5-то класници дръжте се... още само 4уч. дни!

• 12 870
  • 308
  •   1
Отговори
# 75
  • Бургас
Ама аз недоумявам какви са тия квесторки?!? Те са там за да пазаят децата да не си обменят инфо и да си работят самостоятелно. Ако се обаждат за щяло и нещяло тогава за мен не са квесторки! Добре че при нас няма такива правила. Каквото си направи детето - такова, но пък е училище с правила и традиции и се набляга на подготовката, не на позсказването!
Ия, как реагира класната като разбра за детето? Пожелавам ти да събереш сили и да си отстояваш правата  Hug

# 76
  • София
Ама аз недоумявам какви са тия квесторки?!? ...
И аз недоумявам! Още по-малко доумявам що за учител може да бъде човек, показващ "компетентността" си по подобен начин!  newsm12

Ия, направете каквото трябва и дано въпросната квесторка да бъде поставена на място! Стискам палци!

# 77
  • по течението на реката
Момичета и при нас се е получило нещо подобно на матурата по английски. Не знам какво е търсила госпожата по време на изпита в стаята,но е казала отговорите на децата и сега успеха им е направо отличен.Разбрах от нейна колежка,че директорката била бясна и смятам,че има право жената.
Не може деца,които цяла година са получавали тройки и четворки по даден предмет (и то чужд език) на външно оценяване в края на годината да покажат знания за 5 и 6. Че и мойта хубостница в това число.Има две тройки и три петици през втория срок,а на теста е с една грешка. Възмутена съм направо. smile3515

# 78
Здравейте мамчета,
Ха сега си представете догодина като точките от матурите ще са балообразуващи,какъв купон ще настане за приемането в гимназиите.А по догодина сме ние.
Успех  на последната матура Hug

# 79
Ох чета ви и не се включвам, защото съм силно радвоена. Дори разтроена.
От една страна, ако тестовете се държат със строг регламент и наистина при равни условия - то определено съм "ЗА", защото това е начина да получиш наистина желаната обратна връзка за качеството на обучението получено от детето ти. А нали това ни е най-важно!
От втора страна, като чета за какви циркове и недоразумения пишете направо ме е яд. Това е подигравка! Подигравка с децата, подигравка дори с труда на колегите на тези квестори, а именно учителите им. Защото и случката със сина на Ия е вбесяваща - как може да крещиш по децата и да ги разстроиш в така важния за тях момент и да им отнемеш концентрацията. И случките с децата на mlambeva и eriana с нерагламентираната помощ също са прах в очите на всички и на деца и на учители и на родители.
В училището на Бобси, нещата се спазват стриктно, резултатите са очаквани. Децата дават добри \ реални резултати\ далеч не всички са без грешки \ и той в това число\, далеч не всички са отличници, но има естествено и деца представящи се супер. Браво на тях, браво на родителите им успяли да ги мотивират и накарат да гледат сериозно на нещата и браво на учителите им дали им тези знания   bouquet

Наистина се притеснявам как ще протичат изпитите догодина и най-вече по-догодина, има време до тогава де, кой знае какво може да се промени, но просто подобни пунтажи откровено ме дразнят и снижават и без това отчайващо ниското ми мнение за образованието ни принципно.
Радвам се че намерихме доброто за нас училище \поне за Бобси\ и наистина се надявам и брат му да тръгне в тази посока, защото иначе просто не виждам алтернатива  Sad

# 80
Lennyh, с най-голямо неудоволствие съм съгласна с теб Аз не съм от супер амбициозните майки, просто искам да се научи да полага усилия дори когато е "тъпо", "скучно", "трудно" и "не разбирам това за какво ми е" Искам също да получавам достоверна обратна информация, за това как се справя За съжаление цялото ни образование е в криза, родителското възпитание е в криза и децата ни, по дяволите са най-потърпевши Моят син отсега знае, че с няколко чаровни усмивки и с комплименти, може да му дадат една единица отгоре, че може и да не си пише домашните всеки ден, защото му се разминава и най-тъжното е, че е горд с това От друга страна, сигурно всяка една от вас е била свидетел на груби и непочтителни изказвания по повод учителите от деца в присъствието на родителите, които се усмихват и казват Браво, точно така, обратното също е често И аз трябва да обяснявам на моето дете, че училището и учителите са институция, която трябва да се уважава
Извинете ме, май ми дойде повечко виното тази вечер и го ударих на чувства

# 81
  • Plovdiv
При нас квесторите следели само за реда и е нямало подобни случки. Децата са показали реалните си знания.
Друг е въпросът, че аз не съм съгласна с въвеждането на тези матури още от миналата година.
За мен е излишно подлагането на децата на още един допълнителен стрес, за да оценим ефективната работа на служителите си /визирам връзката мин. на образованието - учители/. Както виждаме, това не е правилната посока. Да не говорим и за решението  матурите да са балообразуващи за кандидатстването след 7 клас!!! За мен е нереално и несправедливо.
И като съм започнала в този ред на мисли да мрънкам  Laughing, защо въобще трябва да сменя училище след 7 клас ученик, който не иска да го прави. Пример - учи в гимназия, която го удовлетворява. Само заради спорта ли?!? Twisted Evil Истерията, която обхваща всички и родители и ученици и преподаватели...... Заради пари?! Търсим си занимания?!? Twisted Evil За мен това са безсмислени неща. По принцип отказвам да говоря и разсъждавам за тези неща, защото излишно се дразня. И което е по-важно знам, че нищо не мога да променя, но тази сутрин нещо прескочих "оградата" четейки ви. Laughing

# 82
  • Sofia
Здравейте всички! Гледам бързо напредва темата  Laughing.
Моят се е изложил на историята ,има 5 грешки. 2 от недоглеждане и останалите са на въпроси ,чиито отговори ги няма в неговия учебник!Опитвал да си спомни какво е разказвала г-жата ,но явно не е бил в кондиция!
 Аз също съм против подсказването и намесата от страна на квестори и учители.
 Против съм и тези матури , именно заради това! Първо - не са реални показаните резултати / както се вижда от по-горните постинги/.
2. Заради различните учебници има различни въпроси ,които не фигурират някъде. Учителите ни бяха предупредили на родителската и очаквах, но това не ме успокоява!
 Таз годишните 6-токласници няма да кандидатстват по тази система с матурите. За тях остава сегашният формат. Ние - да му мислим! Ако официално стане приемът с матури - не знам! Дано ги махнат !
 Хубав ден, и успех по география!  bouquet
 Моят е оформен, завършва с пълно 6  Laughing.

# 83
  • София
Майчета, първо да кажа , че и аз съм против матурите и допълнителния тормоз, който благодарение на тях се отразява на децата ни. Давам за пример моя син, който след един кошмар на 3 годинки беше стана сутринта и заекваше. Дълго време се борехме със заекването и сме правили какво ли не , докато не открихме логопед в Панагюрище, който му показа дихателни упражнения и благодарение на тях Илиан вече 2 години почти не заеква. Та от миналата седмица т.е. след всяка матура моя син вечер едно изречение не може да на направи. И предполагам, че той не е единствения на който целия този стрес му се отразява.

НО....ПОГЛЕДНЕТЕ ПОЗИТИВНО НА НЕЩАТА ВСЕ ПАК ТЕ ПРИДОБИВАТ ОПИТ И НА ИЗПИТИ КАКВИТО СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ ИМАТ ЗА В БЪДЕЩЕ ЩЕ СА ПОДГОТВЕНИ  bouquet

# 84
vangobi, като те чета, май трябва да съм благодарна, че моят син е абсолютно перде Тези изпити ги приема като нещо много досадно, което ме държи в къщи, за да съм сигурна, че поне нещо ще прочете Още не са излезли официални резултати при нас
Единствено по математика там сме 4,50 , което за него си е направо отличен
А и сме оформени по георграфия там сме 6, за друго не съм уведомена още Което най-вероятно значи, че ще имам неприятни изненади

# 85
  • София
Здравейте, момичета! Виждам, че при вас вече има обявени резултати от някои матури... Някой наясно ли е как се образуват оценките?
Аз лично нямам нищо против матурите, но при условие че се провеждат наистина като хората...

Алисън, браво на отличника!   bouquet Ние все още по повечето предмети само подозираме крайна оценка, на база тези през срока... Laughing
Хайде успех на децата на финала! Днес и утре и ВАКАНЦИЯЯЯЯ!  bigdance2

# 86
  • с/у ОколоМръсТното

браво, страхотно  Hug  поздрави го  Heart Eyes, и на теб също честит ти отличник  Hug

Моят се е изложил на историята ,има 5 грешки.

щерката може би ще има и повече  ooooh! Язък за ученето с нея...

# 87
...
Ия, как реагира класната като разбра за детето? Пожелавам ти да събереш сили и да си отстояваш правата  Hug

Каза "Ужас"! Обясних на госпожата накратко какво представлява диабета, и я помолих да говори с другите му учители. Е, да но явно не е казала на всички, защото имахме проблеми с някои от учителите Confused Това, което най-много ме притеснява, е че понякога може да му падне захарта по време на час и той задължително трябва веднага да хапне нещо, но не винаги го прави... Срамува се, притеснява се и крие за диабета. До миналата година нямахме проблеми, всички знаеха, той не се притесняваше изобщо, но явно някой, нещо му е казал и Марти изведнъж се промени. А като прибавим и бушуващите хормони, положението става страшно Rolling Eyes

На матурата по история има 9 грешки Tired, не ми дава да се разправям с квесторката, те се били разбрали с другите деца, които са били  стаята днес да отидат и да се оплачат на учителката им по история и класната.

# 88
Ия  Hug, според мен трябва всички учители да знаят, в университета имахме колежка с диабет, та знаехме как да реагираме при всяка една ситуация, а при вас дори още повече трябва да е наострено вниманието Confused
Вчера на матурата и моя има грешки, не разбрах колко, понеже им забранили да си пишат отговорите, и той, естествено, не запомнил къде какво е писал Crazy, а и се оплака, че картата им била страшно размазана и не и се разбирало Rolling Eyes.

браво, страхотно  Hug  поздрави го  Heart Eyes, и на теб също честит ти отличник  Hug

Браво, браво Hug

# 89
  • София
Ия  Hug, според мен трябва всички учители да знаят, в университета имахме колежка с диабет, та знаехме как да реагираме при всяка една ситуация, а при вас дори още повече трябва да е наострено вниманието Confused
Вчера на матурата и моя има грешки, не разбрах колко, понеже им забранили да си пишат отговорите, и той, естествено, не запомнил къде какво е писал Crazy, а и се оплака, че картата им била страшно размазана и не и се разбирало Rolling Eyes.
Ия, може би е добре сама да поговориш с учителите за диабета!  Sad Милото дете! Hug
МерСедес, това за картата и моят го каза, въобще не е разбрал къде са границите... При нас също не дават да си записват отговорите, не ми е ясно защо....

Общи условия

Активация на акаунт