Всеки който има Дюканско потекло е махнал много лесно наднормено тегло - 193

• 31 280
  • 517
  •   2
Отговори
# 390

Благодаря на ПЕТЕНЦЕ-ЦВЕТЕНЦЕ,МИМЕНСИТА,ШУШИ и ДИДКА23 за поздравленията!
  ШУШИ,имаш поща Crossing Arms

Flutter видях и подобаващо отговорих  pletka правя се убавелка за срещата  kiss travel

Нарциска , с теб мила къде ще се видим  Hug

# 391
Здравейте..
Минавам само да кажа, че затягам положението. Имам проблеми и усещам как изпадам в депресия. Мисля само за храна. Минавам към схема 1:1. Нещо като втора фаза...
Хубава вечер на всички  Hug

# 392
Весето и Филюдка честита ви 11 месечинка

bluelady_D -честита втора месечинка   bouquet
Elence -Гардения отиде на море  grinning039
 минка уинчестър -нещо не те разбирам,караш 3 седмици на Дюки,сваляш 4 кг .Минаваш в трета и след това пак П за една две седмици !?!? искаш да кажеш че караш по 2 седмици на протеини ли??? Ако е така не мисля че това което ти правишежима на Пиер Дюкан.
Купих го тоя кантар от Метро...да видим утре какво ще покаже.
Само да не забравя пак да се притегля.Надявъм се да няма разлика със показанията на стария,ама да видим.
Тая среща във Варна ще ме побърка  #Crazy .Трябва да стана поне в 5 ч сутрента.Да хвана маршрутка в 6.30, за да стигна до Бургас.Толкова рано не съм ставала от ученичка,ако се успа ще се гръмна  #2gunfire

# 393
Клер,Мис Марпъл  newsm74   202uu
Шуши,ние ще пътуваме с автобус и ще пристигнем около 9 ч.Ще позяпаме в МОЛ-а и ще намерим заведението.Такъв е планът ни.
Вечерях скариди с яйца,малко чесън и копър-ОТВРАТ!Наистина не знам как да си ги приготвя   chef ,че да ми харесат! И сега съм полугладна и се чудя какво още да хапна   newsm78  1-ви ден П: изядох млечните,3 яйца,на обяд -350гр пил.домашно приготвена пържола.А имам минус след снощното оплакване-300,все е нещо!
Весито5,Филюдка честита ви месечинка!Веси нямам търпение да те видя и  Hug

# 394
Весиии, Филюдич и всички останали с месечинки и поводи
]Ванеска за теб специално newsm20
 и да ви напомня: СРЕЩА - СЪБОТА 20 ЮНИ - 13 часа - ДИВАКА на ул. "Гладстон" Новичките, заповядайте

Цоци къде зачезна newsm78
и за всички  Hug Hug Hug

# 395
Happysmile  Hug Hug Hug
Много е трудно за съжаление да се спрем с амбицията да станем по-леки. И аз много се стресирам от всеки плюс и си се сърдя сама на себе си, като видя покачване Sad
Сякаш от един плюс от 500 гр, ще започне едно качване и после пак на 83 кг ще се събудя.
Включам се и аз с дупката, мойто даже е яма...
Светленце      bouquet , благодаря ти много за вниманието  Hug Hug Hug Много си миличка!

# 396
Флуче, Мими, благодаря ви че ме информирахте   bouquet Дано си прекарва супер Гардения със семейството   grinning039
Е, аз няма да завиждам, че след 2 седмици започвам 3-месечна лятна ваканция   Nature Sunny

Момичета, много ли е ( за пиене се казва алкохолизъм - за ядене свинсколизъм ли е  newsm78) Та идеята ми е, че непредвидено .... си организирах самичка една гала .... хем съм сама, хем....не знам защо се изкуших .... имаше какаов кекс, направих за едни приятелки (ама без брашно, с нишесте и кафява захар  Naughty ), добавих винце, сладолед, череши .... абе галаа ...само че не я предвиждах и съм притеснена - особено с оглед обсъжданата тема за навиците след отслабване - май трябва да внимавам повечко  Thinking

И още нещо да се похваля, а и да попитам - от нишестените съм включила редовно само задушени картофи - нито макарони, нито ориз, нито хляб.... и си мислих, че не е правилно и намерих начин  Simple Smile Ще си правя суши - така ще ям ориза  Peace Само че там има едни кори от водорасли и искам да попитам - те против режима ли са?
Ето тук има инфо за приготвянето на суши - ако някой реши да погледне какво съдържа и да ми каже дали е режимно  Rolling Eyes
http://www.menumag.bg/recipes/view/485
Благодаря ви и лека вечер от мен  Hug Hug Hug

# 397
  • Варна
Мимиии, навий си два часовника ако трябва!никакво оспиване! Naughty чакам ви с нетърпение! Hug

# 398
Галка 62, благодаря за отговора...аз се чудех защо за шунката никой не ми пише...права си че чели недочели понякога ни се ще да си мислим че всичко е както ние си мислим...далеч съм от мисълта за постулати- аз бъркам и питам Simple Smile сега отивам да преговарям Дюкан, че напоследък доста грешки ми се събраха, а искам отличен на изпита  Wink
и на мен ми е нервно и гадно и... и гладно... сега си хапнах дробчета- не бях яла ...и парченце чийзкейк за десерт (беше ми останало от днешната дажба Simple Smile
мисля да променя нещата коренно. само се жалвам тук и хабя място...а само грешки правя!как няма да задържам... имам чувството че всичко се срива..  Cry

# 399
Веси,Фелюдка честити ви 13 месеца с Дюкан и с нас.Радвам се ,че ви "познавам"
Сновчева,честита ти и на теб месечинка

# 400
Elence: Само това успях да открия за "Нори листа" - те се правят от сушени, ядливи морски водорасли отглеждани традиционно в пристанищата на Япония. Приготвянето на листата много напомня древното приготвяне на хартия. Норито обикновено бива изпечено преди да се използва в храната. В днешни дни нори листата се произвеждат във фабрики и се продават в стандартна форма и размер 18 х 21 см. Качествените нори листа са дебели, гладки, лъскави, черни и нямат дупки. В Япония много от децата хапват нори листа като снакс.
Аз лично не виждам нищо нережимно във водораслите, трева като трева, броя я за листен зеленчук, но все пак нека и другите да си кажат мнението.
Колкото до рецептата ще трябва да я редуцираш. Имай в предвид че авокадото в плод, при това доста мазен, а захарта може да замениш с 1 капка подсладител.
mandarinkata- Аз съм една от каращите 1П/1ПЗ. Мога да ти кажа, че се спазва много по леко от 5П/5ПЗ. Разлики в мерките ще дам като минат 10 дена, когато според Дюкан би трябвало да имам -1кг. Но като гледам как е тръгнало аз вече съм -900 гр от понеделник, та може и повече да сваля.
tante78-Да, схемата я има в книгата, даже последно се коментираше, че Дюкан я препоръчва.
Gli_ganka- Поводи винаги има, защо трябва да отхвърляш поканите. Винигаи може да се забавляваш режимно. Може да си поръчаш кола лайт, неовкусена салата, предястия от месо, скара. Ако те притеснява това, че не можеш да си поръчаш алкохол, ми аз никога не съм смятала че акохола е фактор за добро изкарване. Много от моите познати не консумират алкохол без да спазват хранителен режим, просто по здравословно е.
mmmshushy80 - Меря, меря и с метърчето и ще докладвам резултатите.
Аз само искам да ви кажа, че днес се чувствам прекрасно. Няма да се хваля за да не урочасам пак нещата.
Честито на месечинките Snow4eva, inik, пепи1975,Весито5,Филюдка,bluelady_D bouquet Ако някой съм пропуснала, да прости на преумореният ми мозък.

Лека, мека и отслабваща  Hug

# 401
Аз също споделям мнението , че през Третата е необходимо да се включват всички вече позволени продукти и Галите, трябва наистина да са Гали, каквото ни душа иска, но с мярка.Вече съм две седмици в Трета и нямам никакъв проблем, даже някоя сутрин кантарът показва 60 кг, а приключих Втора с 62 кг.Хапвам си ориза /обикновено го слагам в супите/, хапвам си макароните и картофите без притеснение и сиренето/40 гр. на ден/ не пропускам, така и също двете филийки хляб и плодовете задължително, но и намирам време за спорт /карам колело на един стадион/ Усещам как променям изцяло хранителните си навици от преди и това ме радва, но и малко плаши от съмнението дали ще успея да се променя изцяло и дали няма изневиделица да искочи едно прасенце някъде по Коледа, по празниците newsm12

happysmile , препоръчвам ти да спортуваш, тогава може би няма да имаш тези страхове.

# 402
Привет!

Идвам да си докладвам менюто днес:
кекс с трици и канела, половин кофичка кисело мляко
омлет и пилешко шише
пуешко филе - 200 гр.
рулца от раци - 4
извара
кола, вода, кафета, айран

Бях озверяла от глад, рядко ми се случва. Много нерви и ядове, така ми се искаше да се натъпча с тесто и сладкиши, само обикалях около машината за боклуци в работата. Но оцелях де, прибрах се и вкъщи няма изкушения  Laughing .

Четвърти ден П ми е, ще направя и утре, защото се връщам на схемата 5/5.

# 403
Цитат от книгата стр. 100 отначало...
Цитат
•   Второто средство, използвано от организма, е намаляването на енергийния разход.
     Когато заплатата на един човек намалява, първата му реакция е да харчи по-малко. Подобна реакция се наблюдава и на ниво биологически организъм.
     Ето защо много пациенти, спазващи диети за отслабване, се оплакват, че са станали зиморничави. Това е последствие от намаленото изгаряне на калории.
     Същото се отнася и до изпитваната умора - усещане, чиято цел е да ни накара да се откажем от ненужното усилие. Всяка изискваща усилие дейност ни става мъчителна, жестовете ни се забавят. Умората се отразява и на паметта, и на умствения труд, които са големи консуматори на енергия. Засилва се потребността от почивка и сън - източници на икономия на енергия. Косите и ноктите растат по-бавно. Накратко, по време на продължително отслабване организмът се опитва да се приспособи, потъвайки в нещо като зимен сън.

От няколко дни се чувствам точно, ама точно така както го е описал Дюкан. Тук има хора които са били във втора фаза по една година. Те чувствали ли са такава жестока умора. Дори да мисля ми е проблем. говоря бавно защото не мога да мисля и да си формулирам думите. Това нормално ли е. Така ли трябва да се чувства човек към края на втора фаза. Това значи ли че е крайно време да минавам в трета. Имам чувство че мозъка ми вече напълно изключи от липса на въглехидрати.
Според Вещи било вече време за трета фаза. Да ама няма да е лошо да сваля още поне два килограма и да съм към 75 кг което е нормално за тегло на мъж с моя ръст .... Не искам нещо изключително, но тая умора и пълен умствен блокаж направо ме съсипват... Може ли да се избегне това нещо или нищо не може да се направи по въпроса...

# 404
  • София :(
        Отново съм тук  Hug
    Пожелавам ви приказна нощ и звездни сънища

Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт