Нужни и ненужни покупки за бебето - моят опит (3)

• 254 274
  • 1 923
  •   1
Отговори
# 930
  • Варна
То и аз кърмя, но пак се налагаше да стерилизирам, защото използвах помпа първите месеци, понякога се налага да излезеш някъде, а бебето трябва да яде през това време. Но естествено ако се храни изцяло от шише би било още по-наложително да се използва стерилизатор, изваряване по 10 пъти на ден ми звучи направо абсурдно.

# 931
  • Плевен
Месечинка виторога-и аз ползвах помпа първият месец,но не съм давала от изцедената кърма на детето.Замразявах я,после мъжът ми я изпи  Joyпонеже детето не знаеше какво да прави с шишето.Винаги си бях с детето,нямаше кой да ми помага,и се налагаше да излизам с бебо навсякъде.Та така и не се наложи изваряване.Имаше биба залъгалка,но нея я миех с препарат и гореща вода.Не обичам да се вманиачавам излишно.

# 932
  • София
Според мен повечето от нещата посочени като необходими са напълно излишни и се спекулира с това,зада се пълнят джобовете от тази толкова силна индустрия.
Дрехи за първата годинка на детете - не купувайте  по много,защото ги израстват адски бързо.Само необходимия минимум според мен,защото някои дрехи са ги носили по един месец,а струват маса пари за едно нищо и никакво парче плат.
Помпа за кърма,и в момента кърмя,имам една помпа най-обикновенна,която съм ползвала в началото,когато ми идваше кърмата,а бебето не можеше да я изсуква,за да не направя мастит.Не съм се цедила никога,просто оставях нещата да се регулират от бебчето,колкото яде,толкова мляко има.Не съм складирала кърма,защото не съм искала да давам замразена кърма на детето си,а прясна,както и не съм искала да давам от шише,а само от мен и вода от преходна чаша като навършиха 4месеца.
Стерилизатор не ми е трябвал,защото само съм кърмила.
Активна гимнастика - с първи брой нямах не съм чувствала необходимост,с номер две ми подариха,сама никога не бих купила.Реално детето и се радва 2 месеца,може и по-малко,после е една ненужна вещ,а при желание и изобретателност могат да се връзват играчки над главата му и в кошарата или креватчето и тези 40/минимум има и по 100/лева са напълно излишни да се дават.

# 933
Помпата и стерилизатора на някои може и да им изглеждат излишни, но за други майки са жизнено необходими.
Все пак никой предварително не може да бъде сигурен дали ще успее да кърми или не.

# 934
  • Плевен
И според мен повечето неща са излишни.С ръка на сърцето ще кажа че количката и до сега ми върши СТРАХОТНА РАБОТА.Сега синът ми е на 1,7 месеца-товарят се топки,камиончета,дъждобрани,чадъри и плодове и зеленчуци от пазара понеже аз си му готвя.Добре че е с голям багажник.Кенгуруто ми беше супер необходимо,понеже в 3,4,5,6 месец не искаше да стои в количката и се налагаше да го нося.А аз обичам разходките и то дългите.Не съм съгласна заради това да си стоя по цял ден в къщи и детето ми да диша спарения въздух там,колкото и да се проветрява-ние сме на булевард.Чист въздух,тишина и спокойствие.Активна гимнастика имам -подарена ми е,не съм я ползвала изобщо понеже по цял ден пантосвахме улиците като се затопли времето.Стерилизатор-също не съм ползвала,кърмих и все още кърмя,вода пропи чак към годинката-до тогава съм предлагала преварена,но само глътка изпиваше.Дрешки също не съм купувала много-беше зимно бебе и си седяхме в къщи първите 3 месеца.И съм против за новородени бебета да се купуват дънки и дънкови якета за да са модерни.На бебето в този период му е нужно свобода на движенията,а дънките си стягат колкото и да са еластични.Пък и маса пари да дам за дрехи които ще облека 1 път да се изфукам пред приятели  ooooh!Според мен правилният подход е да не се запасяваме с разни неща преди да са ни потрябвали,имаш нужда купуваш  Peace

# 935
И да кърми човек, помпата може да не му е излишна. За стерилизация ползвах разтвор, само първите 1-2 месеца съм стерилизирала, а с второто сигурно изобщо няма да го правя.

# 936
  • Плевен
Цитат
Помпата и стерилизатора на някои може и да им изглеждат излишни, но за други майки са жизнено необходими.
Все пак никой предварително не може да бъде сигурен дали ще успее да кърми или не.
Елена Ди-ако имаш телефона на консултант по кърмене или си ходила на лекции за кърменето,не ти трябва стерилизатор.Всяка жена може да кърми,стига да има подкрепа с правилни съвети когато се наложи.Като не можеш да се надяваш да получиш правилен съвет от личната лекарка на детето.Моята беше кърмила само 3 дни-какъв съвет ще ми даде?Доверявам се на патило не на старило.Консултантката ми има 3 деца и трите кърмени-предпочитам на нея да се доверя.Но ако има медицински противопоказания за кърмене,не можеш да направиш нищо.Сега една позната роди,но след раждането вдига кръвно 180 и пие хапове,които са несъвместими с кърменето.А има кърма и иска да си кърми детето  Cry

# 937
Аз кърмех, но отначало бебо беше мързелив да суче и ако не беше помпата (електрическа-ръчните не не ми помогнаха)щях да гръмна-цедях и давах със шише, а после плавно си мина и на гърда. Отделно пък пък бибата го отказа да си смуче палеца, което за мен е много по-страшно!И не съжалявам, защото много познати сега не могат да отбият децата си, защото не искат нито биба и нито шише. ooooh! И да имам второ, ако кърмя пак бих изцеждала и давала отначало, а после бих редувала :peace А парния стерилизатор е такова облекчение и толкова ми беше лесно Whistling Просто не бих рискувала поне до 6-тия месец. Да не говорим, че още пера и нашите и на детето дрехи с бебешки прах и без омекотител, както и верото ни е био. Просто колкото по-малко химия-толкова по-добре. Щом и аз ползвам бебешка козметика...
Също така не бих рискувала бебето да спи в нашето легло, така че кошара ми беше много добър избор. А без вибрацията на шезлонга сигурно щях да се гръмна в периода на коликите Joy
Въобще всичко, което съм взимала ми свърши идеално работа, само активната гимнастика не я отрази, но тя беше подарък, тъй че не ме бъркаше Peace
А за количката ме е яд, че не натиснах за по-скъпа-нашата се оказа непроходима дори и в 5 см сняг Close
За дрехи не съм давала много пари-все пак ги израстват бързо, а и не държах да е облечен като гъзарче Mr. Green

# 938

Елена Ди-ако имаш телефона на консултант по кърмене или си ходила на лекции за кърменето,не ти трябва стерилизатор.Всяка жена може да кърми,стига да има подкрепа с правилни съвети когато се наложи.
Не съм съгласна, понякога нещата не опират само до желание и адекватен съвет. Да не подхващаме темата за кърменето.

# 939

Елена Ди-ако имаш телефона на консултант по кърмене или си ходила на лекции за кърменето,не ти трябва стерилизатор.Всяка жена може да кърми,стига да има подкрепа с правилни съвети когато се наложи.
Не съм съгласна, понякога нещата не опират само до желание и адекватен съвет. Да не подхващаме темата за кърменето.

Мдам... Не съвсем Simple Smile
И аз съм консултант по кърмене и имах 4 годишен опит с баткото  Laughing И с доста "колежки" и приятелки се съветвах какво да я правя таз моята - еми бебето изобщо не понасяше ни съвети, ни правила, ни импровизации  Joy
Въпреки това ползвам помпа и до момента .. ако я нямах и нямах всичките знания - може би нямаше да кърмя и 2 месеца  Tired Беба се указа уникална проклетия по темата (макар че майка й  все пак се оказа по-проклета  Mr. Green) - хранила съм я 3-4 месеца основно с изцедена кърма със спринцовка и капкомер...
Но помпата не съм я изварявала никога - само миех с гореща вода (и понякога препарат  Wink).
Въпреки всички трудности още суче диването  Heart Eyes

А Авента се оказа уникално железен  Crazy

# 940
  • София
Някой , преди време беше писал че иска сгъваема ваничка, попаднах на тази в нета и ми се струва доста удачен вариант
http://prodavalnik.com/sgvaem-bebeshki-legen-i27932461

# 941
kanye, аз бях питала, но вече купихме нормална
благодаря за усилието Simple Smile

# 942
Според мен правилният подход е да не се запасяваме с разни неща преди да са ни потрябвали,имаш нужда купуваш  Peace
И аз мисля да подходя така - вече си правя списък на нещата, които евентуално биха потрябвали, с марки, модели, магазини, цени.. Към момента на раждането ще е готов и връчен на ММ, за да може дори още докато съм в болницата при нужда веднага да докупува помпи, шишета и т.н., но все пак тези, които аз съм избрала като най-подходящи за себе си и бебето.

А по отношение на пресяването за абсолютно необходими и потенциално ненужни неща темата ми е изключително полезна, за което благодаря на всички пишещи Hug

# 943
Аз май не видях досега нещо, за което всички да са единодушни, че е абсолютно необходимо, с изключение може би на дрехите.  Mr. Green

# 944
  • София
Е май и количката,слинг кенгуро ама като стане 10кг. си трябва количка  Mr. Green
Иначе естествено,че всеки е различен затова всеки пише кое защо му е било супер необходимо и защо не му е трябвало,за да си прави който се интересува сметката.

Например на мен ми трябваше и още ползвам бебефон,много полезна вещ,друг може да не му е било необходимо ако е бил в апартамент с тънки стени или много малък.

Сетих се какво мисля за супер излишно,термометър за вода.Все една вода може да нагласи всеки си мисля не е нжуно да е на стотната на необходимия градус.

Общи условия

Активация на акаунт