Нужни и ненужни покупки за бебето - моят опит (3)

• 254 616
  • 1 923
  •   1
Отговори
# 390
Точно това е проблемът - че не са достатъчно популярни.

А по другото, не не е по-добре бертони, но не всичко на бритакс е върхът по подразбиране Wink

Напротив - и най-евтиното Волво е по-качествена кола от Хюндая.

# 391
  • София
Пуци, не знам защо реши, че сравнявам Бритаксите с Бертони, има хубави столчета, с по-добри показатели от този модел (и не само) на Бритакс. Така че не всичко на Бритакс е  най-доброто сред най-добрите, само защото е бритакс.

# 392
  • София
 Преди време пътувахме всеки ден с малчо по около час. Не мога да си представя двамата да гледаме в различни посоки, т.е. като се обърна и да не го виждам. Мисля че това би ме разсейвало и би било неприятно за него, макар да е от децата, които обичат много да пътуват.

# 393
  • София
ти може да го виждаш има си огледалца за целта Wink

# 394
  • София
 Ох, да, за миг и аз си го помислих  Wink. Сигурна съм, че това още повече би ме разсейвало, особено когато шофирам в София в час пик  Crazy   Peace

# 395
  • София
е добре де, какво повече има да те разсейва от колкото да се обърнеш и да го погледнеш или да гледаш в огледалото за обратно виждане колите отзад?  просто ми е интересно иначе как го виждаш и си спокойна без да се разсейваш да го поглеждаш?

# 396
  • София
Angel_Dust, караш ли ми се или така си говориш? Когато шофираш ти, сложи твоето дете, както и където искаш. За мен този вариант за голямо дете е неприемлив, не мисля, че ти преча с мнението си. Или може би греша?

# 397
  • София
не се карам, опитвам се да разбера защо е по-разсейващо, каква е разликата дали детето е на 6 месеца или година  обратно на движението и на 4, от гледна точка разсейване на шофьора? питам, искрен но любопитство Rolling Eyes нито се опитвам да се заяждам, нито да ти се карам, нито да те убедя да си купиш такъв стол, само да разбера  защо Embarassed
Да кажем за себе си се опитвам да преценя  плюсовете и минусите на този тип столчета, защото макар че съм сигурна в общата по-голяма сигурност именно въпросите за удобството, все още  са ми леко мъгляви.

# 398
  • София
 Добре, извинявам се, явно не съм те разбрала  Peace
Не знам дали си шофьор и дали ти се налага да пътуваш сама с детето? Става ли ти лошо, ако пътуваш с гръб към движението? За мен е важно като се обърна да виждам очите на малчо, не знам, струва ми се по- удобно от това да гледам в огледалото. Говорим си по време на път, на сина ми са му интересни знаците и ги учи, докато шофирам. Мисля си, че на крачетата няма да му е удобно за по- дълъг път, ще се притиска и коремчето. А как би влизала, за да седнеш отзад, ако децата са две. Когато са обърнати напред и столчета са празни сядам трудно, не ми се мисли, ако са обърнати обратно. Когато сме на дълъг път синът ми обича да си разглежда книжки, да рисува, не знам дали е възможно, ако столчето е на обратно. А точно за тези пътувания при по- големи разстояния с доста висока скорост е нужна по- голяма сигурност. Разни такива причини ми изплуват в момента.

# 399
Ева, щях да те питам защо не седиш до него, но ти караш.  Grinning Разбирам ти резервите в такъв случай. А ако и на детето му е дискомфортно така, още един минус.

Така че не всичко на Бритакс е  най-доброто сред най-добрите, само защото е бритакс.

Настоятелно ще те помоля да не ми слагаш думи в устата.

# 400
  • София
Ева, щях да те питам защо не седиш до него, но ти караш.  Grinning Разбирам ти резервите в такъв случай. А ако и на детето му е дискомфортно така, още един минус.

Да, Пуци, трудно ще е да седна до него и да карам Mr. Green   Peace 
Имаше една такава реклама, две блондинки сядат в колата и едната казва ''Муцка, откраднали са ни волана'', а те са седнали на задната седалка  Joy

# 401
  • София
ИрПуц - не са твои думи, на Iventse са Wink

Ева на третия етаж - мерси за отговора, за някои неща имам същите опасения, но също си мисля, че може всички тези притеснения да са просто защото не са ни особенно познати и не сме свикнали....

# 402
  • София

Ева на третия етаж - мерси за отговора, за някои неща имам същите опасения, но също си мисля, че може всички тези притеснения да са просто защото не са ни особенно познати и не сме свикнали....
Да, така е, възможно е. Бих се навила да купя такова столче само ако има пробен срок от ден два, за да разбера дали ще ни е удобно, на детето, на мен и на мъжа ми  Mr. Green

Скрит текст:
Сега се сетих и преди 2 години, когато малчо беше на 2г. и 6 м. пътуваме към Обзор. Катерим нагоре, движението доста оживено, пред мен един камион пъпли с 40 км. отзад колите свирят, а малчо крещи ''Ще повърна'', а аз му казвам да се наведе напред и да повръща. Няма къде да отбия, не мога просто да спра веднага, не мога да изпреваря. Само като знам какъв е на тема чистота, не ми се мисли, ако беше повърнал в скута си какво би станало. Извинявам се за неприятната дума ''повърна'', но исках да е достоверно  Blush

Последна редакция: вт, 27 мар 2012, 11:17 от Ева на третия етаж

# 403
  • София
Ева, ние си пътуваме с  легенче/кофичка или нещо от сорта по случая, ползва си ги на дълъг път.
това може би е най-основното което ме притеснява при пътуването  с гръб, при него това почна към 2-3 годишна възраст гаденето и повръщането, до тогава е нямал проблем и само и единствено на дълъг път с много изпреварвания и общо взето нищо не помага, само ако заспи...
но сега като го мисля  с 5 точково и напред да е, няма много как да се наведе, сега с три точковият колан има свобода на действията, но иначе като е здраво стегнато с колени на стола, поне в нашият стол не го виждам да го направи това упражнение и да се наложи все върху него би било.  Rolling Eyes

# 404
Винаги имам подръка нещо за случаите на гадене. Дори и торбички от найлон за еднократна употреба (от тези, които са за съхранение на храни във фризер купувам), вършат чудесна работа, а и не заемат място.

Общи условия

Активация на акаунт