прибавят се подправките, готовото доматено пюре и сгорещеното олио. Запечатват се бурканчетата и се стерилизират 30 минути.

# 47
  • Мнения: 491
Кетъринг

# 48
# 49
  • Мнения: 491


Шоколадов сладкиш с майонеза

Необходими продукти:

* 200 г майонеза * 2 ч.ч. брашно * 1 ч.ч. захар * 5 с.л. какао * 10 г бакпулвер За глазурата: * 200 г шоколад * 100 г масло
Начин на приготвяне:

Брашното, захарта, какаото и бакпулвера се смесват в купа. Прибавят се майонезата и 200 мл вода. Разбърква се с лъжица, а не с миксер. Намазва се тавичка (размер не по-малко от 25 см в диаметър) с олио и се поръсва с брашно. Изсипва се тестото и се изравнява с лъжица. Пече се 25-30 минути на 180 С, като се проверява за готовност с клечка. Глазурата се разтопява на водна баня. Когато сладкишът се охлади, се намазва с глазурата и отгоре може да се украси по избор - кокосови стърготини, смлени орехи, захарни пръчици.

източник : Сладка хапка

Последна редакция: чт, 28 окт 2010, 19:00 от ива

# 50
  • Мнения: 491
Божествения тиквеник на Селма

http://www.receptite.com/recepta.php?r=15876  
и парченце с декорация от дъщеричката
 
и още едно парченце -без декорация

Последна редакция: пн, 01 ное 2010, 16:26 от ива

# 51
# 52
  • Мнения: 491
РЕДЕНО ЗЕЛЕ

Продукти:

250 гр. ориз;
7-8 с.л свинска мас;
800гр. кисело зеле;
1 глава лук;
500гр. свинска кайма;
1 с.л червен пипер;
300мл готварска сметана;
3 кренвирша;
сол на вкус, червен пипер за поръсване,магданоз .

Оризът се запържва в 2 с.л свинска мас, докато стане стъклен и  се сварява в 800 мл. вода.
Зелето се нарязва наситно и се задушава в 2 с.л от маста.
Лукът се нарязва ситно и се запържва в 2 с.л мас.Когато омекне , се прибавя каймата, поръсва се с червения пипер и сол.
В намазана с останалата мас тава се сипва 1/3 от зелето.Върху него се поставят малко от сметаната, 1/2 от каймата и ориза и се подреждат нарязаните на кръгчета кренвирши.Всичко се повтаря , докато свършат продуктите, като се завършва със зеле.
Отгоре се залива с останалата сметана и се поръсва обилно с червен пипер.Ястието се пече 30-40 мин в умерено загрята фурна.
Отгоре се поръсва с магданоз.

# 53
  • Мнения: 491
БОНБОНИ" КОКОСКИ"

1 пакет нишесте ванилия
1/2 Л прясно мляко
2 пакетчета краве масло
2 ч.ч пудра захар

От нишестето и прясното мляко се прави гъста каша.
Кравето масло и  пудрата захар се разбиват като за крем.
След като изстине нишестето/може да се сложи в хладилник или камера да се  стегне/ се смесват като се прибавят 50-100гр. кокосови стърготини.
Правят се топчета .Вътре се слага ядка по желание.
Овалват се в кокосови стърготини ,може и цветни .

# 54
  • Мнения: 491
ПЪРЖЕНИ СОЛЕНКИ

1 яйце
1 ч.ч кисело мляко
1 с.л захар
1 с.л олио
1 ч.л сода
Брашно колкото поеме да стане меко тесто.

Разделя се на 18 топки.
Разточват се с големина на чаена чинийка.Поръсваме със сирене , прегъваме и пържим

# 55
  • Мнения: 491
СНЕЖНИ ТОПКИ

1 яйце
4 с.л кисело мляко
2 с.л захар
1 бакпулвер
1 ч.л непълна сода
1 коф. от кисело мляко с разтопена мас
брашно за меко тесто ок. 1 кг.

Оформят се топчета.Леко се намазва тавата.Пекат се в умерена фурна . Докато  са топли се овалват в пудра захар.
В топките може да се сложи плод от сладко или локум.

# 56
  • Мнения: 491
ПРЕДЯСТИЕ С ОРИЗ

Сварява се 1 ч.ч ориз в 3 ч.ч вода -вряла и 1 ч.л сол.След като се свари се изсипва водата и се прибавя 1/2 пакетче масло.Преди да се отстрани от огъня се слага 1 пакетче желатин предварително накиснат в малко хладка вода за 15 мин. и се бърка на водна баня ,докато се разтопи.
Снема се от огъня и след 10 мин. се прибавят кренвирши /3 броя/ нарязани на парченца и 1 ч.ч счукани орехи.Разбърква се добре и се изсипва във форма за торта или кекс.Престоява в хладилника няколко часа.Нарязва се на парчета и се поднася.

# 57
  • Мнения: 491
КАРНИЕРИ

2 яйца
1 к мая
1 с.л сол
2 ч.ч вода
брашно колкото поеме

Забърква се гъста каша.Оставя се в съд и се захлупва на топло да втаса.Като напълни съда се изсипва в намазана със свинска мас тавичка.Върху сместа се изсипва натрошено сирене.След това се поръсва навсякъде с разтопена св. мас/не гореща/и 1 яйце предварително разбито.

# 58
  • Мнения: 491
БЯЛА ПРИКАЗКА/ ястие с пиле ,гъби и картофи/

1 кг. картофи
1 сварено и обезкостено пиле
250- 300 гр. гъби
1 парченце колкото кибритена кутийка сирене
150 гр кашкавал
5-6 с.л брашно
3 ч.ч пилешки булъон
черен пипер, тарос, сол и олио.

Пилето се сварява и обезкостява и се реже на по едри парченца.
Гъбите се режат на по едри парченца и се задушават малко в мазнина.
Приготвя се сос бешамел от брашното и пилешкия булъон.В горещия сос се пуска парчето сирене и се бърка докато се разтопи.
Картофите се изпържват почти до готовност.
В тавичка се нареждат картофите, след това гъбите, след тях месото.Поръсва се с подправките и се залива със соса.
Пече се 15 - 20 мин. и след това отгоре се настъргва кашкавала и ястието отново се запича за 5 мин.

# 59
  • Мнения: 491
СПОЛУЧЛИВИ  КОЗУНАЦИ

12 яйца
2 кг. брашно + 1-2 ч.ч
3 ч.ч прясно мляко
3 ч.ч захар
1 ч.ч свинска мас /мека/ + 1 ч.ч олио топло
1 кубче мая
есенция лимон

Маята се подбърква с 1 ч.ч  топло мляко 1 яйце, 1-2 с.л захар и малко брашно.Втасва на топло.
Смесват се млякото /топличко/и захарта, разбитите яйца и се прибавя св. мас.Замесва се меко тесто.
Измесва се с олио и се бие 100 пъти.
Оставя се да втаса на топло за около 3-4 часа.
После леко се премесва.
Оформят се рула и плитки.
Втасва отново и се пече на 180 градуса.

Формите е хубаво да се намажат със св. мас.

Общи условия

Активация на акаунт