Кухни - 24та тема

• 56 776
  • 308
  •   1
Отговори
# 150
  • София

Гуш, магнитни бурканчета си взех вчера от Метро на цена 19,90 лв. Благодаря на Змейковица за инфото   bouquet

Ех, много мерси! А колко бройки са за тези пари?

# 151
5 броя бурканчета заедно с метална лента, на която се залепят, която пък от своя страна също е магнитна, но си има и дупчици и може да се монтира с видии някъде.

# 152
  • София
5 броя бурканчета заедно с метална лента, на която се залепят, която пък от своя страна също е магнитна, но си има и дупчици и може да се монтира с видии някъде.

още веднъж мерси   bouquet

# 153
Значи ,милички,аз бързо разбирам ,но трябва много да ми се обяснява! newsm12
Я обяснете ми отначало какви са тези магнитни бурканчета?!
От тези ,които се монтират на кухните и се използват за подправки  и разни такива неща ли са?! newsm78

# 154
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=204184&pid=12769662

Ето ги бурканчетата на змейковица /сори ама ме мързи да снимам мойте/ както споделих моите си имат лента на която се закрепват. Мъжа ми каза "никакви такива на хладилника"  Rolling Eyes

# 155
Добре де ,ама за какво се използват ,освен ,че се лепят по хладилници и други метални повърхности?... newsm12

# 156
Добре де ,ама за какво се използват ,освен ,че се лепят по хладилници и други метални повърхности?... newsm12

За каквото ти душа сака. Аз ще ги ползвам за подправки, но на кутията има снимани напълнени с кабърчета, болтчета и т.н. боклуци.

# 157
Нат,благодаря за инфото!  love001

# 158
sisko77 съгласна съм с теб ,моята кухня не я прави гооооляма фирма а един майстор който си има двама работници Peace ,а колкото до плота си мислих че ме връзва че първо го е поръчал на Салекс и щял да дойде от Германия -бавеше се близо месец и овратнях ooooh!.....можеш да си преставиш какво означава такова чакане!Един ден ги сварихме точно когато разтоварваха плота и гърба от камиончето и наистина,с очите си го видях отзад на гърба си пишеше Germany Rolling Eyes

# 159
днес попитах майстора който ще прави кухнята ми,каква е разликата от плоскости с лаково покритие и нелаково.Разликата е 6 пъти.Квадрата на другите плоскости е 15-20 лв ,а на лаковите идващи от турция са 120 лв.

# 160
Нотр Дам,а защо трябва да са от Турция? Лаково покритие правят и тук. Всъщност това е едно боядисване чрез пръскане на боята.

# 161
ами незнам newsm78,казаха,че материалите са от Турция

# 162
Нотр Дам,а защо трябва да са от Турция? Лаково покритие правят и тук. Всъщност това е едно боядисване чрез пръскане на боята.

Това ,което се пръска с боя се казва МДФ. По скъпо е от ПДЧ ,защото самата му подготовка е по -дълга като процес на работа.
МДФ се прави от ситно смляни дървесни частици ,които се пресоват във вид на плоскости.
Прилича много на дебел картон -1,8см. Това нещо се пръска с бои подобни на авто боите и затова се получава този лаков ефект.
Относно ПДЧ има и ламинирано и лаково . Цената на квадрат от ламинираното е от 10 до 20 лв. ,в зависимост от фирмите доставчици. Иначе качеството е едно и също. Пдч също са пресовани и слепени с лепила дървесни частици,които се ламинират с покритие в различен цвят.
Има и лакови плоскости от МДФ,ламинирано. Цената на квадрат от него е около 50 лв, а не 120.
Лакови плоскости има и от ПДЧ ,а тяхната цена на квадрат е около 30 лв.
Ако избирате между МДФ лак и ПДЧ лак ,МДФ е по добър. Говоря за ламинирани такива плоскости ,а не боядисани.
Но нали затова са направени различни материали ,за да могат хората да изберат според своя вкус и предпочитания!
Успех на всички! newsm10

# 163
  • Враца
Да добавя само за  бърканчетата на Змейковица...пуснали са ги и в Кауфланд, но се различават малко то Ларедутските, които имам и аз (с 1 брой повече и различен материал)...в моите аз си държа подправките, с които най - често готвя за да са ми под ръка

# 164

Това ,което се пръска с боя се казва МДФ. По скъпо е от ПДЧ ,защото самата му подготовка е по -дълга като процес на работа.
МДФ се прави от ситно смляни дървесни частици ,които се пресоват във вид на плоскости.
Прилича много на дебел картон -1,8см. Това нещо се пръска с бои подобни на авто боите и затова се получава този лаков ефект.
Относно ПДЧ има и ламинирано и лаково . Цената на квадрат от ламинираното е от 10 до 20 лв. ,в зависимост от фирмите доставчици. Иначе качеството е едно и също. Пдч също са пресовани и слепени с лепила дървесни частици,които се ламинират с покритие в различен цвят.
Има и лакови плоскости от МДФ,ламинирано. Цената на квадрат от него е около 50 лв, а не 120.
Лакови плоскости има и от ПДЧ ,а тяхната цена на квадрат е около 30 лв.
Ако избирате между МДФ лак и ПДЧ лак ,МДФ е по добър. Говоря за ламинирани такива плоскости ,а не боядисани.
Но нали затова са направени различни материали ,за да могат хората да изберат според своя вкус и предпочитания!
Успех на всички! newsm10

Или аз съм затъпяла тотално от само-бебешки-разговори, или съм прегряла от жегата. Значи колко вида материал има?

1. ПДЧ
2. лакирано ПДЧ, т.е. пръскано с автобоя
3. ламинирано ПДЧ

4. МДФ
5. лакиран МДФ, т.е. с автобоя
6. ламиниран МДФ

Правилно ли съм разбрала?

Общи условия

Активация на акаунт