Нужни и ненужни покупки за бебето - моят опит (3)

• 254 455
  • 1 923
  •   1
Отговори
# 660
Може би си е строго индивидуално. На мен кърмата ми тръгна на 3-я ден, защото родих секцио. В началото гърдите ми бяха препълнени и болезнени, налагах с топли компреси и цедях с помпата, доколкото мога. Ако не изпразвате гърдите след кърмете, можа да се стигне до запушване, мастит и др.неприятни неща.
Кърмих детето 1 г. и го отбих, като до 6-я месец е бил само на кърма. Въпреки това с помпата трудно цедях, с изключение на моментите, когато малкият е пропуснал кърмене - тогава имах много кърма. Обяснявам си го с това, че той е изсуквал всичко. Други майки също са споделяли, че с помпата им е трудно да цедят, а си имат кърма.
В началото не е много лесно, но когато се регулира кърмата, вече е много приятно.

Сори, че оспамихме темата... Blush

# 661
Natali_, не сме я оспамили, споко, говорим дали са полезни помпите и всеки споделя опит. Зависи много от детето и от количеството кърма, аз никога не съм се цедяла след кърмене и нямам мастити или запушвания. И при 2-3та пъти, когато съм се цедяла, ми беше трудно, въпреки, че кърма има много. Може би, защото помпата ми е боклук, но аз и нямам нужда от скъпа, защото не ми се налага да се цедя. 2-3 пъти съм се цедила в началото, докато се регулират нещата и защото тогава малката спеше , а усетих напражение.   bouquet

# 662
качествената помпа беше едно от най-важните ми неща и си я взех в родилното с мен. А и парите за АМ са много повече дори и от най-скъпата помпа Peace

# 663
  • София
Заради покупката на евтина и некачествена помпа за малко да легна под ножа. Още в болницата бебка си сучеше коластра, наддаваше си грамчета и уж всичко беше наред. Последната нощ преди да ни изпишат гърдите ми се надуха ужасно, заболяха ме и никаква кърма не искаше да потече нито с бебето, нито с попмата, нито никак. Една акушерка половин нощ се занимава с мен и успя да изцеди само едната гърда, от другата не протече и капка и нещата вече съвсем клоняха към скалпел. До края на нощта на всеки час будех бебето и му давах непотеклата гърда. В 6.30 сутринта мъжът ми ми донесе по-свястна помпа и най-накрая тръгна кърма и от проблемната гърда. Следващите два месеца след кърмене цедях до облекчаване, не съм замразявала или хранила с кърма от шише, но все пак не можех без помпата.

След този коментар определено взех решение, да инвестирам в по-скъпа помпа. Майка ми също е имала проблем с кърменето (мастит, доста продължителен), надявам се да нямам този късмет, но т.к ще ми е за първи път , все си мисля че ще объркам нещо.
Благодаря на всички за отговорите, върнах се няколко страници назад но не намерих въпросната дискусия за помпите.

Имам и още едно питане - за или против хигиенните кошове за памперси? Намерих един на доста добра цена в продавалник , а за разлика от помпата , не мисля че трябва да е нов

# 664
kanye аз имам такъв кош за памперси и ми беше доста полезен и удобен. Сина ми е лятно бебе и не съм имала проблеми с миризмите, коша ми стоеше до леглото в началото. Сега вече не го ползвам, финансово не ми е изгодно да купувам касетите. Има обаче опция - пликове за памперси, около 3лв. опаковка от 82бр. Обаче те не спират миризмата топкова и в рамките на няколко часа трябва да изхвърля боклука навън.

# 665
kanye аз имам такъв кош за памперси и ми беше доста полезен и удобен. Сина ми е лятно бебе и не съм имала проблеми с миризмите, коша ми стоеше до леглото в началото. Сега вече не го ползвам, финансово не ми е изгодно да купувам касетите. Има обаче опция - пликове за памперси, около 3лв. опаковка от 82бр. Обаче те не спират миризмата топкова и в рамките на няколко часа трябва да изхвърля боклука навън.
За мен този кош е пълна глупост. Винаги съм ползвала общия кош за отпадъци, който се изхвърля така или иначе ежедневно.
Кош за боклук в спалнята ми е най-малкото странно...
Акото на кърмачето изобщо не мирише зловонно.. а като започнах захранване и двамата ги слагах на гърне (от 6-7м. ) и не ми се налага да "съхранявам" памперси с ако  Crazy

# 666
  • В море от любов
Този кош и аз си го взех преди месец, цената е като на обикновен кош, така, че не е кой знае каква инвестиция, обаче на мен ми мирише пак. Незнам защо така се получава, но улавям мирис на използван памперс.  Tired

# 667
  • където мечтите се сбъдват
Такъв кош бих си взела,само ако живеех в къща или може би някакъв огромен апартамент от порядъка на 300 кв  Simple Smile Сега,обаче не ме затруднява особено след всяка смяна на пелените да отида до терасата и да хвърля памперса(в коша де,не през балкона  Laughing )

# 668
Ами аз затова реших да попитам, т.к на част от майките им се налага да ползват , на други не . Много се надявам да имам кърма и бебка да иска да суче. Просто се чудех има ли смисъл да инвестирам в по-скъпа  newsm78, а пък да не ми се налага да я ползвам. Трябва да се снабя с такава, т.к я има в списъка със задължителни неща за родилното
Имам приятелка,която даде 100 лв.за помпа,никаква работа не и свърши накрая си взе от аптеката ,една евтина към 5 лв.тип спринцовка и с нея си изкара до края! Naughty

Аз лично за редките случаи когато съм ползвала помпа също ползвах тип спринцовка и се радвам,че не съм си взела скъпа предварително,защото я ползвах 4-5 пъти най-много!

За мен е излишно да се дават много пари за помпа предварително преди още да знаеш дали ще ти трябва! Peace

# 669
  • В море от любов
Такъв кош бих си взела,само ако живеех в къща или може би някакъв огромен апартамент от порядъка на 300 кв  Simple Smile Сега,обаче не ме затруднява особено след всяка смяна на пелените да отида до терасата и да хвърля памперса(в коша де,не през балкона  Laughing )
Чак огромен не е, ама мезонет и не ми е много удобно всеки път да слизам и да се качвам по тези стълби. Не че нямам нужда от фитнес. Crazy, ама не и по този начин. Mr. Green

# 670
  • Варна
За мен този кош е пълна глупост. Винаги съм ползвала общия кош за отпадъци, който се изхвърля така или иначе ежедневно.
На същото мнение съм.

# 671
  • София
Активната гимнастика се оказа доста ненужна покупка.Дъщеря ми не й обърна никакво внимание Simple Smile

# 672
Активната гимнастика и на мен ми се стори ненужна и не купихме PeaceВниманието към играчки не беше голямо(както и сега ooooh!) и сметнах,че няма да му е интересно.Плюс това бързо отеснява на бебоците.Освен всичко друго предпочиташе да е и повечко на ръце моят син,така че си спестих едни 50лв.

На същото мнение съм.

+1

Пълна глупост е и дозатора за АМ.Кърмих детето само месец Embarassed(след това на АМ и до днес),но никога не съм си и помисляла да купувам такова чудо.
Има и едни уреди за затопляне на вода-те също са глупост според мен Peace

# 673
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Пълна глупост е и дозатора за АМ.

Аз имах един период , в който дохранвах. Дозаторчетата ми бяха супер удобни, защото влизаха в шишето и можех да си ги нося на разходка.  Grinning 

# 674
Пълна глупост е и дозатора за АМ.

Аз имах един период , в който дохранвах. Дозаторчетата ми бяха супер удобни, защото влизаха в шишето и можех да си ги нося на разходка.  Grinning 

Аз малко пъти съм хранила навън,просто малкия много се разсейваше,а и като добавим нежеланието му да стои в количката с часове.... ooooh!Излизахме между храненията Peace
Всеки си решава,но моето мнение е,че не са от първа необходимост.

Общи условия

Активация на акаунт