Отговори
# 180
Fantasia , това е тапата, но щом си била на преглед, падането й е провокирано от него.
И аз и somebody сме с паднали тапи вече седмица, но още нямаме особени признаци за настъпващо раждане.  Tired

# 181
Петя, Шарки, чакаме да се похвалите с тортите. Петя, честит рожденик, да ти е жив и здрав!

Абе мацки като заговорите за кафе и ми се допива и на мен, ама съм си въобразила, че от него получавам киселини  и контракции
Аз редовно връщах кафето сутрин и от една седмица си правя студено фрапе с мляко. С него нямам проблеми.
Открих и друго, сносно и киселко: малко изцеден лимон, спрайт и захар. Мога да изпия един литър такова и не ми става лошо.
Чудя се вече как да се наливам, че док ми се скара последния път.

Таня, кутията ти още е пълна  Crossing Arms... С риск да оспамя темата, поствам отговора си тук, пък ти му мисли Wink
Какво означава, че корема ти е паднал? Моят започва да увисва, ама като торба. Сутрин бебчо е свит на топка горе и все тая как се движи през деня  newsm78 Аз си обяснявам коремите ни с това, че сме по-дребни. А иначе, най-лесно да ти кажат, че бебето е голямо и няма излизане. Аз съм в същия казус още от 2 месеца и за това смених лекаря. Предполагам, че другата седмица и двете ще се похвалим с бебоците. Честно казано, не ми пука дали е секцио или не, важното е и двамата да сме добре.
Ти поне имаш скорошни наблюдения от сестра си. Има ли нещо, което те притеснява покрай раждането и къде реши да раждаш?

# 182
Когато лежах с бъбречната криза в болница имаше едно момиче, което преносваше със 7 дни, слагаха й три пъти на ден но-шпа мускулно. Всички се чудехме защо. Една от лекарките обясни, че това се прави за изглаждане на шийката и подпомагане началото на раждането. Не го спира, напротив подпомага началото.

Франчи, The 1 това се дава за по-безболезнено изглаждане на шийката на матката!! и аз пияа, но Бусколизин 3 пъти на ден!

# 183
Здравейте мами,
Многоооооооо сте писали , докато ви проследи 4овек....( не 4е съм 4ела-няма време).

ЧЕСТИТО НА ВСИ4КИ НОВОРОДИЛИ, ДА СА ИМ ЖИВИ И ЗДРАВИ БЕБОЦИТЕ А НА ТЯХ СКОРОшНО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ.

Ние още си изграждаме графика, ядем по унция на 4ас, и спим по 2 4аса , и не остава много време за нищо друго защото понеже гърдите ми станаха огромни( разбирайте саманта фоь може да завиди-наистина едвам се събират в двойно Д) и зърната ми станаха плоски та трябва да се доя, което си отнема 30-тина мин, на 2 4аса, и 35-45 мин хранене,преобуване и тоалет, и докато организирам нещата в стерилизатора( добре 4е имаме по няколко от вси4ки 4аркове 4е Crazy) и то не остава време са сън, камо ли за форум.

Надявам се скоро да имам пове4ко време.

Леки последни дни на останалите и леко раждане.  Hug Hug Hug

# 184
Здравейте и от мен. Върнах се от запис, тоновете са добре. Само че лекарят, който беше на смяна в МД (той не ме наблюдава, ама нали някой тябва да разпише тоновете, а аз тъпата се и заговорих с него), така ме ошашка, че ако не родя днес, утре сигурно ще ходя на 4-ти км.  Crazy

Като разбра кога ми е терминът, ме пита на колко време ми бил цикълът преди това. Казах му, че обикновено на 24-26 дена ми е идвало по приницп, последните месеци преди да забременея имах един период, в който ми идваше точно на 28 дни, ама последния цикъл ми подрани. И той като чу, каза, че вече съм преносвала, според него не трябвало да чакам, а най-късно в понеделник да ме хоспитализират. Личало си, че бебето било много голямо, а с всеки изминал ден ставало все по-голямо, костите на главата му се втвърдявали и това щяло да усложни раждането  Cry  Нашашка ме яко, а, от друга страна, моят си лекар ми каза, ако пренасям, чак на 15 да му се обадя. А и неговият ехограф е много добър, отчете съвсем нормални размери на последния преглед. Гледам да не го мисля много-много това днес, ама все пак ми се сви сърчицето.

А снощи като легнах, ме започнаха контракции и на няколко пъти ме заболя корем като пред разстройство. Същевременно, имах чувството, че храната ми се връща по хранопровода, ама нали съм си лакома, успях да я задържа  Embarassed  Отидох в тоалетната, мислех, че ми се ходи по нужда, прочетох половин вестник, ама нъц - нищо  smile3550 После ме сряза пак няколко пъти и престана, а от главата ми се лееше пот като из ведро. Дори като ставах пак до тоалетна и се върнах да си легна, възгланицата ми беше мокра. И цяла нощ спях в полубудно състояние, цялата окъпана в пот   154uu   И в момента ми се спи, горещо ми е, очите са ми подпухнали и отделно ми е притеснено.

Данооооооооо тази вечер птиченцето кацне и на моето рамо и стана най-накрая мама  Praynig

А за косата и аз имам нужда от боядисване вече, ама съвсем не смея. Имам 2 бели косъма, които пак избиха, да не говорим, че в тая жега си мия косата през ден и боята съвсем ми падна. Но добре, че ми е по-тъмн аи не личат много корените, ще си ходя така. То като родя, къде ли и ще излизам през първите дни, все ще намеря 1-2 часа да се боядисам и изкъпя.

Стриите по корема и на мен, както съм казвала, ми се появиха в последния месец, сякаш изведнъж цъфнаха. Ама вече толкова свикнах с тях, че си ги приемам като домашни любимци  smile_clown

Fantasia, и аз да те успокоя, че след такъв преглед е напълно нормално леко да прокървиш, но това не е гаранция за започващо раждане.

Бая пописах, спирам дотук, за да си оставя и за после. Дано днес е големият ден за тия, дето вече нямаме търпение  Praynig

Егаси, след всичките мъки и притеснения през последните седмици остава и със секцио да раждам...ще ми иде да се гръмна наистина  #2gunfire

# 185
Охо, Лил, мила,  Hug Честит ти син! Да ти е жив и здрав, много радост да ти носи! Едва сега те поздравявам, защото почти по едно и също време сме раждали с теб.  Wink Сега се адаптирай, всички сме на тоя хал, пък време после за четене и писане все ще намерим.

Гъди, ама недей сега така! Не се вкарвай във филми! Нали ти казах, че няма нищо страшно? Май трябваше да те наплаша едно хубаво  Mr. Green. Бъди спокойна и предавай това спокойствие и на Боянчо. Той ще ти помогне, като дойде моментът за раждане и ще видиш колко добре ще се справите заедно! Хайде сега погали коремчето от мен и се усмихни!  Heart Eyes

# 186
Здравейте момичета,

Аз съм сестрата на mayjko и искам да ви съобщя радостната вест, че на  9 юни в 00:45 се роди Дениз, 3,550кг и 0,52 см. Сестра ми още е в болницата, предстои и изписване в неделя, тъй като се е наложило секцио в последния момент. Слава богу ,сега всичко е наред с нея и бебчо и ги очакваме в къщи. Праща ви много поздрави и на родилите и на тепърва очакващите. Heart Eyes

# 187
Не споменах че е момченце, но предполагам от името се вижда! Embarassed

# 188
Amorevole, мен не ме е страх вече толкова от раждането (стига да не е секцио де), а просто, че с всяка изминала минута бебето става все по-голямо. Преносването наистина си е голям стрес. За вас, които вече сте родили, отстрани сигурно изглежда дори леко смешно и несериозно, но вярвай ми, изобщо не е, а си е направо побъркващо  Tired  Всеки път, като видя, че тук се пишете за кърмене, разходки, забравени вече раждания, ми се къса сърцето, че при мен, а и при още сумати момичета тук, тези неща са още далече и най-лошото - неизвестно ни е какво ни чака. И като рагзлеждам снимките на бебчетата, винаги се разревавам, защото хем им се радвам, хем копнея да виждам личицето и на моето детенце вече.

Само да подчертая, че не ти се карам (че май така прозвуча), а си изливам душичката  Heart Eyes  Ти за мен си един от най-положителните и мили хора тук във форума и все се мъча да се настройвам оптимистично като теб, но при мен ситуацията вече е съвсем различна и отпимизмът отива на все по-заден план. Все пак се надявам, че всичките тези сълзи, които съм изляла през последните дни, да са за добро и притесненията ми наистина да са били изцяяяяяяяяло напразни.

Съжалявам за лирическото отклонение, дано наистина е последното ми такова.

Честито бебче на mayjko. Да е жив и здрав малкият Дениз и да носи много радост и щастие на мама и тати   Hug

# 189
  • около Варна
Gydelichkova, да те успокоя, че и мен така ме наплаши един доктор, голямо бебе, трудно ще родиш, и още куп глупости, да съм влизала в болница да ми предизвикват раждането. Естествено наплаши ме здраво, но реших че ще си изчакам само да тръгне да излиза, то бебето не че беше много малко/3800/, но си родих съвсем лесно. Та успокой се, мила, чакането наистина изнервя ужасно, и си слушай лекаря щом му се доверяваш, всичко ще мине успешно Hug

mayjko, честито бебче, да ти е живо и здраво и много да те радва!

Майчета на кой ден изкарахте бебчовците навън, моя хубавец е вее на седмица и мисля към десетия ден да започна да го показвам по малко.

# 190
Привет и от мен с днешна дата Simple Smile
Аз също сутринта ходих на тонове във втора градска,по мое желание и съответно платено,но това е без значение. Всичко е  ок,имам контракций,но подготвителни. Пратиха ме при наблюдаващата да ме види за разкритие- нямам. Утре ми е термина,ама май няма да се ражда скоро. Та и аз съм на път да се присъединя към отбора на преносващите. Важното е кражния резултат да е наред,пък другото ще го изтърпим.

Хубав ден и се пазете Simple Smile

# 191
Гъди,  spoko ! Хич даже не ми звучи смешно или несериозно! Не забравяй, че всички тук изживяваме сходни проблеми и радости в приблизително едно и също време и сме се "събрали", за да си споделяме, да питаме, да обменяме опит и да си изливаме душичките (макар че сме различно устроени и различно приемаме/изживяваме нещата). И изобщо не звучиш, все едно се караш.  Wink

mayjko, честит ти син, много да те радва!

Wiwi, радвам се, че си на линия! И на теб не съм честитила, ама сме раждали по едно и също време, в "мъжкия" ден.  Wink Да ти е жив и здрав Георги, да изпълва дните ви с радост, да има прерасно детство и щастлив живот!

Лили,  thumbsup

# 192
Здравейте,

Ние от 9-ти сме си в къщи Simple Smile още вчера исках да пиша, но имахме проблеми с интернета.

Аз ви четях от болницата, но за съжаление незнам защо от тлефона не ми разрешаваше да публикувам отговори.

Благодаря на всички за пожеланията Simple Smile

При мен беше планирано секциото, но т.к. с таткото не бяхме казали на никой, дори и на бабите и дядовците, реших и тук да не казвам.

Операцията мина много добре, казаха че почти никаква кръв не съм загубила. Благодарности на д-р Дамянов и д-р Христова и целия екип. Честно казано очаквах много по-зверски болки, а при мен бяха като при цикъл. Сутринта в 8:43 ме оперираха, вечерта към 10 вече сядах в леглото. На сутринта се изправих на крака и от товага не съм се спряла. Всеки ден с таткото обикаляме за по час в някой магазин за спешни покупки, че в къщи вече не издържам.
На третия ден започнахме да се пробваме да се кърмим, и вече мога да кажа, че и кърмата ми дойде. От 5-тия ден сме си изцяло на коластра/кърма.
За сега спането ни е прексрасно, е все пак само две вечери сме си били в къщи, но първата вечер като заспа в 1:30 и стана чак в 6, а тази вечер след като го изкъпахме и в 10:00 заспа и стана /дори аз малко го поразбудих/ в 5:45 да го преобличам и да яде Simple Smile
Надявам се да си е така спокоен и да спим и ние вечер Simple Smile

Вече си имаме и акт за раждане бях супер учудена, че веднага са го издали. Аз мислех, че се чака около месец докато го изкарат, а те веднага и акта и ЕГН-то са му дали Simple Smile
Сега отивам да хапнаи се връщам да ви чета. Прегръдки от нас  Hug и още веднъж благодаря на всички   bouquet

# 193
mgamisheva,  честит ти син Теодор! Да ти е жив и здрав малкият голям мъж! И добре завърнали се у дома! Радвам се, че нещата са минали така добре при теб!  Hug

Сори, че досаждам, ама едно въпросче - кой качва снимките на 1ва страничка на темата в момента? Може ли да помоля да качите и на Алексче (за да ви улесня - снимка 172 от албумчето). Предварително много благодаря!   bouquet

А за раждането - сетих се нещо малко смешно - на следващия ден ми взеха кръв и казаха, че съм родила с хемоглобин на кръводарител - 131.  Laughing Не че знам как съм го вдигнала толкова - пиех само Феро Фолгама, и то по 1 капсула на ден.  newsm78

# 194
  • София
mayjko Честито ти момченце!

gmarinova, благодаря ти, че си се сетила  Heart Eyes

Момичета, почерпете се за здарвето на моят мъж, който има рожден ден днес! Имаме само няколко дни разлика  Wink

Аз направих две торти, но нямах време за някаква интересна украса и затова не съм ги снимала. За вкъщи една много интересна Red Velvet Cake, а за работата на Георги Еклерова с крем брюле, разкошна е и много са я харесали.

Педиатърката преди малко си тръгна и каза, че при Марти категорично са колики. Каза, че и сега му е твърд корема, а за вечерно време не и се мисли.  Sad Снощи дадох пак Колийф на два пъти и беше съвсем леко по-приемлво, но пък сутринта пак се позапече. Rolling Eyes Реших вечер да ям круши, за да не се запича чак така. Иначе каза, че много е наддал за една седмица  Simple Smile Трябва пак да го снимам и да ви го покажа, какви бузи е направил.

Общи условия

Активация на акаунт