Да се научим да работим с Excel

• 130 251
  • 737
  •   1
Отговори
# 300
Excel е едно от нещата, за които, колкото повече научаваш, толкова повече разбираш, че нищо не знаеш  Wink
newsm10

И в допълнение-Тъкмо научи чове кое къде точно се намира, появява се новата версия, и започваш почти отначало да дириш функциите с ловджийско куче.

Трудно открих темата. Записвам се да чета. 
тук си много права. Не разбирам защо го правят. Едно е добавиш нови бутони, функции и тн, съвсем друго е да преместиш pivot например в абсолютно друго меню. Първият път го търсих и просто не го намерих Close. Да не говорим с филтъра колко различно са го направили. И когато работиш няколко години на едната версия и изведнъж ти пляснат другата ставаш като пеленаче Close
Скоро исках да помогнана едни колежки за едни справки, сигурно един час правих нещо, което на старата версия правя за 10 минути Crazy

# 301
  • Galaxy 13197853088
защото трябва да е "ново" за да се харчи,
с офис 2003 може да караш 10 години
а някои и с 97 все още работят

# 302
  • София
Аз, пък харесвам много повече 2007 версия, отколкото 2003.
Според мен подобренията са "юзър френдли" и човек бързо свиква, защото всичко  е пред очите му.
В 2003, ако не знаеш точно как се нарича функцията, която търсиш е трудно да я намериш, защото е скрита в някое падащо меню..
Аз много неща научих, откакто използвам 2007, само защото ги видях случайно и проявих любопитство към тях.

# 303
записвам се да ви следя, да се уча и да помагам с каквото мога Simple Smile

# 304
Темата е страхотна. Продължавайте в същия дух. Simple Smile Както вече се споменаха някои съвети, препоръчвам на всички, които не са професионалисти по MS Excel да приложат едно или повече от следните неща:

-каквото и да търсите, потърсете го и на български, и на английски в google-a, както и в yahoo-то и в bing-а - както знаете, често те дават различни резултати; буквално изписвайте въпрос с проблема ви;

-изнамерете учебници за MS Excel на нашите (а и на чужди) университети - ама да са университетско издателство - вярно е, че са леко скучни от време на време - но помагат; аз все още си ползвам учебника за някои малки неща;

-ако имате време и желание, и особено ако сте в София, ходете на лекции в някой от университетите - никой държавен ВУЗ не забранява на външни лица да влизат в лекция; Wink

Както вече казаха някои по-рано - Help-а на MS Excel не е за пренебрегване - помага; Simple Smile

И както обичам да казвам: Keep цъкинг! Simple Smile Най-добрият начин да научите някоя програмка е да keep цъкинг...! Simple Smile

# 305
Записвам се да се самообучавам тук, че нещо не мога да си намеря курс, все на камък удрям.

# 306
Преди няколко години имаше толкова много фирми, където човек можеше да се научи да работи не само на Ексела, сега няма ли; Лично аз съм водила такива курсове с начална компютърна грамотност и имаше доста хора; сега май са по-скъпи тези курсове но някои от тях си заслужават цената, само трябва да проучите преподавателя как ги води, дали ще разберете това което преподава или той ще си говори, вие ще си слушате и нищо няма да вдявате; ако имате познати завършили такива курсове най-добре се уверете, че водещия курса го води по такъв начин че курсистите да излязат с реални знания

# 307
Има разбира се и въобще не са скъпи, поне в София.

# 308
Има такива курсове, естествено. Но проблемите са 2. Първият е, че не смятам да уча начална компютърна грамотност, защото имам добра такова, просто не съм работила с ексел много и нямам опит. Вторият проблем е, че трябва да се понауча бързичко, а навсякъде групите специално за ексел се сформират бавно.
От сряда започвам индивидуално обучение при една преподавателка по информарика.

# 309
Има такива курсове, естествено. Но проблемите са 2. Първият е, че не смятам да уча начална компютърна грамотност, защото имам добра такова, просто не съм работила с ексел много и нямам опит. Вторият проблем е, че трябва да се понауча бързичко, а навсякъде групите специално за ексел се сформират бавно.
От сряда започвам индивидуално обучение при една преподавателка по информарика.
ако не е тайна, колко пари ще ти струва това Rolling Eyes
на мен не ми остава време да цъкам макросите, а определно не са ми сила и много ми се иска някой само тях сдъвкано да ми ги поднесе Laughing

# 310
Още не сме говорили за цената, защото ме праща познат и предполагам няма да е много. Но в учебните центрове, където говорих, инд. обучение беше 12 лв на учебен час.

# 311
12 лева на час е прекалена цена, когато аз преподавах часът се заплащаше в група около 2 лева а индивидуалното не беше повече от 5 лева,
искам само да уточня че началната компютърна грамотност  може да не я карате, има си специализирани само за ексел курсове

# 312
Аз за курс само ексел говоря. Такива са цените на школите в София. Иначе група е между 50-70 лв за около 15 часа учебни.

# 313
  • при него
Ако накъде има група за макроси с удоволствие се присъединявам, но съм почти 100% убедена, че в курсовете по ексел те учат само на базисни неща и на стигат дори до пивот таблици и функции "IF" и "LookUp" например. А макросите са си направо програмиране..  и едва ли биха се използвали в по-голямата част от фирмите, евентуално в банкови и финансови институции и то за хора-анализатори. Аз имам книга за макросите и се уча сама, по-скоро се опитвам и е наистина сложно. Иначе бих препоръчала да четете уроци в нета, има много и много полезни, а има и страхотни клипчета. Ако мога да помагам с инфо, питайте, работя с ексел от доста време и определно знам доста неща, но напоследък, а дори и днес конкретно открих за себе си две нови формули.. не спирам да се изненадвам  newsm78

# 314
  • Точно където трябва
Извинения, че така нахлувам, но спешно ми трябва помощ. Имам 2 колони със стойности. В трета трябва да  се получи по-голямата от първите 2. Т.е. трябвада се избере по-голямата от 2-те. Каква формула да използвам?
Благодапя предварително!

Общи условия

Активация на акаунт