АПРИЛската дружина нова радост в редиците си има!

• 14 822
  • 297
  •   1
Отговори
# 75
  • Бургас
Здравейте!  Hug

Днес бях на консултация, бебчо е пораснал, отговаря си точно на седмиците, риташе и мяташе ръчички, но това което ме успокои, е че кистата, която се видя предния месец се е свила почти наполовина. Според лекарката напълно ще изчезне - дано да е така.  Praynig

Иначе Мимето от вчера сутринта е с някаква гадна температура /37.6 - 37.8/... Звънях на педи, каза, че може да е от зъбките. Ама днес продължи да е крива и не я сваля тая температура, т.е. по-скоро като я свали, след 10 минути пак почва да вдига. Та реших да я заведа за по-сигурно на преглед и се оказа, че имаме вирусна инфекция със зачервено гърло и възпалени ушички. Сега спи милото, ама е топла и диша едно такова тежко...чак сърцето ми се къса... Незнам, може би защото за първи път ми се разболява, или е заради бременните ми хормони, ама все на рев ме кара...  Cry Изписаха ни Беладона и Инфлуцид, както и Отипакс за ушичките. Само не мога да се сетя беладоната дали не сваляше температурата, че забравих да питам педи  newsm78 И дали мога пак да си й давам на известен интервал панадолче... За сега каза, че няма да изписва антибиотик и че ще даде възможност на организмът сам да се пребори с инфекцията, но ако до четвъртък не спадне температурата, може и да не се разминем...  Rolling Eyes
Съжалявам, ако ви натоварвам, ама имах нужда да споделя /още повече, че сега дори не смея да легна и да дремна докато тя спи и съвсем откачам...  Tired/

# 76
  • Варна
milena1976 Belladona е хомеопатично за сваляне на температурата.  Стискам палци скоро да се оправи малката  Praynig Heart Eyes

ВаняМ Форума е голяма работа, щом и при вашия случай помага  Laughing Wink

Хелън по твоите въпроси: Невена спи само веднъж на ден, понякога по 1 час само, друг път 2. Иначе става с нас към 7 и ляга обикновено към 21:30-22:00.
Къпем я в голямата й ваничка (баща й) или в леген на пода на банята (аз).

Невена може да стои през деня с бабите без да ме търси, но не може да заспива без мен нито на обяд, нито вечер.

Вашите дечица имат ли си любими играчки или предмети? Невенка си има едно любимо одеалце - с него ляга, с него става, мъкне го из цялата къща. Никой не може да й го вземе, особено когато е изморена или разстроена.

Верчо браво за добрите новини  Hug

# 77
Ясминка има си любим предмет- две кучета (купени от Кауфланд за 1лв и двете, значи едното в дясната ръка, другото в лявата и има дни в които буквално цял ден ходи с тях и накрая заспива стискайки ги)  Hug Ето за какво говоря:

Миленка стискам палци да минава бързо гърлото и Т на мИмето, нормално е  да ти се реве, няма по-гадно нещо от това да ти е болно детенце Sad

Ванче страшна случка сте имали, добре че е малкия дявол  Hug

Муси следя историята ви с лелката с интерес, но и аз мисля че жената не би трябвало да се държи лошо с Поли (кой би устоял на такава сладуранка  Heart Eyes) Да я нацелуваш от нас  Hug  Няма ли начин да сложиш една уеб камера да записва. Виждала съм да продават такива във форма на куче или коте, а носа му е камера- което е страшно удобно за целта  newsm78 Пускай и шпиони из блока и градинките.  ooooh! И аз бих се притеснила на твое място честно да ти кажа  Tired

Да отогворя на Хелън :
- къпем се в голямо корито с душа, аз мия , а Габа и баща и се забавляват- пръскат се, поливт си и тн Simple Smile Пробвах няколко пъти сама да я къпя, но тя иска с Васко и това е, само го вика и гледа към вратата  Mr. Green

Спи по два пъти последната седмица  Peace

Верчо страшни снимки, Ава ще я схрускаммм  Hug Hug Hug

Последна редакция: вт, 23 юни 2009, 23:57 от Chekandino

# 78
Привет! Милена, дано се преборите с гадния вирус. Не е от хормоните, на всички ни се свива сърцето като си гледаме децата болнички. Споко, все пак това е най-обикновер вирус - ще мине и ще замине за няколко дни.  Peace

Ясмина, за съжаление Лилито си няма любима играчка или предмет. Само мен признава. За сметка на това брат и все още не се разделя с т.нар. от мен "хапещо" одеало. Като по-малък много му хапеше ципа, смучеше го, дърпаше го, абе много си изпати това одеало, но още е живо и си го ползва за възглавница сега  Simple Smile

# 79
Azvasi, честита втора рожба! Да е винаги здрава и да расте щастлива малката Елена!

milena, съчувствам ти, че малката не е добре. Пожелавам да се оправи бързо! И не е само от бременните хормони, като се случва за първи път е нормално така да се чувстваш. Аз продължавам да се шашкам като не са добре моите. Последно голямият ни спор с таткото беше дали да давам панадол на Пламен като беше вече с 38.7-38.8 или да чакаме. И докато спорим, че не е добре да се чака до 39.5 както мъжът ми искаше, накрая Пламен отвори очички и каза "Това са глупости! Не се карайте! " Всеизвестно е, че температурата не бива да ни притеснява, освен ако не е наистина много висока, но на мен ми е много неспокойно и това си е.
За белоданата от приятелка знам, че е средство, което пречи на рязкото сваляне и качване на температурата, защото това може да доведе до гърч, и се приема заедно с температуропонижаващи лекарства.
За какво киста говориш? Помня, че като бях в 6м. моят гинеколог отбеляза, че вижда някаква киста в главичката, която в седми месец трябвало да изчезне, при 70% от бебетата било така, без да е ясен генезисът на кистата.
За къпането - къпя и двамата  заедно, като малкия още от седмия месец го слагам в един ринг за баня и така ми е много удобно.
musito, аз на твое място бих помолила някой познат да позагледа известно време как се държи  гледачката с малката. Дано тревогите ти са напразни и тя да не е груба с детето!

# 80
  • Бургас
За какво киста говориш? Помня, че като бях в 6м. моят гинеколог отбеляза, че вижда някаква киста в главичката, която в седми месец трябвало да изчезне, при 70% от бебетата било така, без да е ясен генезисът на кистата.
Не, при мен става въпрос за киста в яйчника. Откриха ми я още първия път като отидох на лекар, за да се потвърди бременността. Тогава беше голяма някъде 47 х 32 мм. Сега е намаляла почти наполовина.

Благодаря на всички ви за съчувствието и отговорите за беладоната   bouquet Тази вечер сложих свещичка нурофен, защото според педи сиропчето повече дразнело стомахчето. Ама то си е направо цяло приключение с тези свещички...  Whistling После пък Мимето почна много да се върти в леглото, събуди се с рев и до преди малко сме се утешавали и приспивали наново...

Пожелавам на всички лека и спокойна вечер!  Hug

# 81
Алоха, как сте дами и господа? Леле вие бременните повторно не сте у ред, честно. Аз ако бях на ваше място-до сега да съм стегнала багажа за някое специализирано заведение....Снощи (аз пак не мога да спя вечер) дъъъъъълго си мислех....или по-скоро спомнях за първите няколко месеца от живота ми със Самуил и да ви кажа хич, ама хич не ща да ги преживявам отново!!! Това ядене по цял ден и цяла нощ, сменяне на памперси по сряд нощите, всичките му изблици на ярост в определени периоди когато излизахме на вън на разодка, разходките с кенгуро които подължиха твърде дълго, продължаващото...деситилетия (е, чак пък толкоз...) приспиване в някои вечери, сутрешното му будене около 5:30-6ч в продължение на месеци......да взема да спра, а?
 Ехмея, не се сещам за хотел да ти препоръчам, не ми се е налагало да ползвам и нямам познат, който да е. Съжалявам.
 ВаняМ....яко копеле ще излезе твоя син, всеяден  Mr. Green, поне няма да го мислиш.
 Милена1976, дано бързо се оправи твойта щерка  Peace.
 Муси, дано всичко е наред с лудата ти детегледачка, научи Поли на някои карате-техники да й смачква фасона на лелката  Mr. Green.
 Абе вие всички сте хукнали по морета-някой няма ли да се гласи да планина бе? Айде да си спретнем една мини среща из някои баири-ние се гласим я за Хисаря, я за Велинград или Банско през август или в най-лошия случай през септември......ако на някой му допада идеята-да свирка!

# 82
Добрютро!

Как сте? milena1976, надявам се, че днес Мимето е по-добре! Ние също сме сред болните - Марта изглежда е лепнала гаден вирус с повръщане. Онзи ден отидохме на гости на свекърва ми, която живее в едно селце край Карлово и посред нощ Марта започна да повръща. Не можеше да задържи нищо (имах само натриев цитрат), та се наложи посред нощ да отидем до карловската бърза помощ, където нямаха никакви лекарства, та се наложи да чакаме да стане 8 ч., за да отворят аптеките и да си купим илачите. Добре че Мартуната малко се поосефери по това време. Но така или иначе си спретнахме багажа и се прибрахме в София, че  ме хвана страх да не се повтори и на следващата нощ. Вчера беше добре - спа само 45 мин. следобяда, което беше знак, че е почти напълно здрава (обикновено моето дете не спи въобще - Хелън , използвам повода да ти отговоря на въпроса за спането - Марта спи по веднъж на ден, около час-два следобяд, като се случва да спи и по 1/2 час или 40 мин.  Mr. Green И е така поне от 3 месеца насам. Вечер ляга между 21:30 и 22:30). Рано от зарана обаче беше топличка и изглежда имаше Т. Като се събуди все пак ще взема да я заведа на лекар да я види.

Chekandino, много е сладка Габка  Hug И колко коса има само. Моето все още си няма косица освен на перчемя. По този повод да река и на Ценителката , че все се каня, като й видя аватара - Петя, Стефи много е пораснал и е станал голям благун, пу-пу.

Ясмина, и Марта си има любимо едно памучно одеялце, което мъкне и влачи навсякъде. Не мога да го изпера, че ме е страх, че няма да изсъхне, а тя без него не може да заспи. Опитах да й набутам едно друго, което е също розово, но малко по-различна материя, поне из къщи да мете по пода с него, но тя не го иска. А пък нейното вече не е розово, а пепел от рози  Laughing

musito, не се притеснявай за бавачката. Мисля, че е нормално малчушка да плаче за теб, когато излизаш. Но ако може да поразпиташ майките в градинката какво е настроението на детето, когато е с жената навън, как играе тя с него, няма да е лошо. Ние имахме бавачка, когато Теди беше по-голям - на 1 г. и 9 м. и разбираше повече. Но и той плачеше понякога или се залепваше за татко си, който работеше в другата стая.

vercho, браво за хубавите резултати! Ава много е пораснала!

ВаняМ, Ласи,
, като ще се плацикате в Халкидики, непременно да споделите впечатления после. Къде сте избрали да почивате?

Ласи, много хубава снимка и прекрасно местенце, както изглежда. Аз, срам не срам, признавам, че нивгаж не съм била в този манастир.

Хайде, хубав ден!   bouquet

# 83
Привет, банда!

Честит имен ден на всички Еньовки, Еньовци, Емилии, Яни, Янки, Янчовци и Йоани!

Честит втори професионален празник на Хелънблонди, Galivo и мен! (Ако се чудите защо? - днес е празник на производителите и търговците на лекарства)

Надявам се, че болните моми Марта и Мария вече са здравички!

Vercho, добре завърнала се! Ава наистина е пораснала много. Пу-пу. Навестявай ни по-често!

ВаняМ, изоставате! Ние таквоз нящо ядохме още по Коледа Laughing

По анкетните въпроси - къпем се в душ-кабината, върху гумирана подложка, за да не се пързаля. Предимство - бързо, лесно и удобно за къпещия. Къпания дори и да бленува за ваничката, все още не може да го каже, тъй че приемам, че няма възражения Laughing
Спи 1 или 2 пъти - според зависи.
Любимо нещо няма - въпреки моите усилия да намеря нещо, което да и харесва, щото нали по книгите пише, че е добре детето да си има любим предмет. Но, дотук удрям на камък.

Емма, ще ти обясня, защо още не съм хванала пътя към Церова кория или Баткун Laughing
Ядохме през 3-4 часа денем и нощем, към края на 2рия месец сама отказа нощното хранене и спеше от 21ч до 6-7ч непробудно. Не ми се е будила нощем, с изкл на 4-5 нощи дотук и то за около 10 мин и пак заспива.
Посряд нощ не съм сменяла памперси - за да не я будя - само докато се хранехме нощем при поредното ядене. Но, то пък моето не е дрисливо по рождение , от раждането ака по 1 път на ден само и никога не се е налагало да сменям нощем памперс.
Никога, ама никога не е изпадала в ярост при разходка (за разлика от мен Laughing), в кенгуру е слагана само 1 път в живота си, най-дългото ни приспиване е 1 час, и то в един определен период около 7-8 месеца, когато някак се научи да иска приспиване на ръце, ама и това мина. Дотогава и след това си заспива сама в кошарата.
Та, затова ми е широко около врата, ама сега докато писах се замислих, че втори път такъв рахат надали ще ми се падне....
Карай, няма да се навия за трето тогава...

За Халкидики ще разказвам като се приберем благополучно, обещавам! Ние ще сме на Касандра, в един хотел в горната част на ръкава.

Хубав ден и до после!

# 84
Привет!
Приспах сина,пия количка и съм се разхвърляла по долни гащи под климатика...Ех,че кеф Sunglasses Завиждам,повтарям ЗАВИЖДАМ  на Ласи и ВаняМ...искам и аззззззз newsm45 вземете ме с вас бе хора,то където едно там и две деца /в случая на Ванчето където 3,там и 4/newsm53
Верчо,здравей  Hug ах,тази Авааааа,все по-хубава става!Кажи на Хриси да се разпише да не й казвам аз Crossing Arms Чу ли?!?
Ясмина,Дани си няма нищо любимо,а ми се иска и на мен.Според мен това е хубаво,че има нещо,което да го успокоява детето Peace
Ласи,душа...и аз да имах като твоята послушна Ема и аз сега щях да съм бременна Grinning ама нали си имам Дани-калпазани ще поизчакам малко,най-добре да тръгне на градина,че тогава или направо 1-ви клас Mr. Green Може и да не ми вярвате...,но това мойто дете е неуморимо,че и инатливо и своенравно....в парка сме голям цирк,забавляваме бабичките и прогонваме майките на по-свитичките деца  Whistling Ако ми дадете съвети как отсега да го науча да споделя играчките си с другите деца,да не ги бута крещейки и въобще да не е толкова груб с другите ще съм ви благодарна PraynigПостоянно му говоря,обяснявам,показвам,но промяна- йок!!! Има майки на които не им е приятно да им се пипат играчките,да бутат децата им и т.н. Доста често Дани ме поставя в такива неловки ситуации,че ми иде да се отвори земята и да ни погълне ooooh!

Варна...среща няма да има,тъй ли да го разбирам Thinking Слаба работа сте! Алекс и Емма си имат извинение,но на другите няма да им го простя  Crossing Arms

Последна редакция: ср, 24 юни 2009, 12:51 от *Сиска*

# 85
Здравейте,
от няколко дни все се каня да пиша, но или нямаме нет, или някоя друга пречка изниква Simple Smile

Сега го оставих в неговата стая да спи и викам да видя колежките какви ги вършите. (това за заспиването се случва от скоро, иначе откарвахме по половин час в приспиване и още 15 минути сън  Mr. Green) Сега с новия режим става между 8 и 9:30, после след обяд заспива и спи между 13:30 и 17:00 (ако се е изморил, ако не - става още в 15ч. ), а вечерта заспива към 21:30, а ако имаме гости се стои докато хората от неудобство към полунощ не си тръгнат...

Имам много още да пиша, но първо да хапна, че да не заслабна, все пак на море ще се ходи, трябва да имам пищни форми на плажа  Crazy Crazy Crazy

# 86
опа.как сте?Оливия спи и аз да използвам момента на ви прочета.ние сме добре,от 3-4 дни се престраших и оставих Оливия да ходи без каишките.пада по-добре от преди.3-4 дни бяхме и с разстройство но с прахчета и малко диета се оправиха нещата.от 9.30 сутринта сме навън,прибираме се в 13.30 да спим и после към 17ч пак излизаме и до 20ч.така всеки ден.тук започна да вали......уффффффф.ама ще излезем като стане,че в нас не се стои. Mr. Greenлек ден.

# 87
*Сиска* и нашия дивак е такъв. Като добавим, че е и едричък никой и нищо не могат да му се опрат Crazy. Взима каквото си е наумил, без значение негово ли е или не, и заминава Joy. Не блъска и такива работи, но пък ако си му на пътя не те заобикаля Crazy. В нашия случай, според мен, се научи така заради игрите и борбите с татко му, който е канара човек и му позволява всичко. А то малко и глураво още и не си дава сметка, че децата са малки може да ги повреди нещо. И аз обяснявам, контролирам, уж, домашните игри, но то явно от вътре си му идва. Бях бременна до сега и понеже не можех да скачам на мига, майчетата ми прощаваха, а и сами си пазеха домочадието, но вече нямам оправдание и ще трябва да тичам след него да спасявам хорската челяд Blush.
Калоянче от 2 месеца спи веднъж дневно, приспиваме се до толкова, че иска да има някой в стаята докато си намери място в леглото, накълчи се и съответно като изнамери някоя уникална поза за заспиване заспива. Любима играчка или нещо такова си няма, но напоследък е голям фен на тези бастунчета с топка накрая, която като се бута се върти и дрънчи( ама обяснение му хвърлих:), но и то е по-скоро временен интерес.
Чао и весело прекарване на летовниците! Peace

# 88
Честит  професионален празник на Хелънблонди, Galivo и Ласи   bouquet и на всички знайни и незнайни фармацевти
Честит имен ден на всички именници!   bouquet

Абе вие всички сте хукнали по морета-някой няма ли да се гласи да планина бе? Айде да си спретнем една мини среща из някои баири-ние се гласим я за Хисаря, я за Велинград или Банско през август или в най-лошия случай през септември......ако на някой му допада идеята-да свирка!

Ема на мен даже много ми допада идеята  Laughing  Аз вчера се върнах от Банско, тез банскалии яко ги е треснала кризата всички хотели празни, няма живо пиле, за  цените да не говорим, доста са свалили гарда. Даже намерихме чуднички оферти за няколко хотела. Обаче, май централна България ще е по-удобна за случая  newsm78  Или пък по нататък една среща и  на морето   Laughing

vercho  Hug прекрасна е Ава, гледам, че и в тениса няма тайни за нея  Laughing
Alokazia малката плажуваща морска сирена Малвинка е страхотна!

musito аз съм чувала, че повечето деца като преминават от периода в който само мама ги гледа, към периода в който и някой друг се грижи за тях реагират така. Дано намериш начин да разсееш съмненията около лелята и аз мисля, че може  да е по строга жената

За къпането когато бързам под душа, ако ли не вана, малката много се радва да пляска в нея. Спи 1 път от 1 - 1.30 до 4- 4.30

Малко снимки от Банско  Laughing
http://aprilki.multiply.com/photos/album/36/36#154

http://aprilki.multiply.com/photos/album/36/36#153
http://aprilki.multiply.com/photos/album/36/36#155
http://aprilki.multiply.com/photos/album/36/36#152

# 89
Добър вечер !!!

Честит имен ден на всички празнуващи !!
Честит празник на Хелънблонди, Galivo и Lassi !!

Нашето кръщене мина горе-долу добре . В църквата най-хубавата част беше къпането. Другото му беше досадно на Коско. После в ресторанта не ме питайте. Добре , че нямаше много хора, защото щяхме да ги изгоним. Ето малко снимки :
http://www.foto.bg/data/500/medium/IMG_14074.JPG
http://www.foto.bg/data/500/medium/IMG_14082.JPG
http://www.foto.bg/data/500/medium/IMG_14095.JPG
http://www.foto.bg/data/500/medium/IMG_14135.JPG
http://www.foto.bg/data/500/medium/IMG_14163.JPG

Да отговоря на въпросите - Коско спи 1 път на ден - около 2 часа. Вечер заспива между 22ч и 22.30ч. Къпем го в корито. Няма любим предмет .

Сиска , и Коско е същият .От една седмица насам ходи при децата и ги удря по главата. Само ходя да се извинявам на майките.

Общи условия

Активация на акаунт