Мъгребски дами за за 17 ти път изкусително засмяни

• 26 322
  • 290
  •   1
Отговори
# 105
  • T"A
Лина, помислете за визита с пребиваване в хотел. В България ще ви е по-евтино, все пак има и финансов аспект една такава среща.
А в Египет - може би кратки визити, не в неговия град, а някъде в по-големите. Иначе как можеш да го опознаеш и да му се довериш? Хората не сме само това, което казваме, че сме. Дори и да не искаш да излъжеш някого и да му казваш всичко, както го мислиш, има неща, за които и човек не знае за себе си и не може да ги разкрие просто с разкази какъв си. Понякога си мислим "аз съм такъв човек, в еди-каква си ситуация бих реагирал така и така", но, когато тази ситуация ти се случи, реагираш по-различно например... Да оставим настрана, че не е европеец, а ми произлиза от една много различна култура, дори разказът на Невенчето показва колко сложни са нещата с бракове с чужденец и семейни отношения, когато си в чужда държава. Не е за пренебрегване и фактът, че общувате на чужд език; на родния си създаваме някаква чувствителеност да разбираме що за човек има срещу нас по това как говори, а на чужд език са необходими години опит-грешка, за да придобием това умение.
Хубавото е, че си си взела тази една година и дано успееш да оползотвориш времето - помисли за различните варианти как можете да се срещнете, да се видите в реална ситуация.
Когато един човек е влюбен, той е като замаян, като напит с алкохол, обещава нереални неща, и особено, ако му липсва зрялост, ще каже и ще се кълне, че винаги ще те обича; че никога няма да погледне друга жена, че ще се грижи за теб и т.н. На пиян би ли повярвала? За намеренията - може би да, но за оценка на това дали е способен да спази обещанията си - не  би трябвало no

Невенче, сърцето ми се къса като чета през какво минаваш. Това вашето не е живот.  Sad
http://www.international-divorce.com/
Не вярвам, че разводът ще е проблем, колкото връщането ти в България, но ти това си го знаеш.
Не мисли, че няма да можеш да си намериш работа. Аз съм сигурна, че ще можеш, но въпросът е каква и дали ще те удовлетворява като условия и възнаграждение. Подкрепяй децата да разказват какво става вкъщи, колкото повече хора знаят, толкова по-добре за теб на делото. И непременно потърси женски организации, които предлагат помощ в такива случаи, особено тези, които работят със случаи на имигрантски семейства. Мъжът ти те изнудва, но се опитай да не поддаваш на натиска, той не знае колкото ти знаеш, и не може да направи повече от това, което законът му позволява. Не е нито първият мъж, нито последният, който използва децата, за да изнудва майката. И все пак такива мъже понякога остават с пръст в устата, така че не губи надежда. Просто изнамери вътрешния си ресурс на сила и се уповавай на него, за да не се сринеш.

Нейно кралско височество е с външност на холивудска звезда, много ми допадна  Peace Видях и снимки на децата, на престолонаследникът на Мароко, взели са черти и от двамата си родители, очарователни деца  Hug

# 106
Вени-........ решението ти е правилно.Още повече,че не е взето току-тъй.....а е Изстрадано.
От опит ти казвам- Кръстта на Разведената жена е Тежък и се носи .....като Христос .
Ще те наричат с непристойни имена,ще обвиняват Теб-че си Глупава жена и не си могла да Запазиш Брака си,ще се Гаврят и някои мъже,които ще срещнеш оттук нататък с Теб...на моменти ще ти се иска -Да викаш,да викаш......та най-накрая и ти попречеш Поне с нещо на Някой-поне да има Защо да  те дъвчат и говорят.
Статута на  Женената Жена,пък макар и преспиваща в различни легла е......Съвсем друг,отколкото Статута на разведената.
Пиша ти това Тук от Опит....има един български филм-има го в Замунда-Ревизия се казва....
Колкото и да се променят нравите  живота...... Много хора,Особенно Жени,ще си хранят Егото Затвоя и ..НА Децата ти сетката за нещастието,което Ви е сполетяло.
Аз съм чула какво ли не.....чак и виртуални свидетели имам...н Края на Света да избягаш-пак ще набериш Доблестна Защитница на Морала да те самже
Децата ми са наричани..как ли не.Дори дъщеря ми до бой стигна в училище защитавайки ме ...Децата слушат коментарите на родителите си и....ги повтарят.
Осмисли и Това...и Тази Страна......защото е Най-тежката!Защото ще ТИ е ежедневната
ИНАЧЕ-както и Мента ти е казала....Работа ще намериш.То,аз с келявия ми фрнски ....се  оправям-та ти ли?!
И ....друг мъж в живота си ЩЕ стрешнеш-ти си очароватлна,много интересна и рядко интелигентна Жена.Колко ще е искрен и Другия....един Бог знае!..То все пак не сме по на 19години и всеки ,най-вече  Свободните  Мъжете....имат Също Своя горчив опит зна гърба си.......Но Живота си потръгва-в началото БОЛИ-както психически,така и физически.Честно!Изведнъж...Рухваш ...и когато вече  се чудиш как е продължиш напред....разбираш,че Още имаш Някакви Сили.Учудващо е Колко е Способна да Издържи една Жена в такава ситуация......
И занаеш ли защо?!?!-заради децата.
бори се ,за да си ги вземеш.....има Просъдие!Аз ги везх от Човек със Власт и   Състояние-и то в България!
Ще си ги вземеш и Ти...не си нито наркоманка,нито психо-болна...
има си Тестове..не бой се...Не може да те очер така-ѝез доказателства в съда!хОРАТА  НЕ СА зЛОБНИ...ПРЕМИСЛЯТ И ПРЕТЕГЛЯТ рАШАНИЕТО СИ.
аКО ТИ ЗАСТАНЕШ ПРЕД СЪДИЯТА....СМЕЛО,КАТО лИЧНОСТТА,КОЯТО СИ....БЕЗ дРАМИ И иСТЕРИИ-ще си ГИ вЗЕМЕШ.уБЕДЕНА СЪМ
аМА...ЩЕ ТИ Е тЕЖКО-МИЗЕРИЯ,ГЛАД..НЕ ОЧАКВАЙЧЕ ЩЕ ТИ ПОМОГНЕ някой-Когато си на Дъното Приятелите бягат!
И все-пак.....се Оцелява....И  един момент-по леко започваш да дишаш....
Не се задушаваш вече.......както Преди.
Права си-останеш ли......не се знае Изхода!така поне...има надежда
Децата ще разберат-те моите,бяха малки.. още Са... по детски мислят.и  от мама по-хубава няма.
Ама сега и мама има....очи да ги види,има Сили да ги погали....дори и Планове за бъдещето  прави!

# 107
Лина-....мисля като Мента...в хотел, като начало....Страх ме е от мисълта,че може..на Живо ..и да не се харестате. КАТО СИ ТАМ-В ДОМА МУ..ЕДИН ВиД-С ВЪРЗАНИ РЪЦЕ

А ,като показвате Хубави жени.....
Аз съм за Йорданската Кралица  Hug  bouquet

# 108
Добър ден на всички дами, и вие господине!
въпреки че денят не е започнал леко за някой от нас поне се надявам да завърши леко.
Невенче, щом вече си взела решени това означава ,че полувината работа е свършена.Сигурна съм че това не е било леко още повече когато имаш две деца за които да се грижеш и плюс да бъдеш готова на по късен етап да им обясниш защо сте се разделили с баща им.Не мога да говоря от собствен опит- нямам тякъв, но по  силата на логиката когато двама човека виждат че края е дошъл е по- добре да се разделят отколкото да се натоварват с присъствието си един друг и по този начин да вредят и на децата.За работа все си мисля че не трябва да се притесняваш - както дала ти е казала.

Е моля за една услуга от френско говорящите или арабско- кажете ми как е реванол( риванол) на френски и ли арабски?Вчера се опитах да обясня на свеки кво да ми купи от аптеката ама тя не разбра, пък след няколко дни ни предстои ваксина и евентуално ако се наложи да сложа компрес с реванол.

# 109
Четох за токсоплазмозата, понеже една лекарка ми каза, че щом имам котка, задължително имам токсоплазмоза. Може би имам, но не било задължително, котката трябва да е преносител... А моята не яде сурово месо и навън не излиза.
Но четейки Невена ми стана интересно. Не се отваря при мен линка за връзката между токсоплазмозата и Rh(-) фактор. Ще поровя повечко.

Лина, според мен имаш достатъчен опит зад гърба си, с един развод... вероятно поради прибързан брак... така че, предполагам, преценяваш че връзката ти с египтянин по интернет не е достатъчна за следващ брак. Нужно е опознаване. Нужно е доверие. И сама виждаш, че доверието и отношенията се променят с времето. Хубаво е, както казва Мента, да изчакаш въпросната година. Ще ти кажа нещо за браковете в Египет - в зависимост от религията предложението за брак идва по-лесно или много трудно. Имам предвид това, че мюсюлманите лесно предлагат брак, защото са облагодетелствани от гледна точка на развода. Ако нещо куца - развод или втора съпруга...по - често развод.  Ако мъжа е християнин - църквата забранява развода под какъвто и да е предлог. Знам за два случая, в които съпругите не са от сой, и мъжете не могат да се разведат. Прибягват до приемане на ислям, за да получат развод, но после пак си се връщат към тяхната религия. Тук е въпрос на закони, а не на религиозни отношения. Мъжете християни трудно се решават на брак поради тази причина, и често пъти мъже по на 40 и над 40 годишна възраст не са женени. Въпрос на късмет и добър разум е да намерят подходящата съпруга за цял живот. Страх ги е, казват - ами ако не се получи??
Докато мюсюлманите се (ги) женят на ранна възраст. Има много случаи на разведени мъже по на 30 години. И на щастливи бракове също. Всичко е много относително.
Но това е различна култура, различен манталитет, различни отношения.

Аз ще помоля Далка да ми прати сайта със съвети - как да се ожениш за европейка, много ми е интересно с какво сме ги впечатлили... Ако е на английски де, аз френски хич не знам.

Има и друго, сега се сещам. Хотела си е хотел, Далче, ама тя ако иска да се жени, нали трябва да опознае средата, в която ще живее. Хората, с които ще е по цял ден. Може да не е от първия път, съгласна съм, но би било добре преди брака една подобна семейна визита. Както Белчето направи...и бързо разбра на какво е попаднала. Убедена съм, че ако беше отседнала в хотел щеше да види романтичния принц в съвсем различна светлина и да се върне тук още по - замечтана. Важно е да видиш на място.

И последно, само като информация - ако сключите брака си в България, ще важат българските закони. По-щадящи за българската жена. Или в Англия, пак много по - добре. Той надали ще се съгласи на това... Казваш, че искаш да сключите брак в Египет, защо??
Ако мъжа ми е копт, и аз искам в Египет... Но ако е мюсюлманин, предпочитам в България... Въпрос на гледна точка.

И аз харесвам мароканската кралица. Красавица, ама и мъжа и не е лош Grinning

Hug до после

# 110
  • Varna
Опалаааааааааааа Фарашките и Фарашкоооооо Hug
Направо не мога да повярвам, че имам вразка. Много слаба вразката вав хотелчика. Ще ме извиняжате за някои букви ама пиша от лап топа на
 БаткУ и не знам местата на неговите букви #Cussing out
Невенче, четох, 4етох поста ти и не ми го побираше  главицата това което преживаваш.
Абе ти защо си мислиш, 4е сас това което имаш вав главата си ще останеш без работа newsm78
Пак маината им на тези дето ще говоряй тапотии. Такива направо ги обстрелваш, не ги мислиш бе.
Не може да има само лоши и кофти хора на тази земя.
Важното е да си вземеш де4ицата и да се сваршва сас този живот за които чета. Всяко тарпение си има граници. Извиняваи 4е така ти говоря защто ми е широко около врата ама това твоето си е голяма мака. Те и де4ицата страдат. Те колкото и да са малки разбират , те са порасли по барзо от врастниците си които нямат у дома тези проблеми. Незнам сас какво мога да ти бада полезна, но и аз се нареждам до моми4етата които те подкрепят и искат да ти помогнат Hug

# 111

Е моля за една услуга от френско говорящите или арабско- кажете ми как е реванол( риванол) на френски и ли арабски?Вчера се опитах да обясня на свеки кво да ми купи от аптеката ама тя не разбра, пък след няколко дни ни предстои ваксина и евентуално ако се наложи да сложа компрес с реванол.

на френски е ETHACRIDINE LACTATE ,а риванол е под името което се продава предимно в Германия и ние май (бг)сме го взели от там наименованието

Невена много мъчно ми става като чета какво преживяваш и какво трябва да търпиш ти и децата ти .Ама не ми е ясно ,заЩо са им децата като така или инъче Ще ги оставят в пансион #Crazy ,луда работа ей ,свържи се с асосиации ,говори ,инъче -да може да те изкара всякаква ,ако накара някой да свидетелства ,мъжете са без скруполи ,подготви се за битка ,ти пък и ти Ще си намериш свидетели .А кой какво Щял да говори на децата ти и за тебе -това е най белия кахър ,тук не е като в бг разводът не е табу (то вече и у нас не е де) , ти знаеш ,няма да си първата нито последната ,така и децата ти Ще намерят покой ,а ти за работа не се притеснявай ,Ще си намериш ,нали знаеш който търси намира ,може да е такава каквато не ти харесва в началото ,но Ще си свободна ти и децата ти .Желая ти успех и с каквото мога да помогна ,винаги бих откликнала  Hug

# 112
  • по пътеката
привет!
невенка,само кураж и търпение, тежка битка те 4ака, за децата, за себе си! ще се справиш!
делти4, моят нет е скапан тези дни ,4ак го няма!като се прибереш ще се 4уем! поне си изкарайте на макс!
в гарата ли сте, иха, наберете си билки ходете, полезно е сред природата, особено за бати, да си отдъхне от маслата!  bouquet

# 113
Рали-не знам Как и за такава Книга....аз не съм женена.Няма и да  се женя...Свободното съжителсто на този етап ми е по-изгодно и въпрос за Сватби в моя случей е нямало-освен една камилска ,ама и тя спомени не ми остави ooooh!...Та за това и книга не мога да препоръчам-сори!
А иначе...писах  на линчето за хотел...защото така мисля,че  по-защитена-в случай на неприятна ситуация
Но щом е убедена че такава Няма да има   bouquet -какво по-хубаво.
В нейния случей ще съм много радостна  да чуя добри новини

Белбейче-Шеки ти е отговорила....На мен ми го пратиха от Бг и се е написано на български

Невена-Къде си?!?!?!?!

# 114
Делта ,хубаво е че се завърна ,липсваше   bouquet

Невена , много е неприятно това което ти се случва ,и за теб и за дечицата ,с риск да повторя това което и другите са казали,само кураж и сила да ти дава Господ да изминеш пътя който тепърва ти предстои и който няма да е никак лесен както ти сама си знаеш.Той явно е един завършен егоист,съдейки по отношението към теб и дечицата, който няма да се спре пред нищо и ще се опита да вгорчи живота ти максимално.Бъди силна а ти си и не се предавай,дано можем с нещо да ти помогнем дори само за да споделиш и да ти олекне поне малко   bouquet Късмет и ще стискаме палци да успееш!

Линка , аз не разбрах той има ли намерение да те запознае със семейството си ,доколкото разбирам  не щом плановете са ви да се срещнете в друг град и те са много консервативни .Хубаво би било ако има някого с когото да отидеш ,да не си сама че всичко става, и не бързай за брак ,вижте се първо ,прекарайте известно време заедно ,колкото е всичко сега да ти изглежда прекрасно ,реалните взаимоотношения са съвсем друго нещо.
За брак в България ,незнам дали има шанс да му дадат виза ,една позната миналата година се омъжи за египтянин ,сключиха брака в Кайро,след това 2 пъти не му разрешиха виза макар и женени вече,много е трудно, имаше и чичо много висш военен момчето и той помогна,и след толкова мъки му разрешиха.Сега си живеят тук в София.

Много късмет и на теб и само радостни новини да чуваме   bouquet

За суеверията сега се сетих моята приятелка  Mr. Green мароканката-софиянка все ми казваше че те вярват че една жена докато ражда ,каквото и да си пожелае Господ ще и го даде .

# 115
Рали-не знам Как и за такава Книга....аз не съм женена.Няма и да  се женя...Свободното съжителсто на този етап ми е по-изгодно и въпрос за Сватби в моя случей е нямало-освен една камилска ,ама и тя спомени не ми остави ooooh!...Та за това и книга не мога да препоръчам-сори!

Каква книга??? Ти преди спомена, че си чела форум, където обсъждали, аз не съм искала книга...  newsm78

За Невена и аз се притеснявам, с такива проблеми човек почва да си мисли какво ли не...  Whistling

Момичета, новия хит на 2009 , специално за ВАС!!!   bouquet

Последна редакция: сб, 27 юни 2009, 21:17 от Eye of Ra

# 116
DАААА загрях  ooooh! ooooh! ooooh!извини ме....не съм в добра кондиция тези дни
както се казва-поизчерпи ми се енергията....а и се притеснявам.
Довеча ,като си дойде моя.....той май-май пише там.....и девера.То те ми ги четат тези неща...
на френски е обаче и е за магребинци тук....и адреси на гинеколози имаше-за възстановяван а химен...е такива реални неща от живота!
Ще ти го Пратая на Лични обче....да не даваме инфо излишно..

Благодаря За Клипа на Амар-   bouquet  bouquet   bouquet
Правиш повеч от мноого други ,които се радват на подхвърлени титли
Другия път-медали ще им дам...да им е по-оляма радостта
Браво Рали- чатърче египетко....

# 117

Легенда за лудостта и любовта

Разказва се в тази легенда, че веднъж се събрали на едно място на земята всички чувства и качества на хората. Когато ОТЕГЧЕНИЕТО за трети път се прозяло, ЛУДОСТТА, както винаги достатъчно луда, му предложила: "Искаш ли да играем на криеница?" ИНТРИГАТА надигнала заинтересовано глава и ЛЮБОПИТСТВОТО без да може да се сдържи попитало: "На криеница! И каква е тази игра?" "Това е една игра - му обяснила ЛУДОСТТА - в която aз си затварям очите и започвам да броя от едно до един милион, докато през това време вие се скривате и когато спра да броя, първия от вас, когото намеря ще заеме моето място за да се продължи играта."

ЕНТУСИАЗМЪТ се включил веднага в играта, последван от ЕУФОРИЯТА. РАДОСТТА подскачала така весело, че накрая убедила СЪМНЕНИЕТО, дори и АПАТИЯТА, която никога нищо не я интересувало. Но не всички искали да участват. ИСТИНАТА предпочитала да не се крие. За какво? Като в крайна сметка винаги я разкривали. НАДМЕННОСТТА казала, че това е една много глупава игра (но всъщност я дразнело това, че идеята не била нейна). КОВАРСТВОТО предпочело да не рискува... Едно...две...три... започнала да брои ЛУДОСТТА. Първият, който се скрил бил МЪРЗЕЛЪТ, който както винаги се спрял още зад третия камък от пътя. ВЯРАТА се качила на небето. ЗАВИСТТА се скрила зад сянката на ТРИУМФА, който със свои собствени усилия успял да се добере до върха на най-високото дърво. ЩЕДРОСТТА почти не могла да се скрие, всяко място, което намирала й изглеждало прекрасно за някой от нейните приятели - например едно кристално чисто езеро, та то е идеално за КРАСОТАТА. Короната на едно дърво - перфектно място за СТРАХА. Полетът на една пеперуда - най-доброто скривалище за СЛАДОСТРАСТИЕТО. Поривът на вятъра - прекрасно убежище за СВОБОДАТА. Така че най-накрая ЩЕДРОСТТА се скрила в един слънчев лъч. ЕГОИЗМЪТ за сметка на това си намерил едно много добро местенце още от самото начало, проветриво, удобно... точно като за него. ЛЪЖАТА се скрила на дъното на океаните (но нали си е ЛЪЖА, всъщност била зад дъгата). СТРАСТТА и ЖЕЛАНИЕТО били в центъра на вулканите. ЗАБРАВАТА... (забравих къде се скрила!)... но това не е толкова важно.

Когато ЛУДОСТТА преброила 999 999 ЛЮБОВТА все още не била намерила място, където да се скрие. Всичко било вече заето. Накрая забелязала един розов храст и разнежена решила да се скрие сред неговите цветчета. "Един милион", преброила ЛУДОСТТА и започнала да търси. Първият, който се появил бил МЪРЗЕЛЪТ, само на три крачки от камъка, където била ЛУДОСТТА. След него дочула ВЯРАТА, която си бъбрела с Бог на небето. СТРАСТТА и ЖЕЛАНИЕТО почувствала във вибрациите на вулканите. По невнимание открила ЗАВИСТТА и естествено могла да заключи къде е ТРИУМФЪТ. ЕГОИЗМЪТ нямало защо да го търси, той сам бил излязъл, отчаян от своето скривалище, което се оказало едно гнездо на оси.

От толкова обикаляне ЛУДОСТТА почувствала жажда и, приближавайки се до езерото, открила КРАСОТАТА. Със СЪМНЕНИЕТО се оказало още по-лесно, намерила го седнало върху една скала без да е решило все още къде да се скрие. Така намерила всички: ТАЛАНТА между свежата трева, МЪКАТА в една тъмна пещера, ЛЪЖАТА зад дъгата (или всъщност на дъното на океаните!), намерила включително и ЗАБРАВАТА, която вече била забравила, че играе на криеница. Но само ЛЮБОВТА не се появила от нито едно място. ЛУДОСТТА я търсила зад всяко дърво, под всяко поточе на планетата, на върховете на всички планини и тъкмо когато вече щяла да се предаде, забелязала един розов храст с много розови цветчета. Взела една вила и започнала да раздвижва клоните на храста, но изведнъж чула болезнен вик. Бодлите на розата били наранили очите на ЛЮБОВТА. ЛУДОСТТА не знаела какво да направи: плакала, умолявала, искала извинение, дори обещала да стане неин водач. Оттогава нататък, от първия път, в който се играло на криеница на Земята, ЛЮБОВТА Е СЛЯПА И ЛУДОСТТА ВИНАГИ Я ПРИДРУЖАВА!

Лека Вечер на магребинките
Не мога да се Насладия на музиката  на Амър  bouquet  bouquet  bouquet

# 118
DАААА загрях  ooooh! ooooh! ooooh!извини ме....не съм в добра кондиция тези дни
както се казва-поизчерпи ми се енергията....а и се притеснявам.

Благодаря За Клипа на Амар-   bouquet  bouquet   bouquet
Правиш повеч от мноого други ,които се радват на подхвърлени титли
Другия път-медали ще им дам...да им е по-оляма радостта
Браво Рали- чатърче египетко....

Hug Далке, Дулсинейке съпа,
да не съм те чула повече да казваш такива неща!! Толкова позитивен човек си, не виждам как може да ти се изчерпи енергията. Та именно ти си един от най - лъчезарните хора във форума.

Клипа на Амр не е кой знае какво - използвах видео на Мiami beach... въпросът е, че се сдобих с песента преди да излезе албума (нали сме все хакери  Party ) и я сложих в Ю - тюба да и се радвате и вие, защото е много много хубава.  Hug
Благодаря ти все пак.
   bouquet

Ако кажеш - целия албум ще кача  Mr. Green

Последна редакция: сб, 27 юни 2009, 23:42 от Eye of Ra

# 119
Далка, любовта е най-хубавото чувство на света!!! Simple Smile Когато съм  newsm76, се чувствам ето така  smile3535

Ох, аз си лягам след малко, че пак съм болна нещо.... Лека нощ, мили момичета!

Общи условия

Активация на акаунт