За бебетата от 0 до 6 месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 8

• 11 834
  • 303
  •   1
Отговори
# 240
Новородените нали си кихат, за да чистят секрети от носа, не е непременно признак на настинка? (Забравила съм как беше с първото...)

Кихат, хълцат, пръцкат, и какво ли още не Laughing. Не е непременно настинка Peace.

# 241
  • Стара Загора
Моята дъщеричка кихаше щом й станеше студено Simple Smile

# 242
Аз, извинете, но пак с питане за вигантола. Мъжът ми беше на разходка с малкия и срещнал един свой колега, който в момента работи като личен лекар. Той като видял голото на тила на бебето и питал дали даваме вигантол. Мъжът ми не знам какво му е казал, защото може и да не знае, че съм го спряла отдавна Laughing, но оня казал да даваме. Е какво е сега това ново двайсет се чудя newsm78? Каква е връзката? Някоя мама да е чувала за такава?

# 243
  • София
Аз не давам вигантол. На 30ти бяхме на консултация педиатърката рече "спря вигантола нали?" Да, аз по принцип съм го спряла отдавна Simple Smile
Когато Алекс се роди педиатърката каза "не е редно на лятно бебе да изписваме вигантол".

# 244
  • София
поли не съм чувала за такава връзка...но мисля педиатъра ви трябва по-добре да знае и познава детето....

# 245
Поли и ние в понеделник бяхме на консултация и педи каза да спра вагинтола до септември и тогава ако имало нужда ще го почнем пак.
Не ми се вярва да има връзка. Thinking

# 246
Вчера бяхме на консултация. Даже отидох специално да попитам за фонтанелата. Докторката рече - има подложка, добре е. Казах и, че съм спряла вигантола и тя каза да, няма смисъл. Ама откъде да се сетя, че трябва да питам и за косата отзад ooooh!. Все трябва да има за нещо да се притеснява човек. Не ми стигат другите грижи Sad.

# 247
  • София
Поли мисля, че няма връзка м/у даване на вигантол и плешивостта на тила. Плешивостта (петното) става от капане на бебешката коса, спане по гръб,...
На Дияна давах в началото по 4к вигантол. Роди се зимата. След това може и да съм го намалила, не помня. Но давах вигантол. Имаше плешивост на тила. А на 7месечна възраст съвсем оплешивя Simple Smile
На Алекс не давам вигантол. И той имаше плешивост на тила, и той оплешивя по едно време (тотално му окапа косата).

# 248
АнМари, то няма как да не окапе там косичката. Това постоянно триене...При сина ми се задържа доста вече и няма наченки да никне все още. Аз досега не се притеснявах, защото знам, че е нормално и често срещано. Но ей тъй като се изкаже някой специалист Stop..

# 249
Поли като гледам и ние се очертаваме така.Имаме си голо петно отзад и въобще не расте коса там.Нищо,че вече Биси спи само на една страна,няма заличване и това е. ooooh!

# 250
  • София
Поли, на Алекс му трябваха няколко месеца за да започне да расте коса на тила. И беше по-къса от останалата коса. Т.е. петното си личеше Simple Smile
Сега вечен е си личи... след подстрижката Simple Smile

# 251
  • На бял кон в Pierrefonds
Предполагам, че този лекар е имал предвид, че като развият рахит бебетата много си въртят главичките, докато дпят, при което косичката на тила окапва. Не знам колко е вярно, но не е толкова страшно дори и да давате вит. Д. Предозиране трудно може да има ако се дава в предписаните дози. Иначе щом са ви казали да го спрете - спирате го. Ние тук си го даваме до 1 година, но страната се води малко по-северна. Чела съм, че в Гърция не го дават. Иначе косичката на тила така или иначе окапва, докато бебето лежи повечето време по гръб. Нормално е, като започне да седи и да се обръща по корем косата на това място да започне да се сгъстява. При моята дъщеря започна да се сгъстява по-осезаемо като я захраних. Не знам дали има връзка.

♣٠·˙♥Rbaby1♥˙·٠♣ твоето дете не е ли на АМ? (извинявай ако бъркам, но мисля, че бях прочела някъде...) Вит. Д май се дава само на кърмените бебета. newsm78

Последна редакция: пт, 03 юли 2009, 00:21 от @бутикон

# 252
  • София
@бутикон не е само на кърмените бебета. Една мама от моята отчетна беше смятала колко гр се събира в АМ (май беше писала за 1 капка). Та ако на бебе, което е на АМ са изписани 2к Вигантол, реално трябва да му се дава по една. Но това може да каже само педиатъра.

# 253
  • На бял кон в Pierrefonds
Не знаех, в информацията, която имам аз от моя педиатър вит. Д дават само на кърмените бебета, но може тук АМ да са различни, в смисъл по-обогатени на вит. Д. Имам една позната, която кърмеше и дохранваше с АМ и знам, че тя преизчисляваше количеството, което трябва да дава.

# 254
Да на АМ е Биси. Wink
Винаги съм давала по две капки дневно Вагинтол по препоръка на педи.

Общи условия

Активация на акаунт