Лятото дойде, ще ходи на море сладкото хлапе

• 18 430
  • 299
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Мидичке, радвам се че всичко е наред Simple Smile Ама теб какво те притеснява? Ти недей да сравняваш с другите деца вече. За пример мога да ти дам едно приятелче, което е на годинка и говори много и много правилно, а примерно братовчедчето му, което е колкото нас и дума не обелва. Просто това е толкова индивидуално. Хайде стига си се шашкала, да не трябва тебе да те водим после по лекари Wink

Viki_76, честито за изпита  smile3501 а ЕЕГ-то наистина защо се налага?

# 76
  • София
Мидичке няма да напиша "нали ти казахме" Браво на малкото момиче  Heart Eyes

Последна редакция: чт, 11 юни 2009, 17:41 от AnMary

# 77
  • София,
Privet momi4eta  - ve4e ot Berlinq sori za latinicata, no niamam bg bukvi
Sled dalgotot patuvane ve4e sme tuk. I vsi4ko mi se vijda prosto super neveroiatno  Hug
Vremeto e otvrat Embarassed sled v4erawnite 36 gr. tuk e edva 16 i se skasva da vali,  #Cussing out sega wte po4ivame i ot utre wte razglejdame!
 Shocked
АнМари, не се притеснявай, след подстригването се стимулира растежа на косата и ще видиш че ще започне да расте по-бързо и по-здрава. На Лора така и беше доста перушинеста и когато започнах да я подстригвам й стана много гъста, сега остава само да я пуснем дълга. На Дани също му стана по-здрава и твърда, не е като бебешката. Simple Smile
taka e i pri nas da ne govorim, 4e Veronika bewe po4ti plewiva Mr. Green
Вики, браво за изпита. Успех и на останалите Simple Smile
Peace

Мидичке няма да напиша "нали ти казахме" Браво на малкото мимиче  Heart Eyes
Peace
I az Hug izviniavam se 4e se povtariam no taka e po lesno  Whistling[/color]

# 78
  • Варна
Viki i mama, Вики не говори още и от Март ходим на невролог. Диагнозата е алалия. Изписа ноотропил. Тогава беше млъкнал Вики съвсем - само едно "иии" мрънкащо казваше и "айде". После започна доста да си бъбри на "китайски", но думичките , в които влага смисъл са много малко (поне тези, които аз съм забелязала). Странното е, че съм го чувала да изговаря много ясно и правилно думи като "топка", "светло", "Вики", но ги е казвал еднократно. На прегледа вчера Вики се беше разиграл много - бягаше в коридора, смееше се, не се спираше. От там невролога заключи, че е хиперактивен.
А ЕЕГ-то го иска за да види дали има кисти в мозъка и още нещо, което сега не се сещам точно. Иска да се направи когато Вики е в полузаспало състояние, а не с упойка, за да се види мозъчната дейност.
А за облъчването - преди няколко седмици правихме венозна урография на бъбреците - то е рентгеново и затова сега не може да се облъчва пак.
Мидичка, много се радвам за резултата! Дано и ти спреш да се тревожиш за това!  Hug

# 79
Viki i mama, Вики не говори още и от Март ходим на невролог. Диагнозата е алалия. Изписа ноотропил. Тогава беше млъкнал Вики съвсем - само едно "иии" мрънкащо казваше и "айде". После започна доста да си бъбри на "китайски", но думичките , в които влага смисъл са много малко (поне тези, които аз съм забелязала). Странното е, че съм го чувала да изговаря много ясно и правилно думи като "топка", "светло", "Вики", но ги е казвал еднократно. На прегледа вчера Вики се беше разиграл много - бягаше в коридора, смееше се, не се спираше. От там невролога заключи, че е хиперактивен.
А ЕЕГ-то го иска за да види дали има кисти в мозъка и още нещо, което сега не се сещам точно. Иска да се направи когато Вики е в полузаспало състояние, а не с упойка, за да се види мозъчната дейност.
А за облъчването - преди няколко седмици правихме венозна урография на бъбреците - то е рентгеново и затова сега не може да се облъчва пак.
Мидичка, много се радвам за резултата! Дано и ти спреш да се тревожиш за това!  Hug
Алалията е когато питаш детето например-Как си ти? то да ти отговори вперило поглед в теб със същото Как си ти,сиреч да повтаря без да вдява и да мисли над въпроса,то просто повтаря,разбирате ме Thinking/ебаси как го обясних Blush/ Нещо не ми се връзва алалията при Вики. Пък ЕЕГ може да направите,не пречи,но според мен не трябва дори да е полусънно,а в пълно съзнание,но спокоен,да речем с водичка в устата Wink

За протокола,дете на 2г и 6 м. не е беда още не говоренето PeaceЛогопеда е най-ценен,мани ги тия невролози Mr. Green

# 80
И един виц по въпроса,да не ми се разсърдите ей Joy

Едно дете,не говори с години,майката преровила света да търси проблема,но такъв нямало.
Станало детето на 7 год. ,седят си на вечеря,майката сервира и изведнъж детето изстрелва:
-Супата е студена!
Майката в шок,радост невероятна и пита:
-Добре де,защо толкова години нищо не каза?
Детето:
-Ми как защо,до сега всичко беше наред Joy Joy Joy

# 81
  • Варна
 Joy
Описанието ти за алалия наистина не се вързва със състоянието на Вики. В интерес на истината на предните прегледи доктора явно имаше подозрения за Аутизъм, защото ме питаше многократно дали гледа хората в очите. А за логопед го питах изрично -  каза, че трябвало да стане на 3г.
Много се надявам като тръгне на ясла другия месец да дръпне покрай другите деца.
Нацелувай Вики от нас!  Hug

# 82
А за логопед го питах изрично -  каза, че трябвало да стане на 3г.

Това не е вярно Peace
И аутизъм Вики няма,гаранция Hug Joy/не съм го виждала на живо но съм убедена/

# 83
Привет и от мен.
Мидичке много се радвам, че при вас новините са добри. Браво на малката Мария. Hug
Вики не се притеснявай, аз вярвам и съм убедена, че на Вики му няма нищо и си е едно прекрасно дете. Hug
И Коки от известно време не иска да ми отговаря на въпросите, които му задавам. И аз му се притеснявам понякога. Но пък, когато го хвана в настроение отговаря на всички мои питанки, повтаря думички след мен. Ех тия притеснения няма ли да свършат. Преди му се притеснявах за прохождането, сега пък за проговарянето.
Ан Мари Hug много е сладък Алекс с новата прическа.

# 84
  • София
Вики за "дръпването" в яслата... няма гаранция. Може да стане на по-късен етап или чак в градината.
При Дияна се наблюдаваше обратният процес. Записах я на ясла на 2,8г. Мислех, че ще я запишат в 1ва група в градината, но я оставиха във 2ра гр. на яслата (с наборите й). В групата й имаше от бебета до деца на нейната възраст. И започна да деградира. Стана бебе. За плача за всичко няма да пиша. Дияна говореше. Но като тръгна на ясла започна да употребява само "ъ". Иска нещо, сочи с пръст и казва "ъ" или "ъъъъ". Бях се побъркала тогава. Кошмарен период.

На Алекс му изби 3ти зъб. Затова милият не искаше да яде. Снощи му давах Дентокинд и венеца мазах.
Много кисел беше.

# 85
  • панагюрище
Честито зъбче на Алекс!

Мидичка, чудесни новини при вас! Браво на Мимето.

Вики и при вас всичко ще е наред!

Приятно изкарване на Семирамида!

На мен пък вчера ми казаха, че трябва да се върна на работа.Ако се върна догодина, когато ми изтича майчинството рискувам да бъда съкратена веднага щом се появя.Реших че е по-добре да се връщам, отколкото после да остана без работа.Сега съм доста притеснена как ще се оправим с детето. Първоначално ще се редуваме с мъжът ми, тъй като той работи на смени, а аз съм учителка и ще работя по няколко часа на ден. Ако се случи и двамата да ни няма ще викаме свекървата.Макар че тя никога не я е гледала и незнам как ще й се доверя.Всех да разпитвам и за яслата, но пак имам големи притеснения.То все някога ще дойде момент, в който ще тръгне на ясла, но сега ми дойде малко изненадващо.Така се бях настроила,че ще си я гледам до 2 години и тази новина ми дойде малко в повече. Надявам се, че все ще се справим някак си.
Оплаках ви се набързо.

Сега ви желая приятен ден!

# 86
  • София
Силванка, по принцип по закон до 3 годишна възраст на детето не мгоат да те уволнят, освен ако не е с твое съгласие. Така че потърси си правата и можеш да успорваш. А иначе яслата също е решение, но в началото определно ще ти боледува по-честичко и пак ще се налага да я гледаш.  Hug

# 87
  • София
Май в миналата тема Дани беше писала за нещо такова. И тя има проблеми с работата.
Могат да те съкратят при съкращение на работното място, при продажба на фирмата и т.н.
Силванке пиши в темата "Майчинството счетоводно".

# 88
Здравейте, да се представя и аз. Моето съкровище Кристиян се роди в 32г.с. - 1,350кг, 41см. Стоя около месец в ковьоз и на 48-ия ден го изписаха. На втората седмица го преместиха от Майчин дом в 1-ва градска и всеки ден си тръгвах с насълзени очи от там броейки всеки грам и чакайки мига в който ще ми го дадат. Изписаха го 2,280, беше толкова мъничък и беззащитен. Сега вече сме 6,500, хапваме добре, смеем се и пищим на воля.
Ходиме на физиотерапия при д-р Тонев че стъпваме малко на пръсти, но каза че не е нещо притеснително и с времето ще се оправи.
Много  Hug от двамата с Криси и спокойна вечер на всички!

# 89
  • София
Тони, добре дошла  Hug

Ние днес се разхождахме така

Снимките са с гадно качество. бях снимала с ниско качество, за да пращам ммс и забравих да оправя настройките.

Общи условия

Активация на акаунт