Отговори
# 255
Здравейте да ви почерпя днес по случай 7-ят ни месец,да ми е живо и здраве детето,както и на всички вас   bouquet

за всички бебоци за разхлаждане и за обезболяване на растящи зъбки

Честити месечинки и на останалите малчугани
Лек и успешен ден  Hug

# 256
Привет, привет Simple Smile гледам нЕма никой  Laughing нормално де, в това време...

Ако на някой му е интересно ТУК  една забавна лятна тема, в подкрепа на кърменето (става и за татковци).

лек и слънчев ден от нас с Дундаки  Hug

# 257
От сутринта мрънка и не иска да яде.

А, мойта си яде... Даже честичко си хапва... 5-6 пъти през деня и около 8 през нощта Crazy Не знам от горещина ли е, от зъби ли, но това нощно ставане ми разказва играта.
Нещо има дни, в които ми отказва всякакви пюрета- иска само да суче и от прословутата си бананова каша. Месо така и не приема още- сигурно вегетарианка ще става- направо като лапне лъжичката и се потриса и и се повдига а-ха да повърне.
Зачетох се вчера в книгата на Лиляна Трифонова "Хранене на бебето", че нали педка все за нея ми говори, та там пише:

Седми месец
Хранете детето 5 пъти през около 3 1/2 часа.
6.30ч     кърма или АМ    150-200мл

10ч.       попара със сирене 150-200г, сок или детски нектар 1 кафена чашка
13.30ч.  зеленчуково пюре 150-200г, сварен жълтък 1/2 през ден, през ден готово пюре с месо 150-200г
17ч.       каш 150-200г, сок или детски нектар 1кафена чашка 
20.30ч.  кърма или АМ 150-200мл

Ох, аз за режим с толкова малко хранене мога само да мечтая...

Честито на порастналите дечица- Радост, Емили, Карина, Ивайло, Стефан, Косето, Васко и Румен! Да растат много здрави и весели деца!

Последна редакция: нд, 14 юни 2009, 16:20 от Didi_83

# 258
привет мами!минавам да почерпя за седмата ни месечинкада ми е живо и здраво слънчицето.Честито и на другите месечинки.

# 259
Привет и от нас. Малко поизпуснах последните теми, ама разбираемо е в това хубаво време Simple Smile
После ще попрочета каквото съм изпуснала. Запомних само да честита на Анитка зъбчето и малката Емили бързо оздравяване  Hug
Ние сме добре, гледам за пълзене си говорите, Марти не пълзи, но се придвижва обръщайки се, може цялата стая така да прекоси, откакто се обръща, го оставям само на земята или в кошарата. Още нямаме зъбче, но скоро наистина го очакваме.
Честито на всички месечинки   bouquet

# 260
 kaffeetrmker_2

Диди, Ванина, честити месечинки на бебоците! Да са много послушни и много да  feeding

Ох, аз за режим с толкова малко хранене мога само да мечтая...
ooooh! и аз съм така  Tired
Четох интересна статия в която има описана същата схема. Ето линк ако на някой му се чете:
http://www.leeneeann.info/blog/?p=1143

Мая, четох че правиш опити да приучиш малката на гърне. На този етап е по-скоро случайно отколкото осъзнато, ако успее да свърши нещо в гърнето.( Аз също нямам търпение да махнем памперсите.) Fairy вече писа, че някъде чела, че  baby_neutral около годинка са готови, а аз като търсих в Интернет попаднах на тази статия:

http://www.bezpeleni.info/no_pampers6.htm

Цитат
...“способността рефлекторно да осъзнават мускулите на сфинктерите си при децата се появява около 9 месеца”, а “желанието доброволно да си сътрудничат с родителите възниква в периода от 12 до 18 месеца”...

За лазене, обръщане ... вече го може наш Борко. Общо взето набелязва цел и ... докато не я превземе няма спокойствие  Crazy ooooh! hahaha
Ето интересна статия по темата:
http://www.leeneeann.info/blog/?p=1143

Цитат
Научете детето да пълзи. Това не става лесно и преминава през няколко важни етапа:

Първи етап - след 2-ия месец децата се слагат по корем без да ги подпираме.
Втори етап - детето се учи да си вдига глъвата.
Трети етап - детето си държи главата изправена по-дълго време.
Четвърти етап - детето застава на 5 опорни точки - лакти , корем и коленца.
Пети етап - научава са де си вдига гръдния кош.
Шести етап - вдига и корема си.
Седми етап - научава де са стои на три опорни точки - една ръка и двете коленца. С другата ръка вече започва да хваща каквото му харесва.
Осми етап - детето започва да пълзи без да го подпираме.

Диди, аз преди два дена уж да кажа и все забравям.  ooooh! Забелязвам, че колкото е по-топло времето толкова по-малко  кърма имам.  Thinking

Вита, аз нали се цедя и имам наблюдения момъка колко изяжда. Ден с ден не си прилича. Онзи ден(за 24 часа) изяде литър и половина  #Crazy а вчера няма и литър. През деня яде сравнително малко, но пък нощем е нещо страшно.  #Shocked Четох че било нормално през деня да отделят малко време за храна т.к. си използват времето за опознаване на света, а нощем си хапват основно.

Ние снощи измамихме момъка да опита вода  hahaha и той даже глътна малко. Този път обаче  беше гладен и му предложихме вода. После като усети измамата ни гледа сърдито Embarassed

Последна редакция: нд, 14 юни 2009, 18:54 от Yuliya2008

# 261
  • Бургас

Мая, четох че правиш опити да приучиш малката на гърне. На този етап е по-скоро случайно отколкото осъзнато, ако успее да свърши нещо в гърнето.( Аз също нямам търпение да махнем памперсите.) Fairy вече писа, че някъде чела, че  baby_neutral около годинка са готови, а аз като търсих в Интернет попаднах на тази статия:

Юле със слагането на гърне не се стремя да я приуча ами просто да си спестя едно миене на многоооо омазано дупе Mr. Green, а пък за махането на пампито съм далеч от тази мисъл, много е малка още, по памет баткото го отучих на година и девет месеца Whistling. Има и друго (малко е гнусно) наблюдавам и консистенцията и цвета на акото че с тия капки Малтофер все и е тъмно или тъмно зелено(не е настинала newsm78)

# 262
Мая,  Hug
Аз понеже имам мерак да е максимално рано махането на памперса и затова доста умувам кога да почва упражнението гърне.  Thinking newsm78

# 263
Честити месечинки на Радост и Васко! Да са здравички и весели децата!  bouquet  bouquet

Диди, аз сина по тази схема го храних (но винаги ядеше по-малко)  и аз съм хранена по нея. Ама тези количества дето са посочени ми се виждат доста newsm78. Сега Али сутрин изяжда 60мл. каша и на обяд 40гр. пюре, така сме от много време и промяна няма Rolling Eyes, а сина ми на шест месеца надробени манджи ядеше Thinking( ама и той вървеше слабичък като Али).

Юле и ние разчитаме на нощното цокане, през деня цоква рядко и по-малко,тебе направо не искам да те мисля как я караш без сън ooooh!

Майче76 и аз днес съм на лактогонен чай, и моята кърма никаква я няма.

Аз май се разболявам, само се моля да съм настинала,а да не е вирус, за да не се разболява Али. Praynig

Отивам да се превеждам в приличен вид pletka 4470 и после подхващам 1ironing

Последна редакция: нд, 14 юни 2009, 21:11 от vita

# 264
Адаш,  тая книга на Трифонова не съм я чела, ама в кърмаческия са я оплюли и подложили едва ли не на аутодафе - (публично изгаряне на книги).  hahaha  hahaha щом иска да яде, нека яде - сега поне знаеш какво приема, после като тръгне на училище и започне да нагъва сандвичи и дюнери  ooooh! а за количествата - не зная, всичко е ориентировъчно, не може да се слагат децата под общ знаменател  Peace
Юле - първо за кърмата - и на мен ми намалява от топлото - боря се с мнооого течности, вода , айран, бира.. варено жито и водичката му също помагат  Hug аз от онзи път не съм имала проблеми, да чукна на дърво  Praynig от както яде 2 лъжички банан миналата седмица, друго не е опитвал. поръчала съм домашни моркови, ама ми казаха, че още не били поникнали, та засега чакам да пораснат морковите  hahaha
ох, и аз си мечтая за махането на пампреса - освен ,че вече доста често купуваме и ни идва соленко на бюджета, и аз искам да го отуча възможно най-рано.. да видим. иначе познавам една мама, чието момче беше на една годинка, сутрин закусваше на гърнето и знаеше, че докато се е наял, трябва и да е свършил "аки"-то - и детето си акаше всеки ден, виж за пишкането не зная какво стана..

# 265
Напоследък само ви чета,нещо ме мързи да пиша
За протокола Бела е 69 см и 8260,качила е 60 гр. и 2 см,иначе си яде горе-долу добре по схемата на Лиляна Трифонова.
Утре заминавам с нея на море.то няма такъв багаж Joy Joy Joy Ще се върнем най-рано в неделя така че да не се чудите къде се губим
Имаме нова фотосесия,който скучае да влиза да гледа
Хайде до скоро

# 266
Шемеш, къде ще ходите на море ( ако не е тайна ).Ако сте наблизо може да се видим.
Ние изкарахме много добре на пикника.Хапване, пийване и лежане  Mr. Green

# 267
# 268
Шемеш страхотни снимки.Малката е направо приказна госпожица. Hug
А Слънчев бряг ми идва малко далечко да идвам сама с Аните.

# 269
didipidi и 0 Гости преглежда(т) тази тема.
Това не е било никога,що така ви няма  Thinking,много скиторите нещо из улиците и после нямате сили за нищо. Joy
Бела е опасна мацка  Heart Eyes
Айде лека нощ от мен  Hug

Общи условия

Активация на акаунт