Нужни и ненужни покупки за бебето - моят опит (3)

• 254 674
  • 1 923
  •   1
Отговори
# 255
аз понеже имам сколиоза и наблегнах на това, когато заведохме бебо на ортопед
той ни каза, че лазенето е много важно, защото така укрепва грабначния стълб и затова не трябва да слагаме детото в проходилки
и да ви кажа мен в проходилка не са ме слагали, обаче въпреки това аз не съм лазила като бебе, направо съм проходила и имам сколиоза, така че съм склонна да обърна внимание на предупреждението му
за бънджитата каза, че има риск да направят крачетата криви

# 256
И аз се притеснявам от това изкривяване на крачетата. Още повече, че бебо е дебеличък. Мъж ми е бил в проходилка от 4м и на 7м е проходил, новинаги ми е правело впечатление, че краката му под коленете, са леко навън. Аз го отдавам на ранното натоварване на крачетата, преди да е укрепнал гръбначният стълб.

# 257
  • София
Това пък според мен са краката на всяко момче, тичало повече след топката Wink
Аз съм ползвала проходилка и бънджи. Е, не съм ги сложила на 4 месеца там....

# 258
Ами не е тичал изобщо след топката Simple Smile Карал е велосипед и е играел криеница пред блока, футбол обича да играе сега на компютъра и винаги набляга на това, как на млади години не го е правел. Не казвам, че задължително се получават изкривявания, но рискът е много по-голям. Имам и семеен приятел, който ме предупреди, че изкриявяания се получават и от скачането. Десет дена след това, без да питам, ортопедът забрани изрично бънджи и проходилка. Но не е това темата. Ако няма проблем, слагайте децата в тях, просто всеки споделя опит и впечатления.

# 259
  • София
аз и в други теми съм писала, ползвала съм проходилка, но детето вече можеше да стои стабилно право и не съм я ползвала повече от сумарно половин час дневно и то разбито на  2-3 пъти по 5-10 мин, колкото нещо да свърша, цалото друго време детето беше на пода, да лази и да се изправя и т.н., реално проходилката е била в употреба месец и половина, проходи на 9 месеца без 3 дни, сам, стабилен, няма кривини никакви, водих го после на ортопед и аз с лекото притеснение, че е проходил рано,  в отговор ми се изсмя лекаря и каза, че няма за какво изобщо да се тревожа, понеже детето ми е  мускули и жили и е съвсем естествено това, че е проходил рано.(той наистина друго по тялото нямаше, на годинка 8 кг нямаше това дете)
Краката са му съвсем прави в момента Simple Smile Пълзеше като изтребител из къщата и на това не му е пречило и т.н. Та много зависи и кога се сложи детето, как точно се ползва и т.н., както за бънджито зависи дали детето ще е достатъчно порастнало вече, дали ще виси и ще го люлее мама или ще е сложено така че да пружинира и да се отблъсква с цяло стъпало, дали ще прекарва там по 10-15 мин или по половин ден и т.н. Може да се ползват и безопастно тези неща, но с всичко, с което се злоупотреби по някакъв начин може да вреди.

Та като цяло тези неща нужни на детето не са, но понякога може да се явят добър помощник за малко на мама

# 260
  • София
Да, всичко е много субективно. Но аз продължавам да твърдя, че не проходилка и бънджи са критерий за изкривявания разни. Могат да усложнят съществуващ проблем, но не и да го предизвикат Peace
п.п И все пак, всичко да е с мярка. Не може 6 месечно бебе да е по цял ден в проходилката Wink
Не че няма прохождащи 6 месечни..

# 261
  • София
абе може и да може има родители, които например почти по цял ден държат детето в такива. има такива, които ги слагат на по 3-4 месеца пак за по часове, по най-неправилният начин(точно например да може да подскача и да се отбутва она бънджито с цяло стъпало) и т.н... и според мен, да такова ползване може и директно да навреди.

6 месечни прохождащи.... де ги тези?  ама истински прохождащи имам предвид....

# 262
  • София
абе може и да може има родители, които например почти по цял ден държат детето в такива. има такива, които ги слагат на по 3-4 месеца пак за по часове, по най-неправилният начин(точно например да може да подскача и да се отбутва она бънджито с цяло стъпало) и т.н... и според мен, да такова ползване може и директно да навреди.
Да, аз казвам същото Peace Всичко с мярка Wink
Виждала съм 4 месечно бебе в проходилка ,тъпчещо Зайо Бойо и кренвирш....по цял ден Laughing

# 263
Да, аз казвам същото Peace Всичко с мярка Wink
Виждала съм 4 месечно бебе в проходилка ,тъпчещо Зайо Бойо и кренвирш....по цял ден Laughing
е това ме разби  hahaha то тези кремвирши и зайо байо тр да ги гълта цели, че сигурно е нямало зъби още  Sick
ужас  Sick

# 264
  • София
Честно казано, за това детенце хич не ми се говори, разбрах, че е със сериозни проблеми в момента Sad
Справяше се бебето, ядеше ги без проблем Peace

# 265
Ужас, ако са го захранили от двумесечен (имам и такава позната девойка), се научава бързо да яде всичко, да дъвче, макар и без зъби. Друг е въпросът колко е вредно всичко това. Не знам на 6м дали има проходило, то и моят от 2-3-месечен крачи с изправена стойка и на цяло стъпалце, ама едва сега на 6м започна да се отпуска изправен. Така че колкото и да е мускулесто детето, на 6м не знам как ще проходи, като повечето бебета по това време още не могат и да сядат Simple Smile

# 266
... Не знам на 6м дали има проходило, то и моят от 2-3-месечен крачи с изправена стойка и на цяло стъпалце, ама едва сега на 6м започна да се отпуска изправен...

Това как точно става?

Защо му е на 2-3 месечно бебе изобщо да е изправено? newsm78

# 267
... Не знам на 6м дали има проходило, то и моят от 2-3-месечен крачи с изправена стойка и на цяло стъпалце, ама едва сега на 6м започна да се отпуска изправен...

Това как точно става?
Става изключително лесно - хващам го под мишничките и го поставям хоризонтално, а той моментално започва да прави крачки. Не му трябва, няма причина да се изправя толкова рано, просто се е случвало да го подхвана и да го вдигна и моментално започва да ходи на цяло краче..

# 268
  • Варна
И аз да ви кажа втори път няма да взема проходилка.Почти не сме я ползвали.
На 6м. дъщеря ми започна да стои седнала, но лекарката ми изрично ме предупреди да не ползваме проходилка или ако настояваме да ползваме, това да не става по-рано от момента, в който не започне да става сама права/като се подпира за нещо/ и да се придвижва с някоя и друга крачка така като се държи.Това стана чак около 8м. при нас.Е сложих я в проходилка, като за един ден не е стояла повече от няма и час в нея, при това не наведнъж.Забелязах обаче, че по-скоро се вози в нея, отколкото да ходи и я махнах.През това време започна и да пълзи.Пълзя много тя, а проходи чак около 1.2-1.3год. като от 11м. ходеше за една ръка и то много стабилно/много я беше страх да се пусне Simple Smile /
И в крайна сметка много стабилно си проходи и се оказа, че проходилката въобще не ми беше нужна.Бънжи не съм купувала и не бих купила, за мен е безсмислено.

# 269
Да, всичко е много субективно. Но аз продължавам да твърдя, че не проходилка и бънджи са критерий за изкривявания разни. Могат да усложнят съществуващ проблем, но не и да го предизвикат Peace
п.п И все пак, всичко да е с мярка. Не може 6 месечно бебе да е по цял ден в проходилката Wink
Не че няма прохождащи 6 месечни..
И аз това мисля. Каката умираше от кеф да се вози в проходилката и съм я слагама по много пъти дневно. Но след 8 месец. Впрочем тя чак тогава започна да седи стабилно сама, затова не съм си и помисляла по-рано. Та за нея беше супер забавление, а за мен бяха свободно време и ръце  Peace (не е киснала по цял ден там де  Wink)
По между другото краката са й абсолютни прави.
За бебката пак ще ползва проходилка, за мен това не е средство за прохождане, а уред за удоволствие (за бебето) и спокойствие (за мамата)  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт