За бебетата от 0 до 6 месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 8

• 11 829
  • 303
  •   1
Отговори
# 255
  • София
И нашата педи каза, че ако детето е на АМ, не е нужно да се дава допълнително вит Д, защото самото АМ си съдържа необходимото количество  Naughty

# 256
  • USA, Steak State
Може би зависи и от самото АМ...

# 257
  • София
поли, не знам да има връзка между плешивостта на косичката и витамин Д. според мен онзи лекар го е попитал чисто информативно....а на сина ми също теменцето доста време беше плешиво само отзад от лежането и постепенно и там порастна косичката Peace
според д-р масларски от вита, който апропо е специализирал в тази област, витамин Д се дава в периода в който няма достатъчно излагане на слънце за детето и свеж въздух сиреч есенно зимния период. тъй като аз давам саностол, той препоръча да не давам витамин Д, но в дните когато не давам саностол преподъча по 1 капка дневно. ето част от негова статия за рахита, в която обяснява необходимостта от витамин Д за организма на детето, не само за развитието на костната система:
Витамин Д се съдържа в незначителни количества в храната на кърмачето - например средното съдържание в майчината кърма е 22 Е/л, в кравето мляко - 14 Е/л. Дневните нужди на кърмачето, които са около 400 Е/ дневно, не могат да бъдат задоволени с майчината кърма, поради това се налага допълнителен прием на витамин Д или обогатяване на адаптираните млека.
от тук : цък

още една статия: тук

# 258
Момичета,едно въпросче имам.
Снощи мъжо купил на Биси Милумил 2.И днес прочетох на кутията,че се давало по 1-2 пъти на ден по 180мл.  Thinking
А Биси все още пие мляко по 3-4 пъти дневно,като понякога вечер изпива и по 210мл.
Има ли проблем ако пие по няколко пъти двойката? Да не би да е по-силно,че са написали да се дава 2 пъти дневно?  newsm78

# 259
  • София
как ме накара да ходя да чета опаковките Simple Smile Алекс е на 3ката. Той наистина го пие два пъти на ден, защото през останалото време е на друга храна.
Де го прочете това нещо? Да не си чела (брой хранения дневно - Други)?
5 и 6ти месец, 5 хранения на ден, количество 210 мл (вода), готовата консистенция обикновено става 230.

# 260
Момичета,едно въпросче имам.
Снощи мъжо купил на Биси Милумил 2.И днес прочетох на кутията,че се давало по 1-2 пъти на ден по 180мл.  Thinking
А Биси все още пие мляко по 3-4 пъти дневно,като понякога вечер изпива и по 210мл.
Има ли проблем ако пие по няколко пъти двойката? Да не би да е по-силно,че са написали да се дава 2 пъти дневно?  newsm78

Няма никакъв проблем! Указанието е ориентировачно, че от 6 до 12 мес. се пие 1-2 пъти на 24 часа имайки предвид, че през останалото време детето е на друга храна.
Дъщеря ми също е на Милумил 2 и пие АМ 3 пъти на ден, като останалите 2 хранения са заменени с пюре и каша.
Така, че спокойно си давай 2-ката, още повече, че тя е съобразена с нужните хран. вещества за бебетата над 6 месеца! Peace

# 261
bibi-t и AnMary благодаря за отговорите.
Да именно за броя хранения дневно попитах.
Тя дъщеря ми също има 2 заместени хранения уж,но аз винаги след хранене предлагам и мляко ако иска.Та затова попитах.
Да не би пък да прекалявам.  Crazy

# 262
  • София
Rbaby1, Алекс го захраних късно, почти на 8 навършени месеца. До тази възраст беше само на АМ (Милумил). Той доста рано мина на 4кратно хранене. Така, че 8 е пил Милумил по 4 пъти на ден. Даже понякога и доста над тези 210 мл.
След захранването не премахнах напълно млечното хранене. Може да се каже, че до 11тият месец имаше млечно хранене на всяко хранене.
Наскоро промениха формулата на млякото. Преди това 3ката е била след 8мия месец, сега е след 12тия.
Храни си щерката спокойно и не се притеснявай Simple Smile

Ами според мен не прекаляваш. Чела съм, че е хубаво до 1г да няма немлечно хранене. Ако искаш пусни запитване в Захранване.

# 263
АнМари  newsm10
А някой който го ползва да е забелязал,че му се промени консистенцията.
Преди беше на прах,а от скоро (последните 3 кутии които взехме) е някак на гранулки?
Много странно.  Thinking

# 264
  • София
Еднакви са, по състав Simple Smile 3ката, която съм купила е на прах.
В началото, може би 1вата кутия, която взехме беше на гранули. След това беше на прах. И аз "олеле, ама това дали е същото мляко" Simple Smile
М/удругото на мен ми се струваше, че млякото на гранули е по-мазно.

# 265
elpet, благодаря за труда  bouquet! Като гледам колко малко вит. Д съдържа кърмата, дано си го набавят децата достатъчно от слънцето Rolling Eyes. Защото аз на своя глава няма да почна да давам сега. Дано нямаме проблеми.
И спирам вече с тези фонтанели, че сама на себе си писнах Mr. Green.

# 266
Здравейте!
Някой знае ли как и колко се разтваря Панацеф?Детето ми се разболя,а до лекарят го е завела баба му.Тя е недочула какво трябва да прави.И чета листовката пише 5 мл. от праха,в 40 мл преварена вода.Но това дали за един път да се изпие..

Звъня на лекарката,не ми вдига.Ще пробвам пак,ако вие не знаете.  bouquet

# 267
  • София
Видях, че дневната доза при деца от 6 до 12кг е 2,5 - 5 ml (дневна доза).

# 268
Да,тя лекарката в рецептата е написала и на кутийката пише 5 мл.А в упътването чета 40 мл вода и се обърках тотално.
Също и витамин Ц има изписан(ампули),в Панацефа ли да го слагам.Не знам!

Cry Ще настоявам по телефона,нищо не разбрах и се паникьосах. Sad

# 269
  • София
Значи преваряваш и оставяш да изстине 40 мл вода.
Разклащаш хуваво бутилката, да няма залепнал прах някъде - сипваш половината вода и разклащаш яко, докато се разтвори  напълно, после прибавяш останалата вода и пак разбиваш.
АБ ти е готов. Преди употреба разклащаш хубаво и даваш с мерителна лъжъчка или спринцофка 5 мл(или както ви е изписала по схема).
Съхранява се на Т15-25 градуса...значи май в хладилникWink

А лекарството се казва Панцеф Wink не панацеф....

Последна редакция: пн, 06 юли 2009, 18:56 от Angel_Dust

Общи условия

Активация на акаунт