За бебетата от 0 до 6 месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 8

• 11 889
  • 303
  •   1
Отговори
# 165
AnMary благодаря ти.
Поли,нормално е да виждаш как пулсира фонтанелата..
autumnsphere ,ако нещо те притеснява,че педи не е права искай си консултация със специалист...Дори и ей така за твое спокойствие...Когато моята сестра имаше проблем с племенничката ми,лекарите в началото твърдяха че си въобразява...така че малко предпазливост,няма да ти навреди..

# 166
Благодаря ви, момичета  bouquet! Утре се глася за консултация и ще питам и за вигантола.

# 167
Здравейте момичета!
Мами да ви питам - някой дава ли Аптамил AR - това е против рефлукса - в смисъл против връщането на млякото от бебето? Купих на Ева такова и днес не е връщала почти нищо само една мъничка струйка, но това просто е прекрасно за нея - защото преди това направо си мислех, че си връща половината, че ако не и повече от това което е изяла. Но имам нов проблем - млякото е много гъсто и Ева едвам го изсмуква от шишето и се ядосва и отвреме навреме отказва. Та въпроса ми е сега се чудя какво точно шише да и купя с какъв биберон? Дали тройката ще и дойде много широка дупката, че четох някъде че B free 3 ставала за такова мляко ама не пишеше за колко голямо бебе?

# 168
  • Плевен
Мами да ви питам - някой дава ли Аптамил AR - това е против рефлукса - в смисъл против връщането на млякото от бебето?
Добре е да се консултираш с педиатър за това мляко. Не винаги връщането на мляко е резултат от рефлукс. Моето бебе повръщаше наистина много, но при прегледите се оказа, че няма рефлукс. Посъветваха ме да му давам млякото, което си пиеше Аптамил Комфорт смесено с AR в съотношение 3:1 и проблема с повръщането изчезна. Давах го с биберон на Авент - двойка, а след шестия месец с тройка.

Последна редакция: нд, 28 юни 2009, 23:57 от Stanislava_

# 169
Аз се консултирах с педиатър и тя ми каза, че мога да и давам Аптамил АР. А за бибероните на Авент имаш предвид нали?

# 170
  • Плевен
Моля за съвет!
Малкото ми момиченце е на месец и 20 дни и  проблемът е че не иска да спи. Снощи заспа в 21,30, събуди се в 0,30, нахранихме се и до 3 часа будуване, после от 6 до 8 часа пак будуване, сън до 9 часа и цял ден не е затваряла очи. И това с неспането по цял ден е система, поне през ноща спеше а вече и това не. От къде взима сила вече незнам, аз се чувствам безпомощна. А било нормално на тази възраст да спи поне по 20 часа на денонощие. Ще се радвам ако някоя мама сподели опита си с мен. Благодаря Ви!

# 171
  • София
Някои мами казват, че чаят за сладки сънища помага.

# 172
  • Стара Загора
CrazyDeina, моето бебче пие Фризовом от около 7 месеца, т.е. беше почти колкото твоята дъщеричка, защото също повръщаше много, почти всичко, което изсукваше. Когато й дадохме за първи път, също бяхме в недоумение с какъв биберон да го пие. От тези с трите позиции на Авент се давеше, най-добре й понесоха бибероните на Чико - имат един вид, който е с една дупка, но тя е доста широка. Ние го ползвахме на авентските шишета. Преди около 3 месеца вече започна да се изнервя от него, дупката й идваше малка и минахме отново на тези с позициите, вече го пие от тройката Simple Smile Дано да съм ти помогнала Simple Smile

# 173
  • София
nanne, консултирай се с педиатъра. На мен не ми се струва нормално толкова малко бебе да бодува толкова много. Макар, че познавам такива.

CrazyDeina, пробвай с бибероните на Авент, тези с позициите.
Бибероните, които е описала Astera, на Чико, са с по една, три дупки, отвор звезда. За Алекс купувам такива, физиологичен, 4+ м.

# 174
Моля за съвет!
Малкото ми момиченце е на месец и 20 дни и  проблемът е че не иска да спи. Снощи заспа в 21,30, събуди се в 0,30, нахранихме се и до 3 часа будуване, после от 6 до 8 часа пак будуване, сън до 9 часа и цял ден не е затваряла очи. И това с неспането по цял ден е система, поне през ноща спеше а вече и това не. От къде взима сила вече незнам, аз се чувствам безпомощна. А било нормално на тази възраст да спи поне по 20 часа на денонощие. Ще се радвам ако някоя мама сподели опита си с мен. Благодаря Ви!
Минахме го този проблем с малкия.Също никак не беше сънлив.Денем спеше 2-3 пъти по 10-15 мин.а нощем се будеше по n-пъти.То беше игра,разхождане или просто го държах на ръце докато заспи.
Ще отмине и този период,но търпение и отвреме-навреме ако може да идва някой да ти помага за да откопчиш малко време и за себе си.Аз като влизах в банята оставях вратата отворена и той в количката-то за един душ нямах време.За 20-те часа-аз такова чудо не видях нито един ден Naughty
На тази възраст и коликите ги мъчат допълнително.След 2-3 месеца нещата вече ще бъдат по-различни.

# 175
Нане, защо не си уговорите едно интервю с хомеопат? Има доста хомеопатични продукти, които помагат за спане при бебетата. Peace

# 176
  • Плевен
Аз се консултирах с педиатър и тя ми каза, че мога да и давам Аптамил АР. А за бибероните на Авент имаш предвид нали?
Да за тях, но става с пробване. Аз купих поне три вида докато установя, с кой е най-добре. А за лекаря, имах предвид дали са правени изследвания, ехография за рефлукса. Тъй като аз знам, че мляко AR не е препоръчително да се дава, освен ако детето няма заболяване, което да го изисква. Има и други начини да се спре или намали обикновеното повръщане при бебетата \тук има много съвети по този въпрос\. За това се препоръчва и варианта със смесването на AR с друго мляко в зависимост от степента на рефлукса.

# 177
  • На бял кон в Pierrefonds
Моля за съвет!

Не се чувствай безпомощна в никакъв случай - причината не е в теб. Има такива бебенца - казват им буквално "будни" бебета, защото не спят много и с времето стават много любопитни към обкръжаващия ги свят, нямат търпение да изучават всичко, което видят и съответно сънят е последното нещо, което ги вълнува. Аз няма да те успокоявам, че това е период, който ще отмине, защото не съм сигурна, че е така. Дъщеря ми от както е навършила един месец спи по 9-10, инцидентно 11 часа в денонощие. Вече е на 7 месеца и нищо не се е променило. През деня не спи, будува си с мен. Нощем се буди да суче, но иначе спи към 9-10 часа. Ако бебето ти е спокойно, не плаче много, пълни памперсите и изглежда здраво няма място за притеснение. Гушкай го повече и му се радвай. Четох някъде, че такива бебета, макар и уморителни за гледане, после проявявали вкус към ученето и науките като цяло. Е, успокоих се, поне няма да я гоня да си учи уроците  Mr. Green

# 178
@бутикон,ти и мен успокои с това с ученето LaughingДано да е така и да има поне нещо положително от цялото това будуване LaughingТо нашите направо професори ще стават явно bowuu
Моето обаче вече спи по цяла нощ и денем по 2 часа.Е,заспива след 00ч,ама вече съм свикнала и не ме притеснява.

# 179
  • Плевен
Добро утро и благодаря на всички, които ми отговориха, ние сме будни отдавна, но поне мама е по-спокойна.

Общи условия

Активация на акаунт