Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви прегледи и изследвания се правят по време на бременност?
Какво представлява БХС и какви са неговите резултати?
Какво представлява феталната морфология и кога се извършва?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви прегледи и изследвания се правят по време на бременност?
-
Какво представлява БХС и какви са неговите резултати?
БХС е биохимичен скрининг, генетично изследване за Синдрома на Даун, което се извършва в ранния етап на бременността. Този тест може да покаже дали вашето дете е с висок риск да се роди с вродени дефекти. Важно е да се отбележи, че положителни или патологични резултати не означават със сигурност, че има проблеми. При положителни резултати се препоръчват допълнителни изследвания, като ултразвуково изследване или амниоцентеза, за да се потвърди резултатът.
-
Какво представлява феталната морфология и кога се извършва?
Феталната морфология е цялостно ултразвуково изследване на всички основни органи и системи на плода. Това изследване обикновено се провежда между 18-23 седмица от бременността. Важно е за диагностициране на някои големи структурни аномалии на плода и предоставя информация за феталното развитие и нормалния ход на бременността.
-
Кои са някои важни аспекти по време на бременността?
-
Какви са мненията за изследванията по време на бременност?
Е, като минем лекаря ще се обадя да кажа как сме. 

В събота съм на лекар и трябва да се види ембрион и пулс,стискайте ми палци.Малко се притеснявам че във 6 г.с. плодния ми сак е 12 mm,дали не е малко големичък,как мислите? 

Преди малко се прибрахме от т. нр. "преглед"
тамън стигнахме и се оказва , че не съм си взела телефона пък и името му не помня
помня само номера на блока 44А Мъжа ми издивя, че няма и къде да паркира и само обикаляме като луди, накрая слязох аз да ходя да го търся пък те да се моткат да паркират и по късно да дойдат. Е намерих го - блока де, ама то такъв блок просто не може да има - колкото блока ми в София плюс пазара и още два три блока около него, абе половин квартал
То някакъв шопинк център заедно с два медицински центъра и спирка на метрото, ама егати лабиринта. Вървя аз, търся и даже незнам кого търся и колко съм закъсняла, незнам и как ще се намерим с мъжа ми като паркира и като ревнах за смях на гаргите. Питам и никой нищо не знае, накрая една дама в инвалидна количка успя да се сети , че преди 10 години ходила там някъде при един доктор и ме заведе , нищо че името на нейния било с Е ,а не с Х оказа се точно моя . Поуспокойх се аз малко и звъна на вратата - никой не ми отваря, висях висях звънях нищо, пък и мъж ми с детето ги няма - айде пак рев. Реших да си тръгвам и ей ги двамата пристигат, той пък намерил информация че да пита ама и те се лутали като мен (поне не ревеше горкия
Всеки вторник бил там. Пък аз - ама как вторник днес не е ли сряда
. И така утре пак и определено ще ползваме метрото.
Утре вече успех!
Аз да ви похвля днес бях на първата си консултация