Правили ли са ви хороскоп?

• 699 395
  • 2 845
  •   1
Отговори
# 2 670
Аз навлязох в западната школа с лекота. Но ми е изкл. трудно с ведическата. Оставам с впечатлението, че не ми е дадено да я уча в този момент.

И аз съм започвала със западна астрология и по тропическия Зодиак, с руската школа стартирах навремето. И ми беше абсолютен хаос в главата, безразборно четене и неподредена мисъл, без никаква система и методика. После преминах към астропсихология – немската школа, заминаха още няколко години. Резултатът от гледна точка на събитийна и обстоятелствена познаваемост беше почти нулев, но всички ми се възхищаваха на точния психологически портрет. Така че знам силните и слабите страни на тази школа, не е като да не съм я изучила в дълбочина. Разбирам, че на всеки човек му харесва да го разпознаеш като характер и психологически особености, но практиката е показала, че 99% от заявките са свързани с разглеждане с конкретни, често наболели теми и въпроси, които нямат нищо общо с психологическия портрет на индивида.

Та, после се появи една известна сега астроложка и започна активно да презентира ведическата школа. За мен тогава беше "тъмна Индия", но проявих любопитство. В началото нищо не вдянах и се отказах. Година по-късно дойде такъв момент, просто изведнъж усетих силно желание и булото на неразбирането се вдигна. По онова време се бях запознала с друга жена, практикуваща Джйотиш – българка, която живее и работи като астролог в Германия, та тя ме подбутна. От нея имам много мил подарък за един мой рожден ден – първите ми книги по ведическа астрология. Може и в хороскопа ми тогава да е видяла, че моментът е дошъл, имам готовност. И тогава навлязох с лекота, сякаш цял живот това съм учила. А година по-рано, когато вече проявявах интерес – пълна мъгла и сякаш имах забрана за разбиране. Имам и друга позната, при която също трябваше да мине известно време, за да започне да вдява от ведическа астрология и да стигне до някакво разбиране на принципите, залегнали в тази система. За Джйотиш просто трябва да узрееш, при всеки по различно време идва този момент. При някои въобще не идва, нека не се заблуждаваме. Говорим и за практикуващи астролози, които не са в състояние да разберат и усвоят тази система.

Просто хората са свикнали да се разпознават в "зодии", хаха. И ако му кажеш, че в хороскопа му всичко се измества с около 24 градуса назад, реакцията в повечето случаи е доста неразбираща и остра. Ама как така, вече съм друга зодия!? Обаче астрологията не е само зодии, крайно време е това да се разбере. Може би тогава ще се разбере и разликата между двата Зодиака. Според мен обаче скоро няма да се случи... и може би така трябва. Затова винаги ще ги има двата Зодиака – при едни ще работи единият, при други другият, при някои и двата.

Последна редакция: пт, 30 мар 2018, 11:38 от Sotis

# 2 671
Успокоявам се, като ви чета,че не е до умствена ограниченост и тъпота, щото въпреки голямото ми желание, четенето, взирането в картата и тук таме проблясъците, интуитивно узнавани и после потвърждавани астрологично, всичко ми е мъгла. Психологическата страна не ме вълнува в някаква голяма величина, по-скоро причинно-следствени връзки и възможността да надскочиш заложеното. Вярвам в това.
Естествено за мен, ведическата ме спечели от раз.

# 2 672
Имаше момент, в който и аз не вярвах, че ведическата астрология е нещо, което може да се разбере и научи. Не че сега съм потънала в четене, след 10 години изучаване на Джйотиш. Проверявам малкото научено на практика и се убеждавам, че наистина дава висока резултатност. При все това, че познанията ми не са на ниво гуру или преподавател. То не е и нужно, у нас има доста гурувци с много знания, но не особено впечатляващи практически резултати при прочит на натална карта. Дотук не съм срещнала астролог, който наистина да ме впечатли с прецизен прочит на натал. С теоретични знания, ерудиция и познаване на техники ме впечатляват, но само дотам.

# 2 673
Не съм забелязала такава взаимовръзка. Ретроградието на Меркурий може да бъде добър период за аналитична работа, свързана с някакви изследвания, проучвания. В комуникацията може и да внася лек хаос, но е благодатен период за писмена и мисловна дейност. Е, то на калпав астролог ретроградният Меркурий му пречи, но принципно не играе чак толкова съществена роля. Много шум и истерия се вдига покрай всяко негово ретроградие. За това има кой да допринася – тия, дето списват зарибяващ астрологичен контент в интернет пространството.

Много благодаря, Сотис! Престраших се и си поръчах ректификация при Кожухаров.
При Адриана нямах познаваемост, сега ще разследвам причините с него.

# 2 674
Адриана работи по руската школа, но е посещавала единични семинари по антична астрология. За обща култура. Но си личеше, че трудно я смила.

В момента чопля една предизвикателна ректификация, по ретро Меркурий. И смятам, че периодът е подходящ. Не се отказвам, разследвам като полицейско куче. Даже ако не се вдигаше такава пушилка по време на неговите ретроградия, нямаше да усетя никаква разлика с обичайното състояние.

# 2 675
Някой чувал ли е за Arjun Chakrabory? Индиец е изнася лекции и в България.Занимава се с ведическа астрология.

# 2 676
Някой чувал ли е за Arjun Chakraborty? Индиец е изнася лекции и в България.Занимава се с ведическа астрология.

# 2 677
Някой чувал ли е за Arjun Chakrabory? Индиец е изнася лекции и в България.Занимава се с ведическа астрология.

Да. Но доколкото знам, канят го и идва само от време на време. Имаше семинари в София, после един във Варна – за съвсем начинаещи, уводна лекция. По-нататък може би отново в София ще се организира.

# 2 678
Като астролог чували ли ли сте нещо за него? Бях се свързала с него и ми каза ,че може да ми изготви хороскоп за сумата от 160 лв.

# 2 679
Доколкото разбрах, след семинара си във Варна е провеждал устни консултации и таксата не била висока. Но в София взема повече. Може би това е цена за писмен хороскоп? За устни консултации чух по-ниска цена – вероятно се плаща почасово, какъвто е стандартът в чужбина. Но реално това е цената за писмен анализ и при редица наши астролози. Този Арджун не го знам доколко е добър – нито съм го виждала на живо, нито съм му била клиент. Но някакъв професор бил, така разбрах.

# 2 680
Да професор е и сумата е за писмен хороскоп.

# 2 681
Съвсем нормална сума като за ведически хороскоп, особено ако е пълен прочит. Вижте цените на Гали, за цените на Цв. Борисова да не говорим. Предполагам, че и Хули е в същата категория – като цени, а не като ниво на познания.

# 2 682
Това за разхвърляните знания и несистематичния подход, все едно чета за мен, но за злощастното ми посещение на курса по ведическа астрология. Който е бил с мен там, знае за какво говоря. Иначе не ми беше трудно да разбера и осмисля принципите. Основно достойнствата и йогите са от значение и после как ще ти се отключат по дашите нещата. Сега и сега ги следя и може би, заради това не съм започнала още да чета западната прогностика. Мен обаче на този етап ме вълнуват други неща - защо работеща прогностична система, не е толкова съвършена в психологическата интерпретация? Вероятно просто на личността не се отдава значение, а само на душата. За мен и двете са важни. Магерова има също много добра познаваемост, поне съдейки по коментарите на хората тук във форума и на лични. Тя е от руската школа, може би се получават нещата, но не при всеки. Между другото в момента уча в тази школа и забелязвам, че са заимствали някой неща от индийската. Чувствам се добре, уверена, че вече мога сама да съставям хороскопа, в резултат на което започнах да го виждам някак с други очи. Но изобщо не смятам, че това е края на пътя ми и затова не отричам нито една система, просто забелязвам, че всички са със своите предимства и недостатъци.  За мен психологическата е ценна, само един пример, помага ми да разбера децата си, да променя подхода си към тях и съответно това подобри отношенията и живота ми. И това ако не е плюс. Не съм тръгнала да ставам професионален астролог, за да се вълнувам клиентите от какво имат нужда.

# 2 683
Това за разхвърляните знания и несистематичния подход, все едно чета за мен, но за злощастното ми посещение на курса по ведическа астрология.

При теб е един курс, а аз така циклех през първите десетина години, когато стартирах да уча астрология и минавах през различни школи и системи. И все пак не смятам, че е било пълна загуба на време. Може да се каже, че астропсихологията също ми е била полезна... до един момент, когато нещата отидоха отвъд психологическия портрет и се стигна до предсказателна и юдициарна астрология. Тогава видях, че със задълбочени психологически познания реален казус, в който трябва да се оценят наталните предпоставки в дадена сфера от живота, не мога правилно да разтълкувам.

# 2 684
Напоследък четох, че джеймини била по-добрата система, където накшатрите били важни за прогностиката, но нямам идея в какво се състои самата система.

Общи условия

Активация на акаунт