АПРИЛската дружина нова радост в редиците си има!

• 14 790
  • 297
  •   1
Отговори
# 225
Ох, Емма - много красиво си го описала това, за първия полъх на морета, за тръпката, с която чакаш точно този пръв полъх...но мисля, че, донякъде, естествено, ти сама се самонавиваш, че сега, когато си на морето, всичко се обезсмисля. Казвам ти го  с най-добри чувства! Я се стегни и вземи си закарай дупето утре, например, на плажа - нищо, че на Сумото не му харесва - поне за малко може пък и да почне да му харесва...В смисъл - ако има нотка на самонавиване = не се самонавивай...
ЕЛица постепенно прогресира 3 нощи с рев и тази нощ беше кулминацията...ама айде стига само за деца..Никой не се е обадил нито ЗА, нито ОТ Зоо-то Simple Smile
Целувки на всички!!!!

# 226
  • Варна
Здравейте!
Емма,и аз мисля като теб за морето. Когато живеех във вътрешността на страната очаквах лятото, за да ходим на море. Мечтаех си един ден да живея във Варна. Тази ми мечта се сбъдна. Жалко е,че все не ми остава време да отида на плаж. Все или съм на работа, отпуски не ни даваха много, нямам кола за да отида на някой по-хубав плаж,че на Централния или на Южния е голям фраш. Миналото лято Рали беше много малка за морето и аз така и не стъпих на плажа. За това лято още не съм ходила. Който ме пита живея на морето, ха-ха.
Искам да пожелая на всички, които отиват на почивка ПРИЯТНО ИЗКАРВАНЕ и ХУБАВО ВРЕМЕ.

# 227
По повод морето и размислите.Аз съм доволна,че живея близо до него ,но и не съвсем в големия фраш ,както казва Дидка Simple Smile
Вече и на море сме ходили няколко пъти и на балкан бяхме, какво повече му трябва на човек .Малката Фея летя със самолет, понесе го нормално,геройчето на мама Simple Smile  Супер съм доволна от ниско бюджетните авиокомпании, така мога често и евтино да идвам при сестра ми без да се убиваме от път Simple Smile

# 228
Привет, момичета,

Хелън , включвам се по твоето предложение. Аз отдавна замислям посещение на зоопарка. Днес следобед е добър вариант, още повече като ще си правим компания с теб  Grinning Само ме е страх от дъжд. Ако не вали и не трещи, ще опитам да дойдем по някое време. Проблемът с нас е, че Марта спи понякога докъм 17 ч., и докато я нахраня, облека и проч. неща, че и докато стигнем до там, да не вземат да затворят Зоо-то  Thinking

А сега да ви се наоплача. Ние бяхме в болница с пиелонефрит (инфекция на пикочните пътища). Явно детенце е повръщало не от вирус, а от инфекцията. Много беше мъчително, докато се разбере какво й е. Нали българските педиатри първо назначават един-два антибиотика и като не действат, се сещат да назначат изследвания. Та така изкарахме 3 дена с 40 градуса вкъщи, като се мъкнехме всеки ден на лекар (точно тогава нашата лекарка беше в отпуск и посещавахме разни заместници) и ни убеждаваха, че е от зачервено гърло. Накрая кандисахме и почнахме антибиотика (Клацид), но направихме и кръв и урина, които не бяха никак добри и показаха, че Т е от инфекция на пик. пътища. И в петъка постъпихе в болница в Токуда. Там 2 дена й вливаха глюкоза, че се беше обезводнила от високата Т., а и тя продължи да покачва Т. и на следващия ден. Много се измъчи душичката. Не искам да си спомням. Но тъй де, да споделя, да ви се наоплача, че да ми олекне  Wink

Хайде хубав ден от нас!   bouquet И да сте здрави!

Последна редакция: сб, 04 юли 2009, 21:59 от Тодоран

# 229
Айде и при нас дойде дъжда Close Развали ми плажа следобед Crossing Arms Ей,ВАРНА само аз ли съм луд фен на морето?Бих прекарвала там всяка свободна минута,обичам топлия пясък,слънчевите лъчи,хубавия бронзов загар /какъв го докарвам само Sunglasses/ Обичам водата,да плувам,да играя волейбол на брега и макар да живея във Варна /и то в квартала до морето/ от 10г. не ми е омръзнало грам NaughtyВсе натам се тегли,а нощното плуване как го обичах преди да знаете Whistling и разните му там нощни,морски изпълнения Wink
Преди години като се стягахме с наще да ходим на море,ако щете вярвайте,но предната нощ не можех да мигна...само за това мислех,толкова се вълнувах!От малка мечтая да живея на морето и сега ми е голям кеф тука в гъчканицата през лятото!Никъде другаде освен във варна не искам да живея /това за Бг де/.Пък нали съм и риба.

Тука е бум на бълхи...голяма напаст,а ние както сме и с котка.Дани е нахапан по краката.На котката съм сложила Фронтлайн комбо ли беше,но май трябва и да понапръскам из нас,само се чудя има ли безвредни препарати за деца newsm78 Ако някой е запознат и знае как да се преборим с малките,черни гадинки...да споделя Peace

Hug за Марта

# 230
Ох, Тодоран - много ми стана кофти за Марта...Жалко, че не са й назнчили изследвания по-рано - измъчила се е в тази превисока Т!!! Дано вече е ОК!
Аааа, вали лииии, вали ли във Варна Twisted Evil Така де - няма само в прекрасното софийско равно пОле винаги да е сиво времето!!! (чакай, че сега ВаняМ ще ме подпука - който откъдето - и да не хуля родната столица Wink)
Теа - къде живее сестра ти, че съм пропуснала...
Сега ще ви се оплаквам с малки букви, че да не ви отегчавам...
Аз да ви кажа, мислих, мислих и се самоубедих, че това неспане на Елица е от ваксината - сложихме я на 25.06. - от 3-4 дни не спи - ама като казвам не спи - значи, през 15 минути (най-много!!!) нощем реве. Не са колики, не е зъби - дори отказва биберон (шише, тя залъгалка не смуче) - а нали е пристрастена към шишето...Ако бяха зъби - преди 2-3 седмици пак никнА един зъб - голямо смукане и хапане падна на биберона...Тя Галиво хубаво ме питаше след ваксината що реве Алекс и се беше притеснила, че го хваща аутизма ( Stop) - и аз й се подигрвах - ама то на чужд гръб - нали знаете...вече толкова вампирясах от безсъние (аз съм и цяла седмица съвсем сама...), че само глупости са ми в главата!
Уф, наревах ви се!!!

П.С. ИМА ЛИ НЯКОЙ МЕТЕОРОЛОГ В ТОЗ ФОРУМ??? ЩЕ ВАЛИ ЛИ СЛЕДОБЕД В СФ???
П.С. Е, благодаря - вече нЕма нужда от метеоролог... Wear Umbrella Wear Umbrella Wear Umbrella

Последна редакция: сб, 04 юли 2009, 14:29 от helenblondy

# 231
Сисе,има едно чудо,дето е безвредно за деца.Марката е Биокил. Аз го купих като бяхме на село ,на балкана ,че едно куче ни засипа с бълхи.Има ефект,определено.Аз го купих от ветеринарна аптека  Peace

Хелън,от скоро сестра ми живее в Перник,преди в София.

# 232
Ха, привет дружина!

Ние преди малко се завърнахме благополучно от Гърция, приспахме летовничката и седнах да ви видя.
Чето х малко по диагонал (ша ма прощавате Embarassed), ама не очаквах такваз активност Laughing

Добре завърнала се Ася с прекрасния Васко! Голям хубавец , пу-пу и тез сини очи колко женски сърца ще разбияяяяяяят!
Естествено Габка се е сватосала - ама то не остана пич дето да не го е заплюла Laughing Не знам Нанин Борко как приема тоз годеж, ама...

Иначе ние си изкарахме чудничко на моренцето, дори почти ме напусна депресията Wink, направо не ми се тръгваше...

Ема се оказа НЕлюбителка на водата - така и не влезе доброволно в морето Naughty Амбициозните й родители обаче я замъкваха зорлем до водата, акцията естествено придружена с истерични писъци изправяше на нокти спасителите и те аха да хукнат да спасяват детето в беда - подозирам, че след тоя тренинг, който им направихме няма да реагират на виковете и на пет удавника Sunglasses
За сметка на това обаче, се представихме подобаващо в изкопните дейности - копахме с една лопата в пясъка и мисля, че снощи вече достигнахме центъра на земята - ако бяхме останали още една седмица щяхме да се покажем на някой австралийски плаж.

Ох, да взема да ходя и аз да се трупясвам, пък друг път ще ви разправям една история за море, мохито и още нещо.... Sunglasses

# 233

ако бяхме останали още една седмица щяхме да се покажем на някой австралийски плаж.
Simple Smile по-скоро в някой севрноамерикански щат, но като ви знам, нямаше да се противите много-много...
Я пусни някой фотос де, не се стискай, има и още свободни ергени.

Тодоран, милата Марта  Hug

Сиска, аз също искам на морето ако може 366 дни в годината, знам, че няма как да ми омръзне...

Момичета, да не забравите утре да гласувате! Важно е! Време е тази цялата идиотщина да се спре, а колкото повече гласове-толкова по-объркани сметки ще има изборния туризъм и купувачите на гласове! Хайде, и като нямаше ден за размисъл, то нощта е на ваше разположение  Wink

п.п. Хелън, Аси сега е на фаза реване (или по-скоро крещене) през нощтаи без да има поставена ваксина. Надявам се да е временно. Спокойствие и само спокойствие Simple Smile

Последна редакция: сб, 04 юли 2009, 23:37 от tanzen

# 234
Тодоранче  Hug много целувки на героинята Мартичка и на не по-малко героичната и майчица, които повече да не видят доктори и болести  Hug Hug Hug

Ласи добре сте се завърнали, чакаме с нетърпение историята и снимкиииии  Hug  А за Габка абе днешната младеж са така  Peace аз незнам - питай нея  Laughing

Сисе и аз съм морска душа, влече ме туй море, нямам страх от него. Баща ми откак се помня плуваше надълбоко и ме взимаше със себе си, плувам от първи клас и на последното море ще ти опиша картинката: Аз бременна в 7ма седмица, във водата, огромни вълни (най ги обичам да се гмуркам под тях  Crazy) аз най-отпред на най дълбокото а зад мен 5-6 мъже  ooooh! Нито едно момиче или жена в морето, само аз, Васко ми се смееше че съм по -смела от мъжете, но аз наистина видя ли море забравям всичко. Обожавам го  Heart Eyes Може би ще питам майка ми да не са ми хвърлили пъпа в Черно море  newsm78 а може да е защото и аз съм водна зодия  newsm78

Танзен ще гласуваме  Peace

Днес бяхме и на консултация. Габа е 10500гр и 83 см. Отложихме Превенара за след 10-ина дни, че вчера имаше малко хрема, днес малко р-рво и педи каза че е рисковано. Иначе мисля че всичко това е от никненето на 2 бр кучешки зъби едновременно, даже тази вечер като и михме зъбките потече кръв  Tired Дано избият бързо  Praynig  Питах и за основният ни проблем- недъвкането. Педи каза да не се шашкам, че е съвсем нормално до 2гд възраст детето да не дъвче и да не я насилвам, просто тя още не е готова и това е.А тези излишни паники и логопеди са в резултат на четенето ми из нета на статий със съмнителено произход- сама съм си виновна де Simple Smile

Сори за дългият пост  Crazy

Еленче най-много на вас двете с Еличка ви пожелавам дълъг и спокоен сън  Hug

Последна редакция: нд, 05 юли 2009, 00:27 от Aquariel

# 235
Пиша нов пост, че да не ви омръзна толкоз бързо да ме четете- въпроса ми е за кърменето. Габи суче само от едната гърда, а от другата вече 2-3 месеца не е сукала. Възможно ли е да стане някакъв проблем  с нея евентуално newsm78  трябва ли да я цедя или нещо такова? Не се поддува, не тече мляко. Днес педи каза като реша да спирам да кърмя, да си взема някакви хапчета от гинеколога за спиране на кърмата. Но така като кърмя само от едната гърда, има ли проблем според вас? Мерси предварително за отговорите  Hug

# 236
  • Стара Загора
Добро утро Tired

Ние от снощи се учим да спим само в кошарата, че поръчах голямото легло за детската и като стане ще се местим там...и затова сега гледам малко като зомби. Имаше ревове и писъци послед нощите, ама удържах на овнешкия инат и я взех при нас чак сутринта към 6. Не мога да ви опиша колко беше щастлива тогава и какво гушкане падна, та сме спали до преди малко Mr. Green
Но леко полеко ще стане работата, зора ще е докато свикне с размерите на леглото, и че има решетка - цяла нощ се чува тряс-тряс/главата в таблите и решетките/ Mr. Green

Стана малко дългичко, така че това може да не го четете всички Heart Eyes

Мирка[/b], за кърменето, мисля че няма да има проблем, че я кърмиш само от едната гърда. Въпроса е да си спряла постепенно с другата, същото важи и като решиш на цяло да я отбиваш. Предполагам, че зависи и колко кърма имаш и колко пъти я кърмиш, но при мен се получи така... Постепенно намалях бройката на кърменията, първо спряхме през нощта, после и сутринта/като реших да я отбивам вече почти не я кърмех през деня/. Накрая беше останало само кърменето за заспиване и него махнахме последно. Сестрата ми беше казала да се пристягам,да не пия много течности и тем подобни глупости, но аз не съм ги спазвала. Просто наистина много плавно и постепенно намалях кърменията, единствено си бях взела лецитин, ама и него толкова пих. Да чукам на дърво не съм имала проблеми, гърдите ми изобщо не се напрегнаха след като спрах, да не кажа и че приличаха на прани чорапи hahaha, ама сега вече бива работата, добре се заформям пак Mr. Green
Мисля, че Вени-б също може да ти даде добър съвет, ако не бъркам тя също отби Ивка и то май изведнъж. За съжаление май обаче няма много много информация за отбиването по форумите, или поне аз не можах да намеря.

Айде аз си доизпивам кафето и отивам да стягам багажа за село
Целувки

# 237
Привет!

Пускам малко снимки от морето - ако ви е интересно Laughing

ЦЪК

# 238
Здравейте!
Блонди,не се вкарвай в някакви филми моля те Naughty Това,че не и е спокоен нощния сън едва ли е от ваксината.Стига с тоз аутизъм!
Тейке,тенк ю душа!Ще потърся това спасение от бълхите Tired
Ласи,ма много хубава таз Ема бе...Тя колко чифта бански има Grinning и хотелчето ми хареса.Видях на снимките,че не и се нрави водата,личи му на детето,а вие що го мъчите?
tanzen,аз гласувах,направих сефтето  Peace Споделям казаното от теб!
Цитат
а колкото повече гласове-толкова по-объркани сметки ще има изборния туризъм и купувачите на гласове!

# 239
Привет, момичета!

Благодаря за подкрепата!  Hug МАрта вече е добре, пу-пу. Започна да се храни и е веселка, поспива си повечко, но то е от изтощението, подозирам. Не съм си и помисляла, че може да е нещо такова, инак веднага да сме пуснали кръв и урина. Но и аз мислех, че е вирус някакъв. Пък сега, като чета в нета за пиелонефрита, виждам, че симптомите са много типични.

Ние вчера таака и не сварихме да стигнем до Зоопарка. То с нашия режим за никъде не сме. 

Ласи, прекрасни снимки, прекрасно място! Не може да не ви завиди човек. Емата става все по-дивна!!!
Ама вземи да разкажеш повечко за туй дивно местенце! Горещо ли е много в Гърция?

Акварел, и Марта не дъвче. Ако не е пасирана храната, я плюе. Но пък гризе солети, бисквити, ябълка, хляб. Значи не е като да няма съвсем дъвкателен рефлекс. Ама и аз вече се притеснявам. А опитите ми да й давам храната непасирана, са все безуспешни.

Общи условия

Активация на акаунт