Бихте ли дарили яйцеклетка?

• 14 072
  • 334
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
Айде почна се -
Цитат
за мен другото са безмислици, много егоизъм, вманиаченост, х-идея...и каквото друго се сетиш....
Моля без подобни квалификации, за нещо което дори не можете да си представите какво е. Да знам имате право на мнение, и право да го изразите. Но моля не наричайте хората които се сблъскват с този проблем вманиачени и егоисти.
Радвайте се на децата си и се благодарете, че не сте усетили какво е.

# 121
Живейте за мига и спрете и помислете за другите ,за които не се сещаме ! Hug Peace

# 122
Аз сьшто бих дарила яйцеклетка защо не това е едно добро дело ще направиш някои бьдещи родители щасливи.Много хора които не могат да имат дица искат да станат родители. Hug Hug Hug

# 123

Като преживяла няколко пункции и една лапароскопия искам само да вметна, че двете процедури нямат нищо общо.
Но и двете не са болезнени, защото се правят с анестезия.

Не съм казала, че са едно и също.
И, да, права си - не съм, и не искам да разбирам какво представляват.

Цитат
По време на стимулации също не съм изпитвала никаква болка, неразположения има при някои жени, но пък чак "ужасни болки"- айде първо се информирайте и после пишете за неща, които не сте преживели. Peace

Извинявай, ти дългогодишна "донорка" ли си?
Защо жените във филма, който гледах бяха именно такива.
И явно са лъгали, че ги боли.
Не знам.
Но не мисля, че има смисъл да убеждаваме другите в обратното - всеки сам преценява какво да прави с живота си, нека си продължим цивилизования диалог, моля.  Peace

П.С. Между другото, тези сравнения с "изхвърлените яйцеклетките в тоалетната" ми звучат някак нелепи и смешни, извинявайте.
Едно е да "изхвърлиш" яйцеклетка, която е още нищо, а съвсем друго е да я дадеш с ясното съзнание, че от нея ще стане детенце.
Не ми казвайте, че няма разлика, моля ви.
  Stop

# 124
  • сред маслини и портокалов цвят
...
Извинявай, ти дългогодишна "донорка" ли си?
Защо жените във филма, който гледах бяха именно такива.
И явно са лъгали, че ги боли.
Не знам.
Но не мисля, че има смисъл да убеждаваме другите в обратното - всеки сам преценява какво да прави с живота си, нека си продължим цивилизования диалог, моля.  Peace
...

Не съм дългогодишна донорка. Имам няколко опита ин витро и съответно няколко стимулации. Донорките минават през същото. Затова съм наясно.

# 125
Не съм дългогодишна донорка. Имам няколко опита ин витро и съответно няколко стимулации. Донорките минават през същото. Затова съм наясно.

Не знам, не съм наясно - просто разказах това, което гледах.
Подлагат ги на много силна стимулация, и пак ти казвам, че това, което ме втрещи беше големината, която достигат яйчниците.  Shocked
Може би все пак има разлика дали е еднократно или е за по- продължителен период от време, не мислиш ли?
  Thinking

# 126
  • Пловдив
Ми няма голяма, да ти кажа. Пак казвам - не всяка яйцеклетка се опложда. Ако се оплоди, не всяка започва да се развива правилно. Ако и това се случи няма гаранция че ще се имплантира, задържи ..... Всъщност шансът да не стане е много по-голям от този да стане.

А какво значи "дългогодишна донорка"? Някоя която го прави постоянно, повече от веднъж? И защо?
И като минала и през двете споменати процедури искам да споделя, че ужасна болка изпитвах при .... кола на триъгълник. Другите две се правят с упойка - боли като при цикъл после. А инжекциите си поставях сама.

# 127
а етичните проблеми не ви ли притесняват?

Какво имаш предвид с това?
http://www.zachatie.org/drz2009/obzor/site/kozovski.ppt

Проф. д-р Иван Козовски - ЦАР "Варна" ООД - "Донорство на яйцеклетки и ембриони и сурогатство - религиозни, медико-социални, етични финансови и правни проблеми"

# 128
Вижте, не ви убеждавам да не го правите.
Така сте си преценили - О.К.
Аз не бих го направила.
В никакъв случай и за нищо на света.
И ето това изречение, което касае донорките в една чужда държава (не знам дали  в България е така, защото ние по принцип сме далече от Света), поне за мен е повече от достатъчно:

Цитат
.......донорите подписват декларация, че се отказват от права над евентуалните бъдещи деца........

# 129
  • Плевен
Донорството на каквото и да било не е приятно изживяване нито физически, нито психически. Ако беше много готино щяха да го правят всички. Изисква се безгранична хуманност и силна воля /изключвам тези които го правят с финансова изгода/. Хората, които искат, го правят въпреки всичко, а тези които не искат си измислят причина. Въпрос на мироглед и вътрешно усещане.

Конкретно по темата, не мога да кажа... Аз и кръв си мислех, че няма да даря никога, беше ме много страх, но като се наложи спешно, отидох без дори да му мисля много, макар, че човека почти не го познавах. Често решението зависи от ситуацията.

# 130
Гласувах с не, но в последствие като четох мненията се замислих. Преди да изляза по майчинство ми се наложи служебно да посетя една видна столична клиника по репрудуктивна медицина и като се сетя колко жени имаше и с какви тъжни лица....  Cry Cry Cry Мисля че бих дарила, но знам ли, би ми се искало после да видя детенцето. Съгласно законодателството донор може да стане жена родила поне едно живо дете и до 35 годишна възраст мисля. Ще се радвам ако пише някоя дарила вече мама

# 131
  • в страната на чудесата
не сме правили опити Simple Smile то си стана....но едно е да пробваш и да стане без проблем,но ако с години пробвам и не става, след първият опит ин-витро, ако изобщо правя такъв - бих осиновила.....

за мен другото са безмислици, много егоизъм, вманиаченост, х-идея...и каквото друго се сетиш.....и не, не бих подложила други хора на риск, само и само да се пробвам още веднъж.....с нещо, което също може да не проработи....

И така не ми отговори - защо сурогатната майка, не е майка на растящото в нея дете, а майката с имплантирана чужда яйцеклетка е майка на детето, което расте в корема й.... ама карай....

Peace
и аз искам да разбера този отговор...

# 132
Никога не съм мислила над този въпрос Thinking и може би сега когато се замисля, да  бих дарила Peace, бих се радвала ако мога с това да направя някои хора щастливи Hug

# 133

И ето това изречение, което касае донорките в една чужда държава (не знам дали  в България е така, защото ние по принцип сме далече от Света), поне за мен е повече от достатъчно:[/b]

Цитат
.......донорите подписват декларация, че се отказват от права над евентуалните бъдещи деца........

Няма нужда да подписват декларация, защото е уредено в закона - произходът се определя от раждането (дори генетичния материал да е на друга жена). Майка е жената, родила детето.

# 134
 Peace Peace PeaceПодкрепям мнението на dan4eto8008. Разбира се, че бих дарила на жена, която отдавна чака дете.

Общи условия

Активация на акаунт