Страхът от раждането - по-силен първия или втория път?

• 15 580
  • 192
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Не беше страх нито при едното, нито при дугото.
Исках колкото се може по - бързо да минава за да си гушкам бебето, защото и двете бременности ми се струваха, че не са 9 месеца, а цяла вечност.

# 31
Благодаря.

Много интересно е гласуването дотук Simple Smile Простете ми любопитството Simple Smile

# 32
  • Пазарджик
Имах много тежка бременност и страхът ми беше изцяло в това да задържа детето.За сметка на бременноста раждането ми беше като по учебник.Отидох на консултация и си мислех как след това ще отида по магазините а взех че родих.Висчко мина точно за 1ч и 15м малкият на вторият напън излезе.Минах с доста шевове общо 28 вътрешни и външни.Мисля си обаче че ако трябва да изживея втора такава бременност не бих могла.

# 33
  • Стара Загора
Раждала съм веднъж , но си мисля ,че винаги е страшно  независимо първо , второ или трето раждане е .

# 34
Раждала съм веднъж , но си мисля ,че винаги е страшно  независимо първо , второ или трето раждане е .

Глупости.

# 35

Глупости.

Джуличка се произнесе от позицията на гърмян заек Laughing Hug

# 36
Първия път не се страхувах. Поне не много. Втория път се страхувах доста, независимо от позитивизма ми. Но интересното беше, че в момента, в който ми изтекоха водите почти месец по-рано от датата на термина, аз бях напълно спокойна и всякакъв страх беше изчезнал. Не знам как стана, но е факт. И независимо от системите окситоцин, родих много безболезнено и бързо.

# 37
Не съм се страхувала от самото раждане нито първия нито втория път. При второто раждане , обаче нещата се объркаха - оказа се , че бебко не може да понесе стресът от  контракциите. Наложи се спешно секцио. Единстваният ми страх тогава беше дали бебчо ще оцелееи ще е  добре.

# 38
  • където има любов
Първият път се страхувах по време на бременността,когато настъпи раждането страхът ми се изпари.В крайна сметка Алекс се роди със форцепс.
Сега се страхувам единствено от това да не се стигне отново до такава намеса и от това ,дали всичко с бебока ще е наред.Страх от болка не съм изпитвала нито първия път,нито сега!

# 39
  • София
Не изпитвах особен страх от раждането 1вият път. Не бях особено подготвена какво е, защо е. Всичко мина бързо и забравих.
При 2рото раждане се страхувах не от самото раждане, страхувах се за бебето. Родих почти месец по-рано. Единствено за бебето се страхувах. Но и тези страхове вече забравих Simple Smile

# 40
Не изпитвах особен страх от раждането 1вият път. Не бях особено подготвена какво е, защо е. Всичко мина бързо и забравих.
При 2рото раждане се страхувах не от самото раждане, страхувах се за бебето. Родих почти месец по-рано. Единствено за бебето се страхувах. Но и тези страхове вече забравих Simple Smile

и аз така, даже и с по-ранното раждане съвпадам

# 41
Първият път ме беше адски страх,дори треперех докато раждах.Втория не ме беше хич Simple Smile

# 42
на мен 9-те месеца ми се видяха цяла вечност и не само не се страхувах ами и нямах търпение.Мислех си какво толкова че ще поболи та нали ще си гушкам малкото човече най-накрая,а при втората бременност взех че открих темата <Смешно ли е раждането>   hahaha Joy Ако някой го има съмнения за раждането на всяка цена да я прочете,лекува всякакви страхове Peace

# 43
Не беше страх нито при едното, нито при дугото.
Исках колкото се може по - бързо да минава за да си гушкам бебето, защото и двете бременности ми се струваха, че не са 9 месеца, а цяла вечност.

И при мен беше така първия път, но като гледам и втория ще премине така, само дето сега тези 9 месеца ми минават много бързо.  Laughing

# 44
  • София
първият път не беше особено страх....да не кажа, че изобщо не помнех нещо такова....е попритеснявах се леко дали всичко ще е наред, но някак бях с вътрешното усещане, че няма нищо да се обърка.....
мисля, че и при второто ще е подобно...не виждам от какво толкова ще ме е страх....

Общи условия

Активация на акаунт