Няма радост по-голяма,лято се задава...37-Австрия

• 22 520
  • 298
  •   1
Отговори
# 60
Има заместител Калимин. Пие го, но има странични ефекти много и лекаря се притеснява да предпише по-голяма доза. Посъветва ни, да търсим по възможност от чужбина Убретид, защото и в София го няма в аптечната мрежа. Ако намерим, трябва да са във формата на таблетки. Не знам дали има определени милиграми, по-късно ще мога да проверя рецептата. В Б-я се е внасяло до преди няколко години, сега вече няма. В почти всички аптеки ме изгледаха странно, защото дори не го бяха чували.

# 61
  • Vienna
Забравих да кажа, че в Градината на Мира (новата, в която ще тръгва от септември) има още две свободни места. Монтесори киндегрупе НИДО се казва. Не е евтина, но според мен си заслужава.
Кой ще пътува скоро до България?

Пълнолуние писах ти на лични

Последна редакция: чт, 11 юни 2009, 15:15 от Леден облак

# 62
Пълнолуние - тъкмо и аз се занимавах с едно лекарство за детенцето на една мама от форума, .................................
......
ето това е телефона на интернационалната аптека 004315122825, факс 0043151228259  
Нищо сложно не е цялата процедура

Не знам, защо чак сега виждам поста ти  Embarassed. За съжаление, се надявахме че заместителя ще помогне, но не става. А времето напредва и нещата не вървят добре. Днес отново говорихме с лекаря, попитахме го дали е възможно да го има под друго име в някоя от съседните държави (в Гърция само имаме познати), казва че не. Така се разпространява навсякъде - Ubretid. Ох, не знам. Ние от тук можем ли да го поръчаме в тази аптека, те ще ни го изпратят ли? За пръв път ми се налага подобно нещо и нямам представа как стават нещата. Освен това, каза, че в Б-я има разрешително за продажбата му, но просто не се внася. А това, което има тук, не е добра алтернатива. Не само заради страничните ефекти, а и в нашия случай, просто не е най-подходящото.

П.П. И извинявайте, че така ви се намесвам в темата.  Blush

Отговорих. Благодаря   bouquet

Последна редакция: чт, 11 юни 2009, 16:02 от Пълнолуние

# 63
Пълнолуние, свекърите ми летят понеделник сутрин за БГ. Не знам как да организираме само получаването на рецептата да се опитам да ти взема лекарството  newsm78

Усмивка, тази аптека на Ринга ли е?

# 64
Ох, момичета страхотни сте. Благодаря ви   bouquet
*Diana*, пиша ти на ЛС.

# 65
Пълнолуние -  1. трябва да факсираш рецептата до интернационалната аптека. Няма нужда от оригинал, признават факса.
2. ако някой от другите мами се наема да го закупи, отдолу на факса пишеш тел. номер на тази мама, защото след като получат факса служител от аптеката звъни и казва "да може или не, не може да се достави"
3. ако аптеката може да го достави, трябва да се отиде на място да се плати лекарството /минимум при поръчката се плаща 50 процента, а се доплаща при получаването, аз платих наведнъж сумата/
4. доставката трае около 3-4 дни -..до седмица най-много, т.е. получава се тук, не се изпраща в БГ

ако не ти е спешно, като се върна след 10 дни ще ти помогна, тъкмо вече имам опит  Wink

Усмивка, тази аптека на Ринга ли е?
да, аптеката е  на Ринга , до Шварценбергплатц, срещу макдоналдс-а, адреса е Кертнер ринг 17

Последна редакция: чт, 11 юни 2009, 22:50 от :-))

# 66
Morgen   bouquet
Да се оплача - в сряда си взех детето от градината с екстра - кърлеж.Та се наложи по спешност да го водя на лекар да му махат гадината  #2gunfire Добре че е ваксиниран,че  иначе още повече щях да се притесня. Аз все си мислех, че пръскат в градината за такива неща  Rolling Eyes.

# 67
Момичета, за последно така ви пиша в темата  Grinning
Намерихме лекарството, вече е купено и в неделя ще пристигне. Искам много да благодаря на всички, които се отзоваха и предложиха помощ. На някой момичета не успях да пиша на Лични, защото им е изчерпан лимита, а трябва да съобщя че е намерено, да не търсят повече. Благодаря ви   bouquet

# 68
Пълнолуние, чудесно че сте намерили лекарството - успех!

Съни, ние тук на село си вадим кърлежите с Цекенцанге. Тоест не ние, а другите, защото на мен ми ги вади снаха ми. Но имам и аз Цекенцанге. Чувствам се по - пълноценна селянка  Mr. Green

Обаждам се,  за да ви кажа, че ви чета- От време на време. Нещо сме мноооого назад с материала. Давайте малко по-дейно, че темата отново заспа. Освен това ми липсват Сюзън, Рени, Патенцето и т.н.

Днес сме на Мерло. За гарнитура има още от "Еленското Филе" и биволско сирене.
От утре съм на зелева супа  Sick

# 69
Айде аз пак компания на Долче  Drunk но ще карам без мезе  Rolling Eyes
Нещо от мързел и скиторене не се вясвам тук, но сега прочетох всичко.
Гевречето, за немски курс с деца се сещам Mama lernt Deutsch, Рени и Роси могат да дадат повече инфо.
Диана, за мобилните най добре питай в А1 дали нямат фрай минути за ЕУ. Ние си купихме набързо orange, и когато прекратявахме договора с телеринг се оказа, че всъщност имат тарифа с фрай минути, но я предлагат само на клиенти, които искат да се откажат по тази причина. Аз имам 1000мин Австрия и ЕУ и след това 4000мин към orange, които никога не използвам, защото гледам до края да имам минути за Бг  Rolling Eyes Мрежата им също не е много добра  Peace Преборихте ли страха с Габи  Tired
Съни, в нашата градина ни предупредиха, че има опасност от кърлежи, мисля че няма как да е обезпаразитено 100% при положение, че минават кучета до оградата например  Confused
Кажете как разбирате израза Преваляше пладне, чета някакви разкази и подозирам, че ако нямах северозападна жилка, нямаше да ги разбирам  Rolling Eyes

Последна редакция: сб, 13 юни 2009, 00:32 от Anna__

# 70
Отбелязвам в тетрадката на отрядният ръководител, че правиш компания на другари изпаднали в беда, поради липса на алко-дружки  Mr. Green

Виктор е голям бонбон!

# 71
Абе то кърлеж закачи ли се на куче не пуска  Mr. Green те съмички си се занасят накъдето искат, трябва да се пръска доста често една ливада, за да е сигурно защитена и пак ме съмнява. Пазене си трябва ама лятото с тия голи крака незнам как да става номера.
 Айде от мен черешите  Wink ама и еленско филе няма да откажа Crazy дано не ме изключите от компанията на алко-дружките ако не пия Mr. Green

# 72
Кажете как разбирате израза Преваляше пладне, чета някакви разкази и подозирам, че ако нямах северозападна жилка, нямаше да ги разбирам  Rolling Eyes

На български ли? Астрономично казано, времето след 17:00 часа. Ти как го разбираш?

Айде от мен черешите  Wink ама и еленско филе няма да откажа Crazy дано не ме изключите от компанията на алко-дружките ако не пия Mr. Green

Ако се държиш подобаващо те приемаме и без Алк  Mr. Green

Мисля си обаче череши и мерло до какъв край водят ... Mr. Green

# 73
  • Виена
Здравейте и от мен  Hug
Записвам се и аз за срещата и този път никакви мъже и деца няма да водя с мен  Naughty
Ние на 19-ти сме на концерт на Металика   superuu

# 74
Аз на 19. няма да мога да дойда (написах "дода" и взе че ми хареса  Shocked), защото щерката на 18. става на 11 години и в петък ще правим парти.
Днес и купих тениска  (не мога да си обърна езика и да кажа тишъртка) с надпис:

"Ich bin nicht arrogant.
                                                    Ich bin einfach besser"

Общи условия

Активация на акаунт