За бебетата от 0 до 6 месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 8

• 11 888
  • 303
  •   1
Отговори
# 150
  • На бял кон в Pierrefonds
моя беб е по-голям вече, но мисля, че и тук някой може да ми отговори, а въпроса ми е бърз - от ТДК ваксината колко дни може да се вдига Т? вчера му я биха, сега още е с Т

Може до 48 часа, ако е повече - води го на доктор, явно Т не е от ваксината.

# 151
  • София
всъщност 3 дни след ваксината е нормално...след третият е за притеснение....ако и на 4-тият има вече е проблем....не че не е от ваксината.....просто до 3 дни се смята, че е нормално...като на третият би трябвало да е нисичка, изчезваща вече...

# 152
ок, благодаря, рано е ощи да се шашкам. че ми е много страшна тая ваксина  Embarassed

# 153
Момичета имам проблем..
Малкия се задави със семка слънчоглед,явно някъде е заседнала защото го дразни и покашля от време навреме...Дали е възможно да е попаднала в белия дроб...ще кашля ли,ако е там...за какви други сиптоми трябва да наблюдавам...Знам,че трябва да се допитам и до лекар,но не можах да пткрия педи и ако вие знаето нещо ще съм ви благодарна..

# 154
  • София
Възможно е. Най-добре е да направиш консултация с пулмолог.

# 155
За сокчетата, аз започнах да давам след 8 месец. Започнаха горещините тогава и не искаше да яде много затова давах и сокчета, цедени вкъщи и купени на Хип, не че и тях ги пиеше кой знае колко. Но ги разреждах с вода.
За храненето е по същия начин, понякога не яде по 3-4 дена, изкарва само на АМ и бебешки бисквити, после пък вади такъв глад че не мога да го изхраня и вадим пюрета почти на улицата като днес … Абе децата си знаят, като не искат нещо, не искат и това е. Чакам да отмине периода и пробвам пак.
Яйца 2-3 пъти седмично мисля може да се дават. Но всеки ден май е малко много.
За ДТК ваксината, според мен ако Т продължи повече от 2 дена може и да не е от ваксината.
Ангелското прахче, ЧРД на патерици и все така да ни радваш тук във форума!

Извинявам се на всички кърмещи майки, когато имаше тема за кърменето на публично място се изказах негативно. Винаги съм кърмела навън, моята приятелка продължава да го прави, просто обичам да споря  Blush… и взех обратната страна, защото ми беше по-интересно. Embarassed

# 156
Нормално ли е да виждам как пулсира мястото на фонтанелата? Преди два дни моят бебок го остригах и преди малко се загледах. Досега не съм обръщала внимание.

# 157
  • София
Лелеее, вие много коса сте имали явно. Да, съвсем нормално е, аз го знаех още преди да родя и все я гледам смаяна как пулсира.

Я да ви питам аз нещо:

Йойо от няколко дни си движи лявата ръка и лявото краче непрекъснато, размахва ги силно, докато десните си стоят неподвижно. Всичко друго му е ОК, обръща се, посяга и с двете ръце, държи и с двете ръце...
Обадих се на педиатъра, той каза, че било нормално, при вашите дечица имало ли е такова нещо?

# 158
Лелеее, вие много коса сте имали явно. Да, съвсем нормално е, аз го знаех още преди да родя и все я гледам смаяна как пулсира.

Я да ви питам аз нещо:

Йойо от няколко дни си движи лявата ръка и лявото краче непрекъснато, размахва ги силно, докато десните си стоят неподвижно. Всичко друго му е ОК, обръща се, посяга и с двете ръце, държи и с двете ръце...
Обадих се на педиатъра, той каза, че било нормално, при вашите дечица имало ли е такова нещо?

Няма нищо притеснително според мен. И Криско винаги като е започвал нещо ново да прави, е започвал първо с едната ръчичка/краче...Сега например само едното краче си носи към устата да си го лапа Joy В съвсем начален стадой на пълзенето само едната ръка си местеше hahaha

# 159
  • София
Поли - нормално е за фонтанелата....
при хлътване и изпъкване вече не е нормално...но ти пулсирането е съвсем естествено.

autumnsphere - на Филип не му се е случвало...но предполагам щом педито ви не намира нищо притеснително, няма какво да го мислиш толкова. освен ако не продължи доста дълго време....

# 160
И аз си мислех, че е нормално, но като не съм обръщала внимание досега и малко ми стана едно такова ooooh!...

# 161
  • София
Полин, нормално е фонтанелата да пулсира. И аз забелязах, т.е. обърнах по-голямо внимание когато подстригах Алекс. И Дияна и тя учудена, каза "виж как му подскача главата" Simple Smile
autumnsphere, не мисля, че има нещо притеснително. Така му е кеф, така размахва ръце и крака Simple Smile Алекс сменяше, или само дясна, или само лява ръка. Напоследък баща му казва "ще е левичар като кака си".

# 162
И аз съм питала лекар за фонтанелата,че се чудех що така подскача Crazy Нормално е!

# 163
  • София
Момичета имам проблем..
Прочетох те в отчетната ви. Радвам се, че всичко е минало добре и малкият е ок.

# 164
Нормално ли е да виждам как пулсира мястото на фонтанелата? Преди два дни моят бебок го остригах и преди малко се загледах. Досега не съм обръщала внимание.

Нормално е.
Биси има малко косичка и се вижда как фонтанелката и пулсира.Освен това ние сме си с леко хлътнала фонтанелка. Peace

Общи условия

Активация на акаунт