За лошите деца и съжалението, че не набих едно такова

• 16 954
  • 359
  •   1
Отговори
# 240
Вчера имаше легнало кученце - ходи говори му , разказва му нещо си там / на 2 г 11 мес е / .........поиграе и пак тича при него.....половин час нито едно дете не забеляза , че има куче на площадката.
Е това какво общо има не разбрах  newsm78 Ако не забележе детето животно, че има на площадката е лошо и агресивно  newsm78
имам пред вид тя забелязва всичко . За това отива да види играчка , куче , мечката-картинка на блузката на детето......и от другата страна  криво изглежда , че е неприятна или лоша Thinking
не означава , че тези , които не забелязват са агресивни ....но не виждам интереса в тях .

# 241
Вий сте луди.
Няма ли кой да я заключи тази тема?

Подкрепям.

# 242
имам пред вид тя забелязва всичко . За това отива да види играчка , куче , мечката-картинка на блузката на детето......и от другата страна  криво изглежда , че е неприятна или лоша Thinking
не означава , че тези , които не забелязват са агресивни ....но не виждам интереса в тях .
Е, то твоето дете е НАЙ на площадката Simple Smile Изобщо не заслужава другите да си играят с него  Wink

Темата станаааа.. Бате Енчо неделя сутрин БТВ  Joy

# 243
Духи , да НАЙ е и не само на площадките   Wink Laughing
лека.....
че ако още малко попиша в тази тема , ще трябва да отварям Редутската / часът й наближава /  , а хич не ми се иска до утре вечер да се вписвам там  
   bouquet   

# 244
  • София
Темата не даде търсените отговори Sad Има много крайни изказвания и доста хора май не вникнаха какво по същество питам... Както и да е.
Основният ми страх е, че когато моето дете стане на 4-5-6г и вече не съм на една педя, сегашното 6г., развиващо се по подобен безхаберен начин, отново ще намери как "да прегази", макар и под друга форма... И не виждам как това би могло да се избегне.
Относно възрастта - моята най-добра приятелка има 6г син. През ден сме заедно навън и имам наблюдения доколко се осъзнава добро или лошо. Макар че е и до възпитание. Има деца на 3-4г, които са наясно с нормите за правилно поведение, както и такива, дето и на 15г са малки, неосъзнати и несъобразили Tired
Пожелавам на всички да не ви се налага да искате да ошамарите чуждо дете, нито пък вашето да дава повод за ядове на други родители Peace

# 245
Основният ми страх е, че когато моето дете стане на 4-5-6г и вече не съм на една педя, сегашното 6г., развиващо се по подобен безхаберен начин, отново ще намери как "да прегази", макар и под друга форма...
Дано докато стане на 6г. твоето дете да не се окаже от другата страна на ситуацията.. Там е по-трудно, повярвай !

# 246
  • София
Ами, свиквай, че децата и изобщо хората са различни! Просто преувеличаваш. Не зная какво ти се върти в главата, но ми приличаш на точно тези майки на малки деца, които описах - искат целият свят да има една единствена мисия - да им пази децата, дори когато те самите не могат да ги опазят. За теб като майка всяка форма на несъобразяване ще е неприемлива ,защото детето ти е малко. Докато детето ти е малко ще си на една педя до него. А докато порасне ще свикнеш и ще го научиш да се пази. Обаче, дано на някого не му се прииска да ошамари твоето по някаква причина! Тогава пак ще си говорим. Пък после на някоя истерична, искаща да ти ошамари детето върви и й разправяй, че нямаш сестра!

# 247
Чета, чета, чета писанията от последните едно пет страници, и имам чувството че някои от Вас са сбъркали мястото на своите излияния. Това не е тема за супер мама на годината, или за моето гардже по- по- най-.
За тези които смятат, че възрастния придружител трябва да е сянка на детето си. При условие че сте нон стоп под ръка на детето си, измъквате го от всяка ситуация, осъществявате превенция, че и правосъдие раздавате, как смятате че детето Ви ще се научи да се справя със житейските ситуации. Не се чудете че децата Ви са без самочувствие, или че след време ще станат безхаберни.
За "джунглата на детските площадки" ами това зависи от Вас родителите които водите децата си да играят там.
Към тези които смятат че 6 или 7 год. дете не осъзнава какво върши, че всичките му бели следва се опрощават "те са малки, не разбират", ами  на 7 са малки, на 10 са малки, 15 са малки и докога. От самото начало детето трябва да разбере че всяко действие ражда противодействие. И по добре по-отрано да го разберат и то от родителите си.
А за случката описана от авторката на темата пак ще кажа родителите са виновни, за това че детето им е с неадекватно, асоциално поведение.

# 248
  • София
И какво, според теб деца на година и половина или две могат да се мотаят като избити електрони навсякъде без "сянка" ли? Официално до 3-годишна възраст децата се водят в бебешка такава и ако тогава възрастните не са на една крачка от тях кога?  На всичко отгоре става въпрос за места, които се посещават от деца на всякаква възраст, а по алеите се движат много велосипедисти или скейтбордисти или кучкари, или който ти хрумне. Да ставаше въпрос за обезопасена площадка за дребосъци, разбирам, а то на едно и също място са деца от едва проходили до такива в тийнеджърска възраст. Едно дете на 2 години има доста ограничено пространство, което може да наблюдава най-малкото, защото сетивните му системи все още не са добре развити, да не говорим за опита. Малко трудно ще прецени на око колко близо е една кола и с каква скорост се движи, нито реакциите му са достатъчно бързи. Затова малките деца имат нужда от възрастните да ги пазят и да ги учат. Ако се учеха само от опита си, щяхме да ги оставяме без надзор и да се оправят. Дори маймунчетата майките им ги пазят, докато са малки.

Децата на 7 години имат също ограничено познание за добро и лошо и за преценка във всяка една ситуация. Един пример - кечът, по който бяха луднали точно децата в тази възраст преди години. И се оказа, че те изобщо не осъзнават колко опасно е имитирането на въпросните спортисти. И знаеш ли защо? Защото децата трудно могат да си представят, че ще пострадат или че ще наранят някого фатално по време на игра. Всеки, който има брат или сестра ще си спомни поне една случка, в която всичко е било игра, която сега оценяват като много рискована и въпрос на късмет, че някой не е пострадал. А трудно можеш да кажеш, че не са "разбирали".

Последна редакция: ср, 24 юни 2009, 00:12 от Andariel

# 249
А за случката описана от авторката на темата пак ще кажа родителите са виновни, за това че детето им е с неадекватно, асоциално поведение.
То е така, но това е отделен въпрос, спрямо този, какво е правилно да се предприеме.
Все едно ако ти откраднат портмонето и отидеш с крадеца при полицая, обясниш му какво е станало, той да заключи "Той е виновен" и да си тръгне. Хубаво, намерихме виновен. И какво следва от тук нататък?

# 250
И какво, според теб деца на година и половина или две могат да се мотаят като избити електрони навсякъде без "сянка" ли? Официално до 3-годишна възраст децата се водят в бебешка такава и ако тогава възрастните не са на една крачка от тях кога?  На всичко отгоре става въпрос за места, които се посещават от деца на всякаква възраст, а по алеите се движат много велосипедисти или скейтбордисти или кучкари, или който ти хрумне. Да ставаше въпрос за обезопасена площадка за дребосъци, разбирам, а то на едно и също място са деца от едва проходили до такива в тийнеджърска възраст. Едно дете на 2 години има доста ограничено пространство, което може да наблюдава най-малкото, защото сетивните му системи все още не са добре развити, да не говорим за опита. Малко трудно ще прецени на око колко близо е една кола и с каква скорост се движи, нито реакциите му са достатъчно бързи. Затова малките деца имат нужда от възрастните да ги пазят и да ги учат. Ако се учеха само от опита си, щяхме да ги оставяме без надзор и да се оправят. Дори маймунчетата майките им ги пазят, докато са малки.
Не си спомням да съм казала да им дадем 5 лева и да ги изпратим сами в парка да си играят.
Поогледай се единствено българката майка ходи като квача подир детето си".. това не, онова не, ти защо хвърли пясък по детето ми, ау дететоми не прави така..".
[/quote]

Децата на 7 години имат също ограничено познание за добро и лошо и за преценка във всяка една ситуация. Един пример - кечът, по който бяха луднали точно децата в тази възраст преди години. И се оказа, че те изобщо не осъзнават колко опасно е имитирането на въпросните спортисти. И знаеш ли защо? Защото децата трудно могат да си представят, че ще пострадат по време на игра.
[/quote]

Това пак зависи от родителя. Да обясни. Примера с кичистите. Ами защо на дадения родител не му е минало на ум да пусне на стоп кадър даден мач и детето му да види че те не се бият наистина, ча манкират?

ПП. За случката с детската люлка как искали да свалят децата Ви. Ами тези люлящи се деца не виждат ли че има и други които искат да се полюлчт, или смятат че са единствени на света, че люлката е тяхна?

# 251
  • София
О, да, сега българската майка излезе виновна, че ходи по детето си, а не че средата е опасна. Аз пък ще те попитам видяла ли си някъде по цивилизования свят толкова опасни площадки като нашенските или места, където на няколко квадрата буквално да е пренаселено от деца на различни възрасти и каращи колелета, ролери, скейтове или да се разхождат свободно кучета или пясъчници, пълни с кучешки лайна, счупени бутилки или спринцовки? Пък после ми приказвай колко лошо правела българската майка, че казва "не". До нас има една градинка, в която никога не водя децата си, защото сутрин рано виждам изхвърлените презервативи и спринцовки, а домашни кучета безгрижно си пикаят и серат в пясъчника. Или кълбото, направо монтирано на асфалта, или велосипедната алейка, която минава точно през средата на детската площадка.

# 252
Хайде бе, сега пък и за люлките се хванахте. Що не се хванахте за това, че въпросната родителка е искала да разкара децата от люлката по не особено любезен начин?

Аз също живея в чужбина, но тук никой не се съобразява, че 5 деца чакат за същата люлка. Люлее си детето докато на него му е кеф, никой на никого не е длъжен. Люлките са обществени и никой неможе да гони грубо детето ми откъдето и да било.

# 253
О, да, сега българската майка излезе виновна, че ходи по детето си, а не че средата е опасна. Аз пък ще те попитам видяла ли си някъде по цивилизования свят толкова опасни площадки като нашенските или места, където на няколко квадрата буквално да е пренаселено от деца на различни възрасти и каращи колелета, ролери, скейтове или да се разхождат свободно кучета или пясъчници, пълни с кучешки лайна, счупени бутилки или спринцовки? Пък после ми приказвай колко лошо правела българската майка, че казва "не". До нас има една градинка, в която никога не водя децата си, защото сутрин рано виждам изхвърлените презервативи и спринцовки, а домашни кучета безгрижно си пикаят и серат в пясъчника. Или кълбото, направо монтирано на асфалта, или велосипедната алейка, която минава точно през средата на детската площадка.
Това вече излиза от темата. Но като не ви харесват условията, наличните детски площадки не отговарят на критериите ви ами не водете децата си там. Или вместо само да мрънкате, вместо постоянно да се оплаквате, да спрягате глагола искам, организирайте се, вложете труд, вложете средства, направете детската площадка така както би ви била удобна. А и не мога да разбера какво ви пречат кучетата. Едва ли би си позволил някой да пусне кучето си да се облекчи в пясъчника, или то толкова прилича и на детски пясъчник. В тази връзка бих попитала къде препитават децата ви?

Хайде бе, сега пък и за люлките се хванахте. Що не се хванахте за това, че въпросната родителка е искала да разкара децата от люлката по не особено любезен начин?

Аз също живея в чужбина, но тук никой не се съобразява, че 5 деца чакат за същата люлка. Люлее си детето докато на него му е кеф, никой на никого не е длъжен. Люлките са обществени и никой не може да гони грубо детето ми откъдето и да било.
Много се съмняван, но нека да е така. Най-малкото това е изключително не възпитателно, ".. докопал съм се и не ми пука за другите, да си чакат ....". точно защото са обшествени, затова всеки / отговарящ на възрастовия критерий/ би следвало да може да ги ползва.

# 254
Цялата тази история в прегазването ми се струва много нереална и се съмнявам да е истина. Едно такова злонамерено гадно хлапе със садистични наклонности, безхаберна баба и прочие. Моите наблюдения по градинките специално за 5-6 годишните е, че са си деца, на моменти много несъобразителни. Имала съм случаи на пързалката, моето се пуска, а отдолу се катери с бясна скорост точно едно пет-шест годишно, съответно се сблъскват по средата и от наша страна рев. Докато разплета кълбото ooooh! Обаче никой не е виновен. Може би най-вече аз, че разрешавам да детето ми да се катеи и спуска по големи пързалки.
Никога не бих ударила чуждо дете, както и не вярвам, че децата са толкова преднамерено нагли, гадни и желаещи да наранят някой. По-скоро за мен са несъобразителни, много бързи и ловки и действат преди да помислят. Типично по детски, което не значи, че не трябва да следват някакви санкции, конско и т.н. Ако аз бях на мястото на бабата, щях да се скарам много на моето хлапе, да го сваля от колата, но да я набия - е, не никога пред чужди. В къщи има случаи на шамари, но навън - не.

Общи условия

Активация на акаунт