По колко искат домоуправителите ?

• 8 026
  • 60
  •   1
Отговори
# 30
6 лв на човек  Peace

# 31
По 2.50лв. на човек +1лв. за евентуални ремонти.

# 32
По 1 лв. на апартамент мисля, че взима, но не съм сигурна newsm78 общо сме 24 апартманета.

Такса 3 лв. (ако ползваш асансьор), за децата не се плаща.
В Касата влизат и още 150 лв. от антена.

Когато нещо се счупи не събираме пари, винаги има в Касата.
Като се понапълни, влагаме ги - за 6 г. смеиха вертикален щранг, входна врата, врата на мазета, пощенски кутии. Сега събираме за цялостна смяна на дограмата на коридора.

В сградата, в която ни е офиса се плащаше на Домоуправител, Касиер и човек, който събира таксите  Joy естествено всичко потъваше. Да кажа, че от 20 апартамента, 5 са офиси и плащахме петорен размер такса + това има общ апартамент на 1 ет., от който идваше наем и още един офис, пак общ на входа. Е, познайте - пари никога няма, счупи се асансьор, дайте, протече покрива, дайте, не знам си какво, пак дайте. В един момент съобщиха, че парите не стигат дори за чистачка, която вземаше 60 лв. ... нямам думи.

Така че колко се събират няма значение, въпросът е колко се крадат  Tired

Каква е антенатаИ
Ние също имаме антена и парите ,които влизат са доста повече.

# 33
...

Каква е антенатаИ
Ние също имаме антена и парите ,които влизат са доста повече.

Глобул.
Делим със съседния вход, покривът е общ, 300 лв. е цялата сума. При вас колко е?

# 34
 Thinking хъм много странно, и при нас е Глобул ,но мисля ,че ставаше въпрос за 6 мин. раб. заплати.

Редактирам , защото се замислих ,че при нас май не е само 1 антена , а на всеки ъгъл на блока по 1.

# 35
По 3 лева на човек и куче, плюс 1 лев на апартамент,това е за асансьор и осветление,без чистачка и портиер.

Последна редакция: ср, 17 фев 2010, 17:27 от monii

# 36
Thinking хъм много странно, и при нас е Глобул ,но мисля ,че ставаше въпрос за 6 мин. раб. заплати.

Редактирам , защото се замислих ,че при нас май не е само 1 антена , а на всеки ъгъл на блока по 1.

И при нас е така, но аз си казвам "антената"  Mr. Green много привлекателно звучи, но честно казано за първи път чувам за такава оферта, възможно ли е да грешиш за сумата?

# 37
Не мисля,чегреша, след като това са единствените приходи за повече от 1 година в блока и тока и асансьорите не са спрени до сега, както са извършвании неотложни ремонти. При първа възможнст ще питам точната сума и ще ти пиша.

# 38
По 3.50/човек.(ползваме асансьор)

# 39
Бихте ли ми отговорили на два въпроса:
-след каква възраст се плаща за дете
-каква сума на месец дължи собственик на куче

# 40
Бихте ли ми отговорили на два въпроса:
-след каква възраст се плаща за дете
-каква сума на месец дължи собственик на куче

За дете се плаща като навърши 7 години.
А за куче не знам, май като за човек  Simple Smile

# 41
Много благодаря.

# 42
Според новият закон не се плаща за дете до 6 год. , а за куче се плаща като за 1 човек, освен ако не сте решили друго на общото събрание на блока.

# 43
Ето какво намерих в правилника за етажната собственст:

Разходите за портиер (заплата, работно облекло и наем на заетото помещение), както и за почистването и поддържането на местата за общо ползуване се разпределят поравно, според броя на обитателите. Тези разходи не се заплащат от децата, ненавършили 3-годишна възраст, включително от временно живеещите, които са живели в сградите не по-малко от един месец, а децата от 3- до 6-годишна възраст включително заплащат 50 на сто от сумата, определена за останалите обитатели.

Разходите за използуването и поддържането на асансьорни уредби се разпределят според броя на обитателите без децата до три години. Общото събрание може да реши разпределението на тези разходи да стане по друг начин, както и да освободи от тях някои от обитателите на долните етажи.

Собствениците на кучета участват допълнително в разходите за почистване на общите части, като плащат за всяко куче колкото за един член от семейството, но не по-малко от 1 лв.

# 44
Струва ми се ,че този правилник е по старият закон за Етажната собственост.

Ето какво намерих:
Чл. 51 (1)Консумативните разходи и разходите за текущо поддържане за общите части на етажната собственост се разпределят поравно според броя на собствениците и обитателите.
(2) Деца до 6-годишна възраст и обитатели, които пребивават в етажната собственост не повече от един месец, не заплащат разходите по ал. 1.

(3) Собственик или обитател, който отсъства повече от един месец, заплаща за времето на отсъствие 50 на сто от консумативните разходите по ал. 1. За отсъствието се уведомява писмено председателя на управителния съвет (управителя).

(4) Когато по решение на общото събрание на собствениците или на сдружението в сградата има портиер, разходите за него се разпределят при условията и по реда на ал. 1 и 3.

(5) Собственици или обитатели, които упражняват професия или извършват дейност в етажната собственост, при която достъпът на външни лица е по-голям от обичайния, заплащат консумативни разходи до петкратния размер на разходите по ал. 1.

(6) Собственици или ползватели на магазини, ресторанти, производствени, стопански и други помещения с нежилищно предназначение заплащат консумативните разходи в размера по ал. 5.

(7) Собственици и обитатели, които отглеждат в етажната собственост животни, подлежащи на извеждане, заплащат консумативни разходи за всяко животно в размер като за един обитател.

Последна редакция: ср, 17 фев 2010, 16:13 от Радостина

Общи условия

Активация на акаунт