Някой пробвал ли е 'електронна цигара' и има ли ефект от тях?

• 63 651
  • 802
  •   1
Отговори
# 165
  • Близо до гората...
Вчера купих на мъжа ми е-цигара от аптеки Ремедиум, но нямаха патрончета, нито течност. Може ли да ми кажете от къде да си взема, че има само 6-те бр., които са с цигарата.

# 166
 Аз съм на такава е-циг. от януари , преди това пуших по 2 кутии силни цигари. Е-циг не е средство за отказване на цигарите, а е заместник. Те могат и да ти помогнат да се пребориш с никотиновата зависимост по безболезнено, ако си решил да отказваш цигарите.
  На решилите да си купуват е-циг. първо поровете по българските форуми да се ориентирате за моделите. Ако купувате от България има само два  онлайн магазина които продават на добри цени и качествена стока.   
  Този е във Варна http://e-pushcom.net/forum/index.php. Купувам от него и съм доволен.

# 167
Всички е-цигари и частите за тях са произведени в китай! Независимо какво пише на тях- eSmoke, Е-Cig, Volcano, Гамучи, Интелисиг, Totally Wicked и др. са произведени в Китай! Както качествените е-цигари така и ментетата са китайско производство.
  Най значимите производители на качествени е-цигари са - Shenzhen Jieshibao Technology Co., Ltd.; Shenzen Joye Technology; Shenzhen Sailebao Technology Co., Ltd.; Shenzhen Boge Technology Co.,Ltd.; Shenzhen Kanger Technology; Beijing SBT RUYAN technology & Development Co., Ltd.
    По какво ще познаете ментетата – по цената естествено. В популярния  китайски сайт Dealextreme цените започват от 8$ с безплатна доставка, а същите в България от 15 - 50 лв. Качествена е-циг. за 8$ за многократна употреба няма как да си купиш, единствено може би на едро от по горе изброените призводители. Нормалната цена на качествените е-циг. в България за  стартов пакет( 1 атомайзер, 2 батерии, 5 пълнителя, 1 или 2 зарядни) е 75-80 лв. Същия пакет в Нeaven-gifts.com (пак популярен китайски сайт но този път за качествени е-циг.) струва от 26$ до 34$  без доставката. От къде ще си купите сами си преценете.
                                                    Частите на е-цигара са :
- батерия - дава ток на атомайзера
- атомайзер(изпарител) – изпарява течноста ( e-juice )
- пълнител – в него е течноста ( e-juice )
- картомайзер – атомайзер+пълнител в едно за еднократна употреба
                                            По броя на частите е-цигарите са :
- от 3 части – батерия(за 300 презареждания) + атомайзер+ пълнител- най-разпостранени и най-евтини за ползване. Пълнителите могат да се зареждат с течност.С 5-6 пълнителя и 30÷60мл течност се изкарва цял месец,това са 30÷55 лева за месеца.
- от 3 части – батерия(за 3 презареждания) + атомайзер+ пълнител – най-новия модел на Shenzhen Boge Technology Co.,Ltd. – disposable Q510 - 9$ в Нeaven-gifts.com – най-скъп вариант.
- от 2 части – батерия+ картомайзер- картомайзера позволява да се допълни няколко пъти
- неразглобяема е-пура за еднократна употреба- това е доста скъп вариант
      Едно трябва да вие ясно че всички части на е-цигарите са консуматив.Нормално живота на батериите и изпарителите е около два три месеца, много зависи как се грижите за тях, по колко пушите и най вече колко бройки батерии и изпарители използвате. При качествените части 20-30% от тях дават дефект през първите две седмици(можете да ги подмените гаранционо), стискате палци да не се паднат на вас. Докато при ментетата живота им е окола 10-15 дена.
  Когато ще си копувате вече имайте впредвид че стартовия пакет( 1 атомайзер, 2 батерии, 5 пълнителя, 1 или 2 зарядни)  не е достатъчен. Допълнително си вземете още 2 атомизатора , 1 батерия и 1 зарядно. Така ще имате 3 цели заредени цигари, а идеалния вариант са 4 цигари за да сте сигурни,че ще изкарате деня на работа без опасност да увиснете с изхабени батерии и празни пълнители. Също така удължавате живота на батериите и изпарителите.
                    Сега да направим малка калкулация колко ще излезе да минем на е-цигара, по цените в България.
    - стартовия пакет      – 80 лв 1бр    -  80 лв
    - батерия – около      - 25 лв 1бр     -  25 лв
    - атомайзер – около  –16 лв 1бр     -  32 лв
    - пълнители  празни  -   4 лв 5бр      -    4 лв
    - течност шише 30мл – 25 лв 1бр    -  50 лв
                                Крайна цена       -   191 лв     за първия месец -
                                 Крайна цена       -   245 лв     за двата месеца ( или 122,5 на месец)
    - батерия – около      - 25 лв 1бр     -  25 лв
    - атомайзер – около  –16 лв 1бр     -  16 лв
                                 Крайна цена       -   340 лв     за трите месеца ( или 113,3 на месец) при положение че се е развалил един изпарител и една батерия. Аз скоро ще направя 3 месеца и не ми се е развалило още нищо.
 Това са сметки за закоравял пушач който е пушил по 2 кутий цигари на ден и сега използва по 60мл. течност на месец.
               Сега да видим колко пари харчим за цигари:
   за 1 кутия на ден за три месеца
                         90 х 4,7лв = 423 лв или по 141лв на  месец.
    за 2 кутий на ден за три месеца
                          423лв х 2 = 846 лв или по 281 лв на месец щях да дам, а за е-цигарата съм дал 290 лв и спестих 556 лева.
    В заключение ще кажа – е-цигарите не са безвредни(ако са с никотинова течност), но са 100% безвредни за тези около нас и 90% по- малко вредни за този който ги употребява от обикновените цигари.
        Надявам се че съм бил полезен .

# 168
  • София
Има най-различни цени на пазара,това са малко по-високите като гледам.
Значи цигарата може да се намери и за 25лв.-лично с мъжа ми продаваме такава,друг е въпроса,че някои продават същата за 50лв.Всеки си слага каквато цена иска.
Та тези 25лв.са за цигара+3 зарядни +10 филтъра.

Една кутия с пълнители (10бр. пълнители с никотин) стига за 5-10 дни на един пушач, който пуши средно по една кутия за 1-3 дни – по данни от един пушач, който вече един месец пуши с тази електронна цигара.

Кутия филтри/10бр./ -7лв.

Никотинова течност 30мл. за електронни цигари. – 30лв. = 200 пълнителя.

Никотинова течност 20мл. за електронни цигари. – 22лв. = 140 пълнителя.

Никотинова течност 10мл. за електронни цигари. – 12лв. = 70

Така че има и по-евтини варианти от горните.

# 169
Има най-различни цени на пазара,това са малко по-високите като гледам.
Значи цигарата може да се намери и за 25лв.-лично с мъжа ми продаваме такава,друг е въпроса,че някои продават същата за 50лв.Всеки си слага каквато цена иска.
Та тези 25лв.са за цигара+3 зарядни +10 филтъра.

Една кутия с пълнители (10бр. пълнители с никотин) стига за 5-10 дни на един пушач, който пуши средно по една кутия за 1-3 дни – по данни от един пушач, който вече един месец пуши с тази електронна цигара.

Кутия филтри/10бр./ -7лв.

Никотинова течност 20мл. за електронни цигари. – 22лв. = 140 пълнителя.

Никотинова течност 10мл. за електронни цигари. – 12лв. = 70

Така че има и по-евтини варианти от горните.

Понеже и приятеля ми има такава цигара за 50 лв, цената означава ли, че е от фалшивите и некачествени?

# 170
  • Бургас
Имам близкии познати,които си взеха електронна цигара,но не саотказали или намалили цигарите.Не знам как е при останалите,но всичко е в главата на човек.

# 171
Didito – права си има различни цени на пазара. Има за 75лв има и за 130лв за е-цигара. А за подобието на е-цигара цени всякакви- 15 лв;25лв...50лв.
Цитат
И като прочетох това което си написала ме подсети че май от вас си купих ментето което спря да работи на третия ден. И струваше 35 лв + 10лв за втора цигара=45 лв на промоция . Това беше януари месец. Точно тези изречения бяха написани в обявата ви за цигарата. Само не мога да се сетя в кой сайт беше, някой от тези за „1001 стоки” беше .
 И как само лъжете хората:
Малко сметки    30мл / 200 = 0,15 мл на пълнител
Нормално един пушач на е-цигари използва от 1мл до 2мл на ден
Значи 1мл / 0,15мл = 6.666666 пълнителя на ден – в най добрия случай
За какви 5-10 дена говориш, те едвам ще стигнат за един ден
На качествените е-цигари пълнителите почват от 0,45 мл до 1мл , зависимост от модела
 Така че хора не се заблуждавайте да си купувате такива евтини неща

# 172
Понеже и приятеля ми има такава цигара за 50 лв, цената означава ли, че е от фалшивите и некачествени?
Не знам от къде я е купил, в България има 5-6 сериозни търговеца на е-цигари които продават качествена стока, но не съм видял да продават нещо на такава цена. В момента има само два онлайн магазина които продават стартови пакети за около 75 лв. Единия е във Варна а другия в София, от които съм пазарил и съм доволен и цените им са най ниски.

Последна редакция: нд, 18 апр 2010, 13:36 от kostedd

# 173
# 174
  • София
Didito – права си има различни цени на пазара. Има за 75лв има и за 130лв за е-цигара. А за подобието на е-цигара цени всякакви- 15 лв;25лв...50лв.
Цитат
И като прочетох това което си написала ме подсети че май от вас си купих ментето което спря да работи на третия ден. И струваше 35 лв + 10лв за втора цигара=45 лв на промоция . Това беше януари месец. Точно тези изречения бяха написани в обявата ви за цигарата. Само не мога да се сетя в кой сайт беше, някой от тези за „1001 стоки” беше .
 И как само лъжете хората:
Малко сметки    30мл / 200 = 0,15 мл на пълнител
Нормално един пушач на е-цигари използва от 1мл до 2мл на ден
Значи 1мл / 0,15мл = 6.666666 пълнителя на ден – в най добрия случай
За какви 5-10 дена говориш, те едвам ще стигнат за един ден
На качествените е-цигари пълнителите почват от 0,45 мл до 1мл , зависимост от модела
 Така че хора не се заблуждавайте да си купувате такива евтини неща

Не,не си взела от нас със сигурност!!!Нямали сме промоция,продаваме в магазин.Всеки преценява какво да си купи в крайна сметка,досега не сме имали върната или неработеща цигара.Както казах всеки в момента си е определил каквато цена иска,както беше споменато всички са произведени в Китай,няма "английски","немски" и т.н.Това че е скъпа не означава,че е по-качествена или че като е по-евтина че е "фалшива".Значи само,че търговците искат да печелят повече Peace.
И двамата ми братя пушат такава от няколко месеца и нямат проблем.Единия ми брат е заклет пушач-по 3-4кутии на ден пушеше,сега не е вкусил истинска цигара.Междувременно си общувам с хора,на които сме продали и си купуват филтри-и те нямат проблем.Дали е менте,нементе-факт е,че помага на хора да спират да пушат или да не приемат вредни вещества така че не виждам какъв е проблема Thinking.

kostedd-защо не замени цигарата с друга при същия търговец?

# 175
защото смених изцяло цигарата и вече 3 месеца съм с нея тя е J 118 и всичко което съм написал се базира на личния ми опит. Започнах с Intellicig Evolution EVO м401 и понеже са доста скъпи си купих и ментака. И точно това което беше писала беше и в рекламата на този ментак. И моля те коригирай си данните за пълнителите и т.н. защото са далече от истината.
  П.П А вие кой модел продавате ако не е тайна.

# 176
  • София
Интересно как така сте решил да се регистрирате във форум за майки,само за да дадете тази информация,и то толкова задълбочено,толкова "навътре в нещата"!Да не би самият вие да имате трудности да си продадете скъпата стока?Ако е така,това е друг въпрос!
Не е ваша работа да давате линкове и да дезинформирате хората,че това са ментета,защото това не е така!
Човек сам преценява дали иска да пуши Арда или Малборо,дали да си купи скъп телевизор или евтин,това не значи,че това са стоки-менте!

Не мисля повече да пиша тук,за да не ме баннат.
Темата е за хора,които са пробвали и ще оставя на тях да пишат.
Айде останете със здраве и успех в търговията!

# 177
и между другото да те питам как така продавате на цена с около 3$ по ниска от цената на китайските производители(които цитирах във втория си пост), и то цена за минимална поръчка от 100 комплекта. После има и транспорт да се плаща, мито , ддс. Как така става цена 25лв не знам. Май и вие като НЕК купувате по 40-50лв и продавате по 25лв. Даже и като резервни частие да ги вземате пак не стават 25 лв, ако говорим за качествени е-цигари.

Последна редакция: нд, 18 апр 2010, 14:19 от kostedd

# 178
Малее недей така сега де, аз съм тези които пробваха и пишат.Сега да взема да лъжа ли. Не продавам нищо, сега съм в отпуска и имам много свободно време и съм запален по е-цигарите. И много се ядосвам когато търговците лъжат хората. А със е-цигарите мнооооого ги лъжат. И съм в този форум защото членка на форума ми показа темата и се зачетох,стана ми интересно и реших да помогна с нещо на желаещите да минат на е-цигари без да се охарчват излишно за ментета.

Последна редакция: нд, 18 апр 2010, 14:22 от kostedd

# 179
  • София
И съм в този форум защото членка на форума ми показа темата и се зачетох,стана ми интересно и реших да помогна с нещо.
Де бе да!И един мормот завива шоколад....

Общи условия

Активация на акаунт