Лятно слънце и море НОЕМВРИйчето зове

• 12 599
  • 298
  •   1
Отговори
# 75
Ехо, добро утро, мили мами  Hug

Аз съм заредена с много положителна енергия от срещата си с Катюшка  Heart Eyes Тъкмо я изпратих . Страхотно се чувствам в нейната компания  Heart Eyes Пожелавам си все по-честичко да се виждаме  Grinning Очарована съм от нейния жест - да се отклони толкова километри от пътя си, за да се видим  Heart Eyes Е, не се получи перфектно -времето ни попречи, но пък си прекарахме супер . Докара ни малко дъждец, за което сме и благодарни  Mr. Green Имаше нужда земята да усети малко влага от небето  Crazy
Още като дойде, я грабнах да я разведа из нашите полета и на път за там се зароди буря, та стигнахме само до нашите. На прибежки се прибирахме и пак станахме мокри кокошки  Crazy После седнахме в едно заведение да хапнем, побъбрихме си сладко и всички по леглата. Сутринта си я взех вкъщи да пийнем кафенце, не можех да пропусна да прекарам още няколко минутки в нейната компания  Heart Eyes Сладурана!
Това е от моя страна. Надявам се, че и тя се е чувствала толкова приятно  Heart Eyes

Сега ще се опитам да ви попрочета, че доста сте пописали  Hug

# 76
Добро утро!

Дидига, аз мисля, че и захранването няма влияние в случая. Иво и Дани са захранени на 6 месеца, като Данката доста време отказваше каши и пюрета и тогава го захраних педагогически, та му се отвори апетита. Явно поради това има такъв вкус към храните за възрастни. Пюретата, които е изял през живота си, се  броят на пръсти, инстантните каши също отказа много рано. НАденичките и шоколадовия сладолед са изключение  Blush обикновено ядат манджичка и салата за вечеря и десерт - плодове, но този конкретен ден провалихме яденето заради пазаруването.
Бакши, Иво и Дани нямат никакви хранителни алергии, затова си позволявам да им давам епизодично шоколад и съответно сладолед с какао или шоколад. Не е традиция, вкъщи почти не ядем сладко - даже не се сещаме да купуваме. Но навън на Младен му се прияжда сладолед - и така. Дани опита сладолед за първи път началото на май месец  Laughing

# 77
Охо, Ели, добре завъранли се  Heart Eyes Надявам се, че сте прекарали страхотно  Hug Я, разкажи малко, де  Hug

Жу, целувки за малкото юначе Стефан  Heart Eyes И Лилия май ще е с кафеви очи, въпреки че все още не губя надежда да се поизпъстрят малко. Не, че и кехлибареният цвят не и отива  Flutter  Mr. Green
Ние се предпазваме с презерватив и прекъснат акт едновременно Peace За мен това е най-добрият начин, за Сашо не отговарям  Mr. Green

Канелка, добре дошли на родна земя  Hug Това, което споделяш , като страничен наблюдател за България, много ме радва  Hug Англе тук ли ще идва?
А за майсторите си е точно така - не им ли висиш на главата, не си вършат както трябва работата  ooooh!
При мен методът за равен, решителен и спокоен глас малко трудно се получава - Ицко ме изпреварва  Crazy Толкова спокойно и решително ми отговаря или отказва молбите ми, че просто няма начин да не се изнервя и да избухна  Crazy Абе, оставям го на самотек вече, че иначе в лудница ще ме вкара  Laughing Е, Катюшчето да каже за какво иде реч  Crazy А с Лили просто никога не ми се налага да крещя - тя е изключително изпълнителна  Heart Eyes

Абе, Сладурче, явно е в някаква фаза Ивчето  Heart Eyes Не се вкарвай в излишни филми  Hug

Ей, Валенце, това си е моето Вале  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Много обичам да те чета  Hug Браво за добрите резултати от УНГ-то. Целувки за еднорочето  Laughing
Ама ти да не си мислиш, че ние знаем кой знае колко думички - те това са в общи линии  Whistling Е, и ние знаем що е това цица  Mr. Green и знаем, че сме голи  Laughing - винаги отбелязва, като види някой гол човек - "А, гол/а"  hahaha
И ние с мъжо сме толкова икономични  Mr. Green Ама то в тази криза май това е по-добрият варинат  Whistling Всичко е в криза  Joy

Лилчо, какъв тюлен, бе  ooooh! Изглеждаш прекрасно - толкова усмихната и лъчезарна  Heart Eyes Грееш направо  Hug Целувки и за твоето пострадало юначе  Heart Eyes

Дианче, ти кисела краставичка ли си, душка  Hug дано бързо си оправиш настроението  Heart Eyes

Брех, Цеци, значи ще знаем да внимаваме с бананите по време на път  ooooh!

Мале, остават ми още две страници за прочитане и отбелязване  Whistling Толкова засега. Целувки на всички  Heart Eyes

# 78
  • София
Здравейте мили мои  Hug

Весе, впечатли ме с приказките на Стели  ooooh!, брей тия момиченца вярно по-умнички вървят  Laughing, а пък и бърза работа си имат  Joy Joy Joy

Роси, Катюшка, вие за първи път ли се виждате, че не се сещам нещо  newsm78.Радвам се, че сте си изкарали хубаво, ама къде сте се мотали по полетата, а не се позавъртяхте из града, че каквито сте мацки, да поизплакнат очи и мъжете  Wink

Лилчо, много си хубава на сватбата, да не съм те чула да мрънкаш как изглеждаш /да не говорим, че съм те виждала и на живо  Hug/.И Али понякога вика само първата сричка "та", "па" /това съм аз  Laughing/, а сега е започнал с някакъв френски акцент да говори  Laughing

Дита, черните затворени обувки са ти сърдити  Mr. Green.Между другото такива разпродажби са започнали навсякъде, че човек не може да се сдържи  Embarassed
А с това филмче, май и Алекс се научи да си духа нослето /ама супер изнервящ тоя Тинго ли се казваше  Rolling Eyes/.Ние му го пускахме само това, дето е болен, на него му хареса, смее се като кихне, а ние само му показвахме как да духне навън.След 2 часа продължаваше да идва при нас, дърпа ни и ни показва, че може  Joy
Я препоръчай някое друго детско, че явно Александър харесва всичко около Моната  Mr. Green

Бакши, целувки за Ангелчо, душица малка, дано всичко е наред.Малко е успокоително, че е млечно зъбче, но си е друго да каже и специалист.Щом зъболекарката е казала чак понеделник, явно не е толкова страшно както звучи  Hug

Ванилия, ама как общувате с майстора по интернет и телефона  Joy Joy Joy /направо си ги представих с бели престилки и как забърсват да не се вдига прах  Laughing/.Ние като правихме у нас, хем бяхме взели от нашите майстори, само гледаха да излъжат и мажат /и буквално  Laughing/.До кога сте в Бг, Ангел скоро ще се върне там ли, нещо пак не съм доразбрала  Rolling Eyes.Хареса ли му зайчето на Рони  Heart Eyes

# 79
Добро утро!
Бакши милото момченце как се е ударило Sad Добре,че не се е травмирал Ангелчо,стискам палци всичко да е наред Praynig Ивчето миналата седмица така лошо беше паднала-прибират се с баща и и гледам една голяяяма цицина,червено-лилава,бузката и синя и тя жална все там се пипаше Cry
Таш само аз ли не ти честитих обувките Mr. Green Страхотни са! Само дето не мога да си представя да ходя на ток,така съм отвикнала Rolling Eyes
Весе направо ми скри шапката Стелито и на мен Shocked Браво! За яденето-по-важното е,че яде,нищо,че ти я храниш.Ива може да яде сама,но питай иска ли изобщо да яде Crossing Arms
Дидига и Ивчето е като Дари-яде череши,хляб с маргарин Rolling Eyes,солети.но не и храна! Ще я отписвам от ДК май Crossing Arms  А така вкусно готвят,аз изяждам всичко Mr. Green
Роси,ама тя Катюша останала във вашия град да пренощува ли? Браво за срещичката! Как искам и аз да видя някои мами Simple Smile

Другата седмица може би ще идвам до Софето,ама този път докато не стигна на софийска земя няма да казвам нищо,че все ми се провалят нещата Crossing Arms Crossing Arms Ще дойда нахалос май да метна едни докИменти,че изтървах конкурсите Confused,ма като не бях взела дипломата какво можех да направя,почнах да губя надежда Confused
Айде до после Hug

# 80
Добро утро!

Лилчо, извинявай, явно нещо не мога да свикна с новия ти аватар и съм си наумила, че Васко е Тони Joy Голям съм шемет!
Таш, Роси, Ангел пристига следващата събота тук и няколко дни по-късно тръгваме за Варна. Имайте го впредвид, там ще ви чакаме. Laughing
Таш, започнали са разпродажбите казваш. Joy Трябва да внимавам и да заобикалям отдалече магазините, че не трябва нищо да купувам или почти нищо. Пристигнах с 13 кг багаж, а лимитът е 15 + Рони и количка и + това, че всичко аз мъкна.  Tired
Бакши,  Hug за Ангелчо. Нормално е да си държи езичето на зъбчето, проучва какво става юнакът.

Ох, Роналдиньо ми наду главата, спирам. Wink

Последна редакция: чт, 18 юни 2009, 10:17 от Ванилия Канелска

# 81
Лилия се маже с плажно мляко и аз се възползвам да попиша пак   Mr. Green

Гале, чета, че сте имали Т вчера  Confused Това от зъбчетата или нещо е болничък Ники? Как спахте?
Катюшка те издаде, че имате готина кафе-машина  Mr. Green, тъй че се стягай за гости като дойдем  Heart Eyes
Абе, не знаем все още къде ще сме на квартира. Уж имаме осигурена, но докато не я видим къде точно се намира и в какво състояние е, не може да се каже. А и Катщшка пак ни поблазни с "Цариградски комплекс" , че ни е на удобно място, та пак ще го мислим. Дано не останем без квартира накрая  Crazy
Мале, много те обичкам - съвсем изклщчих за ваксината на Лили  ooooh! Благодаря, че ми напомни   bouquet За противохепатитна не сме мислили. Страх ме е вече от тези ваксини  Confused

Деска, и на мен така ми е много сладко да чета какви неща бърборят и какви щуротии правят наяите дечица  Heart Eyes Като спомена "там" се сетих за наяето там, което означава и тук и там  Laughing Та вечер като я слагаме да спи от доста време насам, Лили все се сбутва до решетките на кошарата и ляга на едната възглавница (има две) . Ние все и се смеехме и се чудихме защо го прави, докато онзи ден тя ни разясни - легна, сбута се пак в решетките , посочи другата възглавничка и съответно празното място до нея и каза "Ици ъ-ъ-ъ (т.е да спи) там!"  Heart Eyes Малка маймунка. Толкова много го обича  Heart Eyes

Таш, чести ти ти нови чепички  Heart Eyes Особено първите много ми допадат. Много ми се иска и аз да нося такива , ама пусто къде да отида с тях  Crazy

Маруска, тъкмо Лили ме заръфа ужасно по гърба  ooooh! На шега, на шега, ама направо ми прималя . Сладък сънчо, ама направо ти стопчва лагерите май  Hug

Ей, Канелка, пак разпалваш любопитството ми около град Х  Crazy Не, че нчкога е утихвало  Sick Не знам защо, обаче от самото начало съм си наумила, че си от град У  Laughing  и имам спомен, че веднъж го беше споменала  Laughing
А не може ли да не се белят плодовете, а да се мият с препарат, че аз така правя  Rolling Eyes Embarassed Или не е велателно заради химията. Абе то май е най-добре да се измият с препарат и тогава да се обелят, че нали ги мърфелим из ръцете си, докато ги белим  Rolling Eyes На мен ми се смеят всички с голяма доза пренебрежение, че мия всичко, дори бананите, когато имам възмовност - била съм превземка  Twisted Evil Ама , откакто имахме домати и гледах как циганите плюеха върху тях, за да ги избършат по-добре , лошо ми става всеки път при мисълта, че някой , с извинение, може да се е храчил върху това, което слагам в устата си или по-лошо - в устата на децата си  Sick

Замириса ми на нещо  Mr. Green После пак ще се опитам да продълха, че напоследък нещо много сте се разписали. И извинявайте за правописните грешки, но има разминаване в клавишите за фонетика между лаптопа и компа у дома  Crazy

# 82
  • някъде там
момичета имам питанка към Варненки, търся мнения за Очна клиника Св.Петка ?

# 83
Здравейте маЦки  #Silly

нощес ставах минимум 6-7 пъти, разбих се, ама не го взех при нас, резултата е 2 избили врЪха на 2-та горни кучешки зъба  tooth smile3521 , дано кротне детенце, че се изнервихме и измъчихме взаимно, има-няма 10 дни вече.
Роска - еми Т е заради зъбаните, не е болен, заради това и има сополи според мен, които овладяхме. Катюшката е зарибена от кафемашината, с радост ще посрещам гости и ще черпя с кафенце....  Hug Идвайте вече.
Аз между другото чакам да ми донесат един парфюм, който поръчах на майка ми за РД, идва пред 2 дни куриер мъкне нещо, но понеже Ники пищеше и аз не го отворих пред него, а в последствие .... и какво да видя  Shocked #Crazy #Cussing out, няма опаковка 1-то, 2-ро е със счупена капачка, 3-то изпозлван 3 пръста от съдържанието. еееее-казвам ви изперках, Нямат тел за контакти, а мейл за връзка с клиента - мале кЪв мейл изтрещях, да видите как на 30-тата мин се обади един човек и незабавно започна да се извинява и да реди, че още утре ще имам неразопакован парфюм, а този да остане за мен, абе казвам му, не ми трябва бе, взимайте си го, искам си нов, неразопакован и с нова опаковка. Да видим сега, едва ще го дочакам куриера, псоле ще пиша.

# 84
  • София
Здравейте сладурани  Hug

Роси, мила, недей се коси отсега. Просто трябва да поставиш ясни правила за свиждане на свекърите с децата  Peace Всяко нарушаване на одобрения от теб график, трябва да става само след твое одобрение  Peace Аз така съм уредила нещата и става. Не останям майка ми да се оправя с тях, защото не искам да я поставям в кофти позицията на "ревнивата друга баба". Затова ще трябва сама да се разбереш с тях, най-добре всъщност мъжо да им обясни ситуацията.

Медхен, напълно съм съгласна с теб за яслите и родителите, които носят кофти храна там. Досега съм опазила Кари почти напълно от junk food. От есента обаче тръгва на ясла и отсега съм сигурна, че ще вкуси от всички възможни простотии. Не разчитам на леличките да не й дават, просто е по-лесно да дадат  Rolling Eyes Добрата новина е, че все пак хранителните навици на децата се възпитават вкъщи, а не в градината, та се надявам да продължим да й влияем положително в тази посока  Praynig

Лучи, горе главата  Hug

Предпазването при нас е с прекъсване, хич не съм фен на спирали и хормонални хапчета  Crossing Arms

За кашите, Кари отдавна не ги яде. Давам й пюрета от време на време, когато нямаме детска кухня или готвено. Вече започваме плавно да я приучваме на обща храна и се надявам към 2-рия рожден ден да хапва с нас. Храни се отлично сама, но и аз вкарвам по някоя и друга лъжица, за да стане по-бързо  Rolling Eyes А за количеството - яде си доста добре, понякога доста повече от необходимото, но има предпочитания към плодове, така че не се притеснявам  Peace

За падането - няма да ни оспорвате лидерското място, ей  Naughty Все още сме единствените със шевове по челото, а другите драскотини, цицини и тем подобни са просто ежедневие за нас  Laughing

Лилчо, какъв тюлен, какви пет лева  ooooh! Thinking Ти явно тюлен не си виждала. Изглеждаш перфектно  Hug

Моите впечатления са, че привикването към храната и към други аксесоари (като нови шишета, накрайници за пиене и т.н.) е строго индивидуално. Имам достатъчно примери и на кърмени, и на изкуствено хранени деца, които с различна бързина свикват с тия неща. Според мен важното е да не се насилва хлапето. Страшно много помага, ако види, че друго дете (най-добре батко или кака) хапва от определено нещо  Peace

А относно гърнето съм почти съгласна с Дианка. Почти, защото не непременно рано сложените на гърне деца имат проблем с напикаването в по-късна възраст, а тези, които рано и насила са сложени (т.е. не са били готови). Има отново такива деца, които рано, бързо и лесно свикват и с този уред  Wink

Цеце, супер декорация, ама той никой не се е съмнявал в теб де  Hug

Гале, за противохепатитните ваксини все още нямам мнение, но събирам информация и се консултирам с педиатри. Надявам се тия дни да стигна до някой гениален извод и ще го споделя тук  Laughing Дано да ви подминат крадците  Praynig

Таш, много симпатични покупчици  Heart Eyes

Толкоз от мен, отивам да работя  bambam

# 85
КРЕМИ - разби ме с този аватар  Joy Стра'отни плавници!

# 86
Рени, аз съм върл противник на Очна клиника Света Петка и най-вече на светилото-основател -  Тошо Митов. Заради неговата немърливост най-добрият ми приятел е с постоянно разширена зеница от 13 години. Shocked От желание за голяма печалба и съответно много клиенти, светилото беше твърде преуморено и забрави да каже на приятеля ми да спре да си слага едни капки и на следващия преглед, след 1 месец, вече беше късно. Естествено приятелят ми бил виновен, защото не бил разбрал, че трябва да ги спре. ooooh!
Лелята на мъжа ми - също варненка и също знае куп истории за недоволни. По тази причина нашето семейство ходим при д-р Хубанов в Клиника Свети Николай Чудотворец и сме много доволни. Естествено мнозина са доволни и от Света Петка. Гореспоменатият ми приятел продължава да ходи там, прави си операция на перде /следствие от постоянно разширената зеница, само че не безплатно/, но избягва д-р Митов и сега е при някаква млада много старателна лекарка. Във форума има теми по тези въпроси. Ако мога да помогна с още нещо, особено когато сме във Варна /живеем близо и до двете клиники, особено пък до Света Петка/, пиши ми.

Роси, може и да съм от град Y, не помня какво съм писала, но реших вече да съм потайна, доколкото е възможно.  Joy Затова премахнах името на Рони от линийката и си изтрих местожителството. И истински снимки в подписи и аватари няма да слагам. Laughing Само, който се сети да ме търси тук, може да ме разконспирира. Joy

Креми, супер аватар наистина. Joy

Гале, прочети ли ми излиянията за хепатита, нищо не коментираш, да не съм писала напразно. Joy

Сладурка, дано и варненската ДК готви вкусно, защото най-вероятно това ще е моята храна. hahaha

# 87
  • София
А относно гърнето съм почти съгласна с Дианка. Почти, защото не непременно рано сложените на гърне деца имат проблем с напикаването в по-късна възраст, а тези, които рано и насила са сложени (т.е. не са били готови). Има отново такива деца, които рано, бързо и лесно свикват и с този уред  Wink
Значи си напълно съгласна с мен  Flutter

Ние днес направихме поредният тур из Сф, като Павката отново се опита да заспи ходейки. Май множко му идва ходенето и го надценявам. Или пък комбинацията ходене+нови впечатления го изморява.

Засега не иска да се храни сам изцяло. Започва да яде, но определено го мързи. Донахранвам го аз. Иначе яде сравнително чистичко.

Имаме проблем със зеленчуците- хич не обича...хапне мъничко и започне да гризе и плюе.

Никнат му двата кучешки зъба и засега имаме само връхчета. Явно го боли, защото спи по-малко.

Кашата ми я отказва, иначе аз предпочитам да му давам оризовата каша, вместо хляб на закуска...нооо...никой не ме пита.

Не ми тече гладко мисълта и отивам да гладя  Crazy

# 88
Галакси, виж какво ще ти препоръчам вместо лазерна или фотоепилация: http://www.skyface.bg  В Красива мама има вече втора тема от момичета, които го използват и казват, че действа. След малко отивам да си го купувам и аз. В Будапеща видях някакъв крем с подобна идея, само че на тройна цена, но този тук ще го опитам.

# 89
  • София
Здравейте, чудесни мои!  bouquet

Ние сме професионални номади, вече и тримата. За два дни се върнахме до София и сега пак сме на село. Mr. Green В София не ни хареса хич, но трябва да се връщаме през няколко седмици да свършим по нещо и там, а тук ни е далеч по- добре- чист въздух, спокойствие и простор за тичане. Едва ли ще мога да ви отразя подобаващо, защото се е насъбрало доста, но ще опитам да драсна нещо.

Канелска Добре дошли на родна земя! За храненето, какво да ти кажа, моят човек изкара две много, много капризни седмици, но сега май пак ще прояде. Praynig При него проблема е друг- отказва пюретата, а при някои пътувания няма как да готвя и да пътувам, но сега ще трябва да измисля нещо. В тази възраст някои деца ставали по- капризни, защото вече знаят, че ще има хапване и по- късно, а и че има и други варианти, от които да избират. И се пробват. Mr. Green

И аз не мисля, че има връзка между късното захранване и злоядството. Децата са различни, хранени са по различен начин и някои са си придирчиви по начало. Моето момче е захранено при навършени 6 месеца и много, много внимателно, но си хапва с огромен апетит.

За самостоятелното хранене- храни се сами не дава на друг да го храни. Другия (най- често аз) понякога иска да го нахрани за по- бързо, но детето стиска устни и иска само.

За гърнето- твърдо съм против насилието. Константинчо пожъна голям успех, научи се и сега няма никакъв интерес към него. Зает е да изучава други неща и предвиждам нова вълна на гърнето чак есента, като се застоим повечко вкъщи.

За ваксината за хепатит А- ще я сложим след последния Превенар- т.е. след 2 г. Такъв плана на педиатърката, а аз я слушам много, защото тя разбира много и отказва да му слага излишни или непроверени ваксини. Бях я питала за ротавирусната ваксина и тя ми каза, че не ми я препоръчва, а след това прочетох разни  неща, които ме наведоха на същите мисли.

Роси Съгласна съм Канелска за крясъците- това е агресия и като шамарите. Всеки си има подход, разбира се, а и лимит на нервите, но за мен е доказано неефективно. Ако виси от някъде и ще падне и аз крещя, естествено, но няма как да се сдържа, а и тогава той спира да се движи и имам време да го евакуирам.

Цеце За какви изречения говориш ти? Нашия свързва в изречение 5- 6 думи, които той знае какво значат. А може и да не са думи. Инцидентно ни изненадва с по две думи заедно, но едната на френски, а другата на български. Татко му казва "Ще се обадя на майка ми", а младежа му казва "Та мам?"- (майка ти). Ще проговорят и ще ни се иска да млъкнат, но няма да стане. Това е ясно. Hug

Оставям ви и се надявам по- късно да има селски нет, за да мога да ви погледна пак.  

Общи условия

Активация на акаунт