Как става това? Питам, за да накарам моя мъж да спре да се влияе от баща си - супер манипулатор на високи нива, който не знам точно какво цели, още не съм разбрала за 8 години, но винаги е 2-3 крачки пред мен. Винаги трябва да е неговото, иначе е сърдит, цупи се и трови живота на всички. ....
В повечето случаи се касае за манипулатор. Няма значение кой от родителите ще е. Дали ще са сърдечни кризи, "тежки" болести, "кърска" работа, вменяване на чувство за вина - няма значение. Целта на манипулаторите е една - да продължават да ръководят живота на децата си и да не "губят контрол". Обаче всеки манипулатор може да си намери майстора. В случаите подобни на твоя, основно вината е на синовете. Не си ти тази, която ще се конфронтира. Ти просто трябва да правиш това, което смяташ, че е добре за твоето семейство. Съпругът ти е този, който трябва да реши драмите на баща си и бабите. Той е човекът, който трябва да се противопостави на властния си баща.
пп: Китана е напълно права. Колкото си по-отстъпчив - толкова повече ти се качват на главата.
просто стана. Никога не съм имала нещо против, да ходи да види майка си ,да и се обажда и т.н. но тя си беше /и все още си го мисили/ че аз не позволявам,че го спирам и др.глупости. Та в началото на връзката ни се обаждаше /ние живеем заедно, и отделно от родители от самото начало на връзката ни/ в неделя към 11,30 . Оставя го да се наспи един вид и го вика при нея. Караше го да и помага ,да тупат килима ,да носи буркани до мазата......Това се повтори 2 месеца,всяка неделя и аз мълчах
да ме пита няко защо?! Последният път не издържах и както той си седеше до мен с телефон в ръка и всичко се чува казах "край,никакво ходене" отсреща последваха истерични писъци и залахи и разни подобни.
Разликата е че аз съм в час с всики предложения за развод,предлагане на пари за развод,предлагане да не теглим заем за жилище и аз сама съм щяла да си ида и т.н. дори не подозира че той ми казва всичко

обаче аз бях твърдо решена че няма да живея тоя живот.И багажа си събирах няколко пъти и скандали много е имало и той си защитава родителите.И към него много рязко се държах също,щото просто в някой моменти не се търпи,аз понеже съм лош характер и като видя лошо и отвръщам с такова и при мене се получи.Но аз все пак още не съм родила деца и ми е по лесно да кажа баста и да си вдигна багажа.Предполагам ако имах дете нямаше да стане номера с багажа,а с повечко нерви от моя страна.Но определено съм на мнение че никой не е длъжен да търпи простотии и унижения в името на каквато и да било любов.Заедно сме с мъжа ми защото не можеме един без друг и много се обичаме,нищо че по някой път сме се отказвали един от друг заради скандалите.Това е което ни държи заедно и което ни крепи в повечето тежки моменти,дори когато не мога и него да го трая като на мене ми откаже нещо пък на другите се втурва да помага.Но аз на свой ред пък го наказвам за дето ме пренабрегва,на него не му е приятно да не си говориме с дни и като му задам върпоса "според тебе има ли истина в онова за което съм се разсърдила?" и нещата приключват.Ама трябва да има разбиране,аз него също много го разбирам и уважавам,стига да не ме натисне и да ме ядоса и нарани,че тогава ставам гадна.Та казвам го това,в случай че мъжа е привързан към родителите си или към майка си,ако обича жената до себе си с малко повечко нерви може и да осъзнае коя ще е жената в семейството,но ако не обича истински мама винаги ще си е на първо място и колкото и да се отвръща на удара,все някога сагата трябва да приключи.Предполагам че на никой не му харесва да седи отстрани и да гледа живота без да участва в него.А за отварянето на очите на съм пропуснала и миг да изразя недоволство от това което е казано или се е случило,което ме е наранило.Той трябва да знае на мене кво ми е,не мога аз 24 часа да съм до него във всичко,а той да не знае че примерно съм ревала или ми е било криво защото някой в къщата ме е обидил по някакъв начин.Хич па няма и да спестявам.Поне аз така виждам нещата.А пък ако имаме собствен дом той отсега знае какви ще са правилата там