АПРИЛската дружина нова радост в редиците си има!

• 14 815
  • 297
  •   1
Отговори
# 60
Привет на всички мами и бебета! Не съм писала отдавна, но и аз редовно чета и съм в крак със случващото се във форума. Мама Васи, Честита дъщеричка! Да ти е жива и здрава и много да те радва!!!
Много здраве желая и на рожденниците!  bouquet
Ние вчера се върнахме от двудневно гости на "Цигов чарк". Както винаги много добре си изкарахме, най-вече децата - Васко по цял ден обикаляше двора, а малката спеше през нощта по 7 непробудни часа, та и аз си отспах малко Simple Smile. Разстройството вече напълно мина, давам кухня, но все още не съм въвела доматите и прясното мляко -  hahahaпарен каша духа. Още не сме сложили страшната ваксина, трябва поне седмица да сме напълно здрави.
Гледам обсъждате моренце, детегледачки... На морето за съжаление тази година ще сме само за седмица, но пък навивам татито да отидем и в началото на септември за втори път. Морски мами, как само ви завиждам!!!! Heart Eyes От студентските години във Варна единствено близостта на морето ми липсва...ееех мИчтиии... и спомИниии....
Момичета, как ще храните бебоците на морето /който не е ол инклузив/????

Десита, на мен ми пускаха гърдите първия път поне година и половина след спиране на кърменето. Аз тогава спрях на 3-тия месец Embarassed
Сега още пускат - сутрин и вечер Wink

Муси, в такава привързана възраст са дечицата, мойта Лили не може да диша без мен, голяма любов, голямо нещо. Не вярвам гледачката да се държи зле, но пусни шпиони ако трябва!

Хайде чао! Тук времето е супер - мрачно и ще вали Grinning

# 61
Здравейте момичета.Аз отдавна не съм се включвала,но честичко си ви чета. Сега се включвам да честитя малката красавица на Васи.Да и е жива и здрава,това е най-важното.
Муси,много ме озадачи това което пишеш. Поли е чудесно детенце и не ми се мисли,ако наистина лошо се държи тази жена. Мен винаги ме е бил страх от непознати хора,защото съм чела,гледала и чувала толкова много неща,та затова аз никога не бих се доверила. Даже в петък в градската градинка една детегледачка така крещеше на детето и го тръшкаше да спи  #Cussing out #2gunfire,толкова ми стана жал за детенцето....но ако видя майката,със сигурност ще и кажа.    А вашата детегледачка къде разхожда Поли?  Аз съм по цял ден в градската и ако и тя е там ще ти бъда страж без проблем,можеш да разчиташ на мен ако мога с нещо да помогна.Може и фалшива тревога да е,но със сигурност трябва да го провериш.

# 62
Муси, това че плачка за теб е нормално  Peace Боби плаче за баща си като тръгва за работа, а аз съм до него и го гушкам, така, че това не е сигнал за тревога, но това, което ти е казала продавачката трябва да се провери според мен. Ако можеш пусни някой един ден да я следи и наблюдава, за да си  спокойна  Peace

Азваси, страхотна дъщеричка си имаш, дай боже и на нас всички бременни от нашия форум да ни се усмихне такова едно красиво и здравичко щастие  Hug

Емма, ама много хубав тоя твоя Сумо  Hug

# 63
Здравейте,
понеже скоро обсъждахме как zаспиват децата, да ви се похваля, че нашият син вече zаспива сам. От една седмица. Давам млякото в едната му ръка, zалъгалката в другата и като си иzпие млякото, сам си сменя бибероните и zаспива.
azvasi, много е сладка бебета, пу, пу..
И Самуилчо, голям красавец.

# 64
  • Стара Загора
Привет!

Благодаря момичета за съветите Hug
Реших да поизчакам още малко да видя как ще се развият събитията при нас. Ще пробвам и да проверя с точност как стоят нещата в мое отсъствие Thinking

Васи, бебата е страхотна, още веднъж да ви е жива и здрава  bouquet

# 65
Муси - а радва ли се Поли на детегледачката, като я види??? Елица изпада в истерия като излизам - с който и да остава - с детегледачката, с баща си...но много й се радва (на детегледчката). Аз й имам пълно доверие - след като, обаче, събрх "мнения" от разни съседи - имаме градинка пред блока - бабите-клюкарки само това чакат - да им дадеш "задача" - е, малко преувеличават като ти "съобщават" - в смисъл, аз не ги разпитвам пряко, ами спирам, говоря си с тях за времето и т.н. и започвам - аз много съм доволна, че си намерих тази жена - абе тя според мен много добре се грижи за детето, но като ме няма по цял ден се чудя и ми тежи - как ли се държи с нея...и те започват да докладват. Имаш ли познати съседи? Майки в градинките, където ходят? Приятелки в кухнята (Ваняиван и Ласси ми бяха първите "шпиони" в кухнята - спомням си първия работен ден - полуичх смс от Ласи, че Елица била с Ана в ДК - узглеждала спокойна и усмихната - ей, камък ми падна от съцето...). Но ако имаш съмнения - трябва да се провери! Майчиното ти сърце си знае най-добре!!!
Емма - голям красавец е Смото. По Срдена гора ли си пада?
Деситка - и на мен ми капе още (като тисна), а не кърмя от 3 месеца само...По принцип нормално е до 6-я месец да има капка. Това е "нормално" - в смисъл - може и малко повече, може и малко по-малко. Аз лично мисля, ако до 10-12 месец имам "капка" - да си псна един прилактин - дори и след 12-я месец. Но 7-ми месец да имаш "капка" - почти всички кърачки го имат! Ти пила ли си лекарства за спиране на кърмата или от сама си е спряла? За колко дни и т.н.???

И др бебешка анкета:
1) Къпите ли вече Априлчето под душ или все още - в коритце? А сещате л се за някакви предимства на къпането в корито, освен, че се успокоявали и бял-бля...
2) Колко пъти на ден ви спят чаветата?

И да ви кажа аз какъв писюрлък си докарх (знаете ли я тази дума?) - нали ме мързи да "приспивам" дъщеря си и постоянно й мушкам сока в устата - и 2 нощи подред пие толкова много сок (по 3-4 шишета), че памперсът се препълва и изпуска яко...Голям срам! И последната нощ я лъгах, като сипвахг по малко сок само и й давах само да я залъжа (не ме притеснява захарта - аз сипвам по 20 мл сок и до 150 мл вода...) Та така. а ви се оплача от липсата на подход...от моя страна!
Целувки щото свеки и Иван ми дърдорят от двете страни...

# 66
1) Къпите ли вече Априлчето под душ или все още - в коритце? А сещате л се за някакви предимства на къпането в корито, освен, че се успокоявали и бял-бля...
Да, в коритце се плацика с играчите, после я изправяме и я минавам под душа да я изплакна и така. Предимства - нямам си идея #Crazy Mr. Green

2) Колко пъти на ден ви спят чаветата? 1-2 часа след обяда. Вечер заспива към 20.00-20.30 Simple Smile Обаче НА РЪЦЕ!!! Има ли и други като нас???

# 67
  • София
Ку-ку! Ку-ку! Вместо "здравейте" в този късен час ...че по това време здрав човек едва ли има тук...само кукувици като мен Simple Smile

Преди да се впусна да се отчитам, бързо отговарям на Хелън :
1. Косьо в корито е къпан един единствен път - в деня на изписването. След това го миех в мивката в кухнята, а от както стои прав - стъпил на гумирана постелка в душ кабината (гумирана, за да не се хлъзга). От известно време обаче практикувам по-удобна схема - седнал на детско пластмасово столче и аз поливам с ръчния душ.

2. Един или два пъти спи през деня - зависи от много фактори. Обикновено спи веднъж. Вечер заспива към 21 часа (и по-късно се е случвало) - до скоро на цица, от няколко дни с шише Нестле Джъниър. Нощно време обаче още сме като миналата година по това време  ooooh!

Да ви разкажа днес каква изцепка стана Laughing...

Понеже нали решихме да вървим на море (казвам го най-вече да не се чудите 'що се скапа времето  Tired), мъж ми седнал да си събира такъмите (което означава разхвърлял ги под, над и около спалнята)...Аз за да не се дразня от гледката, седнала на комп-а с гръб и ....по едно време гледам наш Коско седнал на пода и разпилява нещо. Кога се загледах - стиснал едно от онези пакетчета, дето ги слагат в обувки, техника и т.н. да поемат влагата Silicagel (миниатюрни прозрачни топченца). Показвам нагледно:

Не стига, че го взел, ами го и разкъсал със зъби, като част от хартиената опаковка още беше в устата му. И от скъсаната дупка сее топчета....Скокнах, грабнах го, извадих му хартията от устата, изпаднаха и едно-две топчета...ми така е като никакъв му го няма английския...то отвън на пакетчето с големи букви пише DO NOT EAT, ама ...
Обаче ако искате вярвайте, но при все цялата ми хипохондрия, тоя път хич не се шашнах!
Мъжът ми хвана телефона - звънна на 112, откъдето получи отговор "Аз не съм лекар, ама сигурно нищо му няма на детето. За по-сигурно звъннете на 150", от 150 ни посъветваха (внимание - по-компетентен съвет не съм очаквала!) да отидем в ИСУЛ на УНГ, че да му извадят топчето  hahaha hahaha hahaha Те сигурно си го представят като едновремешните гуди...както и да е, де...след неуспеха по телефона и колебаейки се да ходим ли в токсикологията на Пирогов или не, на мен (разбира се) ми хрумна най-мъдрата мисъл - чичко Гугъл, който....накрая пак ме доведе в БГ-Мама  hahaha hahaha hahaha Ми не било отровно, нищо му немАло на детето...само леко пукало като се намокри Laughing Даже и на клипче "Данчо яде Силикагел" във vbox попаднах  Joy

Такива ми ти работи с нас ...веселба  Laughing

Сиска, не сме се запътили към Албена тоя път, пиле...Нещо миналата година ме възмутиха и тази година няма да им обръщам внимание  Crossing Arms И ние като Ласи на Халкидики се точим - хем по-на юг (дългосрочната метео прогноза е по-благоприятна), хем по-близо от нашето море. Чистотата да не коментирам Laughing Но и нашето ще го уважим, де - живот и здраве втората половина на Юли, ама още не сме решили къде. Но ще да е около Равда (Поморие, Несебър, Сл. бряг), че малката ще е на лагер там, ще минем да си я приберем и ще поостанем.
И като казах "Ласи", и ние сме ходили на Седемте престола. Манастирът е един от 100-те национални обекта, а ние преди няколко години имахме книжки и събирахме печати. Наистина е много красиво! А малко по-нагоре по пътя имаше ферма за щрауси Simple Smile

Ох, поувлякох се, ама...беше ми драго и благо  Hug

Последна редакция: вт, 23 юни 2009, 01:08 от ВаняМ

# 68
Привет  Hug

Честита рожба на мама Азваси. Голяма красавица е малката Елена. Да е жива и здрава.

ВаняМ, голяма веселба при вас наистина  Laughing То не ти е било смешно де, и на мен нямаше да ми е, но ... А тези с "компетентните" отговори да ги  #2gunfire направо.

Хелън, в коритото не я къпем откакто започна да стои права стабилно, вече само с подвижния душ. А и гледаме бързо да свършим с тази процедура, защото се прибираме късно от разходка, и вече е време за лягане. За предимства на коритото  newsm78 освен че е по-забавно за децата друго не се сещам. За спането, Дари от около 2 седмици спи вече 1 път на ден, следобяд за 1-2-3 часа, всеки път различно. Сутрин е много ранобудна, а вечер ляга в 21.30-22ч.

Мусито, много кофти това с детегледачката ако наистина е така. Надявам се Полито просто да и е мъчно за теб. Но я пусни някой агент за всеки случай да си спокойна.  Peace

Емма, голям сладур този Сумо бе. Ах тези сини очиииииии  Heart Eyes

Алокация, много е сладка Малвинка на плажните снимки. И с този бански, тцъ, тцъ  Grinning

Ласи, аз съм решила да кръщаваме Дари на Седемте престола. Не съм ходила там от доста време, но сега като видях снимката и затвърдих решението си  smile3521 Красота просто.

Само моето дете ли е толкова контактно и няма проблем кой я гледа  newsm78 Аз както се радвах затова, онази вечер като му дръпнах един реееееееев  Embarassed Като слушам как другите дечица плачат за майките си, вечер се лепят за тях и т.н и ми стана едно криво, гузно как съм тръгнала на работа рано и че не си я гледах сама и повече време. А и изпитвам супер ревност че детето ми се привързва и към други хора, леле това нормално ли е, направо ще се побъркам, или всичко е плод на гузната ми съвест. Хайде излях си обърканите мисли пред вас  Embarassed Сори.

Май исках и други неща да пиша, но ... забравих. А вие по-разсеяни ли сте от преди, защото аз все едно съм бременна (но не съм, сега да не ме заподозрете  hahaha). Умирам от срам понякога в офиса  Embarassed

Хайде хубав и слънчев ден от мен   bouquet

# 69
Ехо здравейте! Бая време не съм се мяркала във форума и какви новини ме посрещнаха!!!!
Много се радвам за бременните майчета. Толкова сте много!!! Shocked Hug И честито първо "второ бебче" - на мама Азваси  family4

Ние сме добре, Ава става все по-дива от ден на ден, истински овен! Grinning Приказва нон стоп, ходи, тича, изследователства, пада, става, целува, танцува, имитира и квото още се сетите Heart Eyes Аз съм добре, за пореден път са на финалната права с моите гинекологични проблеми. Няколко пъти се връщах в начална позиция, защото се оказваше, че не съм съвсем готова за ДНК теста. Но този път мисля, че всичко ще е наред. Цитонамазката ми е добра - 2ра група.

Бяхме 9 дни в Барселона без Ава. Адски се забавлявахме, но ни липсваше. Сега съм щастлива и спокойна - пак сме си при нея Heart Eyes А тя толкова е порастнала за тия 9 дни, изумително е как се променят и колко е драстично като не са ти нон стоп пред очите.

Ето няколко снимки от нас (с рокля в зоологическата, на тенис, в Благоевград, с тати, на рождения й ден, на РД на Марти):

Не са много актуални, ама все е нещо, и без това не сте ни виждали от мноооого отдавна Grinning

Peace

# 70
Ей, Верчо! Hug Къде зачезна, бе жена! Много се радвам, че сте си изкарали екстра. Hug
Айде и по-често да пишеш, че ще има глоби.. Oha!

# 71
Здравейте мацки,  Wink

моля варненки да ми препоръчат хотел във Варна, не искам нищо специално, ама да е прилично все пак де + на плаж няма да ходя и деца няма да водя hahaha
Може на лични да не спамим темата  Wink.
Предварително мерси на отзовалите се  Hug Хубав ден от мен ! Grinning

Ава е много готина с дългата рокля, аз много си падам по такива и много обличах Ади така като малка  Laughing

# 72
Здравейте!!!

Голяма красавица е малката Елена. Да е жива и здрава. babydust7

Хелън, Наско го къпим в банята,в коритото с душ слушалката на батерията-голяма радост е за него,как пръска слушалката.  През деня спи един или два пъти/зависи от това кога е заспал първия път/, а вечер лягаме към 22ч.-22:30ч. Сутрин се будим пак различно между 7ч.-9ч./зависи през ноща колко пъти се е будил,колкото по-малко толкова по сме ранобудни/ Simple Smile

# 73
  • Стара Загора
...
Само моето дете ли е толкова контактно и няма проблем кой я гледа  newsm78 Аз както се радвах затова, онази вечер като му дръпнах един реееееееев  Embarassed Като слушам как другите дечица плачат за майките си, вечер се лепят за тях и т.н и ми стана едно криво, гузно как съм тръгнала на работа рано и че не си я гледах сама и повече време. А и изпитвам супер ревност че детето ми се привързва и към други хора, леле това нормално ли е, направо ще се побъркам, или всичко е плод на гузната ми съвест. Хайде излях си обърканите мисли пред вас  Embarassed Сори.
...

Бибо, преди Поли изобщо не беше така и е имало моменти когато и аз съм изпитвала ревност, заради това че не е проявявала голяма привързаност към мен.

Сега предпочитам обаче да бяха нещата по стария начин, че ми се къса сърцето като я слушам да реве. Тази сутрин и аз ревах с нея като тръгваха за разходка, тя вън аз вътре Cry Като наближи времето да идва лелята и аз да излизам направо ми се свива стомаха вече...
Иначе имам чувството, че харесва лелята, първите две седмици нямаше никакъв проблем, веднага отиваше при нея с желание, но сега като дойде тя сутрин и след 10 минути онова ми увисва на крачола и се започва едно мама-мама-мама, явно се усеща, че наближава момента да излизам и да я оставям. Иначе, като че ли не ми се вярва лелята да се държи толкова лошо с нея, по-скоро е строга и не я оставя да си прави каквото си иска, а и тя казва че през деня е спокойна - не плаче, спи спокойно, яде си...
Вече и аз незнам какво да мисля...
Започнах да се чудя, дали ако я бях дала на ясла, нямаше да е поне малко по-добре, защото все пак ще е сред деца там и може би по-леко ще понесе раздялата newsm78 УжасТ ooooh!

# 74
Муси, не смятам че яслата е по-добре особено за толкова малко дете...аз Сами го оставям на майка ми и се измъквам без да ме види той - може и да не е най-доброто решение, но засега така действам.
Нормално е децата да плачат за майка си, няма нищо по-естествено от това...от друга страна не значи че някой се държи зле с тях.
То и да си непрекъснато залепена до детето пак не е добре (според мен). Wink

Общи условия

Активация на акаунт