Кухни - 24та тема

• 56 736
  • 308
  •   1
Отговори
# 195
Мухата Цецка, така като си го представям...мисля, че много зависи от самото разположение, светлина и т.н. Ще е тъмна.
Алуминиевите кантове няма да се виждат чак толкова , че да я правят светла.  
Но пък ще е стилна. А плота какъв ще бъде, сребърен ли?  

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=392642
ето горе долу пода, кухнята ще върти като буква П и ще има барплот с мивка и съдомиялна, под прозореца също ще има плот и шкафчета.
Та идеята е или да е барплота оранжев/самия плот венге/ и долните шкафчета също, а горе венге, или обратното. Ако няккави други цветови комбинации ви хрумнат ще съм благодарна Hug

Последна редакция: вт, 23 юни 2009, 18:50 от Мухата Цецка

# 196
Здравейте, намесвам се със въпрос във вашата тема. Разгледах снимките на кухните ви и понеже сме на вълна столове да попитам откъде са купени тези
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=237934&pid=5624379
и дали са кожени. Точно такова нещо ми трябва, но не мога да си намеря.
Бих ви била благодарна да препоръчате нещо  Hug
Столовете според мен са на фирма БОРА - модел Фантазия, а тук можеш да намериш координати на магазините, които ги предлагат.

# 197
  • на плажа
... Но все пак се разчетох и видях, че точно Тека са коментирани като марка, която залага на подвеждаща реклама. Най-важният параметър при аспиратора еКапацитет по IEC 61591. Това показва реалната работа на аспиратора. На мен ми е необходим такъв с мощност 700 куб. м...

А защо смяташ, че показателите на аспираторите на Лекс груп са акуратни? Напротив. Тека са си казали всичко относно мощностите, докато другите са обявили само максималната си мощност, а не тази по евростандарта, която ти вече знаеш, че много се различава от реалността.
Точно, защото са обявили мощността по евростандарта им повярвах, защото Тека бяха дали три капацитета -     *
      Капацитет на засмукване: 847 м3/ч
      Капацитет на изход: 605 м3/ч
      Капацитет по UNE EN 61591 367 м3/ч

Защо ли най-важният и основен маркер е на последно място  newsm78? Длъжни ли сме да разбираме от всичко?

# 198
  • Абсурдистан
Аз днес бях в Лекс груп и те ми казаха, че обявените мощости са на изхода, разчетени при 1 м. тръба.
Така че, за никаква мощност по UNE EN 61591 не става въпрос, конкретно за Лекс груп.

И аз вече се обърках

Последна редакция: вт, 23 юни 2009, 20:17 от Гери

# 199
Мухата Цецка, така като си го представям...мисля, че много зависи от самото разположение, светлина и т.н. Ще е тъмна.
Алуминиевите кантове няма да се виждат чак толкова , че да я правят светла.  
Но пък ще е стилна. А плота какъв ще бъде, сребърен ли?  

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=392642
ето горе долу пода, кухнята ще върти като буква П и ще има барплот с мивка и съдомиялна, под прозореца също ще има плот и шкафчета.
Та идеята е или да е барплота оранжев/самия плот венге/ и долните шкафчета също, а горе венге, или обратното. Ако няккави други цветови комбинации ви хрумнат ще съм благодарна Hug
Тъй...оставили сте колоните от двете страни на бившия балкон. Дотук добре. Обаче! Майсторите дали добре изравниха стените? Ъглите прави ли са?
Сега ще ти нахвърлям малко проблеми, на които е добре да обърнете внимание, вие осъществявате моята идея за кухнята на свекърите, която не я направихме така, заради канала, който вие сте направили обаче
- кривината на стените - това води до големи кухини зад шкафовете, които ще трябва да се затворят зад телата на шкафовете и обърнатия плот.
- ако не оберете кривините по този начин, тогава спрямо плочките на пода ще има кривина - т.е. шкафовете ще вървят леко на верев
- двете колони ако не са еднакви като мерки, и ако ги има/от снимката не мога да схвана изравнили ли сте ги със стената или са останали/, тогава гледайте как се падат - огледални ли са една на друга или имат леко разминаване, защото майсторите при нас направиха визуално изравняване с плочките по пода, и после се оказа, че началото на П-то от едната страна съвпада с началото на шкафа, но края на П-то се падна по средата на крайния шкаф. Както и да е, не знам дали се разбира какво искам да кажа.
Но!Главно ако пти монтажа /и проекта/ не се взетмат предвид кривини, то ще берете големи ядове с кухнята, защото с тези ниши, които се образуват, шкафовете трябва да са добре замерени.
И спирам с това, че ще досадя яко.

Иначе, плот венге - тъмен плот е красив, но не знам дали е практичен. Всяка следа от препарат, брашни, трохи ще се вижда от 100 км.
Самата комбинация е много красива. Топла е, слънчева ще бъде. Всички други комбинации, които харесвам са по-студени, поне аз такива ги намирам - сиво и зелено, венге и зелено, венге и сребро. /моята кухня е тъмно червено и плот зебра - хем е откачалска по своему, хем е топла за окото/
Щом си решила да е венге единия цвят, а доколкото разбирам искаш барплота с мивката да ти е различен от общия /това е малко разход, защото дебел плот за 1м някъде в цвят, от него ще ти даде фира много, или ти искаш да кажеш "барплота" като елемент, а самия плот навсякъде да си е чисто венге?Ама около мивката по венгето ще имаш петна, от водата, това е труден цвят за поддръжка вервай ми. И под прозореза ще се вижда и най-малка следа от домашна прах.Значи, аз бих ти предложила следното - долен ред шкафове венге, плот навсякъде оранчево-пръскан /има едни на ситни шарки, като камъчета/, горен ред оранжево /тамън за погледа да е по-светло и да не те захлупва, с тук-таме венге елемент - някоя етажерка, или просто рафт, а може таванът да е венге, и на него лунички, не знам дали си го мислила по този начин.

Ние ползвахме плот на Salex - зебрата, а тоизи под зебрата е такова пръскано, кактото визирах, но при теб в оранжево.
http://salex.bg/productsmain.jpg
http://www.salex.bg/images/stories/bilbord6.png

Виж тази цветова комбинация
http://www.jk-mebel.com/gallery/imageskitchen/razni_038.jpg
Виж колко тъмно може да бъде ако е  във венге една кухня, добре че са вкарали много бяло, та е добре що-годе
http://www.jk-mebel.com/gallery/imageskitchen/NOVI_032.jpg

Ето една кухня, но тя е в черно, при теб ще е по-светла все пак

Ти това ли визираш като идея?

# 200
Момичета много хубави кухни сте направили
С здраве да си ги ползвате  Hug
А за електроуредите моите са  АЕГ и Електролукс, бяха на промоция в ТЕХНОПОЛИС по нова година и цената ни устройваше. Плота, миялната и печката са ми АЕГ, а микровълновата и хладилника са Електролукс. Аспиратора ни е Eurolux.
_Deqna_  има вече на пазара много марки и модели за кухненски уреди и избора е голям.

# 201

Защо ли най-важният и основен маркер е на последно място  newsm78? Длъжни ли сме да разбираме от всичко?

ИраМира, не си длъжна и за това от Tека са ти написали всички видове мощности, както и какво представлява въпросният евро стандарт.

"– Засмукващ капацитет съгласно норма UNE EN 61591:

Измерва се при стандартни условия в обем от м³/ч и налягане от 15 Ра и при стандартен изход 30 см, вертикална тръба 1м., извивка от 90° и хоризонтална тръба 1 м. Според нормата абсорбаторите “Тека” достигат 650 м³/ч. капацитет. “Тека” обявява три различни показателя за капацитет: на свободен изход, на максималната засмукваща мощност и мощност според нормата."

Знаеш, че колкото по-далеч от комина е поставен абсорбатора, по-слаб става. Яд ме хваща, че точно тези, дето са коректни се набеждават за измамници, а истинските измамници, които подвеждат, обявявайки само максималната мощност на абсорбатора или тази на изхода са си ок.

"– Абсорбационен капацитет на изхода:

Измерване на капацитета точно при изхода на абсорбаторите без никаква инсталация. "

п.п. Справка тук.

# 202
.... моите са  АЕГ и Електролукс, бяха на промоция в ТЕХНОПОЛИС по нова година и цената ни устройваше. Плота, миялната и печката са ми АЕГ, а микровълновата и хладилника са Електролукс. Аспиратора ни е Eurolux.
_Deqna_  има вече на пазара много марки и модели за кухненски уреди и избора е голям.

Ти доволна ли си от уредите които използваш? Можеш ли да ми пуснеш линк към същите модели? Какво да гледам като избирам? Наистина има голям избор на марки и модели и това ме обърква още повече.

# 203
Чаено момиче, благодаря за изчерпателния отговор. Честно казано нямам идея за кривините и ще разпитам сега да се има впредвид.
Права си за праха и мръсното по плот венге - мен това най-много ме притеснява и за това взех да мисля вариант долу венге - плот титан, както и гръб и горе червено или оранж - както беше първоначалната идея.

Последна редакция: ср, 24 юни 2009, 13:53 от Мухата Цецка

# 204
# 205
# 206
# 207
Чаено момиче, благодаря за изчерпателния отговор. Честно казано нямам идея за кривините и ще разпитам сега да се има впредвид.
Права си за праха и мръсното по плот венге - мен това най-много ме притеснява и за това взех да мисля вариант долу венге - плот титан, както и гръб и горе червено или оранж - както беше първоначалната идея.
Да, така ще е много хубаво, аз бих заложила на венге и оранж, защото е по-приятно за очите. С червено е много красиво, но силно. Е, това е твой избор , разбира се. Grinning
На долен ред пускате в оранж/червено/ няколко чекмеджета примерно и така се прави някъде акцент ако пожелаете.

# 208
# 209

Общи условия

Активация на акаунт