Отговори
# 120
Даримка,само спокойно.Едва ли се свива Ника от бъбречетата,защото това може да стане само при бъбречна криза(с камъни в бъбреците),което е изключено просто!При момиченцата много лесно се инфектират пикочния мехур и бъбреците поради анатомичните особености.Бактерията Ешерихия коли попада в уретрата при замърсяване (ВЪНШНО) от изпражненията!Няма как причина за това да е запек....Дебелото черво няма пряка връзка с пикочно-половата система.То е част от храносмилателната!Така че не се ядосвай много на предишната си лекарка(освен за това,че е неглижирала нещата)!
На нас ни предложиха направо да ни приемат,защото отидох на преглед в болницата и кр.картина показа някакъв проблем.Иначе 2 дни преди това аз и взех на Ралица урина с тези стерилните контейнерчета и после резултатът беше Е.коли 10 на 4 степен,което е гранична стойност.А в болницата й взеха урина с катетър направо от пикочния мехур и се оказа,че бактерии няма.Така че то при самото взимане също може да се замърси пробата и затова се дават поредни 2-3 стерилни урини.Трябва много хубаво да я измиеш със сапун и обилно с вода,а също и с памуче внимателно между срамните устни и след това залепваш контейнерчето!

В болницата й слагаха АБ веднъж дневно през абокат,защото венозно действието е много бързо.Това не означава,че трябва да постъпвате,освен при наистина сериозен проблем.И аз се чудя за какво искаха да ни приемат,ама как да споря  с докторите...нали доброволно съм отишла на консултация... Grinning

Зината е силен АБ.Следи й изпражненията,защото често предизвиква разстройство.И...ще мине скоро,няма как...Ще ни боледуват душиците от време на време! Hug

Нищо не казваш за кръвната картина.Утайка(СУЕ),левкоцити....повишени ли са?

Мими,голям смях с твоята педиатърка!Или по-точно би било смешно,ако не е трагично... ooooh! Направи си и ти изследвания някакви-и за калция и имунологични.. Hug

Последна редакция: пн, 15 юни 2009, 18:02 от толо

# 121
Ние се върнахме от консултация, вече сме 6850 г качил е само 650 г за месец и половина, ама било нормално,и е цели 66 см., макар че аз като си го меря го изкарвам по-висок ама както и да е, като започне да стъпва ще стане ясно колко е точно. Биха му е ваксините, ние сме по ЗК и едната му я боцкат в гръбчето и всъщност тя го боли най-много.Сто пъти се проклинам, че не започнахме с Пентаксима ама е късно вече.Добре поне че я понася сравнително добре, поплаква си малко и толкова, няма температура и други странични ефекти.Иначе аз пак съм бясна на нашата педиатърка, каза ми от този месец да давам картофено пюре направено със сирене, прясно мляко и масло, а за вкус сол и захар Shocked Все едно за нас ще го правим. И можело вече да го запиша на детска кухня #Crazy А от другия месец и кисели да му правя. Луда работа. Кога ли и при нас ще си обновят информацията, а не да карат като от преди 20 години. То и затова има толкова затлъстели деца, защото още от бебета ги тъпчат с гадости. Затова за себе си знам, че ще направя каквото смятам че е правилно пък нека ме съдят. "Как нямало да давам компотче зимата?" "Че то си е натурално"- да бе, блъскано със захар.
И да ви питам вас болят ли ви костите? Защото аз сутрин направо не мога да мръдна от леглото, първите 15 минути са кошмар. Малко ме е страх, защото майка ми почина от ревматоиден артрит на 34 години и беше по същия начин. Докторката ми каза, че може би е от кърменето и липсата на калций. Дано да е от това. Ама се замислям дали да не отида и на друг лекар. Взех си Калмацин, ако няма ефект ще я мисля тогава.
Приятна вечер и много целувки на бебоците. Ама всички са много сладки,както и вие Grinning

Боже, не мога да повярвам Shocked какво ви е казала педиатърката.
Ти, четеш, интересуваш се, ами тея дето си водят децата при нея и я слушат. Представям си какво ядат някои бебета вече по съвет на тази лекарка Crazy
Горките деца... #Crazy
Както те е посъветвала Дарима върви най- добре на лекар. Мен от време на време зъби ме болят, но кости слава богу не Flutter
Дарима бързо да се оправите с Ника Hug

# 122
  • в сърцето на един мъж...
Леле, Коте, много ми харесаха книжките Embarassed Дали и аз да не се присламча към поръчката за тях Embarassed
Ние днес се видяхме с Туту и Марти. Много добре си изкарахме, малките госпожици са страхотни и много кротки Laughing Дари, жалко, че не можахме да се видим и с теб, но дано Ника се оправи бързо и безболезнено Hug Евентуално към сряда или четвъртък може пак да се съберем.
Моята дъщеря спи от 2 часа на обяд Shocked И ние пропускаме ядене май Thinking

# 123
Гея,как се чувстваш отново на родна почва?  bouquet

Коте,кое е това магазинче на Солунска-под колоните ли?

# 124
  • Стара Загора
Гея и малката спи от 14:30 ,и ние пропуснахме манджа  Rolling Eyes

# 125
Даримка и аз съм минала по пътя на Е колите,при всяко дете е различно,но в повечето случаи е външно замърсяване или пробата не е стерилна.Със залепването на контейнерчето почти не може да е стерилно  и като беше бебе,дъщеря ми сутрин като се събуди я оставях без памперс и я чаках да се изпика,по принцип се взима средна порция урина.т.е. пика малко отвън и тогава в контейнерчето.Също така лаборантката ми казваше ,че до половин час се носи урината,после нещо се окислявала.Лора също е пила Зинат за бактериите и има ефект,след като го изпие за ми казвали докторите да изчакаме 1 седмица и тогава да се прави контролно изследване.Стискам палци да се оправите бързо и да не се сблъсквате никога повече с тези гадини.  bouquet

# 126
Tolo,блягодаря ти за информацията.На нас първо  кръвната картина излезе съмнителна,че има някава инфекция-завишени левкоцити.Сеха четох ,че инфекция на бъбреците може да се изразява с бъбречна колика/болки в стомахчето,безпричинен силен плач/ както е при нас./особено ако има камъчета.А за запека и аз незнам защо го е казала.Но аз като имах проблеми с уринирането,четох,че за да се избягват пикочните инфекции едно от нещата,които не трябва да се допускат е запекът.

# 127
Tolo,блягодаря ти за информацията.На нас първо  кръвната картина излезе съмнителна,че има някава инфекция-завишени левкоцити.Сеха четох ,че инфекция на бъбреците може да се изразява с бъбречна колика/болки в стомахчето,безпричинен силен плач/ както е при нас./особено ако има камъчета.А за запека и аз незнам защо го е казала.Но аз като имах проблеми с уринирането,четох,че за да се избягват пикочните инфекции едно от нещата,които не трябва да се допускат е запекът.
Лори,при нас първо при кръвната картина излезе,че имаме някъде възпаление,което насочи педито към бъбреците+ това имаме и температура 37.2-37.3

# 128
  • в сърцето на един мъж...
Зъбче, тя яде в 12 Shocked и спа до преди 40на мин. Направо щях да се пръсна ooooh! Отделно, че спи по цяла нощ - наяжда се към 10-11 вечерта и спи до 10 сутринта Shocked Дали й стига, наяжда ли се, наддава ли, изобщо нямам идея ooooh!
Толо, какво да ти кажа - от първия ден в БГ се ядосвам с глупости, а последните два дни си тренирам нервите и се калявам в спокойствие... Много на зле са се променили нещата Sad Не очаквах...

# 129
Даримка..стискам палци бързо всичко да мине и да е спокойна малката Hug
pretty_mimi ..ау тя твоята педиатърка за  #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Момичета бих ви разказала историята с момичето ..но едно момиче от Бургас ми помогна..говорила с мъжа и..на окото и аз съм обещала да не и споменавам името..извинявайте Laughing Оказа се че парите са пратени преди 2 седмици но чак сега пристигнали Wink..в което аз не вярвам..ама както и да е Но в крайна сметка е пратила на баба ми 30 лв..а не 10..за услугата Winkкакто и да е ..аз 10 исках абе...сега май аз трябва 20 да и върна Rolling Eyes
Момичета,бебко има някаква екзема на пъпа и ми предписаха някакъв крем с  АБ..и ще видим до петък дали ще мине Sad

# 130
Ами тя моята педиатърка ме е почнала още от деня,в който ни изписаха. Първото беше да няма нощно хранене, при положение че малкия беше едва на 6 дни. После от 20-тия ден да започвам със сокчетата, на 3 месеца с плодовите пюрета, а сега и въпросното картофено пюре, даже имало такива кутии готово продавали и от него да взема. Ми то това готовото май е само химия. Ама както и да е. Те тук всички са от старата школа и затова и не я сменям. Ще правя каквото смятам за правилно и това е. И все пак има и за какво да съм й благодарна, когато имах подозрения, че малкия не се наяжда тя ми даде съвет да го кърмя постоянно, за да си изработи.Но аз вече знаех това покрай вас. Hug
Бягам, че малкия се бунтува, иска си банята дребосъка. От малък си настоява на неговото Laughing

# 131
Инче, писах ти на лични за книжката!Моят герой беше много послушен, а мама прочете Закона за движението по пътищата! Бебока слушаше много внимателно и гукаше утвърдително Laughing Май ще го пращам него на изпит hahaha
Ние след няколко дена сме на ортопед - чакаме този час от маса време! Оказва се, че в целия град няма специалист ортопед за малки деца #2gunfire Та два пъти в годината идва Александров от Горна Баня и ще го водим при него! Едното му краче леко ме приетеснява, ама стискайте палци всичко да е родено от моята параноична глава!Пускам една снимка, че не мога да се сдържа!

# 132
  • Sofia
Привет, сладурки!

Дарима, дано бързо ви мине тая гад!  Praynig Много е гадна тази бактерия, но Зинат е силен АБ, ще я изтрепе! Peace Важното е, че сте я хванали! Hug

Силве, не е под колоните магазина, онзи го знааам  Outta Joint, има супер неща. Този е в участъка между Ботев и Витошка, ако вървиш към Ботев е на левия тротоар и магазина се казва Butterscotch. Сега има намаление 40 % и има НЕВЕРОЯТНИ роклички и други мадамски неща! Ама страхотни! Бързай да я издокараш Раличка! Добре, че нямам момиченце, че щях да фалирам! Flutter Crazy

Гея, нямаш грижи за книжката, само пиши коя си харесваш и на лични адрес Simple Smile

Инесита, ама много сладък твоя бебок! Пу-пу! И каква хубава косичка има!
Изчисти си малко кутията, че не мога да пусна ЛС.

Венци пръхтя 20 мин. тази вечер докато заспи ПО КОРЕМ  Shocked След много напъване, накрая го обърнах аз, защото той още не успява да си измъкне ръката и веднага отмърка Simple Smile Е, завътрях го веднага след това, ама нищо не усети Wink

Абе нещо Дорето ми се губи, Алхимика, Дорабела, Еми, Десика....обичайните заподозрени  Mr. Green
Ку-ку, къде стеее?

# 133
 Здравейте, момичета!  Hug Аз малко се загубих.
Майка ми реши да ни изненада и ни изпрати на почивка в Рибарица. Беше резервирала апартамент в някакъв семеен хотел с всички ексти, но.... Апартамента се оказа една стая със спалня, два футьойла, масичка и телевизор, никакви екстри и нета не си бяха платили. Там стояхме два дни, защото беше предплатила и след това си отидохме във военния комплекс. Уж и там за два дни, после още за един, а в петък се изсипаха половината ни батальон (решили да си правят сбирка точно там) и така останахме до неделя. Изкарахме си стахотно.
Ето малко снимки:

И много красива природа:

На нас също ни тръгнаха зъбчета, все още май не го боли, но за по нататък споделете вашите идеи какво да взимаме, нещо за мазане на венците ли?  newsm78

Последна редакция: пн, 15 юни 2009, 22:27 от dessie83

# 134
Тема: Слънце жарко вън пече, на MAРТенчето лига му тече!

Какво ще кажете за заглавието на темата hahaha hahaha hahaha

Общи условия

Активация на акаунт