Марка Х - национална гордост.

• 24 989
  • 366
  •   1
Отговори
# 60
  • Spain
Още за Холандия-дроп бонбоните-черни и гадни на вкус,но лекуват всичко Rolling Eyes.Всички известни марки бонбони произвеждат  и тях,но само тук съм виждала "Харибо"-дроп.Единствено тук може да си купиш дрога и "любов" в специален магазин.Това си е стока и търговия..  Wink все пак.
Има над 200 вида кашкавал!!!
И малка поправка за Памела Андерсън-тя не е шведка.
Никой не е писал,че Памито е шведка!Освен това черните бомбони тук са 2 вида:т.нар.ЛАКРИц¨
и Салмиаки,които изобщо не са холандско творение,а са характерни за целия район:http://en.wikipedia.org/wiki/Salty_liquorice
Ето на,аз мога да кажа,че са финско творение  Wink:
 Peace
Бии тези бонбонки си ги купих в Икея - няма да повторя да ме извиняваш . мъжа ми купи на гери желирани бонбонки - 4ерните имаха странен вкус на мастика , жълтите - на прах за пране ... моите им се накефика - казаха 4е розовите и оранжевите били хубави  Mr. Green.. но няма да повторя Naughty

# 61
  • Spain
ина4е за Испания
ХАМОН- национална гордост някои "кра4ета" струват по 400-500 евро
Биковете "БРАВo" -  и вси4ко свързано с коридите
СИдра (ябълковото вино ) - налива се по специален на4ин , най-популярната сред хората марка е  "гаитеро"
алка4офа(артишок ) - произвежда се в огормни коли4ества и се изяждат огромни коли4ества -според испанците е супер здравословен зелен4ук помогащ за сума ти проблеми - и лекарства се правят от нея
турони(коледни халви , шоколади) има хиляди разновидности - двата подобни на нашите прили4ат на тахан халва и на бялата халва ...другите трябва да се опитат  Grinning
това на прима виста ...като се сетя за още гордости ще пиша
 ще ме прощавате италианките ...след като изписахте толкова фирми , не искам изобщо да ви засегна разбира се .. но според моя позната която живее в Италия - там имало само една марка  НАИК . това разбира се е ли4но неино мнение , но наистина ли е така ... (не искам да кажа 4е найк е италианска марка а 4е е предпо4итана , модна  Simple Smile )

Последна редакция: сб, 06 юни 2009, 11:09 от АдаДеспейнада

# 62
  • Spain
за детски дрехи Mayoral незнам колко е испанска фирмата , но нещата уж са ушити в испания - на мен ми харесват много и в магазините има много пове4е отколкото в саита
http://www.mayoral.com/webmayoral/default.html

# 63
Поздрав и от Дания: вятърни мелници (безбройни):

Датски дизайн: PH лампи и мебели, Bang & Olufsen:

Последна редакция: сб, 06 юни 2009, 12:12 от mireille

# 64
Да добавя за Швеция- Sony Ericsson (или поне втората половна на името Wink), Absolut Vodka, ABBA (няма нужда да се опитват- всяко радио поне на час пуска по един хит- да не забрави човек къде е Simple Smile), Пипи дългото чорапче и Емил от Льонеберя....
Памела Андерсън не, но Виктория Силвстред-да Wink

Цитат
ТOUS въпрос на престиж е да имаш часовник, бижу или чанта на тази марака. не знам колко е позната навън
- испанска ли е марката? Наистина е голяма гъзария да извадиш портфейл с тази марка сред младежите Simple Smile

# 65
  • T"A
Израел не влиза в никакви световни класации за известни марки  Mr. Green

Обаче се гордеят с това, че от техния народ е тръгнала книгата - най-голям бестселър в света. И с някои изобретения, свързани с компютрите, които се ползват, напр. ICQ, кодът PHP във вида, в който се ползва при програмирането за Интернет и до днес, е дело на израелски инженери (изобщо при компютрите са много поводите за национална гордост), първият USB флеш е разработен тук и т.н.

В България е известна Kenvelo, която е израелска марка (макар и регистрирана в Чехия). Гордеят се с марката за кафе и шоколади Елит (Щраус-Елит), но най-много си обичат два продукта, които самите израелци навсякъде по света идентифицират със страната си: Бамба

и Крембо

друг продукт, който се асоциира с Израел, е т.нар. израелски  … 82;ус, който в Израел не се води кускус... снимка

Узи-то е израелски продукт, но не знам да е повод за национална гордост  Thinking

И да не забравям - гордеят се с плодовете и зеленчуците си  Mr. Green В момента най-популярните и продавани по света сортове чери-доматки са тукашна разработка: http://en.wikipedia.org/wiki/Cherry_tomato  Peace
А може би - и с Дана Интернешънъл Grinning

# 66
  • ENGLAND
Привет от Острова.   bouquet
Къде без Кралицата, нейния син красавец, Дайяна и комплекта довършва Камила. Към тях се присъединиха и следващото поколение принц Уйлям и принц Хари.
Англичаните освен английска музика друго не признават и я правят. Дали са на света Битълсите, Ролинг Стоунс, Елтон Джон, Фил Колинс, стотици известни имена могат да се напишат.
За артистите списъка е също километричен- чарли чаплин (сори нямам главно ч), Елизабет Тейлър.....
Реалити шоута един куп са измислили - поп айдъл, известен в света като музик айдъл, сега при нас е Х-фактор, Strictly Come Dancing, само за няколко години превзело света.
Колите Ягуар и Ланд Ровър, заводите са при нас, все ги закриват и откриват вече пет години.
Да не забравя и Титаник.

# 67
ина4е за Испания
ХАМОН- национална гордост някои "кра4ета" струват по 400-500 евро
Биковете "БРАВo" -   и вси4ко свързано с коридите
СИдра (ябълковото вино ) - налива се по специален на4ин , най-популярната сред хората марка е  "гаитеро"
алка4офа(артишок ) - произвежда се в огормни коли4ества и се изяждат огромни коли4ества -според испанците е супер здравословен зелен4ук помогащ за сума ти проблеми - и лекарства се правят от нея
турони(коледни халви , шоколади) има хиляди разновидности - двата подобни на нашите прили4ат на тахан халва и на бялата халва ...другите трябва да се опитат  Grinning
това на прима виста ...като се сетя за още гордости ще пиша
 ще ме прощавате италианките ...след като изписахте толкова фирми , не искам изобщо да ви засегна разбира се .. но според моя позната която живее в Италия - там имало само една марка  НАИК . това разбира се е ли4но неино мнение , но наистина ли е така ... (не искам да кажа 4е найк е италианска марка а 4е е предпо4итана , модна  Simple Smile )
                                                                                                                                                                                бих желала само да добавя и 4оризо-това е не6то като испански суджук Mr. Green

# 68
# 69
ще ме прощавате италианките ...след като изписахте толкова фирми , не искам изобщо да ви засегна разбира се .. но според моя позната която живее в Италия - там имало само една марка  НАИК . това разбира се е ли4но неино мнение , но наистина ли е така ... (не искам да кажа 4е найк е италианска марка а 4е е предпо4итана , модна  Simple Smile )
Няма такова нещо. Интересно по какъв повод ти го е казала... newsm78

Хихи, Дорет, ама Титанк повод ли е за национална гордост, предвид финала на филма, след като Селин Дион си изпя песента? Laughing

Покрай Титаник, се сетих да добавя за Испания бульоните на кубчета "Галина бланка" (бълбук-булбук, както се пееше в рекламата).

За туроните да кажа, че абсолютно същото нещо се прави и в Италия под името "тороне" и също минава за местен специалитет, така че с испанките ще влизаме в спор. Wink А аз всъщност си мисля, че най-най-древният произход на тези сладки изделия сигурно е арабски и е дошъл в Южна Европа с мореплавателите. Предполагам само.

# 70
  • ENGLAND
Хихи, Дорет, ама Титанк повод ли е за национална гордост, предвид финала на филма, след като Селин Дион си изпя песента? Laughing
Е, ама ако не беше потънал сигурно щяхме да сме с един кораб по-малко известни. Laughing

# 71

ще ме прощавате италианките ...след като изписахте толкова фирми , не искам изобщо да ви засегна разбира се .. но според моя позната която живее в Италия - там имало само една марка  НАИК . това разбира се е ли4но неино мнение , но наистина ли е така ... (не искам да кажа 4е найк е италианска марка а 4е е предпо4итана , модна  Simple Smile )

Сред брандовете спортни обувки сигурно Найк е от водещите по продажби, но си имаме и другите големи:))
Твоята приятелка, ако е спортува или е със спортен стайлинг, нищо чудно да си мисли, че Найк е единствената и неповторима марка и за другите хора. Аз например така си мислех за Марни  Sunglasses
Така или иначе, от толкова изброени италиански марки направо се почувствах , като някой Аладин в пещерата...

но реално ме впечатляват технологичните марки, скандинавския дизайн повече отколкото марките шоколади и сладоледи..

# 72
  • След завоя в дясно
АдаДеспейнада това туронито го опитах на скоро много вкусно ммммм не е тежко като халвата.  Сега го издирвам да го намеря някъде по нашите ширини, но безуспешно засега. Ще хвана аз на екскурзия да си направя до вас незнам и аз какво се моткам още Thinking.  Да питам Зара и Адолфо Домингес не са ли от вас?
Мак Дирок признах ви шъ знаеш голяма работа сте на ботуша.
Дорет, чаках аз да се включи някой за острова Laughing наистина са много. Искам и  Астон да прибавим към колите любим ми е няма как.  car003

# 73
  • Spain
10cent's аз не казвам 4е имате само една марка ...а 4е било мнооооого , ама много предпо4итана марка и  не само с едни гърди напред ... приятелката ми е доста алтернативна (поне такава я познавах ) и няма кои знае какви допири със спорт и спортни дрехи ... не е от бг анцужните моми4ета и мом4ета ..но казва 4е това с Найк е болест в Италия (този разговор съм го водила преди година и пове4е може болестта да е нещо друго сега )
Елл Хара ги е писала марките - макар 4е - Марката испанска , но е шито в Индонезия да ре4ем . групата на Зара е Индитекс и пове4ето дизайни мисля 4е са испански ....
туроните сигурно наитина ги има навсякъде- както халвата са оригиналите - ина4е разновидностите са хиляди Simple Smile. с плодове , като шоколад , с бадеми , без бадеми , с вкус на косов орех , като желе ... и т.н. за марки не говоря защото всеки предпо4ита някои от някои магазин ...

# 74
Аз лично за 1в път чувам, но сигурно е вярно, щом казва, просто на мен не ми се набива на очи по никакъв начин. За разлика от dimensione danza, например...
Toва туроне е много типично и за Италия, казва се торроне  Laughing А сушеният прасешки крак тук се казва прошуто крудо, дори имам такъв статив, същия като на снимката.

Общи условия

Активация на акаунт