Муковисцидозата начин на живот

• 37 827
  • 705
  •   1
Отговори
# 360
АРСЕНИКУМ АЛБУМ 30, има ли го по аптеките?

# 361

Има го, да  Peace

# 362
  • Варна

Ани, понеже от дълго време вече лекувам детето си само с хомеопатия, ти препоръчвам да се обърнеш към класически лекар-хомеопат, който да ти предпише лекарство, макар да има много лекари (обикновени) които също изписват хомеопатични лекарства.При хомеопатията лекарствата не лекуват само болеста, а се изписват спрямо пациента и симптомите му.

Дано всички се оправяте бързо  Hug

# 363

Ани, понеже от дълго време вече лекувам детето си само с хомеопатия, ти препоръчвам да се обърнеш към класически лекар-хомеопат, който да ти предпише лекарство, макар да има много лекари (обикновени) които също изписват хомеопатични лекарства.При хомеопатията лекарствата не лекуват само болеста, а се изписват спрямо пациента и симптомите му.

Дано всички се оправяте бързо  Hug
Да, така е, абсолютно си права, знам че не лекуват само болеста, а се изписват спрямо пациента и симптомите му, за в момента съм сигурна че това е лакарството, което ще помогне. Ех, разбира се, няма да е лошо да отиде и кл. хомеопат, но като знам каква дълга процедура е  ooooh!, особено първичния преглед, особено скъпия преглед  #Crazy

# 364
Очаквам поелия ангажимента, за ацц-то да пише тук или в сайта, как ще се усвои и разпредели дарението направено за нашите деца..
Дарение на стойност 10 000 не искам да падне в канала, както дарението от 10 000 евро за центъра.
Моето дете си чака дарението, кога и как ще го получи искам да знам.
Имах желание да участвам в раздаването,както се видя от предните ми постове, но ми беше казано, че аз и Наско , като реални членове от УС, няма да го разпределим без присъствието на друг човек. Мен и Наско ни избраха болни и майки на събранието, така,че все още представляваме нещо в тази Асоциация.
Довода на предеседаделя на УС, да не разпределям аз ацц-то е , че не съм го искала преди време. Искала или не дарението е факт, искам прозрачност как ще се разпредели.
Няма да обяснявам 10 000 лв, една хубава сума каква по-добра работа би свършила за Асоциацията, като напр. заработване на центъра или организиране на Конференция с презентации на чужди специалисти. Каквито и идеи да съм имала за сумата, все едно никой не ги е взел под внимание. Така или иначе дарение има, аз и моето дете го очакваме, като редови членове на Асоциация Муковисцидоза.Очаквам да разбера как и от кого да си го взема, тъй като дарението е пристигнало вчера.

# 365
А относно това, че няма никакво значение, кой какъв пост заема или не заема в Асоциацията, това е пълна заблуда за хората,които четат тук. Разбира се , че има смисъл и значение, особенно що се касае за пари. В кого са парите на НАШИТЕ ДЕЦА, на моето в това число, кой ги тегли и ги разпределя както му хрумне. Право да теглят пари от банковата сметака на АМ имат Светла„ Камелия И Мария Кузманова(при нея е заварено полужение от предния УС).
Значи, все пак има значение, то хубаво работят някои хора за АМ, ама един ден няма да ги дръпнат тях за нещата които се случшат в АМ, а ще дръпнат мен,Ло ,Наско, Любчо... за това,че някой проявил ненужна самоинициатива. Асоциацията е юридическо лице и не може да се действа по този непрофисионален и хаотичен начин.
За това ще помоля хората от София, теб Лозинче най-вече, погрижете се да регистрирате дата за ново събрание, защото мен лично ми е доста плашещо всичко това, което се случва.

# 366
Искам да попитам за децата,пациентите от Бургас има ли АЦЦ от това дарение или е само по раионите Варна,Софиа,Пловдив.....

# 367
Има Диди, има за всички и за децата от Бургас. Новартис са направили дарение на стойност от 10 000 лв, за всички деца и големи с муковисцидоза от всички градове. Исках аз и Наско да ги раздадем, щяхме да дадем партидата за тези от Бургас, по човека,който ви взима креона и другите неща, но нейси....Да каже Камелия на кого по колко ще раздаде тя е поела ангажимента.
Ама като гледам май няма да сподели нищо.
Тя поиска парите от Новартис, тя подържа контакт с тях, тя ще ги разпределя...

# 368
Всъщност, ако до края на деня не разбера на къде вървят нещата ще се обадя на Новартис, те като дарители ще ми обяснят и ще пиша да се знае от всички.

# 369
Moza е изпратила на пощата на АМ, анкетата попълнена. Вътре има доста ценни съвети, относно работата, както на Асоциация, така и за работата на УС. Наистина трябва да се създаде алгоритъм и план за действие. Живота на пациентите е над-всичко. Работата не върви от това страдат нашите деца, защото едно е да се бориш за собствения си живот -друго е за този на детето си, който е безценен. Често всеки от нас, имайки здравословен проблем се случва така да бъде немарлив към собственото си здраве, НО щом се касае за живота на детето ти, нещата са други. На  събранието, когато избрахме председател пациент, имаше доста
мнения , че родител трябва да заема това място, аз лично бях против. Сега обаче, като гледам на къде вървят нещата, разбирам ,че съм сбъркала. Пак същите хора и пак на това събрание казаха, че е хубаво УС да са хора от София, отново се противопоставих.
Сега бера плодовете на простотията си, няма кой да се ангажира и да организира едно събрание, на което да се изчистят всички тези проблеми.
Не може ли все пак това събрание да се насрочи , като се пратят писма до определените институции, трябва ли непременно да се ходи до там, ще се допитам до  специалист.

# 370
bg Аз смятам,че точно заради това са хората в УС от различни места за да има за такива случаи човек ,който да върши работата в АМ щом на тези хора се няма доверие нека отиде председателя знам ли #Crazy луда работа какво да кажа няма оправия  Sad

# 371
bg Аз смятам,че точно заради това са хората в УС от различни места за да има за такива случаи човек ,който да върши работата в АМ щом на тези хора се няма доверие нека отиде председателя знам ли #Crazy луда работа какво да кажа няма оправия  Sad
Всъщност, напълно са прави да ми нямат доверие, аз съм си абсолютен боклук и не ставам за такава работа. От как съм попаднала в средите на майки с деца болни от муковисцидоза, винаги са ми казвали,че  си мисля за собственото спокойствие, какви ли не думи чух, когато събирах пари за тоби(ужас, не искам да се сещам дори).
Та, прави сте да мислите така, защото аз наистина съм точно такъв човек, защото преди месеци,когато се върнаха от Скопие, нашите представители там се върнаха с 15-на флутера и знаете ли, ние си ги поделихме между нас и тук-таме за някой наш човек. Още тогава мъжа ми ме порица и ми каза, не си права, тези флутери, трябва да се обявят пред всички и да се разиграят на томбола,какъвто беше замисъла за 12-те кутии тоби едно време, но не аз си замълчах, как...все пак това е моето дете, ами ако за него няма....тъпо ми е за това.

# 372
Ами какво АЦЦ от 100 или от 200,или и от двете.Защото едни пият от 100 други от 200.Ние например от Бургас сме общо 5 деца като само Стефан е най малък и пие 100,другите са над 7 годинки и най вероятно пият от 200.Ако искате мога да ги попитам или като се ходи за Креона тогава ще се уто4няват тези неща.

# 373
А колкото до това което нау4авам за флутерито си е доста брутално на4ина по който нау4аваме не само аз а и вси4ки все пак се 4ете от много хора.Как така се е решило на кои да се разпредели без никои да знае.Ани мъжът ти наистина ти е казал много правилно.4ест му прави 4е е помислил наистина емислил как ще е най редно,но това ве4е няма никакво зна4ение.Знам 4е флутерите е за по големи пациенти над 7 годишна възраст и на много щеше да е от голиама полза т.к. големите са им по задълбо4ени проблемите от към здравословно състояние,секрети задържат и ............

# 374
А колкото до това което нау4авам за флутерито си е доста брутално на4ина по който нау4аваме не само аз а и вси4ки все пак се 4ете от много хора.Как така се е решило на кои да се разпредели без никои да знае.Ани мъжът ти наистина ти е казал много правилно.4ест му прави 4е е помислил наистина емислил как ще е най редно,но това ве4е няма никакво зна4ение.Знам 4е флутерите е за по големи пациенти над 7 годишна възраст и на много щеше да е от голиама полза т.к. големите са им по задълбо4ени проблемите от към здравословно състояние,секрети задържат и ............
Tя загубена работа,искахме пациентска организация, за да можем да сме не зависими от лекарите, тя каква стана...
Едно време като дойдеше дарение, всичко в София се разпределяше, ние тук нищо не виждахме. Сега пък друго се случва.
А относно флутерите, на мен ми ги дадоха за Варна 3 , единия взех аз за Илиана, другия предложих на Виолка, третия е в Наско, не че те нямат нужда от флутери, но начина по който се раздадоха е пошъл и аз се срамувам от себе си за това.
А за ацц-то , по думите на Камелия има и от 100 мг. за малките.

Общи условия

Активация на акаунт