Лятно слънце и море НОЕМВРИйчето зове

• 12 443
  • 298
  •   1
Отговори
# 30
  • Варна
Ехооо,  Hug
Здравейте

Много ми е натопорчено напоследък и хич не ми  е до писане.  Confused Ама много сладки срещички видях - на малки и големи.  Grinning
Оф тоя ред го пиша от 2 часа.

Надявам се утре да мога да се отчета

# 31
  • София
Роси, пълна ти е кутията и ти поствам ЛС то тук.  ..................................

Бонбони, гроги съм и направо лягам. Сготвих само 5 ( пет !!! ) манджи и след малко трябва да ставам. В 4 тръгвам към морето. Джапанките в сака и билет за влака.....излъгах де , ама вие ме знаете  #Silly
Вклюване евентуално утре вечер  Wink

Последна редакция: вт, 16 юни 2009, 22:35 от katiousha

# 32
лек път катенце.дано ники се справи с малката.а ти да се наспиш.

# 33
  • София
  love001 добър вечер мили дами

Минавам набързо да ви видя как сте. Нашата гледачка е болна и тия дни съм си с Кари. Голям купон е. Супер е сладко да си си с малкото човече  Heart Eyes Завидях благородно на тези, които още си гледат слънцата  Blush

Кари е почнала да става "оправна". Вече не си дава играчките просто ей така, а ако иска нещо си го пази, дърпа го и не дава на никой да го докопа. Не е рязка или груба, просто не пуска и повтаря "дай, дай". Голям образ  Laughing

Гале, Кари е махленката на квартала. Сутрин минимум по 2 часа е навън, а следобяд от 16 ч. до към 20 ч., ако е хубаво времето и тя е добре наспана. И аз като теб гледам да не се застояваме вкъщи, то интересното е навън, децата са там...

За лазера, аз бих ти препоръчала по-скоро първо да пробваш с фотоепилация, по-щадящо е. Процедурите варират в цена според мястото, което се третира, типа окосмяване и броя процедури, които се налага да се направят (и евентуално можеш да предплатиш). Можеш да видиш тук http://www.picasso-bg.eu/index.php?id=5

Таш, я покажи стъргалото  Crazy И аз съм нова в тази област. Ходя постоянно на педикюр, но е хубаво да си имам нещо и вкъщи за регулярна поддръжка  Laughing

Скреч, добре завърнала се  Hug Липсваха ни постовете ти  Crazy Макар, че сега някак си ми звучиш по-сериозна  Thinking

Цеце, Дита, чудна срещичка, браво за суперлативите, хубаво е да срещнеш приятен човек  Heart Eyes

Просто АЗ, къде се загуби  Hug

Хайде, лека и мека, че утре всички пясъчници и пързалки са наши  Crazy Laughing

... егати кървавия цвят съм избрала  ooooh!

# 34
  • София
Василия как я мисли тая работа, не знам  Crossing Arms  Много си е променила режима на село, ей го сега заспа преди малко. Тя и преди не е заспивала рано никога, но това взе да ми идва в повече. Надявах се за 2-3 дни да влезе в ритъм, но не се получава нещо. То днес и не излизахме следобяд да се поизмори малко навън, може и затова да е. Все по-малко време ми остава да свърша нещо из къщи, затова днес предпочетох да останем у нас и да изчистя хладилника, дего го отлагам от един месец  Embarassed Оффф, наоплаквах се.

В събота не ме бройте за срещата, защото съм сватбарка  Confused В неделя който иска можем да се видим из парковете  Peace

Мислех повече да попиша, но много ми се спи вече....Лека нощ!

# 35
Добро утро!

Малеее, Катюшче, ми ти ще си скапане, бе, пък аз каква план-програма съм ти спретнала  Laughing

Лучи, аз се опитвам да те успокоя, а ти плачеш  Hug Специално поразпитах майка ми  - не се притеснявай за Тонката. Според нея персоналът ти казва, че е спокоен и е ял, за да не те тревожи  Peace А конкретно за яденето казва, че всички дечица отказват да се хранят в ДГ дори 2-3 седмици. Явно си изпадат в някаква криза в началото, но всичко ще си дойде на мястото. Веднъж си се доверила на тази ясла, като си записала Тони, довери се и на персонала. Знаеш, че доверието между хората е ключов фактор за успешното комуникиране  Hug

Цеци, ми хубавици сте ни, това си е чистата истина  Heart Eyes

Вики, дечицата са супер сладки  Heart Eyes

Галенце, много се радвам, че си разпуснала  Heart Eyes Ех, и аз искам трайно обезкосмяване  Crazy

Уф, Таш, аз пък много често напоследък се карам на Ицко и направо стресирам Лилия  Tired Още, докато кресна, се е залепила за мен и вика "Мамо! Мамо!" И тази малка душица разбира какво става  Tired

Креми, насладете  се с Кари на времето ви заедно  Hug

Вале, натопорчено?!  Joy

Абе, Юле, големи терзания имаш и ти с Данката  Laughing Целувки за малкия срамежливко  Heart Eyes

Лилия вчера събори стола върху себе си и си удари главичката много лошо в стената  Confused Изтръпнах при мисълта, че до скоро точно там стърчеше тръба от старото парно  Confused Confused Confused Господ да ми я пази  Praynig
Напоследък се убеждавам , че не иска да казва думички, за които не е сигурна, че звучат така  Crazy Като се опита да каже нещо и не излезне това, което е искала, не го повтаря  Rolling Eyes Иначе в речника си включва по-сложни думички, които изговаря напълно точно - топче, хапче, капка, кокъл,..  Crazy И това, което леко ме обезпокои - чуе ли някой да назовава число, започва 2-3, 5-6 и си ги казва много ясно  Shocked
Мен започва да ме втриса настоящето ни заминаване за София  Confused Сещам се как преди години оставях Ицко на майка ми, а свекитата се възползваха от липсата ни и отиваха да го взимат от нея  Confused Ами ако и с Лилия го правят. Не искам да се месят във възпитанието и Rolling Eyes Толкова ми е хрисима, а ако я погледат те няколко дни, знам че ще стане неузнаваема  ooooh! А да ги държа през цялото време с мен си в София, е просто немислимо. Все пак и аз заемам някаква длъжност на борсата , а този ритъм направо ще ги скапе. Сутрин ставаме в 4, не мога и тях да будя всяка сутрин в толкова  Rolling Eyes Просто разсъжадавам на глас  Crazy

Хубав ден ви пожелавам! Аз отивам да водя Сашо , за да си върна колата, че може би ще ми трябва за срещата с Катюшчето  Heart Eyes Ей, нямам търпение вече...

# 36
Добро утро прекрасни!  bouquet

# 37
Добро утро и от мен  Hug

Прочетох ви, но снимки още не съм гледала  Embarassed
Само бързо включване, че нещо не съм в кондиция - спи ми се, а ушите ми си стоят заглъхнали от вчера и това е  ooooh! Кажете нещо за оправяне  newsm78 Миналата седмица, а и сега в понеделник нямах проблеми, но вчера навръщане явно италианеца караше самолета както си кара колата и ме заболяха ушите чак  Crossing Arms

Лучи, много ми стана мъчно за теб  Confused Сега са по-големи дечицата, разбират всичко и е трудно да ги залъжем. Лена тази сутрин като се събуди и ме видя, грейна цялата, а после искаше да я разнасям с мен. Като я оставихме в яслата даже се разсърди. Явно й липсвам последната седмица  Rolling Eyes Ще гледам да си тръгвм по-навреме да наваксам с нея.
За какаото поне при нас дават със сигурност. Лелките не са виновни, защото те дават допълнително тъй като храната следобед е оскъдна. Проблема е в малоумните родители, които влачат какво ли не в яслата. Скоро Лена си тръгна с едни мазни, свръхосолени крекери в ръцете. Говорила съм с лелките дали все пак не трябва да се направи забележка на тия нещастни идиоти, които влачат крекери, чипс и шоколадови бисквити, но персонала си мълчи, тъй като по принцип нямат право да искат храна от родителите и имало оплаквания за това. Представяш ли си какви дебили има  ooooh! Все едно 1.50 лв. на седмица ще ги сбърка нещо  #2gunfire Та докато има малоумни родители ще има чипс, крекери, шоколад и т.н в яслата. А ми се струва невъзможно да не дават на Тончо защото той гледа другите деца, а и е доста по-лесно да му дадат отколкото да им "бучи" на главите  Confused

Стана ферман от мрънканици, но това е положението за жалост  Tired Дано поне Тончо свикне по-бързо, за да не се разстройваш толкова  Peace

цАлувки за всички  Heart Eyes

# 38
  • София
Добро утро и от мен,

След като Стеф стана в 6 и игра до одеве, реших да го сложа в кошарата, за да си просна прането на спокойствие и...той заспал вътре. То хубу - ще мога да си пийна на спокойствие кафето, ама бива ли такова нещо - не може ли да поспи това дете поне до 7, когато така или иначе стават с каката  Crazy
Вчера така го бяха хванали лудите, че цял ден не спря да се тръшка и реве, днес е по-добре положението. Като се събуди от предиобедната дрямка ще ходим на лекар да го видят как е и ако е добре от утре е на ясла, че с него вчера нищо не свърших.
Ели, добре дошла - аз нещо съм пропуснала, че си в италианско  Blush Как изкара?
Лучи  Hug Hug Hug за теб и Тонката, надявам се да свикне по-бързо и не позволявай да ти личи пред него, че се притесняваш - всичко усещат децата.
Роси, говори със свекитата и с ваште предварително, за да няма сърдити после. Наистина ще им е трудно и ан децата и на теб с този ритъм.
А за падането при децата...ох, много ме е страх и мен, ама като гледам и под носа ми да е пак може да се пребие. Миналата седмица Стефан паднал от 1.50м от пързалката - бутнало го горе едно дете - обаче нашия като се изсипал, станал, изтупал се/той си е чистофайник/ и продължил да търчи без да се разреве - били са с баща си, когато аз бях на концерта на Таня.

Леле Софи, това кафе изглежда убийствено просто - искам 2  Mr. Green

Тази седмица ако имаме майстор в нас сме тук и ще дойда, но това щяло да стане ясно в петък каза мъжО - иначе отиваме на вила - не ни свърта много много в София.

Стефан е развил чуство за собственост, освен като види мен или баща си, че взимат кака му и веднага идва и иска и него да вземем, си пази и количката. Вчера едно дете седнало в нея, той фиксира от пясъчника, става, отива и сбута детето да стане, като се убеди, че количката му е празна се върна обратно в пясъчника доволен  Crazy

Въпросче: Как се предпазвате от забременяване? /за тези, които се предпазват де  Mr. Green/ В голям размисъл съм какво да избера - спирала, противозачатъчни  newsm78 newsm78 newsm78

Днес май няма да е толкова топло като вчера и ще излезем по-рано следобед да играе.
Отивам да си направя още едно кафенце.
Приятен ден  bouquet

Последна редакция: ср, 17 юни 2009, 10:18 от Jutoo

# 39
Привет!  Grinning
Приземихме се успешно на родна земя. Рони беше много послушен, спа и в самолета и после в колата. Много бързо свикна с обстановката и се чувства чудесно. Спи много. Днес стана чак в 9,30, о в Будапеща става в 7.
Пренесох мазалото. Разрешиха ми, не мога да повярвам, аз затова питах и за име, че ако ми го вземат да го намеря пак. Увих го в алуминиево фолио, после плътна торбичка и ластик - накрая в страничен джоб на фото-чантата. Няма щети, капнали са само 2-3 капки, но фолиото ги е спряло. Ама хубаво са го измислили в БГ да е лилаво това лекарство, сега не мога да разбера оправя ли се дупето на Рони или не - все е червено. Joy Но меденки скоро няма да вкуси. Naughty
Аз още съм в период на адаптация, не мога да свикна като отида в магазин да говоря на бг и аха да поздравя или да благодаря на унгарски, но още не съм се изтървавала. Crazy Както обикновенно, поне от това, което съм видяла досега - има голям напредък, всяка година е така, България все повече се доближава до развитите държави. Но отстрани повече се забелязва.
Таш, забравих за майстора вече, Ангел да се разправя, дал му е ултиматум до другата събота, когато и той заминава всичко да е готово. #Crazy Струва ми се мисия невъзможна, но току-що виж се стреснал. Освен това ще му виси на главата през ден-два, по съвет на един приятел - каза, че така се правело, какво било това да пишеш имейли на майстора и да му звъниш по телефона за да питаш как върви работата. Joy
Жу, докато бях в болницата, имаше за няколко случаи на проблеми заради спирала /няма да описвам да не ви плаша/, и вече съвсем я изключвам от начините за предпазване.  Иначе смятам след второто дете да си превържа тръбите и толкова. Wink Трето със сигурност не искам пък и няма за кога. Joy
Роси, и аз залитнах по този "метод" с крещенето за една седмица - виках на Рони за да легне да му сменя памперса, че голяма гонитба наставаше всеки път и след това лудо ритане, направо откачах. Виках няколко пъти и видях, че няма смисъл, започнах да пея Joy и ефектът беше поразителен. Така действам вече и с останалите неща, обяснявам кротко, по 100 пъти, ако трябва, но не викам. Свекърва ми така прави, с равен, решителен и много спокоен глас и Рони слуша като препариран  - не се плаши, но я слуша задълбочено и сериозно. Аз още тренирам тази глас, защото при мен не действа така все още, някак си не мога да съм 100% спокойна и тогава ефектът не е същия. Съветът на свеки е от професионална гледна точка - тя тотално отхвърля викането и крещенето при възпитанието на децата, както и повече психолози /да не кажа всички/. Wink
Представям си какво ти е да си оставиш децата да ги глреда друг, за едва издържах 2 дни без Рони. Confused

Друго не се сещам. Crazy

Сетих се. Има ли някой друг като Рони, който още да яде само каши и готови пюрета? ooooh! Ще ни разори това дете. Приемам съвети как да го прилъжа да яде обща храна, не иска и не иска. От месец и половина отказва това, което му готвя, а преди ядеше. Някои дни е само на йогурти и каши. Обаче йогуртите да са само на Хумана, а кашите само на Хип. За домашни каши от амарант, просо, елда и т.н. вече и дума не може да става. Ужасно капризен е, сега си е наумил че иска само Маннер бишкоти и други бисквити, които е ял преди, вече не ги иска. Днес пак ще обикалям магазините да му ги търся. Tired
Според лекарката е от зъбите. Според една позната можело да е от кърменето - от това да го държи бебешкият вкус. Thinking Но доколкото знам Митко на Скреч и Васко на Лилчо си хапват готвено.

Последна редакция: ср, 17 юни 2009, 10:58 от Ванилия Канелска

# 40
Здравейте!
Ванилия добре дошли на родна земя! Hug Ти ме уби с тоя метод с пеенето,аз май залагам на крещенето Embarassed Нямам идея как да научиш Рони на обща храна Thinking,Ивчето например отдавна яде обща храна.
Роси аз пак не разбрах схемата ви-и двете деца ли си остават,или вземате едното в София Embarassed м/у другото кога тръгвате?
Жу не знам какво да те посъветвам за противозачатъчните Thinking или спиралата..аз лично бих избрала спиралата,защото съм имала,имам обаче много горчив опит с таблетки,изобщо смятам,че всякакво вмешателство в хормоните е неоправдано. Но "за" и "против" спиралата и таблетките ще стане като "секцио"или "естествено" раждане,винаги има по много твърдо убедени и за двата метода.
Еличке завърна ли се Hug нагушкай Лена Heart Eyes,миличката как се е затъжила Heart Eyes

Абе да взема да споделя..Ивчето напоследък се крие доста "зад полата" ми,не си играе така  с другите деца и не ги търси като преди Thinking,често се качва в количката си и иска да седи там,а сме на площадката например,а като бебе нямаше сила,която да я задържи вътре Crossing Arms Знае около 10-ина думи само и ги повтаря непрекъснато,но трудно заучава нови...абе не,че съм запрепирала да ми плямпа по цял ден,но взех да си ги мисля еднии....

# 41
  • Варна
Здравейте  Hug
Аз пиша по никое време, защото си оплескахме режима днес  Rolling Eyes водих Влади на УНГ, естествено всичко му било перфектно, и на път за градината, по разбитите плочки, от друсането ли, взе че заспа и аз бегом в къщи.

Добре дошла на родна земя Ванилия  Hug За яденето, нищо не мога да ти кажа, освен че, предполагам от жегите, Влади почти нищо не яде. Кара го на кисело мляко през ноща, а през деня едва успявам някоя мини - кифличка да му дам , а за вечеря - краставици, таратор, евентуално кюфте или риба  Confused Рони може да хареса манджите на баба.  Peace

Роси, що не пуснеш Лилито на ясла? Нали майка ти работи там? Тъкмо ще си решиш проблема със свеки  Grinning Браво за думичките.
Пък Влади не разбира от спокоен, равени и решителен тон.  Crossing Arms Все едно на стените говоря. Вече в последния момент като кресна, се стряска и дава сигнал че ме е чул. Знам, че не трябва така, ама положението се превръща в ситуация, и то критична.
Напоследък и Влади се разприказва, но сме далеч от вашите думи. Новите ни думички са ме - мече, меме - вземи ме, тити - цици  Mr. Green, брлябада - или нещо подобно но не мога да си извъртя езика за вода  Laughing , паф - за влака от пуф-паф , иж - виж, мий и на братовчедка си вика Ади и иоще някоя друга, но това се сещам. Та има доста да ви догонваме. А, сетих се  Mr. Green в събота бяхме на плаж с едно наборче. Носихме басейн и ги съблякохме голи. Влади гледа дупето на другото момченце и току -го хваща за едната половина и вика "ак"  Joy това е от моето повтаряне какво има на дупето, но явно не го свързва с неговото лично дупе  Mr. Green

Цеце, цветовете на последната сватба са моите цветове  Flutter Браво за таланта ти. И ние се обзаведохме със заветните миди. Ей , какво нещо е форума - може да издигне или съсипе някого  Crazy

За предпазването - ами ние толкова рядко се уважаваме с мъжо, че една кутия презервативи ни стига на сезон  hahaha

За режима - никога не съм можела да спазвам някакъв. Движим се в някакви рамки, но доста често има изключения. Например будим се между 6-8, но ако спи до 9 няма да го будя я  Mr. Green Съответно и като се събуди в 9 обедния сън се премества вместо 13-15 часа, към 15-17 часа. Обикновено си лягаме към 22., независимо кога е спал на обяд. Но и аз съм на мнението на Роси, че е по-добре да свикнат с изключенията и когато се наложи да има такова да не се стресират и травмират толкова.

За падането - може би няма дете с толкова травми. Последните изпълнения са падане от дивана и приземяване на чело, в резултат сме с цицина-рог. Като гонеше един балон и се наведе да го хване, балона се пукна и се захлюпи по чело в една градинка и си надра носа на бордюра. Ощипан от братовчедката покрай едното око до кръв, ожулените колена не ги броя и т.н.
Ами това за сега. лек ден ви желая.

# 42
Здравейте мацки,

Много хубави срещи момичета, браво Simple Smile. Цеце, Ditta много сте хубави.
Мими добре звучи, айде да си изкарате хубаво, ще разказваш после Grinning
Маруся нямам координати, ама нали Митко има сополи защо търсиш алерголожка? да оздравява бързо Praynig
Скреч напоследък съм много изкуфяла, че все мисля за хиляда неща и се чудих какво съм питала, но накрая включих, че не съм в грешка, убъркала си ме с Лучи Laughing
Таш радвам се че се появи. Много хубаво изкарахме на сватбата, младоженците бяха толкова щастливи и са толкова лъчезарни милинките, че заразяват, а и аз както рядко ходя по веселби бях като отвързана Laughing. Иначе бях хубава - като тюлен Laughing: Ето една снимка с добре прикрит тумбак цък!
Роска честити очила и целувки за Лилито. Васко снощи също падна, баща му го изпуснал в банята и паднал на главата на плочките Cry. Само чух как изтропа, леле милинкото ми плаках с него Cry. Днес е добре.
Ванилия много се радвам за хубавите новини при теб и добре дошли на родна земя. При нас засега се очертава от 15.07. във Варна и после някъде из Еленския балкан искам хотелче с басейнче Blush, но като съм 100% ще пиша на Цецето.
Галенце браво на твоите мъже, че са те оставили да се поглезиш така Heart Eyes. за събота още не съм сигурна, свекърите споменаваха, че ще идват на гости, но още не са сигурни, ако не дойдат съм на линия. За излизането навън и аз гледам винаги по 2 пъти да е бил навън.

Целувки на всички Heart Eyes

# 43
  • София
Ама хубаво са го измислили в БГ да е лилаво това лекарство, сега не мога да разбера оправя ли се дупето на Рони или не - все е червено. Joy

Joy Joy Joy

Ужасно лилаво е. Ние сега мажем баткото, защото си имаме ядове с едни мехури от ухапвания. Цапа всичко и навсякъде. За щастие лекарката каза да спра с него.

Преди обяд бяхме с Галето и Зита в клубчето Simple Smile Макар всички да бяха кисели си се видяхме за мъничко. Ама и аз съм една краставица...явно от времето и...в комбинация с М се получава "чудесно".

Яд ме е, че няма д амога да дойда на срещата. Нещо все не се класирам.

Медхен, да не  е нещо с кръвното? На мен така ми глъхнат, когато пия повечко кафенце.

Гале, добре дошли сте ми с Никича на двора Simple Smile Любака ходи на градина, имаме много играчки и куче.  Simple Smile Другата седмица ще ви чакам!

Сладурче, дечковците са на периоди и настроения, нали знаеш вече? Защо си пълниш главата с напразни мисли? Ако прецениш запиши още едно висше, ама спри с щуротиите  Naughty

Роси, неприятно...добре, че е  нямало тръба там!

Друго не се сещам да пиша...

# 44
  • София
 Joy Joy Joy Охх, Валенсия, оправи ми настроението  Laughing

Аз пак да се вметна, докато чакам двете девойки да се приберат от разходка  Wink

Канела, добре си си дошла! Hug Радвам се, че Рони е понесъл добре пътуването. В тази връзка, като се прибирахме от село, с целия си акъл преди да тръгнем дадох на Василия един голям банан и го изяде целия, по пътя пък й дадох вода и на магистралата избълва всичко накуп  Sick Добре, че нямаше поражения по колата, всичко беше по нея и под гъза й в столчето. Насред магистралата спряхме и чистих и я преобличах, нашта гола на асфалта стои, а покрай нас фучат с 200 км. в час  ooooh! Интересно, че както си повърна, така невъзмутимо продължи да си дъвче солети, все едно нищо не е станало  Joy Иначе тя обожава да се вози, оставям я отзад и нямам никакви грижи, нито лошо й става, но с тоя коктейл в стомаха тоя път аз й свърших работата  Blush
За предпазването съм категорично против спиралите, както и по противозачатъчни не си падам вече. Както вика Валенсия, има си и презервативи за тая работа  Peace

За храненето на Рони, не знам на какво може да се дължи. Василия хич не ми отказва ядене, само когато има зъбен напън, понякога не си изяжда всичко, но и това рядко се случва. Но да ти кажа, от това, коео чета във форума, а и от лични наблюдения, виждам, че голям процент /не казвам всички/ от дългокърмените деца имат подобен проблем, по-трудно се захранват, по-капризни са на ядене и по-късно свикват с общата храна  Peace

Роси, вместо да трепериш какво ще стане, вкарай си ред преди да тръгнеш за София и се разберете кой какво. А не да мислиш свекитата да не я вземат Лили от вашите и прочие. Ако те смятат, че имат по-големи права над детето и ти не правиш нищо, за да си избият това от главата, вината си е твоя  Peace Ама ти верно, що не записа детето на ясла, ми го мъкна цяла пролет по оранжериите? newsm78

.......................

Оф, това почнах да го пиша преди преди два часа  Rolling Eyes Василия вече е наядена и спи, ще се катурвам и аз. Следобяд май ще вали като гледам и ако пропуснем разходката, ще е мъка довечера пак със заспиването  Tired Приятен ден!

Медхен, кви самолети, кви пет лева? Пак нещо съм изпуснала Thinking Къде хойка, мари?

Общи условия

Активация на акаунт