Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви прегледи и изследвания се правят по време на бременност?
Какво представлява БХС и какви са неговите резултати?
Какво представлява феталната морфология и кога се извършва?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви прегледи и изследвания се правят по време на бременност?
-
Какво представлява БХС и какви са неговите резултати?
БХС е биохимичен скрининг, генетично изследване за Синдрома на Даун, което се извършва в ранния етап на бременността. Този тест може да покаже дали вашето дете е с висок риск да се роди с вродени дефекти. Важно е да се отбележи, че положителни или патологични резултати не означават със сигурност, че има проблеми. При положителни резултати се препоръчват допълнителни изследвания, като ултразвуково изследване или амниоцентеза, за да се потвърди резултатът.
-
Какво представлява феталната морфология и кога се извършва?
Феталната морфология е цялостно ултразвуково изследване на всички основни органи и системи на плода. Това изследване обикновено се провежда между 18-23 седмица от бременността. Важно е за диагностициране на някои големи структурни аномалии на плода и предоставя информация за феталното развитие и нормалния ход на бременността.
-
Кои са някои важни аспекти по време на бременността?
-
Какви са мненията за изследванията по време на бременност?
Само вярвай!
. Аз самата мисля в 3 месец живот и здраве да кажа в работата, дано не се наложи по-рано.
, аз не съм пипвала цигара от понеделник
, но пък днес много ми се пуши, надявам се да устоя до край.
.
Но пък не смея много да седя на климатик 

Та мисля към София да отида по някое време на бременността. Въпреки че при двурогата матка пише че се забременява много трудно, пък при нас стана от първия път и то без тестове за ову, без темепраура, абе хей така на късмет
Между другото аз да ви кажа уча за акушерка, та приемам нещата малко като по учебник, но съвсем не бях подготвена за тази умора която изпитвам. Направо не се издържа. Полагам адските усилия за да си вдигна чаша с водя примерно, ама толкова отпаднала се чувствам, толкова много че присто нямам сили да вървя, а утре съм на работа и не знам как ще се справя.