Лятно слънце и море НОЕМВРИйчето зове

• 12 588
  • 298
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Но да ти кажа, от това, коео чета във форума, а и от лични наблюдения, виждам, че голям процент /не казвам всички/ от дългокърмените деца имат подобен проблем, по-трудно се захранват, по-капризни са на ядене и по-късно свикват с общата храна  Peace

И аз имам подобни наблюдения  Peace Май ги бях споделяла с вас, или пък с някоя мама по градинките...покрай наборите на Любака го установих.
Също и рано приучените на гърне после имат проблем с напишкванията в по-късна възраст.
Не говоря за всички, но по-голямата част от децата с подобни проблеми.

Оф, като телеграма звуча.  Crazy

# 46
Ей дружки, Дианка е издала, че се видяхме сутринта при Зита с децата, меко казано е че се видяхме, защото всеки дърпаше и мрънкаше за нещо си, Ние сме си много кривички, сега сме с Т*, хапна малко човечето и вика нани-нани...., цяла нощ ни рита и плака, боли я душичката. Не му се седеше и навън, искаше на спокойствие и в нас, едва взехме храната и се прибрахме. Сега спинка.
Ванилия добре си си дошла в Б-я! Радвам се като казваш, че заприличва на напредналите държави, някак си действа добре Simple Smile Прекрасное това и че сте пътували без проблем и не са се заяли със съдържанието на шишенцето.
Цеце забравих! Декорациите ти са страхотни, вазите с лайм и на мен ми обраха точките и събраха очите в една точка. ееее няма такъв невероятен идеен модератор кЪт тебе....  Heart Eyes Peace
Роси еми да, яслата ти е най-лесния и удобен начин да се гледа Лили. А за Сф и свекитата, предпочитам да не се меся, само с емолп да не се натоварваш с глуспоти и да си вършите спокойно работата и да продадете стоката, ще си купим динички тази година вече от вас Simple Smile  Hug Приятна среща с Катюш.
Дианче  Crazy Peace
Лилчо даноуспеете за събота!  Praynig
Ели май никой не е разбрал, че си хойкала до Спейн.... ,а самолета кой го кара... ? ххахааа hahaha Joy
Валенсия  Joy, ние не изпозлваме и презервативи даже  Embarassed Нищо не се пазим.
Сладур всички сме хора, понякога не ни е до други и искаме да сме на спокойствие и тишина. Ще мине и това...

# 47
Добър ден и от нас. Wink

Симона тази сутрин в 5 реши, че е мнооого подходящо време да метне един епизод от "какабау", разбирай Сизами Инглиш Mr. Green. Ама не й се получи и заспа в количката, та си поспахме до 8. bowuu Пристрастена е към това филмче, ужас. Confused Сега се опитваме да я отучим, мале колко бързо си лепват разни вредни навици... Crazy

Валенсия, добре дошла у дома. bg

Цеци, когато последно Моната повръща в кола тъкмо беше изяла един банан. Дали има нещо общо? Thinking

Сладурче, определено са на настроения дечицата. Моната си има едно другарче, на година и месец и както се шегувахме днес с майчето й - те силно се любят и мразят. Laughing Днес Симона я гушка, вървя само подире й, милва я, а вчера.....оооооох, майко, само да припари някой до нея ставаше стой не бутай се. Laughing

Лилчо, изглеждаш страхотно! Косата ли си потъмнила или бъркам? Flutter

За предпазването - то и нашия сексуален живот е цъфнал та вързал Mr. Green ама караме на прекъснат коитус. Sunglasses Много ми е смешно това понятие. Joy Била съм повече от 8 години на противозачатъчни и повече не ми се пият. Naughty

За режимите - бе май и аз идвам привърженичка. Поне с моето дете се налага. Ако я оставя без леееееек натиск няма да се сети да спи ама хич. Crazy Варираме плюс/минус един час, но общо взето до към 21 си ляга, спи до към 7. Следобед към 13.30 до...тук вече няма правила. Тези дни кърти по 3 часа, но има дни дремва по час. Simple Smile

Много ми е интересно да чета какви бебешорски думи казват нашите дечица. При Мона най-новите са "гика" - вода, мечи, миши, бати (личи си, че сме от далеко и говорим мЙеко Joy), много смешно използва "ей там" и "ей тия" като я питам  съответно къде иска да идем и кои обувки да обуя. Laughing и винаги ми носи едни скапани джапанки, дето са ми за близкия магазин. Embarassed Но общо взето нон стоп бърбори. Heart Eyes

Айде, майчета, полягвам с една супер изродска книжка, ама много ми харесва smile3529

# 48
  • София
Здравейте, мили мои  Hug Hug
Имам ужасно много работа, след малко ще ви отразявам, ама не се сдържах просто.
Купих си два чифта сандалки и едни високи обувки, просто прекрасни  Laughing
Ето ги:
http://911.bg/corida/pi/bi_3775039.jpg
http://911.bg/corida/pi/bi_3746204.jpg
http://911.bg/corida/pi/3013833_100_1493_2.jpg
на живо са много по-хубави, но вие си ги представете  Wink
Затова, Еличке, стига мрънка как ти бучи главата или че децата в яслата ядат шоколад, ами бягай в нашите магазини-ще ти мине всичко, гарантирам  PeaceМного сърдита се връщаш ти, италианците не ти ли подействаха добре, разказвай, дееее  Heart Eyes

Ванилия, добре си си дошла, мила  Hug.
За храненето, напоследък Алекс също не иска да яде, независимо дали от общата храна или специално приготвени за него newsm78.Готовите пюрета ги яде, уж мъжете обичали най-много манжите на мама  Mr. Green

Валенсия, много ме разсмя и мен  Hug.Аз пък съм изпуснала ти къде си била  newsm78, или Дита е искала да каже Ванилия, добре дошла  newsm78.Целувки на малкия разбойник Влади  Heart Eyes

Жу, Лилчо, страшнички падания, душици сладки  #Crazy.Аз съм единствената майка в парка, дето тича след детето си от едната страна на пързалката например и веднага от другата, за да го посрещна долу  Embarassed.Еми, не мога да се отпусна  Embarassed

За предпазване от забременяване: хапчета повече не ми се иска, още не мога да си оправя петната от тях  Rolling Eyes, спирала не одобрявам, та засега сме с рядко правене и ако се случи, се прекъсва  Joy Joy

Дита, коя книжка четеш?

# 49
Абе, мамчета, на мен никак не ми изглеждат толкова лесни взаимоотношенията между хората, както вие ми ги представяте  Crazy Осъзнавам, че вината си е в мен, но осъзнавам и , че си имам работа с куп чешите около себе си. То направо си е цяла програма при нас. Лилия от Юли месец я пускам, но не на ясла , а на ДГ при майка ми. Тя ще е цял месец учителка на сборна група, та и двамата ми хубостници ще ходят с нея . Не редовно, като останалите деца, де. Ще отиват с майка ми в 11 сутринта и ще се прибират следобед след приключване на работния ден. Цеци, не я пуснах на Пролет, защото никога не съм имала желания и намерения да я пускам на ясла. Принуждавам се да го направя на Есен, заради тъпите изпити  Tired С работата и с децата се оправям, но с работа, деца и учение не бих могла, признавам си го  Crazy
Сладурче, всичко е много относително и зависи от много неща. Засега идеята ни е да взимаме децата от време на време в София. Да речем една седмица у дома при майка ми, една с нас в София. Но ако ни хареса да сме си цялото фемили без странични дразнители, ще си ги вземем за целия сезон. От друга страна, ако работата се закучи и е задължително да съм редовна на борсата, ще трябва да си стоят в Свиленград и може и само няколко курса да ги помъкнем с нас. А от съвсееем друга страна пък, ако нямаме квартира, най-вероятно и аз няма да съм в София, следователно и децата няма да стъпят там  Crazy Затова всичко ще се решава, когато сезонът започне  Peace А той ще започне може би след малко повече от 10-тина дни, т.е края на този и началото на следващия месец  Peace
Иначе у нас всичко е ясно - свекитата знаят, че децата ще са при майка ми. Не се и противят.
Абе в крайна сметка, винаги когато се опасявам от нещо, никога не се случва, така че може и да се тормозя напразно в момента  Crazy Просто избиват спомени от минали години, които са ми нанесли значително големи травми   Confused

Отивам да се стягам за срещата с Катюшчето  Party После ще ви чета  Hug

# 50
Таш - потънах като видях обувките ти, уникални, много ми харесват...., ако беше моя номер, щях да те помоля да ги понося 1- ден Simple Smile в нас де...., не навън Simple Smile хахаха  Joy hahaha Я кажи, кой беше онзи линк за снимките онлайн?????? плсссс Плащаш ли доставката и колко в рамките на Сф?
Роси абе ти си знаеш най-добре Simple Smile , ..... намерихте ли квартира, нали търсеше преди в к-с Цариградски? какво стана?

Момичета какво мислите за противохепатитните ваксини, Ще се ваксинирате ли? Проучили ли сте повече? Мен много ме е страх, самогледам рекламата и ме стресират яко.... Преди време се ваксинирахме с мъжо п-в Хепатит Б/май, не помня, но толкова/
Споделете нещо.

# 51
ПРИВЕТ МОМИЧЕТА.МЕРСИ ЗА ПОМОЩА С ТЕЛЕФОНА ЗА АЛЕРГОЛОЖКАТА.ТРЯБВАШЕ НИ СПЕШНО НЕ ЗА МИТКОА ЗА ЕДНО ДРУГО ДЕТЕНЦЕ.ЗА МОЯТА ПЛЕМЕНИЦА.ИНА4Е МИТКО Е БЕЗ СОПОЛИ НО КАШЛЯ И СЛЕДОБЯД ЩЕ ХОДИМ НА ПЕДИ.ИНА4Е Е ЕНЕРГИ4ЕН ТИ4А,ХАПЕМЕ,КАТЕРИСЕ НАВСЯКАДЕ.ПО ПОВОД ХАПЕНЕТО ЩЕ ВИ КАЖА ЧЕ МИНАЛАТА СЕДМИЦА МИТКО ТАКА МЕ РЪФНА ПО ЛЯВОТА ГЪРДА ЧЕ МИ ПОТЕ4Е КРЪВ.ДОБРЕ ЧЕ НЕ СТАНА РАНИЧКА.
ИНТЕРСНОТО ОКОЛО НАС Е 4Е СМЕ МНОГО ДИВИ,МАЛКО ЗЛОЯДИ И МНОГО НЕПОСЛУШНИ.Е НЕ СЪМ ОТСЛАБНАЛА.НО ТО Е БЛАГОДАРЕНИЕ НА ПРЕКРАСНИТЕ ПРОТИВОЗАЧАТЪЧНИ КОИТО ПИЕХ ДО ПРЕДИ НЯКОЛКО МЕСЕЦА.ТЪКМО МИНАЛАТА ГОДИНА БЯХ ПОСЛАВИЛА НЯКОЕ КИЛЦЕ,НО КАТО ЗАПОЧНАХ С ХАПЧЕТАТА ВСИЧКО ОТИДЕ ПОДЯВОЛИТЕ.ТАКА ЧЕ И НИЕ СМЕ НА ПРЕКЪСВАНЕ.НО НЯДЯВАМ СЕ ДА Е БЕЗ ИЗНЕНАДИ.НИЕ РЯДКО СЕ УЦЕЛВАМЕ С МЪЖО,КОИ ЗАСПАЛ,КОИ ОТГОВАРЯ ЗА ПРИСПИВАНЕТО.И ТАКА. Grinning
ОТ ТОЗИ МЕСЕЦ НАМАЛИХА НА МЪЖЪТ МИ ЗАПЛАТА С 15% И НАПРАВО СЕ ПЛАША АКО НЕ ВЗЕМАТ МАЛКИЯ НА ГРАДИНА КАКВО ЩЕ ПРАВИМ.ВЕ4Е ОБЛИСЛЯМЕ РЕЗЕРВИ ВАРИАНТИ,НАЙ-ВЕ4Е СИ МИСЛИМ ЗА ЧАСНА ГРАДИНА.

ТАШ НАПРАВИЛА СИ ДОБРА ПОКУПКА.И АЗ СЪМ КАТО ТЕБ ТИЧАМ ПОСТОЯНО СЛЕД МИТКО ДА НЕ ПАДНЕ.ЧЕ ТОЙ ЕДИН ПЪТ МИ ПАДНА ОТ КАТЕРУШКА И ТОЛКОВА СЕ УПЛАШИХ ЧЕ СЕГА ПОНЯГА СЕ КАЧВАМ С НЕГО НА ПАРЗАЛКИТЕ,АКО ИСКАТЕ МИ СЕ СМЕЙТЕ.

ГАЛЕ ДНЕС ГЛЕДАХ "НА КАФЕ" И ДА ТИ КАЖА ДОСТА СЕ ЗАМИСЛЯМ С ТЕЗИ ВАКСИНИ.НИЕ НИКОГА НЕ СМЕ СЕ ВАКСИНИРАЛИ,НО ДНЕС МЕ НАКАРАХА ДА СЕ ПОЗАМИСЛЯ.ЩЕ ПРОУЧВАМ ВЪПРОСА.

ОТИВАМ ДА СМЕНЯМ ЕДНО НААКАНО ДУПЕ.МИТКО ПАК НЕ ИСКА ДА СПИ НА ОБЯД.НАПРАВО ТРУДНО СЕ ИЗДЪРЖА ТАКА.ИМА ЛИ ДРУГИ ДЕЦА КОИТО НЕ СПЯТ НА ОБЯД?

# 52
Таш, белите обувки са разбиващи. Flutter Hug После слагам черния сандал, накрая затворените черни. Flutter Ох, слънчасалата ми глава е объркала, Ванилия съм искала да кажа. Mr. Green Чета един кубинец - Педро Хуан Гутиерес. Вече втора книга негова вземам. Супер натуралистично, чак намирисва, адски реално. Кефи ме. Grinning

Роска, сложна ми се вижда вашата работа, ама май понякога наистина сами се оплитаме в мислите си и плановете си, а нещата се нарежда съвсем простичко и хубаво. Дано сега стане така. Hug

# 53
Благодаря за коментарите по повод храненето на Рони. Сега баба му ще му готви зайче и ще видим довечера какво ще каже Негово величество по въпроса. Но значи все пак кърменето е виновно. Thinking

Галакси, ние на 3 юни бихме на Рони ваксина против хепатит А /забравих й името/, точно заради тази кампания, която тече сега. Освен това, наскоро в град Х, където сме сега, през април е имало 14 заразени. Заразата е тръгнала от дом за изоставени деца, но в момента вече няма болни. Въпреки това спешно ваксинирах Рони за да ми е мирна главата. Нямаше никакви реакции след поставянето. Защитата започва 2 седмици след ваксинацията. Втора доза се бие 6 месеца по-късно. Лекарката каза, че имало и комбинирани ваксини за хепатит А и В, но се слагали след 2 годишна възраст. Иначе в Унгария по план ваксина против хепатит В слагат в 8-ми клас, когато има вероятност да започнат полов живот. Хепатит А е болестта на мръсните ръце, а при малки деца нивото на хигиена винаги е под въпрос - докато се обърнеш и не знаеш какво са пипнали и после са си близнали пръстчето.
Аз идея си нямам дали съм ваксинирана, поне покрай раждането разбрах, че нямам хеп.В. Crazy
Като предпазни мерки портив хеп.А, освен честото миене на ръце, патронажната сестра препоръча да се пие само преварена вода, а плодовете и зеленчуците да се белят. Всъщност нищо ново. Mr. Green

Таш, честити ти обувчици. Heart Eyes Завиждам много. Аз вече съм забравила какво е да ходиш на ток. Преди да заминем, излязох вечерта на едни кокили и щях да си счупя краката, мислех да ги взимам в БГ и да се правя на мадама, но се отказах. Joy

Днес не мога да го приспя диването, 100 пъти го кърмих, приказки разказвах, песни пях, не и не. ooooh!

Последна редакция: ср, 17 юни 2009, 15:29 от Ванилия Канелска

# 54
  • от Луната
Ванилия, добре дошла . За яденето, както ти е казала Валенсия, може и от жегите да е. Има дни, в които Михаела изобщо не иска нищо друго освен сутрин мляко с бисквити или каша, но на шише и вечерното АМ
Жу, в момента се пазим с прекъснат полов акт и се молитви Mr. Green. Хапчета повече никога няма да пия, защото с тях забременях и се наложи аборт Cry. Мисля за спирала, но ме е шубе, а и има голяма вероятност организъма ми да я отхвърли Confused. Та варианта е живи-здрави след второто васектомия или аз да си вържа тръбите. Но предпочитам първото Mr. Green
Сладурче, не се притеснявай и това е период. Мишка преди хич не и дремеше къде съм, а сега само ме следи и периодично идва гушне се и пак продължи да си играе, но се е случвало и да не иска да се отдели от мен
Таш, честити придобивки, със здраве да си ги носиш Hug

Михаела казва да за вода, а когато иска да каже да използва неее или кима с глава Mr. Green. Много смешно си казва името Миска с едно такова фъфлене на с Mr. Green Mr. Green Mr. Green, вече много повтаря по нас и мисля, че скоро ще проговори съвсем

# 55
Таш,очите ми останаха в белите сандалети.Със здраве да си ги ползваш!
Ванилия,добре дошла.Наскоро и аз писах,че Ангел все още яде каши с огромно удоволствие(най-вече бисквитена на Хумана),а от скоро отказва храната от ДК,яде предимно каши,плодове(ябълки печени и банан)и плодово мляко на Мегле.Аз го отдавам на топлото време и зъбоникнене,но при вас явно е от друго.
Цеце,аз все се оплаквам,че Ангел става сутрин към 6ч.,но като прочетох кога заспива Васето,реших,че е по-добре да става рано,отколкото да заспива късно(на късно заспиване аз няма да издържа,Чудя ти се как издържаш)
Роси,я една силна прегръдка от мен.Ти си знаеш най-добре,но аз от скоро започнах с чешитите да се държа като чешит.

Ангел не изговаря много отчетливо думи,освен обичайните-мама,баба.....Отскоро казва кола,колани,бума(гума),сиси(цици)

# 56
 Ох, а аз съм се залепила на компа, вместо да си почивам, сега докато Ники спи , така много мразя, ама крастата си е краста, не мога без вас, а и ми е адски приятно!!!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Не мога да с еотпусна и по друга причина, че преди 2 дни ограбили апартамента под нас, посред бял ден, следили кога излиза народа от блока иаз по едно и също време за кухнята с малкия и от 10- 12 часа изтърашили всичко. МноУ кофти, сега ме  е леко страх. Количката и тя седи долу в предверието на вйхода, до стълбите....   newsm78
Ники от 1 седмица значително не се храни, зъби, жега, смяна на режим ли незнам, но е на кисело мляко и той и солети, бисквитки. Иска да се храни сам и ако понеча да му помагам, настава луд скандал.  Sick
Вашите деца до къде са в самостоятелното хранене?????
На Ники му с едава да с ехрани сам с лъжичка, само когато яде кис. мляко и когато сме на масата и боцка с виличка краставички и твърди храни Simple Smile / които преди това съм наситнила за неговте хапки/ Simple Smile

# 57
Добър денннн.

Ванилия, добре дошла! Незнайно червено мазило, добре дошло и на теб  Mr. Green
Ами през лятото не е необходимо да набляга чак толкова на маджите, салата не обича ли? Дани и Иво са луди по зелена чушка нарязана на пръстчета, краставици  и домати. Ако откажат храната, това им правя плюс малко кашкавал и някакво месо и малко хляб.

За дългото кърмене и апетита у децата - аз имам предимно обратния проблем, а имаенно - как да ги спра да ядат  Tired Не ми се мисли какви количества храна ще трябва да готвя като влезнат в пубертета и действително огладнеят, ако сега, като малки, ми ядат по толкова. Ми те са само едни усти целите. Пресен пример от снощи - Иво се прибра от детска, изядоха с Даниел по един банан и отделно Иво си поиска спаначена супа, щото още бил гладен. Отиваме до кауфланд и доброто татенце купува по един сладолед на клечка тип ескимо за всички. Аз реших, че ще си развалят вечерята, но. Опустошиха сладоледите. Взехме им по един кроасан със сирене от щанда на Нилана уж за вкъщи. Не, поискаха си го още там, изядоха по половин кроасан. Прибрахме се, Младен си опече наденица, изядоха му повече от половината наденица плюс хляб и си топкаха наденичките в катък. После си изпиха и млякото, по 200 мл на глава. Май пропуснах и по една кайсия на човек  newsm78 Еми не знам, освен да търся отсега казани... Разменям ги срещу злояди деца. После Младен ми се оплаква по колко сме харчели за ядене. Еми то е като постоянна напаст от скакалци, ето сега Даниел стана и от леглото - в кухнята, почти и не ме погледна даже.

Роси, ти имаш терзания като моите за яслата и Даниел, виждам. Е, ще почакаме и ще видим, може пък всичко да се нареди от само себе си  Hug

Сладурка, Иво точно на тази възраст смени коренно поведението и почна да отказва д аходи, защото искаше само да го гушкам и да го нося като излезем навън. Някакъв период на привързаност е.

Таш, напипа ми болното място с тези обувки. Ще си купувам сандали, ама няма да ме огрее тия дни.

Медхен, кара кола като самолет или кара самолет като кола не разбрах?

Аз в момента съм на противозачатъчни заради някакви проблеми с яйчниците, ама не е за мен тая работа.

За режима - аз съм като Дианчето, няма 6 -5 и  лягането е между 9 и 10, на обяд в 12, спането е само вкъщи. С Дани мога да си позволя да направя компромис, ако се наложи, но Иво е фен на рутината. като бебе демонстрирах на едни познати как си заспива в точно определения час, въпреки силната музика и компанията (той беше на година и 3 месеца и бяхме на заведение - точно в десет заспа).

С Иво тичах до скоро по катерушките, защото хич не гледа. Но Дани е внимателен, освен това почти не се катери. Така че, Таш, зависи от детето дали ще тичаш след него или не.

Гале, Дани яде всичко сам. Аз само обяснявам да не разлива, а после бърша след него и го къпя, ако се налага. Не ми се хранят деца повече, честно си признавам и всяко нещо, което ги прави по-самостоятелни, ми е повод за малък празник (нали не смятам да имам повече деца  Laughing ).

# 58
Юлче, наистина добре си хапват твоите момчета. Рони даже не мога да си го представя да яде сладолед, кроасан, а още по-малко наденица. Той като количество си докарва нужното с йогурти, плодови пюрета и каши, но ми се иска и пак да яде пресни плодове и домашни манджи. Към нова храна е много мнителен и ми я дава на мен, много трудно се осмелява да опита.

Между другото някой пробва ли къпането с очила за плуване /може да съм изтървала/? Гениална ми се струва идеята. И аз купих очила /за 8 лв, а тук абсолютно същите ги видях за 2 лв/, но Рони го е страх от тях. Един ден събира смелост да ги пипне и последно ги остави да седят на патето. Като се върнем, ще продължаваме опитите за сближаване.

Галакси, стискам палци да ви подминат. Praynig И аз гледам да не мисля, че купихме кухнята и ще стои в кашони в гаража, докато се върнем. Дано на някой не му хрумне да я натовари и да я върне в ИКЕА. Praynig Съседите ще държат всичко под око, а и е 400 кг, бая зор ще видят желаещите.

# 59
  • София
Стефан голям сън му дръпва днес...чак взех да се притеснявам.
Таш, страхотни сандалки и обувки. Много харесвам токчета, но не мога да нося, бързо ме заболяват краката.
viktoalia и ние засега действаме така, ама и Стефан стана точно по този начин и нещо взех да се шашкам. Много се замислям дали да не кажа на мъжО да пробваме с презервативи, то и бездруго не се уважаваме много често  Blush Mr. Green Blush

Гале
, Стефан се справя доста добре с лъжицата, напоследък дори не ми дава аз да го храня. Сега се учим с вилица и нож, като второто е по негово желание, че ни гледа нас. Иначе пие от чаша без накрайник и почти не си я излива в пазвата  Mr. Green
Опитвам се да го науча да плюе костилките на черешите, обаче още сме 1:2 Wink Прасковата иначе си я "оглозгва" сам добре  Simple Smile

Ванилия, той Стефан не е удачен за пример, понеже яде всичко - като прахосмукачка е, нищо не отказва това дете, незнам на кой се е метнал, но и двамата с баща му сме били много злояди.

За режима - Стефан си ляга към 8 и 30, безропотно, защото едвам гледа - много се измаря като търчи из двора.

Бърбори много, като китайче. Изполва една и съща дума за отвори и затвори - тори  Mr. Green, както и за обуй и събуй - буй  Mr. Green
Пее - Мама ми, куднес  Mr. Green малко го сдъвква купи, но ще се научи.
Лилчо, радвам се, че е добре мъника - сигурно и той и вие сте си изкарали акъла.

Общи условия

Активация на акаунт