Всеки който има Дюканско потекло е махнал много лесно наднормено тегло - 193

• 31 253
  • 517
  •   1
Отговори
# 375
Ванеса,чудесен резултат и външен вид.Не бих могла да съм толкова упорита въпреки че започнах да свиквам с режима и се насилих да готвя всеки ден за да имам разнообразна храна.Истина е че неволята учи,защото преди все не намирах време да си приготвя домашна храна и карах на полуфабрикати.Е докарах се до сегашния си външен вид и влошено здраве.
М5,преди няколко дни зададе 2 въпроса.Втория беше във връзка със св.филе с 3% мазнини  и твърдеше че е чисто месо.Тъй като има много опитни и дългогодишни дами на режима си замълчах.Гледайки обаче 1 стр.е казано че св .месо за 2 фаза не е разрешено ,а и като знаем с колко много химия обработват всяко филе помисли дали не е една от причините за задържане.Попитай пак по опитните.
Четейки форума ,а и в работата ми не мога да се начудя как много хора си изопачават всичко и започват да спорят.Казано е 1 фаза,2 фаза и т.н.Започват някаква своя приумица и дори с голяма доза самочуствие я обявяват за постулат.

# 376
Разхождането от втора в трета едва ли е най добрия вариант на режима ни.Трета е за запазване на резултатите постигнати във втора и тяхното затвърждаване.На вкарването на нови храни и свикването на организма с тях.
Нормалното сваляне и здравословно при това е четири килограма на месец.
Клер много ми хареса поста ти.Мисля,че разсъждаваш съвсем правилно.В трета трябва да даваме на тялото си всички разрешени храни,но в нормални количества.Тук според мен е разковничето-в количеството.

Някога моята баба казваше,че ако искам да имам хубаво тяло трябва да ставам от масата полугладна.Е аз не я послушах и затова сега слушам Дюкан

# 377
Да се намеся малко и аз в дискусията за храненето с наслада и вманиачаването. Мисля си, че единици ще са тези от нас, които ще могат да си позволят в четвърта да се хранят както си искат и няма да имат поражения. Тъй че самоконтрол е необходим при всички случаи. Но и Клер е права, ако мислим само за това какво ще ядем и какво не и с колко грама се е променило теглото ни от вчера насам, значи в душата си сме все същите.
За втора фаза ясно. Там целта ни е специалното хранене и отслабването чрез него. Изучаваме реакциите на телата си и известно вторачване е нужно. На някои им се налага коренно да си променят навиците, примерно да почнат да готвят. Стремим се към определена цел, вълнуваме се, няма как да провеждаме режима, без да мислим много-много за това. Макар че не пречи все пак да изпитаме и известно удоволствие, както от новия си вид, така и от менюто и мисля, че повечето от нас го правят.
В трета фаза обаче трябва да се опитаме постепенно да си създаваме навици на хора с нормално тегло. Което ще рече нормално да обмисляме менюто си, нормално да се контролираме и нормално да се наслаждаваме. Самоконтролът да ни стане втора природа, както няколко пъти на ден поглеждаме как ни е червилото и през другото време не мислим за него, но подсъзнателно ще усетим, ако не е добре. Грижата за храненето да е с предишното старание, но с нова нагласа към различните видове храни, т.е. пак ще обмислям мезета и десерти за празнична трапеза, но няма да нарежа колбаси и ще наблегна на плодове. А удоволствието, няма да се уморя да го повтарям, трябва да бъде със съзнанието, че го заслужаваме и да не е придружено с вина. Вината също ни кара да се тъпчем, знаете го.
Така виждам аз психологическата цел на режима и това ще се опитам да постигна със себе си. Не че не си давам сметка и за това, за което предупреди кри. Но като познавам врага, ще се опитвам да го боря. 

# 378
...... Но като познавам врага, ще се опитвам да го боря.  
Ей това на мен ми е мотото...... Peace
Преди все си ходех гладна и пълна.....А сега разбрах,че човек трябва да се храни редовно с подходящите храни....
Във Втора фаза започнах да готвя за всеки ден,въпреки,че съм до сто часа на работа,но след като се върнех-готвех....На мен готвенето ми е удоволствие(както сте разбрали вече Mr. Green) и се разтоварвам с него.....Та покрай това си изпитвам и огромно удоволствие от всичко...Всеки ден си хапавм качествена домашно приготвена храна и организма ми разбра,че не е нужно да трупа всичко,което му подам.....Като оня лаф " подай пръст-да ти налапа ръката" ей така ми беше организма преди....
Хапвам с кеф,но следя накъде вървят нещата всеки ден с кантара.....Така,че мис Марпъл,съгласна съм с тебе Hug Hug Hug Hug

# 379
И мен ме бройте от лакомниците Rolling Eyes....и то това стана наистина последните години.Покрай децата,вечер пред тв-то..и мамбо Sick.Въпреки,че никога не съм се тъпкала с хляб,кексове и тестени неща.Наблягам на 6околад ,сладолед и крем Mr. Green,все с млечна основа.Знам че ще си запазя килата,каквото и да става #2gunfire #2gunfire..ама ми се щеше още 2 да махна бе.Е затуй ми е леко вътрешно,че не успях да си догоня целта...А аз съм от хората,които като кажат нещо го правят Sunglasses.А този път се поизложих...ама нищо де...има време -дет се вика малката още годинка не е направила ,а аз искам да изглеждам както преди(нищо че през бременноста качих 30 кила Shocked....реално 26 си ги махнах ...мамицата им ...upssss  Blush Embarassed sorry Joy)

# 380
Здравейте!   bouquet

Аз днес съм +0.500 без видима причина, само не бях ходила до 00. Но пък 6 дена на диета да кача?  #Puppy dog

Ами за съжаление съм така  много  бавно свалям и много бързо качвам.  smile3518Тази диета ми беше единственото спасение, и преди за около 5-6 месеца свалих 5-6 кг. Ама не се отчайвам   важното е да вървя на долу. Предния път така си развалих диетата както бях 55 и изведнъж 57 и после 58 без причина. Но сега няма да се отчайвам  #2gunfire Ще ги преборя тези тлъстини!  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

хелп..

Последна редакция: чт, 18 юни 2009, 19:34 от @Eternity

# 381
  • Варна
хубави и интересни разсъждения!мога да поздравя само Мис Марпъл и Клер - дадохте ми тема за размисъл! Hug
да се оплача - така съм изгоряла от плажа, че незнам как да седна и как да си легна! smile3518 ма кой ли ми е виновен!
за пръв път желираното кремче със степче се получи!студенко от хладилника, както съм прегряла, мале....супер!ометох цялата кутия и ми е тежко сега!пуууу, ламя!

# 382
  Здрасти,банда!
  Днес с ФИЛЮДКА правим 13 месеца с ДЮКАН и с ВАС! newsm78АЗ специално нямаше да успея да достигна така бленуваните кг,без вашата подкрепа и съдействие,за което нямам думи и затова ще кажа само - огромно БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ!ЗА протокола влязох в ІІІ-та на 55 кг,предсрочно влязох в ІV-та на 52 кг,които успешно задържам 5 месеца!

# 383
  • Варна
Весенцеее, честити 13 месеца! колко много време! Hug пожелавам ти много да си здрава миличка! другото ще си дойде само!това е най-важното!а за задържането на килограмите - не се съмнявам изобщо, че ще ги задържиш!вече го доказваш цели 5 месеца!целувам те много!  kiss hug
Филюдка, честити и на теб, мила!радвам се, че те познавам!нямам търпение да се видим отново! Hug Hug Hug newsm51

# 384
  • София :(
      Добра ви вечер  Hug
    Много хубави поводи за поздравления днес и много сериозни теми за размисъл.
    ФИЛЮДКА, vesito5, честито, момичета  Hug Страхотни сте
    Snow4eva, inik, пепи1975, честити ви месечинки  Hug, успех и търпение!
    скарлет 98, успешно задържане в трета  Hug
    TheNMaster, за теб и за всички други в дупки, ями, вдлъбнатини всякакви  Хващайте въжето, че след него ида аз и ще видите вие  Naughty Crossing Arms
    krikri, изчезна ни нещо феичката, от доста време не е ръсила с вълшебен прашец из темата  Sad За теб едно специално  Hug
    Клер, gulbenur, miss Marple, TheNMaster, за много размисли дават храна постовете ви  Hug bouquet
    За всички една поредица  Hug Hug Hug, вземайте си според нуждите  Laughing
    happysmile, иска ли питане  Hug

Последна редакция: чт, 18 юни 2009, 21:12 от mimensita

# 385
Момичета  Simple Smile аз така за протокола да питам.Има ли такива които в първа фаза не са свалили?

# 386
    Важно съобщение : ЗА Бургазлийки, които ще идват на срещата във Варна ... ще ви чакаме с колите зад новия съд / стария свободен университет/ където е бариерата за паркинга му ! В 7.30 часа в събота!

Весинко , Филюдич честити ви 13 месеца живи и здрави и да поддържате с лекота желаните кг!  Hug  bouquet

# 387
happysmileHug Благодаря за разбирането!

pina, ще се видим в събота със сигурност. Не получих обаждането, което толкова силно се надявах да получа  Cry но ще съм в града, така че ще дойда.
Весито и Филюдка, честити ви месечинки милички!  newsm51

Snow4eva, inik, пепи1975 честити месечинки и на вас! Hug

# 388
  • София
Здравейте, искам и аз да се включа в дискусията за трета, защото от скоро и аз съм там.
Клер, gulbenur, miss Marple, TheNMaster - напълно съм съгласна с вас, това наистина е най - разумното и трезво мислене. Но аз не съм май във вашия отбор(за съжаление). Аз съм вманиачена, всеки килограм и мърдане ме стресира и плаши и ще ви кажа защо. Когато влязох в трета бях 52 - 53 килограма. Нямам месец в 3 - та, а вече все по - рядко виждам 53, по - скоро 54 - 55. Т.е. не е само задържане на вода. Спазвам трета стриктно - трици всеки ден, протеинов четвъртък, не съм включила нишестените 2 седмично, нито хляба всеки ден. Галите са ми със сладко, но само вечер и не мисля, че съм кой знае колко прекалила. И да, може нещата да се нормализират и това покачване да спре и теглото ми да стане стабилно, но понеже никой не знае, аз изпитвам панически страх, че няма да успея, а ако продължа с това темпо за 5 месеца трета ще съм върнала половината килограми.  Знам, че не е рационално, че просто организмът се нагажда, но страхът от това да кача е огромен. Затова разбирам и всички момичета, които са уплашени и "вманиачени". Не искам тоя пост да ви отчайва или демотивира, аз съм сигурна, че режимът действа, иначе нямаше да изглеждам така и нямаше да продължавам да съм в трета, но и страх има много, поне за мен...
Оффф, в дупка съм, Мименсита, благодаря за алпиниста, мога ли и аз да се възползвам  newsm78

# 389
     Благодаря на ПЕТЕНЦЕ-ЦВЕТЕНЦЕ,МИМЕНСИТА,ШУШИ и ДИДКА23 за поздравленията!
  ШУШИ,имаш поща Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт