Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 9

• 73 259
  • 605
  •   1
Отговори
# 300
  • София
alkonnn, може би мнението на таткото е добро - Започнете да се грижите за детето като за дете от диагнозата, а пък ще се види. Пожелавам ви скоро да намерите подходящи специалисти. Екипа от Свети Никола е прецизен в диагнодите и щом те са ви поставили диагнозата, значи е сериозен сигнал.  Преди време имаше препоръки за логопед Галина Добролевска от Варна, но можеш да се консултираш и с родителите от Варна

Shadee, ад се сетих, че Центъра за деца от Аутистичният спектър е близо до вас - http://www.autismbulgaria.com, пише, че в петък от 11 до 12 приемат за консултация.
Близо до вас е и клиниката по ДЦП - http://cpcentresof-bg.com/bg/CognitiveBehaviour/, от нея логопед Ирена Крумова е много добър специалист за малки деца, дано да е още там.
Това студио може би също е близо до вас - http://milamamo.dir.bg/. Специалистката прави индивидуални музикални терапии на деца с проблеми под формата на музикални игри и са полезни.
Успех!

# 301
  • София
От няколко дни се каня да ви питам за Звездичките на Валмарк, пише че съдържат аспартам, а знам, че е доста вреден и не съм допускала, че го слагат в продуктите за деца. Проверих и го има и в Марсианците, а тях ги пихме през зимата и не съм допускала, че може да го има. Аз си мислех, че портокаловият вкус е докаран с нещо по-натурално, но не ми хареса и се зачетох в кутията. Вие какво мислите за аспартама? Видях, че помощните вещества не са споменати никъде по рекламните им сайтов.

# 302
  • София
Танче за тази фирма Валмарк съм чувала от джипито и от две аптекарки, че са само реклама и никога няма в техните продукти това, което обещават.Това е най малко купуваната фирма в аптечната мрежа. Полска фирма е.

Аз принципно избягвам да давам на децата си готови продукти с консерванти.В редките случаи, когато им купувам нещо, и то само заради социалния елемент ( да не се чувстват като наказани, че другите деца ядат нещо, пък те не  Whistling) не забелязвам промяна в поведението им.Но и давам паралелно с това и много прочистващи храни, които стимулират пречиствателната станция на организма  Rolling Eyes
Насадила съм си алое преди две години и кусур.Чакам го да стане три годишно и ще си направя домашна рецепта с алое, мед и вино - пратиха ми такава рецепта.Помагала за онкозаболявания.Онкопродуктите мисля, че са много подходящи и за аутистите  Simple Smile.

# 303
  • Анкх-Морпорк
Ей затова не му давам витамини. Ако не е аспартам, ще е някоя друга гадост.  В почти всичко има сорбитол, който според списъка "Е" не е разрешен за детски храни, макар и да не е толкоз ужасен или поне не казват.
В "любимия" на всеки педиатър Панадол има Azorubine (Е122), (Е122 и 123 са сред най-отровните "Е"-та, в много държави са забранени изобщо, по Великден се вдига шум за вредните бои, които съдържат същия азорубин, а стоят само на черупката отгоре, а ето, че същия този в Панадола се дава даже на малки бебета...) Дъщеря ми преди години имаше странно увеличен черен дроб, след настинка и прием на парацетамол, тогава я разсипаха от изследвания, ехография и тн, и не разбраха от какво е, а парацетамолът дава такива странични ефекти, но кой ти гледа, според педиатрите - детето кихне - панадол, растат му зъбки - панадол, сложат му ваксинка - панадол, мрънка от нещо - панадол.
В същото време с панадол и без панадол децата вдигат Т, изпотяват се и им минава, и сега, когато след патилата с голямата на смея и да помисля да дам такава отрова на малкия, виждам, че така болестите минават за 1-2 дни и не се стига до антибиотик, както преди. Тя и каката спря да боледува, откакто спрях парацетамола.

# 304
  • София
Ох, и аз нямах добро мнение за Валмарк, но си викам да не съм такъв тома-неверни, все пак за деца го правят. Да се надяваме, че от 1 опакавка Марсианци не й е станало нищо.
Катина, тази рецепта с алоето е много добра, ние сме я пили. Освен да взема да я направя, защото явно всичко от магазините е кръщавано. Cry

А за капак днес си купувам най-обикновен билков чай в пакетчета, от БГ фирма, викам е това е чисти билки... заглеждам се в нас и плюс билките има калциев лактат и магнезиев оксид, какво е пък това...Имаше и една ампула лавандулово масло, мислех да капна във ваната на детето, но сега се чудя.

# 305
  • Анкх-Морпорк
Едното е калциева сол на млечната киселина (млечната киселина е това, което се образува от млечната захар при ферментацията на млякото, то дава киселия вкус на киселото мляко и на туршите, в които не се слага оцет, а само сол)
Магнезиевият оксид е неорганично съединение, гледам, че го слагат в лекарства и е разрешен от министерството.
Не бой се не е толкоз страшно... но се чудя какво ли търси в билковия чай...
Макар че някои чйове - като Горски кът на биопрограма - определено ми стоят ароматизирани и сигурно имат някой "подобрител".
Органичните "подобрители" и овкусители с дълги и сложни имена обикновено са по-смущаващи от прости неорганични...

# 306
  • София
Абе гледа ли по новините как циганките метат нападалия липов чай по улиците и го продават някъде - после хоп в пакетчето и го пием  Sad.
Зад нашия блок има много вишневи дръвчета - повечето от тях ги е садил баща ми, но не смея да бера от тях, заради близостта до улиците и натрупаното олово в тях  Close.А имам толкова хубава рецепта за студенопресован вишнев сироп  ooooh!.Зимата щях да го пробутам за детско вино  Crossing Arms
А откъде берат билките в пакетчетата чай се чудя.
Набрах си мащерка миналата седмица от гората до нашето високопланинско почти девствено село.Знаете ли как трудно се чисти от боклуци дребната мащерка  Confused.Билките и те не са безобидни, защото ги изкупуват от някъде незнайно с какви примеси  Crazy.
Фанта бъз са пуснали на пазара, и е по атрактивна за децата от домашно направения ми сироп с лично бран от мен бъз от двора на градината ни на същото село  Cry.

# 307
  • Анкх-Морпорк
Сещам се за филма "Аз, Клавдий", в който императорът ядеше само смокини от дървото направо, за да не го отровят, и там успяха да му поръсят отрова... А ние тук и смокини нямаме... Thinking

# 308
  • София
И аз днес се замислих как ли се събират билките и от къде такива количества, да почти сме като Клавдий.
Търсех нещо за успокоение на детето, че вечер много трудно заспива, но все повече започвам да си мисля, че някаква стара рецепта с чисто вино може би ще е по-малко вредна. Нещо като медовина - мед и вино newsm78

# 309
Аз да ви се похваля - обожавам Мелатонина вече  Hug
Чудя се що съм била толкова задръстена да ме е страх да го опитам по-рано...
Детенцето заспива като котенце, спокоен, сам си ляга, спинка без да се буди много спокоен.  Сутрин се буди рано, наспан весел и с усмивка от край до край . Почна и още повече да говори - иска да му разказвам приказки и той да ми ги разказва отбратно. Иска да изрязва, да майстори, прави си разни прокти постоянно....
Едно мога да кажа - спокоен е защото мозъка му се наспива и явно денем е отпочинал и много по-адекватен. Всички го забелязват наоколо, аз го мъкнах даже с мен на работа - стоеше си кротко, заприказвашще се с колегите, закачаше се...
тая вечер закъснях с вечерята и той ми вика - мамо, аз няма да ям, искам да си пия хапчето ид а отида да си легна...явно и той разбира, че с мелатонина с наспива...Почивните дни не му давах - заспиваше пак, но заспиваше след като е лежал няколко часа в леглото кротко. И ми се будеше няколко пъти нощем. И сутрин ставаше уморен...
така че явно си намерихме "лекарството"  Mr. Green
TanyaMG, като казвам спи - имам предвид спи - това не успокоява като валериана например, споро помага да спи. За успокояване вечер може да опиташ чай от мента или валериан на таблетки/има такива за деца над 1 година/. Ако целта ти е обаче не успокоението а самото заспиване - мелатонина работи бомба при нас  bowuu половин час след хапчето сам си ляга и затваря очите и е заспал за секунди/обаче пак трябва да му се пази тишина, това не е приспивателно и ще се сабуди ако го разбуташ/

# 310
  • София
Деси, браво, че спите! И аз мисля, че това е много важно за развитието на децата. Според мен преди да тръгне по терапии детето трябва да се е наспало. Мен голям стес ме гони дали спи добре. Точно да се събужда с усмивка е един от критериите ми /не че винаги така се събужда, но опне от време навреме/. Ами то и при големите е така, като не сме си доспали сме много разсеяни и зле.
Детето ми има проблем със заспиването, може би да се отпусне. Вечер по 30-40 мин се върти, става ляга, започва да вика. А не я слагаме рано чак към 23 часа.  Единствено я оправя едно хубаво каране, рева и така заспива. Знам, че сълзите помагат за освобождаване от стреса, ама не ми харесва така да се приспиваме. Като заспи не се буди.
Днес пробвах чай от мента, маточина и 1 капка валериан. Сега спи, не спала от няколко дни на обяд и й личеше, че има нужда. Деси, валерианата пише, че е за деца над 12 години, питах аптекарката и тя така ми каза, но не мисля, че 1-3 капки ще й навредят, то нали се гледа на колко години е детето, толкова капки.

Намерих и няколко други рецепти за нервни деца:
Чай от маточина, жълт кантарион и валериана
Киетюд - хомеопатичен сироп
Ignatia 15 CH - пак хомеопатично
Нямам им много доверие на хомеопатичните неща, ама ако друго не помага.

# 311
TanyaMG, има валериан на таблетни, на който пише, че е за деца над 1 година. Незнам колко милиграма е.

# 312
  • София
Деси, това е от сайта на Агенцията по лекарствата - http://www.bda.bg/bdias/V.html, класическата валериана /регистрираните форми/ не се препоръчва за деца до 12 години, същото пише и на регистрираните Тинктури от Валериана.

http://www.bda.bg/bdias/14243s.pdf , Дормикинд- изглежда при това хомеопатично е в по-ниски дози и е за деца под 6 години.

# 313
Защо не опиташ с мелатонин - поне това не е противопоказно за деца... На мен ми се струва, че проблема ви е от това, че късно я слагаш да спи. би трябвало часа за лягане да е между 7 и 8 ( в 7 ако планираш да заспи в Sunglasses все пак часовето в които се възстановява мозъка са преди 12 и би трябвало да спи поне 4 часа преди полунощ...
а и няма как иначе да докараш 11 часа нощен сън, освен ако не я оставяш да спи до 10 сутрин  newsm78. Но тогава ще е светло и химиите в мозъка няма да се произвеждат достатъчно часове....  Ако ляга в 11 няма да имате достъчно сън " на тъмно" за да почине, освен това предполагам е преуморена и затова нервничи.

# 314
Момичета ,аз искам да ви питам за един много голям проблем на детето ми.От близо година вече, доста често през деня си сьбува гащите и си бьрка в дупето.Ако не сьм в стаята ще омаже всичко и най вече себеси.Лиже ,яде от акото и доста му харесва даже.Започна да ни следи кьде сме и да бьрка ако разбере че е сам.Доста време стана и смятах че ще му омрьзне ,но не става по страшно .Страх ме е да не си направи някоя беля така или да се инфектира.Някое от вашите деца имало ли е такьв проблем и как се справихте с него.При моето дете нито боя ,нито наказанията вьршат работа .Положението е много сериозно той само за това мисли ,кьде да се скрие и да прави белята.Лошото е, че и навьн започна да го прави и ако за секунда не го гледам веднага е останал гол.

Общи условия

Активация на акаунт