Лятно слънце и море НОЕМВРИйчето зове

• 12 592
  • 298
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте!
Само малко да драсна, пък довечера ще гледам да попиша повече.
сладурче, честита диплома!   bouquet
Ванилия, добре дошла! За яденето не мисля, че е виновно кърменето. Все пак не става въпрос за отказ изцяло от твърда храна, а за предпочитания към готовите каши и пюрета.
А опитвал ли е обща храна? Имам предвид наистина обща - с подправки, с малко сол? Да не би да са му безвкусни вече бебешките манджи?
Защото, като опитам моите бъркочи за Елица, ами то всичко еднакво на вкус  Crazy - няма значение какво месо има вътре, няма значение какви зеленчуци. И забелязвам, че с много по-голяма охота хапва от нашата храна, въпреки че продължавам да й забърквам отделно. Хеле пък разни баници, пици и подобни как обича  Crazy
Но и тя е, в момента, в период с неособено добър апетит, надявам се заради жегите.
Много драстично решение за предпазване си взела, ама друг път ще те разколебавам  Mr. Green  Joy
Някой питаше за готовите каши, май Бакшиша - купувам и ги хапва за разнообразие. Докато й харесват, не виждам нищо нередно в това. Не смятам, че са нехранителни и непокриват енергийните нужди, дори напротив. Да не говорим, че някои зърнени храни въобще не биха присъствали в менюто й, ако не бяха кашите. А че е пасирана храна, хич пък не ме притеснява.  По същата логика, не трябва да давам кремове, грис, кисело мляко, крем супи и т.п. Нали дъвче други храни, ккаво значение има, че понякога ще яде пасирано.
Таш, много готини обувки! И моята класация е като на Дитта  Laughing
Роси, ама май наистина напразно се кахъриш. Разбирам да си оставяш децата за седмици при тях, че да го мислиш и да се страхуваш от някакви трайни намеси във възпитанието. Ами нали и сега живееете в една къща, не ми казвай че не прекарват всеки ден, по час-два-три с тях. Същото ще е и като заминете. Щом знаят, че майка ти ще ги гледа, щом ще ходят с нея на градина, какво време от деня ще прекарват със свекърите ти? Няма страшно, всичко ще е наред! Пък и предполагам често ще се връщате, ако забележиш нежелани промени, под влиянието на баби и дядовци, винаги можеш да вземеш нещата в свои ръце  Wink
А иначе добре те разбирам, че са трудни отношенията с чешити, не липсват такива и около мен  Crazy
За излизането - най-често и ние сме по два пъти дневно и прекарваме по 5-6 часа навън. Ама не ми е мания да е непременно на чист въздух /то пък много чист!/. Просто вкъщи, от известно време напира постоянно да й пускаме филмчета на компа и ми се ще да позабрави малко, че започва направо да се пристрастява.
На мен лично, ми е адски скучно да вися и търча по градинките  Embarassed, писна ми от еднообразни разходки  Embarassed и затова съвсем като ми накипи, хич не страдам от угризение на съветта и спокойно си оставам някой следобед вкъщи. Или я водя в закрито заведение с детски център - хем разнообразие за нея, хем аз изпивам някое кафе на спокойствие. Влача я по пазари, магазини, върша си работата и т.н. и понякога само това ни е разходката.
Хайде, за толкова ми стигна времето, че Елица се пробужда.
Трябва непременно да пиша довечера, че като не съм ви чела няколко дни и напирам да се изкажа по всички теми  bowuu  Mr. Green  Laughing
И май и паралелни страници трябва да си отворя  Mr. Green

# 61
Шашвате ме с тия ваши деца - Рони е абсолютно бебе, значи. Постоянно му повтарям да не се излага, но не.  Joy
Арабела, радвам се, че се разписа. Grinning  
Давала съм от нашата храна, не смее да опита. А като готвя за него му слагам доста подправки  и макар и без сол, вече и на мен ми е вкусно, но на него не. Пробвала съм и със сол - няма разлика. И съвсем семпло - само картоф с прясно мляко - пак не. Преди време за един обяд и после за вечеря го "гонех" с едно заешко пюре - още като го види и се разплакваше, а на другия ден го изяде с голям апетит. Явно просто единия ден не му се ядяло заешко. Crazy
Ще видим какво ще каже за детската кухня във Варна.
И аз и мъжа ми сме били много злояди и сега ни се връща. Joy

Рони заспа най-накрая и аз продължавам да ви тормозя. Mr. Green

За самостоятелното хранене - яде много чисто, а ако изцапа бърше със салфетка. Често обаче за по-бързо го храня аз. Embarassed Ще трябва да се поправя.

# 62
МОЯ МИТКО РЕШИ ДА ЗАСПИ.ДОКАТО МУ ЧЕТЯХ ПРИКАЗКА ЛЕГНА НА ЗЕМЯТА И ЗАСПА.ЩЕ ВИ ПУСНА СНИМКА ДА ГО ВИДИТЕ.
http://www.facebook.com/photo.php?pid=30188002&id=1448017730 … amp;id=1448017730

ХРАНИ СЕ САМ КОГАТО ПОИСКА.ТРУДНО СИ НАЦЕЛВА УСТАТА,И ДОСТА СЕ ЦАПА,НО ИМА ЖЕЛАНИЕ.

качих снимката и в нашето албумче.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=386382&pid=12980045

пускам и още няколко снимки на митко

Последна редакция: ср, 17 юни 2009, 16:59 от marusj

# 63
Варненките можете ли да ми препоръчате частна детска кухня около Чайка Praynig.
Мислех да сготвя за цялата почивка на Васко и да замразя буркани, ама сега Ванилия като спомена кухня и се сетих, че това е добра алтернатива, макар че може и там да си готвя ама да имам варианти Simple Smile
При нас също няма такава връзка между дългото кърмене и храненето, като прахосмукачка е,хем още не съм му разкрила "благините" Laughing хората все се шокират какво му давам да яде и с какъв кеф си го изяжда   - обожава сурови плодове и зеленчуци, ядки, иначе му готвя  отделно и много си обича манджите, слагам подправки и по малко сол, а вече е на домашно кисело мляко и основно на домашни продукти, каши не му давам от бебе, когато минах на зърна и ядки - обожава ги.  
С говоренето сме много назад обаче, никакъв го няма, бърбори само бебешки неща. Не се е метнал на мен явно в това отношение Laughing. Племенникът (на мъжа ми) проговори доста късно, явно ще сме същата история Crazy

Таш чудни са обувките, нямаш спирка ей.
Сладурче забравих ooooh!, честита диплома и много професионални успехи Peace
Marusj хи-хи какъв сладък трътльо, ще му изям крачетата Heart Eyes
Ditta мерси  Grinning. Естественият цвят ми е това, но вие не сте ме виждали с друг, боядисвах се дълги години от черно до русо, но преди да ви познавам Simple Smile

# 64
  • от Луната
 Михаела освен банан и малко зелени джанки, други плодове не иска ooooh!. Взех си разкошни кюстендилски череши и направих сладко, току що го сложих в бурканчета, това ми е първото сладко, което правя в моя живот и стана супер, дано не се развали или захароса. Надявам се да го прояде поне с кисело мляко Praynig.

# 65
  • София
Малииии, вие голямо домашно сте ми оставили за четене. Кога изписахте толкоз нещо  ooooh!

Таш, честити ти обувки!  Засега ще се въздържа на твоите позиви да посетя въпросните магазини, че нещо много отпуснах финансите напоследък  Rolling Eyes

Гале, и на мен лаймът ми е любим. Откога дебнех булка, която да "поеме" на тая идея и ето, че най-накрая попаднах. Сега пък всички ще почнат да искат плодови аранжировки  Mr. Green Иначе не ми се сеща за тия лимони, защото малко преди това опитах за пореден път да си отрежа средния пръст на лявата ръка, тоя път с лозарска ножица за цветя, но успях да отнеса "само" половината нокът барабар с живеца  Sick Crazy После, като рязах лимоните, бях така  tantrum

viktoalia , браво за сладкото! Сложи ли му лимонтузу накрая, ако да - не би трябвало да се захароса  Peace Аз пък от миналата година имам сигурно 50 бурканчета със сладко, не съм отворила ни едно  newsm78 Та това лято може и да пропусна акцията.

Василия е в някакъв застой с говоренето  Thinking Вярно, знае доста думи, обаче нещо не ги връзва в изречения. Освен това започна много да говори на патагонски, което за мен е знак, че късно ще проговори "истински". Племенникът ми на нейната възраст си говореше като голям човек, без бебешки думи. Майка ми ме успокоява, че до 2 години не съм казвала и "мамо" даже, пък после съм се отприщила като "дрът човек"  Laughing Абе не е чак зле, но аз очаквах да е много по-напред в това отношение. Иначе, откакто се върна от село, като чуе гръмотевица и вика "Дядо Боже - бум!"  Joy И с храненето изостанахме доста, ич я няма горката, и вода не може да пие сама - всичко си налива в носа и се дави  Sick Ма ш'съ упрайм, каквото - такова.
По тоя повод - специални гушки на двете приказливки Стели и Хриската  Hug Hug Hug

Ще изчакам да видя ще идва ли на Василия баща й, предпочитам той да я изведе, пък аз да си свърша нещо. Ако не, след половин час ще стягаме багажа за навън. До довечера, мацки!

# 66
Лучи, до пазар Чаталджа има детска кухня: http://www.lakomnik.com/ Мисля, че Валенсия ходи там и следователно и ние. Wink Но пък може и да греша и около Чаталджа да има няколко кухни. Надявам се да си спретнем форумска среща и с тебе между 15 и 18 юли. При първа възможност ще ти пусна номера си, че сега няма кой да ми го каже. Crazy

Не се притеснявайте за говоренето, малки са ни още децата. Аз като гледам по детските площадки в Будапеща колко 2,5-3-годишни почти не говорят или едва-едва, изобщо не се притеснявам. Щом са казали една дума, ще кажат и 100. Не знам, като се запознаем с някое форумско приятелче на Рони може и да се притесня.

# 67
  • някъде там
юлче имам едно злоядно за размяна че и момиче при това казвай как да го пращам да го научиш да яде  Mr. Green

за предпазването - преди Ема се пазехме с прекъсване, а малко преди това пих антибебе, вече близо година съм отново на антибебе и съм доволна нямам никакви странични добре ми понасят

за самостоятелното хранене
-  невиждам как ще се случи при нас, то е зор аз да я нахраня камо ли тя сама Wink ама при 2-ма злояди родители кво да искам и аз от детето, понякога си викам няма да я насилвам и да се ядосвам, ама като неможе да си каже дали е гладна и от мен зависи дали е нахранена или не и ........... лудвам

за кашите - имам си подръка винаги няколко плодови пюрета и каши 'ЛЕКА НОЩ"  и ги давам за разнообразие

за режима - ами що-годе сме в някакъв сутрин спи до 9-10 а миналата събота откара до 11  Mr. Green като към 7.30-8.30 си процърква за АМ пие го със затворени очи и продължава да си нанка, храним се около 12 после я слагам да спи, спането е от 15мин. до 2.30 часа Simple Smile нещо сезакусва към 16.30 и обикновено сме навън до към 20 прибираме се храним се малко игри и към 22 е хоризонтирана Wink като да внеса малко уточнение тя НЕ спи непробудно по 3 пъти ме дига  Crazy
ще се наложи малко да го променим че като тръгне на ясла ще е зор ставането и на мен също  Wink

ааааа Таш  newsm10 моята класация е като на Дита белите са  smile3521 и аз миналата седмица си взех един сандал с висок ток, който си стои още в кутийката кога ли ще му дойде реда  newsm78

малко да наваксам Wink с четенето

Бакси  Hug Hug голям щурачко Ангелчо милото дано не го боли много
Сладур честита диплома добра работа да си намериш с нея   Hands Thumbsup
Ванилия добре дошла  bg хубаво да си починете
Роси  Hug дано намериш разрешение на терзанията ти и си наредиш нещата, така че да си спокойна  Praynig

ние сме на фаза махане на памперс, а сега ака само на гърне освен ако не я напъне много, държа я без пампи като сме си вкъщи и гърнето под ръка слагам я начесто и почти винаги си пиша, казва 'аки" като има голяма работа но и на пишото пак е  'аки" Wink
учим се да казваме "да" и "не" Wink
от научените думи най-интересна е ОИО=олио Wink

Последна редакция: ср, 17 юни 2009, 22:31 от renyto

# 68
Маруся,голям сладур е Митака!
Юлче,верно много хапват твоите момчета!Къде го побират? LaughingПрочетох,че ядат сладолед,даваш ли от този с шоколадовото покритие на Ескимо,че Ангел все от него иска,пък мен ме е страх да му дам?
Гале,дано няма повече обири в блока ви,при нас миналата седм. разбиха 3 коли и откраднаха касетофоните им.

За самостоятелното ядене-почти сме до никъде.На всяко хранене му давам лъжица,той бърка,бърка,къде загребва,къде олива по лигавника,общо -взето нищо не вкарва в устата,затова аз с друга лъжичка помагам.С вилицата въобще не се справя.Ябълки яде само ако са нарязани на по едри парчета,череши само ако им е махната костилката.
Режим-той сам си изгради,става към 6ч.,обеден сън между 13ч 13,30ч.,вечер заспива между 21ч -21,30ч.(напоследък обедния му сън е доста кратък,защото всеки ден по обед някой съсед прави ремонт и шумът е много силен)

Днес Ангел падна за пореден път.И друг път съм писала,че той постоянно тича,а не ходи.Вече се чувствам безпомощна да го опазя,на ден по 50пъти обяснявам да ходи,а не да тича,но той си знае неговото.Този път падна доста лошо,счупи си предното горно зъбче.Поплака си,но мисля,че сега не го боли,защото си хапна,смуче бибата,но след като го прегледа стоматолог ще съм по-спокойна.Свързах се по тел.с една стоматоложка,която ни записа час едва за понеделник.За сега ми е доста притеснено.Лошото е ,че сега си държи езичето все върху счупеното зъбче и си хапе устничката.

Спокойна вечер,здрави дечица!

# 69
  • Хасково
Добър вечер!  bouquet
Бакси, голямо гуш Hug за Ангелчо. Надявам се, да не е сериозно (млечно зъбче е, постоянния ще си е здрав Peace)
Сладурка, честита диплома и от мен. Със здраве и по предназначение да си я ползваш!
А Стела е постоянно така, като Ивчето в момента Crazy Само по мен ходи, осмели ли се някой да й говори, или докосне почва да пищи, (не винаги, но често). Дано да е някакъв период и да отмине Praynig
Таш, страОтни са сичките Laughing "буки" Със здраве да си ги носиш!
Маруся, целувки за Митето Heart Eyes Сладурче е той Heart Eyes
Ванилия, добре дошла и от мен! За яденето - не знам какво да ти кажа, но аз вече не се притеснявам какво иска да яде Стела. Та тя до скоро нищо не ядеше Mr. Green И сега ми е по-добре да ти кажа. Яде каши всяка сутрин, готова или правена от мен с овесени ядки или кисело мляко, пасирам задължително ако има големи резени картофи, моркови и др. по-твърди... иначе ризкувам да повърне. Така че, по-добре нахранена, макар и с пасирана храна Peace отколкото с празен стомах!
За самостоятелно хранене при нас скоро няма да се види таквоз "чудо". Само бърка в манджата с лъжицата. Като й кажа да яде, тя се смее и прави физиономия на отвръщение Sick А като й давам аз яде като за световно (пу-пу) всичко!
Режим - задължително! Имам някаква мания. Ако се обърка нещо и имам чувството, че не се спрявам със задълженията си на майка  newsm78
Задължително преди обяд разходка около час, час и половина. В 13ч. трябва да е заспала. Спи до 15 някъде. Следва игра в къщи и в 18ч. пред блока да си играе. В 20ч. вечеря, пак малко игра в къщи, къпане, мляко и в 22ч. е в леглото Peace

Предпазваме се с прекъсване. Никога не съм пила хапчета, нямам и намерение (мое мнение). След второто, ако има време ще работим за трето и така.... докато си направим футболен отбор. Майтап Joy Но не съм се замисляла никога за предпазване от забременяване, може би, защото... това е друга тема!

За нас нищо ново, Стела вече е голяма и е без биба bowuu официално! Но днес в детския магазин каза на продавачката: "имиш биба (с въпросителна интонация). дай 'на (една)" Joy hahaha Арабелка, тук се сещам за вашата кака Joy
С гърнето имаме лек напредък. В къщи е без памперс и от два дни нямаме напишкани гащи bowuu Но не казва естествено! Crazy Слагам я на всеки час на гърнето и си върши работата. 
Днес я сложих по едно време, но тя набързо реши да стане. Аз й обяснявам: Постой още малко, не ставай толкова бързо. Пишито сега ще дойде". Тя се върна обрато и започна да вика пишито. "Ела бъзо пиши, Телка има абота" hahaha Направо ме уморява от смях понякога.

Ами не се сещам за друго. Отивам да спя, че снощи не успях да я свърша тая работа Crazy Стела е съз запушен нос и едва дишаше Confused
Лека вечер на всички Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 70
Добър вечер дами сладки  Heart Eyes
ние с мъжо си хапнахме тиквички с ориз и копър, станаха божествени  Crazy
Ники нани и аз седнах да погледна каква сте я свършили Simple Smile
Баксии - баксиииии леле милото човече, от това най-ме е старх, да не си счупи зъбчето детето, незнам.В понеделник много далече този час, няма ли как да отидете на друго място. за вас....  Hug
Арабелка  smile3501 newsm10  202uu много, много се радвам че писа, усещаше се липсата ти!
Весе разбихте ме с това изречение за" Елка има абота" Simple Smile   hahaha браво на момичето, бърза работа има, няма с едни пиш да се занимава и да го чака.,, ама ха
Маруся Митето е супер гъзоранчо Simple Smile целувки.

# 71
моя голям мъж приспива малкия мъж,та реших да намина да ви прегледам.останах много впе4атлена от изреченията които съставя тази сладурка стела.кога ли и моя митко ще проговори на разбираем език.
баксии едно голямо гуш за малкия човек.дано попаднете на добър стоматолог и чакането за прегледа да си заслужава.
днес следобед един бандитко на 3 години удари митко с камионче по главата,а митко не се разплака хич не го отрази.ама аз побеснях.така без причина може ли.
бяхме на преглед за кашлянето на митко.педито каза че му няма нищо,ама пусто той не спира да кашля.понякога си мисля не трябва ли д атърся и 2ро мнение или се вманиачавам......
отивам да пусна една пералня и да събера играчките на митко.ако таткото не заспи с дребния ще играем на карти.
лека нощ и спокойни сънища

# 72
Ванилия, мерси Hug. Всичко, което е адресирано до Лучи тези дни си знам, че е за мен Laughing. Супер дано да се видим Grinning и с другите мацки също. За говоренето аз хич не се тревожа, ама ви споделям само да ни знаете, че сме назад Laughing Аз отдавна на неговите годинки съм си говорела, а Васко основно повтаря "мама, тата, бръм" така ни посреща вечер до колата след работа, а вече от бързане сме"ма, та, бръм" ooooh!
Бакси леле миличкия Ангел, дано да не е тревожно, и да няма някакво по-сериозно нараняване. И аз се ужасявам точно от това, имам по-големи дечица на познати с големи трагедии по зъбите, племенника също наскоро и много ме е страх. Целувки за Ангелчо Heart Eyes. А Васко също се фрасна тази вечер на пързалката, точно под окото, като Винету е, сигурно ще е син утре Sad

Лека нощ мацки Heart Eyes

# 73
само да ви споделя че цецето е голяма гад.до сега и четях рецептите.едни снимки е сложила.още си бърша лигите.как ми се дояде нещо сладко,а пусто нали съм на диетка....

# 74
Привет от нас!

Ние се прибрахме за малко от морето. На татито махнаха иглите и гипса.

Днес активността е била голяма и едва успях да прочета всичко. Много се успокоих, че не сме само ние така в някои отношения.

Първото е за храненето – както си хапваше сравнително добре, от края на м.май Дари започна да яде много малко и избирателно. Правех по няколко неща на ден, но нищо не се приемаше. Сега яде само АМ, череши, домати, паста от маслини, най-много ½ месно или плодово пюре на Хипп. Както се шегува чичо й, едно пюре си е направо колкото „тройка кебапчета с гарнитура”, ама поне да се изяжда. Макар че в момента я мъчат зъбките, по-скоро си мисля, че е от горещините, защото миналото лято пак яде само АМ. Аз не обичам топлината и сме в къщи на хладничко през деня, излизаме за разходки и игра след 19.30 часа /та до полунощ/. Това също е своеобразен режим, защото после спи до 11 часа /като около 8 часа изпива около 270 мл АМ/, играе си в къщи или на терасата, обяда е към 13 часа, следобеден сън от 14.30-15.00 до 16.30-17.00 часа.
И Дари е като бебе по отношение на храненето, има само 5 зъбчета още, почти всичко й пасирам или нарязвам на много ситно, иначе не иска. А за сладоледи, кюфтета, пици, наденички и пр. не мога да си представя в скоро време да опита. Изобщо не се храни самостоятелно, тя не проявява голям интерес, а и аз съм виновна, че не ми се иска много да се цапа. Дори водичката още аз й държа почти всеки път. Мисля, че няма връзка с кърменето никаква, може да се каже, че Дари почти не е кърмена. Може при нас да е от късното и много внимателно захранване, до 1г. и 3м. беше основно на купените кюрета, каши и АМ.
Когато бяхме за около 2 м. във Варна през есента и ние ползвахме услугите на детска кухня „Лакомник”. Тя е частна кухня и не ни искаха бележка от педиатъра за алергии, а само подписах една декларация по техен образец. На нас храната ни я носиха до вратата, вкусно и разнообразно беше менюто, но Дари само като подушеше аромата /а храните имаха еднакъв специфичен аромат/ и отказваше яденето. Стигна се дотам, че в един момент отказа и пюретата и спря да се храни.
Днес една съседка се похвали, че записала синчето на ДК, а то  е едва на 5 месеца. Е, струва ми се това дете на нашата възраст ще е опитало вече всичко.

Другото ми терзание беше нежеланието да контактува с деца в последно време, дърпа ми крачола и се гушка в мене или иска да й държа ръчичиката, крие се от непознатите, ръмжи и нервничи. Единствено си харесва по-големите момиченца и момченца и дори им говори нещо. Все си мислех, че имам вина да се стигне до това, като се има предвид, че доскоро беше супер усмихнато и контактно дете.

Нямам сили за повече. Нека да няма болни и пострадали дечица.

Лека вечер!

Общи условия

Активация на акаунт