По колко искат домоуправителите ?

• 8 026
  • 60
  •   1
Отговори
  • Неизживени спомени
Интересно ми е да споделите,по колко пари ви искат домоуправителите,на член от семейството,тъй като в нашият вход,ни искат по 5 лв на човек плюс 2 за бъдещи ремонти Rolling Eyes!

# 1
има значение колко етажа е блока колко апартамента сте. Ползвате ли асансьор и т.н.

Баща ми плаща - 15лв за двама човека.

Ние плащаме по 2лв на човек, но нямаме асансьор. А в другия апартамент ползваме асансьор и пращаме м/у 4-5лв на човек.

# 2
Домоуправителите искат по толкова, по колкото е гласувано на събранието.  Laughing

# 3
  • някъде
По 0.40ст на човек /без асансьор/

# 4
При нас са според сметките - 2 лв. на човек на месец + 10 лв. за бъдещи ремонти = 16лв. плащаме. Ползваме асансьор.

# 5
  • София
Общо за трима човека плащаме 15 лв. без анасьор. В цената са включени бъдещи ремонти, чистачка и касиер.

# 6
Ние на общо събрание си гласувахме по 5 лв. на член на семейството, децата до 6 г. са без такса (така е и по Закона за управление на етажната собственост), а на куче по 3 лв (въпреки, че в закона пише, че трябва да плащат такса като за обитател ). Два пъти в годината събираме по 10 лв. за извънредни ремонти, пръскане за хлебарки и т.н. за да има пари в касата ако се наложи нещо спешно. И събираме и отделно пари ако се налага нещо друго, например събирахме пари за смяна на щранговете на блока.
Иначе в петте лева влизат всички разходи за асансьорите, за портиерите, за почистване на блока и др.       

# 7
На общо събрание се разбрахме да се събират по 5лв. месечна такса на човек, без деца под 6 год. възраст.
За кучетата - не помня колко беше.
За наем на междуетажни стаички - 5лв.
За наем на други помещения - съответно 15 и 30лв.

# 8
По 75 ст на човек-за чистачка.За тока се сумират по фактурите.Събират се 1 или 2 пъти в годината.

# 9
  • Талант на 2012,2013 г.
По три лева на човек+ 15 лева за належащи ремонти. ooooh!

# 10
  • България-Швейцария
newsm78  Въпрос към тези, които плащат под 1 лв. на месец - колко апартамента има в сградата?
В нашата са общо 10, почти всички живеят сами или по 2-ма, ако събираме по толкова няма да можем да си платим и таксата за обслужване на асансьора, само тя е над 30 лв. месечно, а има ток, чистачка и какво ли още не...
Не помня точно каква е сумата на месец, аз плащам накуп, освен това съм собственик на земята, върху която е построена кооперацията и имам и други разходи, но ще се осведомя и пак ще пиша.

# 11
Въпрос към тези, които събират пари за бъдещи ремонти - как се гарантират събраните пари? Да поясня - в предишното ни жилище събирахме пари 1 год за ремонт на покрива - течеше. Бяхме платили по 160 лв. на апартамент и в един хубав ден се оказа, че касиерката на блока е заминала за Англия при сина си. Парите са при нея, покрива тече, та дадохме отново пари. Ние се преместихме в друго жилище. Сега вече опарила се , не искам да давам пари за бъдещи нужди. Но не мога да се разбера със съседите. Аз нямам проблем да платя разходи, но и нямам вяра, че съм застрахована от подобен или друг случай. Та вие как си гарантирате дадените суми?

# 12
  • София
18 етажа, 110 апарт. х 5.00 лв на човек, х 2,50 лв на куче.
Децата до ... год. са освободени. Работят 2 асансьора, плащаме на 2 портиера, чистачка, 2 касиерки, парнаджия. Отделно се събират суми за ремонти когато и по колкото се налага. Но както е писала  кака Сийка - след решение на събранието.
Предварително пари за ремонти не бих дала.
В блока на един от апартаментите  ми събираха близо 2 год. пари за ремонт на покрива, накрая след като бригадата си получи капарото и почна работа се разбра, че трябва да се събират още пари. Касиерката си направила нови зъби, а била самотна майка с дете, да и влезем в положението. Да, да ...
Аз втори път пари не съм давала, да се оправят. От тогава като  ми искат пари им казвам - след представяне на окончателната документация ще си платя моята част.

# 13
С асансьор сме, плащаме по 3 лв. на човек.Събират се достатъчно пари за чистачка и сметките за ток, даже остава и малка сума.

# 14
  • някъде
Седем етажа по три апартамента.Първи и втори етаж /и ние сме там/ не плащаме асансьор,разпределят си го горните етажи.Чистачка нямаме,така че тези стотинки са само за осветление.Ако се наложи ремонт събираме точната сума разделена на апартаменти.

Общи условия

Активация на акаунт