Отговори
# 285
В социалните се подава молба с бележки за доходкъм нея .Преди време бяха само пари нещо като 80лв.а сега са пакети с дрехи и пари но незнам нищо за дохода като горница и също в какво съотношение е матер. помощ към финансовата.В молбата записваш номер на обувки и дрехи.

# 286
В социалните се подава молба с бележки за доходкъм нея .Преди време бяха само пари нещо като 80лв.а сега са пакети с дрехи и пари но незнам нищо за дохода като горница и също в какво съотношение е матер. помощ към финансовата.В молбата записваш номер на обувки и дрехи.

Това за първокласниците, нали?   Rolling Eyes

# 287

Това за първокласниците, нали?   Rolling Eyes
Джуличка,сестра ми е питала за тая прословута помощ.ПОдава де молба-декларация в социялното.Тази година още не се знае дали ще дават пари в брой или дрехи и обувки.Молбата-декларация трябва да е придружена с бележка,че детето е записано в първи клас.

# 288
Здравейте, искам да попитам дали условията
за еднократна помощ за първокласник са същите като
условията за детски надбавки и в какво се състои тази помощ?

Скъпа Стрино Ягодино ...

Тази помощ е фиксирана в ЗСПД (закон за семейни помощи за деца), Член 2, Алинея 1, Точка 8,
като - "целеви помощи за ученици"

Но според член 4 от ЗСПД,
право на такава помощ имат само семействата, с по-нисък доход от 350 лв. БРУТО месечно на член от семейството.

По нататък, според Член 10а, Алинея 3 на ЗСПД -
помощта се отпуска в пари или социални инвестиции, по преценка на ДСП (Дирекция социално подпомагане)
Според Член 10а, Алинея 6 на ЗСПД -
помощта се връща, ако детето не постъпи в училище.

Когато я въведоха за пръв път преди няколко години, тази помощ бе 80 лв, след това 90 лв., после 120 лв. Мисля че миналата година бе 150 лв. Всяка година Правителството с Акт, определя размера на тази помощ, по предложение на Министъра на труда и социалната политика. Но размера и не може да бъде по-малък от предходната година. Така че трябва да се чака, такова решение и на сегашното правителство.

Последна редакция: ср, 19 авг 2009, 20:02 от Загрижен

# 289
Загрижен, искаш да кажеш, че все още не мога да подам такава молба, така ли?  Rolling Eyes

# 290
неги ли е срам да не ги преведат.може да са малко но някои ги чакат защото им трябват! и в пз още няма а за маичинството ми неща и да си мисля newsm45 newsm45

# 291
Загрижен, искаш да кажеш, че все още не мога да подам такава молба, така ли?  Rolling Eyes

Не, не искам да кажа това. Ако сте под 350 лв. бруто, подайте си молбата в АСП,
но ще ви дадат помощта, след като Правителството обяви, новия и размер.

- получавате детски от 35 лв., получавате помощ и за първолак
- не получавате детски от 35 лв,. не получавате помощ и за първолак

# 292
  • до реката

Съгласна съм с теб аз утре ще подавам док. помоща за първолака после ще чакаме пък каквото стане.

# 293
  • Пловдив
За тази помощ ми казаха в социалните миналия месец като ходих да си взема новата карта. Искат до края на август да им занеса бележки за доходите на мен и съпругът ми. Удостоверение  от училището, където е записано детето, в което да пише че това дете е записано ЗА ПЪРВИ ПЪТ В ПЪРВИ КЛАС, много държали на това

# 294
я да питам Бургазлиите дали са си получили детските???Аз вчера проверявах,но нямаше нищо.Пак ли ще ги бавят???

# 295
do IVANAKOSTOVA НЕ НЯМА МЕ В БУРГАС ТИ ОТ КЪДЕ СИ ПРИН НАС ВЧЕРА СЕ ОТМЕТНАХА И КАЗАХА ЧЕ В КРАЯ НА ДРУГАТА СЕДМИЦА

# 296

Ясно.
Значи не се знае кога изобщо ще можем да ги вземем.
Иначе - получавам детски от 35лв., ще получавам и помощ за първолак.  Peace
Благодаря за инфото.

# 297
  • Panagyurishte
При нас още няма Sick някъде пуснати ли са?

# 298

Ааааа, и за детските забравих да кажа - и при нас няма  Crossing Arms (от София съм).

# 299

Току-що видях, че са ми преведени днес - за Русе става въпрос  Peace

Общи условия

Активация на акаунт