5-то класници дръжте се... още само 4уч. дни!

• 12 532
  • 308
  •   1
Отговори
# 180
  • Пловдив
tediko , бързо оздравяване ви пожелавам, та да се радвате пълноценно на ваканцията Hug
 Нашият списък се припокрива с този на М4, само дето ние нямаме Поезиите и песните. Много тежка литература наистина. Дано да успеят да прочетат и разберат поне половината.

# 181
  • Бургас
Ейй, болните да се оправят, че да не почват ваканцията така  Crossing Arms
Гери вече прочете "Немили - недраги" - много се впечатли  Rolling Eyes

# 182
  • София
Здравейте пак!
didbah, мерси за доуточнението! То е ясно, че всичко няма как да изчетат! По повод на него открих това:

http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/left_me … s/6klas/l_6kl.pdf

tediko, съжалявам за детенце! Дано е нещо леко и бързо да оздравее!  Hug

Pagocт, браво на Гери, кога успя!? Завиждам на всички с четящи деца!

Лека вечер на всички! Ние утре сме на пикник с класа...

# 183
  • по течението на реката
Ето го и нашия списък  smile3529
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=12891476
Честно казано и аз смятам,че са малко множко  newsm78 а и като си ги познавам какви любители на четенето саааа - не знам дали и 1/3 ще прочетат.

# 184
Ох, момичета аз съм такъв книжен плъх, че чак умишлено съм си наложила ограничения да чета само вечер преди лягане, защото разорявах къщата  Синковецът все ми обяснява, че четенето е тъпо Преди малко приключих разговор на тема - защо трябва да чете, но едва ли нещо му е влязло в главата Във втори клас ходих да се разправям с госпожата  за това прословуто засичане на четивна техника Тя тогава ми обясни, че това били новите тенденциии в образованието и ги изисквали от тях , а и те показвали колко добре си е свършила работата Но аз не съм съгласна Научиха ги да четат механично без да им влиза в главата, но да покриват стандартите На мен никой не ми е засичал колко думи мога да прочета за една минута, а чета от 4 годишна до сега
Аз ще бъда щастлива, ако прочете и една книга това лято

# 185
Утре е ред на бележниците,да видим с колко ще мине моят синковец?А за четенето да не говорим хич не обича да чете,вика _аз ще прочета само Под игото и нищо повече.Ще се радвам ако я прочете макар,че малко ме съмнява.Хайде приятна вечер от меи и за утре успех на всички!!! smile3525 newsm51

# 186
Здравейте,
ваканцията вече е факт! Поздравявам децата, които трябваше да се справят и с материала, и с психическото натоварване.
Дано си починат добре през лятото!

Моята щерка се похвали, че на матурите има само 6-ци /за последната - от четвъртък още нямаме резултати/. Не е имало подсказване, както явно е имало в някои училища - четох, че това обсъждате по-напред в темата. И за нашия град зная, че има такива случаи. Което със сигурност поставя децата в неравностойна ситуация, ако резултатите от матурите са балообразуващи. Но спирам, че като се замисля, нищо не одобрявам в образователната ни система.

Утре ще им раздават бележниците, а вечерта съм на родителска среща.

eriana, аз чета много и моята дъщеря ми се е метнала - чете, но вече подбира. А като гледам списъка за лятото - не ми се струва много интересен, което ме кара да се съмнявам дали ще го изчете. Но четенето не трябва да е насила, дали твоят син няма да зачете нещо, което да му е интересно, макар и да не е в прословутия списък.  

# 187
lina d, никога не съм го карала да чете насила Все му казвам че трябва да си открие неговата книга, която ще го запали по четенето Прави опити, но бързо му омръзва
Весела ваканция на всички петокласници и да не вземете да изчезнете съвсем през лятото

# 188
Нещо компютъра ми не разпознава принтера  #Crazy и не мога да сканирам листа с четивото, та затова ще ви го препиша. Сходен е с вашите.

• 1. Добри Чинтулов - Стихотворения

2. Любен Каравелов - Стихотворения

3. Христо Ботев - Стихотворения/ " Хайдути" /

4. Иван Вазов - "Под игото"

5. Христо Смирненски - Стихотворения /"Братчетата на Гаврош"/

6. Елин Пелин-Разкази /"Косачи"/

7. Йордан Йовков - Разкази/ "Серафим"/

8. Михаил Енде - "Приказка без край" /"Антикварна крижарница"/

9. Оскар Уайлд - "Щастливият принц"

10. Лафонтен - Басни

11. Марк Твен - "Принцът и просякът"

12. Бранислав Нушич - "Автобиография", "Чужди езици"

13. Х.К.Андерсен - "Славеят на китайския император"

14.Антоан дьо Сент Егзюпери - "Малкият принц"

# 189
  • с/у ОколоМръсТното
М4, добре е щерката с ушите. Казва, че не я болят вече  Hug

Днес е на парти и на получаване на бележник. Пък да видим какво ще има вътре  Rolling Eyes
Само знам, че имат списък с книги, но така и не ми го показа. Но вярвам е подобен на вашите.

Успешно завършване, хууууууубаво, слънчево и "здраво" лято на всички  Heart Eyes  bouquet

П.П: eriana - може ли да те помоля, да слагаш точка, в края на изречението. Мерси   bouquet

# 190
Шани, разбира се че можеш  Embarassed, но нещо имам проблем с клавиатурата и не ми хваща точката Чакам си новата и тогава няма да има проблеми   bouquet

# 191
Такаааа, в нашия бележник се оказаха само шестици Laughing, мноого съм доволна, чак не ми се вярваше, но се пребори детето. Имали са официално награждаване пред цялото училище, получил е и две   книги-едната за отличен успех, а другата-за третото място на областната олимпиада по БЕЛ. Дали са му и две грамоти, в нашето училище им викат "хвала". Сега го чакам да се прибере Party

# 192
Привет,момичета.
Оказа се,че при нас взимат под внимание матурите.Това естествено ни помогна по география и госпожата му писа 6 от матурата за годишна оценка.
Така че и Цветан завърши с отличен и грамота.Сега вече започна чаканата ваканция.
Браво на всички деца завършили успешно 5 клас.Цецо отиде да се черпят на сладкарница"Неделя".
Хубаво лято на всички и не забравяйте от време на време да драснете по някой ред.

# 193
  • София
Да дам и аз набързо отчет моя син завършва с три петици, а иначе днес тръгна в 7.30, а се оказа, че трябвало да са на училище от 11.30 колкото да си вземат бележниците - до последно не сме разбрали Embarassed.
Пожелавам на всички вече шестокласници спокойно и щастливо лято. А вие мами събирайте сили за септември.

Успешна седмица  bouquet

# 194
Моята не е за хвалене Имаме четворки по математика и БЕЛ От разказвателните само  по ЧП има пет Така че, уроците през лятото ще са само по 2 предмета
Весело и безаварийно лято на всички И се сещайте от време на време да драсвате по някои ред

Общи условия

Активация на акаунт