''По-малките бебенца(под 3кг.)се гледат по-трудно''-Вярно ли е?

• 6 243
  • 97
  •   1
Отговори
# 15
Не, не е вярно!

# 16
Не мисля че има общо между килограмите  и гледането.
Ако децата са  здрави се гледат лесно независимо колко килограма са.
Не се притеснявай за глупости предварително.

# 17
Здравейте като било по-мъничко било по-болнаво.

ooooh! ooooh!

Ти знаеш ли че кг нямат НИЩО общо със здравословното състояние....  Crazy

# 18
Много мъдра мисъл.  Stop  
Габи се роди 2710 гр,изписаха я 2480 гр.Нищо по-различно нямаше в гледането на такова бебе,спрямо някое 4кг например.Освен това,че дрешките й бяха големи,но пък ги носи по-дълго време  Wink
За 2 месеца навакса килограмите(само от кърма),след което беше чудно,спокойно,здраво и много пухкаво бебе.Всичко в развитието й е съвсем в норма.Разболя се за пръв път на 1 година,досега е боледувала 2 пъти.
Вече почти на 2 год. в говорно отношение изпреварва всичките си връстници.
Кое му е трудното по-точно?

# 19
Дъщеря ми се роди 2.650кг ...още не е боледувала,а е зимно бебе  Peace

# 20
Моят личен опит близначки в първият ден на деветия месец родени Мадлен 1980 г и Никол 2210
изписаха Мадито 2090 а Никито 2240 здравички вече на три месеца тежат 5300 и 5700
Проблемите хратят се по начесто и ни държаха 13 дни в болницата Между другото на мен две седмици преди да родя ми казаха че тежат съответно по 2340 и 2200 и бях малко разочарована че са по малки. Моя приятилка ражда с мен бебето беше 3650 сега е 7000 за сръвнение
Извода не вярвай на такива твърдения колкото и да тежи важното е да е здравичко малките деца по бързо наддават За гледането мойте са две и не мога да коментирам ама нямам много затруднения
УСПЕШНО РАЖДАНЕ И ЗДРАВИЧКО ДЕТЕНЦЕ Hug

# 21
  • Sf
Голямата се роди 3 кг, малката 2,700 кг. Голямата изкара грип на 1,5 мес. и едва не си замина. Малката не е боледувала изобщо.

# 22
  • София
Дияна се роди 2 670г. Не помня колко я изписаха. Навакса на килограми и ръст. На 7м имаше хремичка. До 2г. не е боледувала. След това правеше отит-и. Но тези отити нямат нищо общо с кг. Проходи на 1,3г. Проговори на 1,7г.
Алекс се роди 2 400г. Кара тежка жълтеница. Свали кг до 2 280г. Води се недоносен 4та степен. Съвсем нормално бебе. Навакса в кг. Не е боледувал. Като сравнявам неговият картон с картона на кака му - той е по-едро бебе. Малко мързеливичък. Каката беше по-буйно бебе. Алекс все още не ходи. Ще видим кога ще проговори.

Мога да кажа, че децата ги гледам... ами като всички други деца, нито по-трудно, нито по-лесно.

# 23
Нищо вярно,двете ми дъщери са родени под 3кг.,здрави и нормално развиващи се деца.
Зимни бебета са и двете,не са боледували,освен леки хреми при никнене на зъбките.Здравето няма нищо общо с килограмите.
Деси се роди 2.500кг - 50см,а Малката Маги - 2.700  48см,нито са били в кувьоз,нито съм била затруднена с гледането и здравето им.
Малките бебета много бързо наддават и настигат връстниците си по кг. още първият месец.

# 24
A каква е причината да се очаква по-малко бебе?

# 25
Здравето няма нищо общо с килограмите.
Малките бебета много бързо наддават и настигат връстниците си по кг. още първият месец.

Напълно подкрепям  Peace

Рая се роди 2700, изписаха ни 2550. Сега на кг даже надминава някой от връсниците си Peace Зимно бебе е, но досега хапчета не е пила  Peace
Така че споко. Радвай се на бременноста си и успешен финал  Hug

# 26
На последната консултация като стана въпрос за раждането лекарката каза-то и без това ще е мъничко не виждам защо да не е нормално,а аз съм склонна да вярвам че ще е малко защото от началото на бременността до сега съм качила 7-8кг.Благодаря на всички,наистина се бях шашнала с тези приказки-колко ще ми е трудно с малко бебе  bouquet

# 27
  • София
няма значение колко кг-ма ти си качила Simple Smile
всъщност за началото на 8 месец 7-8 кг са нормално, не малко.

Имай предвид, че кг-мите ги изчисляват на база наразни дължини на бебето....т.е. ако бебето е по-късичко, според ехографа ще е ипо-слабичко, но в действителност може и да не е.
На мен 2 седмици преди термина ми казаха, как съм щала да родя малко бебе...2600-2800 най-много...роди се 3100, но беше 47 см...т.е. късичък....въпреки, че беше и преносен....

така че...не ги мисли...и наистина....ако детето се роди физически здраво, нямат колямо значение килата....особено ако са  над 2500гр....

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=397783.0;topicseen виж тази тема - за ехо и реалните кгми....

# 28
Качила си съвсем нормални килограми! Имаш още два месеца, през които и ти, и бебето ти ще трупате запаси за след раждането. Храни се здравословно  Hug А при гледането на ехограф и техниката и лекаря могат да сгрешат.

Втория път качих 12кг, малкия се роди 4150гр.

# 29
я стига,какви глупости само...колко бебета се раждат под 3кг.?!?

Общи условия

Активация на акаунт