За лошите деца и съжалението, че не набих едно такова

• 16 952
  • 359
  •   1
Отговори
# 180
Стига бе хора, прекалявате!

Как ще кажете, че това дете е потенциален убиец?
Наистина детето е постъпило зле, спор няма! Но, не мисля, че само то има вина.

Мила-мама, какъв истински джип, кви пет лева...къде за Бога отиде? Ако си пуснеш 2 годишното по улицата където са джиповете сигурно някой ще мине през него. Но и тогава пак само и единствено ти ще си виновна, защото 2 годишните не всеки би видял от джип, а и най-малко би следвало да се разхождат слвободни по улицата. ooooh!

Темата се изроди, трошене на коли, шамари на деца и т.н. Shocked Да издивявала съм, но не срещу дете, а срещу родителите, които седят безучастно. Забележки правя когато някой се държи грубо с моето, но повярвайте то няма място при "големите деца" които карат ролери, колела, коли и т.н. Когато не можеше да се качва по пързалки сама, не е била там, защото не може всички с нея да се съобразяват...(това само като пример)

# 181
  • София
Мила-мама (странен ник като се има предвид естеството на темата и демострираното от теб мислене и възпитание)

Ами, като искаш резултат да го беше набила детето! Тогава поне нямаше да се оплакваш, че СЪЖАЛЯВАШ, че НЕ си го набила! Ако изобщо може да се говори, че някой е имал право на остра реакция (да не казвам

Дете на 6 в общи линии знае за някои неща дали са редни или недопустими. НО не мога да разбера как се очаква, ей така, по подразбиране, че детето трябва да знае колко тежка и колко опасна е играчката, с която играе. Ако децата можеха да преценяват габаритите и рисковете от карането на коли щяха да вземат книжки още на 6 години. Може детето да го е направило нарочно, а може и да не е или изобщо да не е осъзнавало какво ще стане.

Пак ви казвам - изтрещявате и се държите като глутница побеснели кучета! Спрете се малко и помислете с тези глави, дето ви носят косите! Виновни са възрастните, които са били далеч от децата и не са ги пазили! Авторката казва, че са били поне на 10 метра от децата. Майката на голямото дете, че не му е обяснила да внимава да не бутне някого и да върви до него, а майката на малкото дете, че също не е била при детето си, щом е виждала, че наоколо има дете с кола.

# 182
Цитат
а Chanel не се изказва по тоя въпрос. Какво би направила, ако по-голямо дете (не дай Боже с истински джип) мине през детето ти
Мога да потърся сметка само от родителите му.Това дете е било с придружител.Ами защо госпожата,която пусна темата не заблъска бабата на детето?А се прибира в къщи и изведнъж й хрумва,че е можело евентуално да набие детето.Ако пък беше действително решителна,а не само да си почесва клавиатурата,щеше да извърти на детето един шамар,да пусне тема:Набих чуждото дете,защото е малко идиотче.И тогава тези,които с умиление споделяте как истината е в соц шамарите,щяхте да закудкудякате,колко подсъдно е това.

# 183
Мила-мама, децата са непредсказуеми! Именно за това са деца, а не възрастни, които мислят и премислят дадена ситуация!

Ако някой пресичащ на 50м. от пешеходна пътека или светофар и бива блъснат от кола...То тогава пак шофьора е виновен, защо? Защото някоя клатеща се бабка или зле възпитано хлапе не отиде да пресече където му е мястото, пак шофьора е виновен.
Същото е и в тази ситуация.

Последна редакция: вт, 23 юни 2009, 14:01 от Ронка

# 184
  • София
То, пък, сякаш възрастните много мислят! Действа им само комбинацията морков-тояга в разлизни пропорции! Особено тоягата!

А авторката на темата не е заблъскала бабата (майката) на по-голямото дете, защото не й е стискало! Винаги е по-лесно да се озъбиш на по-слабия и да не дразниш този от своята категория, защото можеш да си отнесеш боя!

# 185
Мила-мама, децата са непредсказуеми! Именно за това са деца, а не възрастни, които мислят и премислят дадена ситуация!

Ако някой пресичащ на 50м. от пешеходна пътека или светофар и бива блъснат от кола...То тогава пак шофьора е виновен, защо? Защото някоя клатеща се бабка или зле възпитано хлапе не отиде да пресече където му е мястото, пак шофьора е виновен.
По приницип съм съгласна с теб, но в конкретния случай авторката на темата разказва, цитирам
Зададе се момиче на 6-7г, каращо акумулаторна кола. Нещата станаха доста бързо - майката си извика детето, то спря пред колата, момичето спря, каза "Пречиш ми" и мина през детето. Буквално.
Детето, което е карало колата, съвсем умишлено е минало през другото дете.

Мила мама, разбирам гнева ти, но реагираш първосигнално. Трябвало е да реагираш на мястото на инцидента и гневът ти е редно да бъде насочен към бабата на "лошото" дете и по-скоро - към нейната небережност и безразличие към случилото се.

# 186
zuki, поста който си цитира е провокиран от последният пост на авторката! Peace

# 187
Мила-мама, какъв истински джип, кви пет лева...къде за Бога отиде? Ако си пуснеш 2 годишното по улицата където са джиповете сигурно някой ще мине през него. Но и тогава пак само и единствено ти ще си виновна, защото 2 годишните не всеки би видял от джип, а и най-малко би следвало да се разхождат слвободни по улицата. ooooh!

Много те моля да ми обясниш къде е същото в тази ситуация и въобще къде виждаш аналогия между описаното от теб и от авторката на темата.

# 188
Ами същото е, защото детето трябва да е с придружител до него!
Както голямото, така и малкото! Peace

А както казах горните 2 поста от последната пужбликация на авторката, която дава пример за блъскане с истинки джип.
Та затова и аз дадох сходна ситуация.
Мислъта ми беше, че независимо къде е станал инцидента, все шофьора е виновен!

ПП.Не мисля, че има какво повече да се каже по темата, и без това доста се изроди...

# 189
Ами не, няма никаква аналогия, защото в примерите, които ти даваш, шофьорите неволно са извършили нарушение, което е напълно различно от случая, който се коментира тук.
Не може да правиш аналогия между неволна и нарочна постъпка и да казваш "Едно и също е", понеже въобще не е едно и също.
Според мен потресаващото в случая не е, че детето се е озовало под колата, защото ако беше неволно блъснато, темата изобщо нямаше да съществува. Потресаващото е, че то е било блъснато нарочно и умишлено, като след случката никой не си е направил труда да му поиска сметка за това, по един или друг начин. И повечето майки тук подкрепят това.

# 190
Ескарина, не мисля, че някоя майка подкрепя неадекватното поведение на бабата!
По-скоро се говори за шамара.
Както казах и преди, детето е направило грешка, лошото е, че няма никаква реакция от страна на настойника с него, и едва ли това дете е разбрало, че всъщност е сгрешило.
Според мен повечето майки, както и аз съм против шамаренето на чуждо дете, дори и против това да му се чупи количката. Бих обърнала внимание на родите, които трябва да възпитава отрочето си...и следователно то да има респект от него. Защото дори и аз да му се навикам, ако баба му го потупа по рамото...все тая, че съм викала по него.

# 191
6-7 годишното дете много добре е осъзнавало какво прави и какви може да са последствията.След десет години вече няма да е в количка играчка .......
И сега какво авторката излезе виновна ,че не приема това поведение за нормално?
Ако бях аз бабата щеше да отнесе здрав скандал.

# 192
  • Варна

за последен път по темата - Не знаете и не е доказано, че детето /голямото е прегазило малкото нарочно. Ако е искало да гази наред въобще нямаше да спре. Изобщо не вярвам на авторката и нейната интерпретация на случката. Както и да е, Andariel е писала това което бих написала и аз.

# 193
  • ГОре на черешата...

за последен път по темата - Не знаете и не е доказано, че детето /голямото е прегазило малкото нарочно. Ако е искало да гази наред въобще нямаше да спре. Изобщо не вярвам на авторката и нейната интерпретация на случката. Както и да е, Andariel е писала това което бих написала и аз.

Абсолютно точно Peace!
И аз се мъчех това да кажа, ма някой хора "чуват" това, което им е изгодно Whistling...

# 194
Писах го поне два-три пъти преди- майките на по-малки деца определено се дразнят от по-големите и това, че те не се съобразяват с отрочетата им. Просто все още "младите" родители не са се научили, че центъра на Вселената не се върти само около техните деца и потребностите им.
И в тази тема имаше изказвания от сорта на това че, 5-6 годишните не трябва да играят на детските площадки и пр.
Учудва ме само едно как може да има майки, които да си позволяват да наричат децата "изроди", "гадове" ..., да искат да ги пребият от бой и да им направят какво ли още не, а в други теми за насилие срещу деца да пускат плачещи емотикони?!
И колко от тези, които твърдят, че 5-7 годишните са много съзнателни имат деца на тази възраст, а не само повърхности наблюдение?

Общи условия

Активация на акаунт