Ти какво сготви? Снимай, покажи!? - 41-ва тема

  • 75 288
  • 661
  •   1
Отговори
# 570
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 3 931
патешко един път готвих, домашно....
не беше успешно Rolling Eyes
добре, че не ям месо...другите бая дъвкаха.
но твоете изглежда крехко и сочно.
как го правиш?

а пюрето? обожавам естрагон. Crazy

Асялейн, патешкото филе се научих да го правя от една френска готварска книга  Laughing. Първо, трябва да е с кожата.
Правят се 2-3 диагонални повърхностни разреза върху кожата. Слага се в нагорещен на среден огън тиган, откъм кожата, за около 6-7 минути (докато добие хрупкава кафява коричка). Филето пуска много мазнина, която постепенно се излива (или наведнъж, при обръщането). Огънят стои през цялото време на средна степен, даже и малко по-ниска. Като се зачерви коричката събралата се мазнина се изсипва, филето се обръща и се оставям да се изпече и от другата страна - в зависимост от дебелината, това на снимката беше към 3-4 см, оставих го за 3-4 минути на огъня. Оставя се да си "почине" за около 5-6 минути преди да се нареже и сервира.
А пюрето от моркови е още по-лесно - обелих и нарязах около 1 кг моркови и 1 голям картоф (за консистенция, правила съм и без, ама с картоф повече ми харесва  Peace). Сварих ги за 15 мин в леко подсолена вода (колкото да ги покрие), като при варенето добавих сух естрагон на око и вкус (доста, един вид, въпреки че на снимката не личи  Laughing). После излях 3/4 от водата (запазих част евентуално за разреждане, но нямаше нужда), пасирах на едро (да останат малко парченца), добавих черен пипер и зехтин и това беше. По принцип мисля, че търпи добавки и вариации (например мащерка, индийско орехче, кашкавал...), но не исках да правя "тежко" пюре към патешкото.

Красимира, страшни макарони!   bouquet  Отначало помислих, че са с виолетки  Grinning
Марулка, благодаря за рецептата - запазих я, ще влезе в употреба като си подновя запасите от лозови листа  Grinning
Надето_сп, с какво сирене са доматите на фурна?
Много хубави пици видях  Grinning И ще ида да видя какво е това чудо с непроизносимото име на Mарабу, че ми събуди любопитството  Grinning
Аз днес спамя, защото дояждахме, само набързо спретнах един пъпеш с пушена шунка, че и при нас лятото дойде.
И като Линдита ви оставям за няколко дни, заминаваме за уикенда, та няма да готвя. Но, ако нещо в някой ресторант ми хване окото, ще го снимам да ви го покажа после  Laughing.

Последна редакция: пт, 19 юни 2009, 00:13 от Роца

# 571
  • Brussels
  • Мнения: 160
Роца, с бяло саламурено сирене е. Hug

# 572
  • Мнения: 1 313
Много вкусотии, много нещо тук!  bouquet
Хайде и аз с един късен отчет Rolling Eyes

Глазирани зеленчуци

Котлети с ябълки

Ягоди с балсамова редукция

# 573
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076


 newsm78 newsm78 ами аз все бял ползвам  Rolling Eyes Rolling Eyes


ами аз имам и бял и тъмен.
оригиналният балсамико оцет от Модена е тъмен.
предполагам, че разликата от цвета идва от сорта използвано грозде.

Роца, благодаря за обяснението,
аз готвиш цяла пака  спотокалова марината.
трагедия беше Mr. Green

# 574
  • Мнения: 1 116
Много вкусно тук!

При нас Запеканка с тиквички



и Гъбена супа с кисело мляко

# 575
  • Мнения: 2 950
Мусака с червени и зелени чушки. Обаче стана мазна, следващият път никакво олио.  Naughty Източникът е Бон Апети.



Питка слънце или по-точно парчета от нея. Цяла не успях да я снимам. Crossing Arms



Маслинена ачма. Източникът е форумът от темата за турската кухня.

# 576
  • София
  • Мнения: 4 293
Танита имаш много хубави прибори за сервиране,
винаги някакви такива със свежи и приятни цветове Peace

Не че яденето в тях по-малко ме впечатлява  Wink

# 577
  • Мнения: 7 433
Танита имаш много хубави прибори за сервиране,
винаги някакви такива със свежи и приятни цветове Peace


    Peace newsm10

# 578
  • Варна
  • Мнения: 1 618
Танита имаш много хубави прибори за сервиране,
винаги някакви такива със свежи и приятни цветове Peace

Не че яденето в тях по-малко ме впечатлява  Wink
Да, точно, винаги това си мисля и аз. Сигурно е голям кеф да си гост у вас Hug

# 579
  • Мнения: 182
Може ли рецептата за  Зеленчукова запеканка и запеканката с тиквички.

# 580
  • Мнения: 3 675
Здравейте, кулинарки.Както винаги сте приготвили големи вкусотии.Имам една молба, може ли Таннита да даде линк към своята гъбена супичка с кисело мляко.Мерси

# 581
  • Мнения: 156
Наде много апетитна тази апетитка  Mr. Green  Заплюла съм си доматите със сирене за тази вечер, но имам един въпрос: Това отгоре не е ли босилек или мента? Не ми прилича на риган  newsm78

# 582
  • Мнения: 515
viki Напълни ми очите  с пилешкото с гъби. Ще споделиш ли рецептата ,а и за оризчето с фиде в такава комбинация за пръв път чувам но изглежда много апетитно.

 Hug Радвам се че ти е харесало, само че е доста обикновено
 Запържила съм 2 нарязани пилешки пържолки от бут до златисто, добавих гъбките и след това си добавих направено предварително измислено сосче( от запържено брашънце с прясно мляко и подправки ).
Ориза го правя по следния начин:
в малка тенджерка(тези които са най- малките), слагам малко масло или маргарин , после добавям една-две шепи фиде, запържвам го до златисто, добавям 1 чаша ориз позапържвам го и него малко, след това добавям 2.5 -3 чаши вода чакам да кипне водата, похлупвам с капака и намалям котлона на 1,така докато водата се изпари става невероятно вкусно.  Heart Eyes

Добавих го към пилешкото като гарнитура и така  Flutter

# 583
  • Мнения: 319
mari_eta и аз доста трудно намирам качествен кашкавал, веднъж пробвах този и сега само от него си взимам  -  от фантастико е  вакумиран с марка FF вкус около 8,50 лв е цената му за килограм, но се оказа доста вкусен, за пици и подобни запеканки е много подходящ, защото се разтопява много добре  Hug  

vig за моята запеканка взех идеята от didibu  Hug и нейните тиквички на фурна, но аз я поизмених малко сложих и морков и сирене и отгоре освен заливката от яйце настъргах и кашкавал, стана много вкусно

NovaTema благодаря, но в тези жеги все по малко се задържам в кухнята  Embarassed, да ти призная аз от тази тема от форума се вдъхнових и много идеи съм откраднала от там, но нещо тази тема беше поизоставена напоследък и не съм писала там  newsm51
Pety страхотно си приготвила мързеливото хачапури на Лабрекс и аз съм му хвърлила око  smile3508
tinki-winki много вкусно меню   bouquet
VIKI_I пилешкото ти е страхотно  newsm10
Селма за утре съм си заплюла сладкиша ти със стъргано тесто, но след него ще са тези апетитни кифлички  smile3508  вече си знам щом ти ги приготвяш значи са безупречни love001
DessiJ всичко изглежда много добре не се съмнявам че е и вкусно  smile3525
  nadeto_sp   marabu  esy   Tannita  newsm20


 

 

# 584
  • Мнения: 623
момичета,много хубави и вкусни неща сте показали Hug
трудно ви следя тези дни,но си спомням,че видях страхотни торти и с блат и в чаши......поздравления за Роца - дизайна на нейната с ягодите е точно по вкуса ми    bouquet
за макароните на Красимира - БРАВО! как са се получили само  Heart Eyes......така и не намерих време да се пробвам с тях
vesi,много апетитна вариация на тиквичките си направила,супер изглеждат Peace

от мен снимки от предната седмица,тези дни нищо не съм готвила....
  запечени картофи със сос синьо сирене
  

мус от кайсии


Общи условия

Активация на акаунт