"Тwilight"/"Здрач"- сагата: тема 20 (за по-напреднали)

• 20 683
  • 445
  •   1
Отговори
# 105
Другия проблем е, 4е тук при нас е в пъти пове4е цялата лудост. ... не може мляко да платиш, без да видиш хубав Роб да те гледа от стенда до касиерката.
...(Роб с коженото яке, Роб с потиника, Роб и Кристен и тн), но не съм ги отворила още, жал ми е Crazy

Аууу, Бенсън, със сълзи се смях на поста ти...Първо си казах- блазе ти, че те гледа "хубав Роб" от навсякъде...после се хилих на "Роб с коженото яке, Роб с потника.." (как ги знаем наизуст фотосесиите, сякаш са картини и ще ходим на изпит за тях), но после ми стана жал за теб... че теб те е жал за него... недей, мила- мисли за манията по него като временно явление (аз се надявам той самия така да го приема)... само да изкара жив до края на другата година, и мисля, че ще послегнат нещата....

# 106
  • Варна
Май трябваше да направят като Властелина, да снимат всичките 4 филма наведнъж и да ги пускат по един на година. Такак поне снимиите щяха да са по-спокойни. Голяма истерия, направо им се чудя..

# 107
Аз пък се издразних във филма как Карлайл трябваше да повтаря на Едуард на няколко пъти да спре да смуче кръвта на Бела, че я убива и т.н. В книгата не беше така, нали сам спря, намери сили и воля да спре. Защо им трябваше да променят точно това?!

Знаеш ли, и аз съм си мислила за това, но по-скоро в насока, че Стефени е дала ръкописа на Среднощно слънце на Роб, както и че е имала последната дума за всичко, което е във филма- и са говорели с Катрин и Роб за разни моменти, липсващи в Здрач, като този, когато Бела е в безсъзнание... и затова се чудя да не би във филма гласа на Карлайл да е гласа в главата на Едуард и да искат да предадат  вътрешната борба на Едуард със себе си и това, което Карлайл го е възпитавал... нямам представа какво Стефени ще опише в края на Среднощно слънце и какво е мислил Едуард, но подозирам, че ще е различно от Здрач, и че зад усмивките, шегите и небрежността/оптимизма и обещанията/уверенията ще има голям вътрешен тормоз... защото например, Стефени пише в страницата си, че като завърши Среднощно слънце, ще ни стане ясно защо Едуард привидно лесно напуска Бела в началото на Новолуние и как не иска на никаква цена да я превърне във вампир... докато по Здрач, когато на бала той се престори, че уж ще я ухапе, а след това я целуна по шията, й каза "Нали не мислеше, че ще се дам толкова лесно?", т.е. изкара го на шега- а явно вътрешно му е било другояче...

# 108
  • пак на Рив Гош
Добър вечер!
Да ви кажа, някъде от около 12-та тема се чудя дали да се обадя като почитател на сагата, с която ме зариби приятелка-форумка, та да стана за смях на дърти години (36 впрочем, в анкетата)  Grinning
Тийм Едуард, за мен, ако обичате  Wink. По простата причина, че ми напомня много за един от любимите ми мъжки литературни образи - мистър Дарси от "Гордост и предразсъдъци"  Heart Eyes
Изчетох всичките книги и, да си призная, "Зазоряване" хич не ми допадна  Peace. Май "Здрач" остава на първо място. А снощи посред нощите дочетох "Среднощното слънце" (дано Стефени Мейер да го довърши някой ден), както и фен-фикшъна и използвам случая да поздравя 4-те момичета за чудесния блог   bouquet.
Нещата, които ме поучудиха малко са основно в последната книга.
Спойлер ЗАЗОРЯВАНЕ Първо, името Ренесме (Бела сигурно е чела нашия подфорум с имената, друго обяснение няма Laughing). Второ, с какъв точно брой хромозоми е Ренесме? В един момент, по време на бременността на Бела, Карлайл обяснява на Джейк, че хората са с 23 комплекта хромозоми, вампирите - с 25, а той (Джейк) е с 24. Добре, ако приемем, че с вампирската отрова поемаме и 2 двойки хромозоми, Едуард би трябвало да предаде на Ренесме 25 плюс 23 от Бела (общо 48, от които 23 двойки човешки и две свободни вампирски). Какво става с допълнителните две хромозоми? Групират се в нова двойка и така Ренесме става с 24 двойки, което потенциално я прави подходяща за импринтиране на Джейк? Или просто количествените натрупвания водят до качествени измемения? newsm78 Май много задълбавам, ама какво да се прави, професионална деформация  Grinning. Третото, за което все пак трябваше да дочакам почти до края, но което ме глождеше още от "Новолуние" - защо наричаха килутите "върколаци", при положение, че са метаморфи? край на спойлера
Използвам случая да попитам тези от вас, които са гледали филма на английски - с какъв акцент говори Едуард - английски или американски? Просто от любопитство, докато си взема ДВД-то (аз гледах филма дублиран на френски и този момент ми се губи).

Докато се натуткам да публикувам - 6 нови отговора  Wink.

Последна редакция: нд, 28 юни 2009, 23:31 от Роца

# 109
  • Сливен
Ето ви много поздрави от стария хакер  Mr. Green Файлът е МР3

Chester See - Tonight I Know

# 110
Само си представих Бенсън в магазина заобиколена от стотици Роб Патисъновци, които я питат: А хляб купи ли?  Joy
Сцената с полянката наистина е много важна  в книгата, а във филам доста я бяха съкратили, но като се подготвиш теоритически всичко ти става по-ясно. Любим такъв момент ми е, когато Бела вижда за първи път Едуард и той се усмихва, аз си викам "сега пък тоз на какво се смее". Ама като прочетох разбрах, че се смее на "съответствието" между мислите и коментарите на Джесика. И така на второ гледане филма стано още по-готин,на трето търсех коя песен къде е и т.н.  А между другото, накрая, когато й казва, че я оставя за 5 мин и вече са я "налазили" вълците, шегата можеш да я разбереш само ако си чел и Новолуние. Трябва си теория, момичета  Wink
Lada9, добре дошла, свежите идеи и мисли са винаги желани тук. На мен също края не ми е любим, дори на Зазоряване ми харесва само първата част, но май се още не го обсъждаме, нали?
Здрачанки лека нощ от мен!На някой пожелавам да сънуват Едаурд, а на други Джейкъб, но да знаят, че имат време да преминат към по-добрата половина Wink
П.С. Роца, и на теб добре дошла,а с тоя научен въпрос направо ме закова.Виж за това не се бях сещала никак...иначе Едуард/Роб си говореше на "чист американски", но в по-странен словоред и думи, които май вече много не ги ползват.

Последна редакция: нд, 28 юни 2009, 23:49 от veselinka

# 111
Добър вечер!
Да ви кажа, някъде от около 12-та тема се чудя дали да се обадя като почитател на сагата..
...
Използвам случая да попитам тези от вас, които са гледали филма на английски - с какъв акцент говори Едуард - английски или американски?

Иии, още едно ново попълнение
Добре дошла  Hug
Почвам с акцента на Роб- американски е, меден, меден...имитира Брандо на младини, знам ли  Wink
За въпросите ти за Зазоряване, не че имам много добри отговори, ама нейсе...
спойлер Зазоряване това с хромозомите си беше някаква чиста измислица май само да кажат, че Ренезме е подходяща за Джейк... но и за другия от своя вид- как му беше името... самата идея на Стефени, че вампирите са животински вид на мен ми е странна- като например, се опитваше да каже чрез Едуард в предишните книги, че и те са продукт на еволюцията или създадени от божествена сила....
Защо върколаците станаха формо-променящи се... ами май защото върколак в стандартната митология било зло и опасно животно, много, много гадно- а нашите добри индианци как да не ги оневини човек... иначе като Едуард плашеше Виктория в Затъмнение, че Сет прилича на животното от Сибир, май говореше за върколак там...край

# 112
А те щото вампирите са с много добра репутация сред обикновеното население /не заразените от ЗДрач- манията/, ама това със СПОЙЛЕР ЗАЗОРЯВАНЕ променящите формата си е като зашито с бели конци КРАЙОХ, лягам си!

# 113
Ето ви много поздрави от стария хакер  Mr. Green Файлът е МР3
Chester See - Tonight I Know

Я едно предложение към хакерите... кой ще се навие да направи клип с песента и текста на английски/български (ще го ре-постна пак тук долу, само да го изровя от предишната тема) и да го качи във vbox7.com, за да радва българските фенове- че ако се пусне в Ютюб може и да го свалят бързо-бързо ( но няма лошо после и там да се пробвате да го качите). Гледам, че във vbox-а има вече една песен на Честър, но на мен ми се иска и тази...

А?  Желаещи??  Hug

П.П. Ето текста отделно на английски и български (но съм пропускала повторенията), а тук е качен целия наедно (английския текст ред по ред, с българския превод непосредствено до него, ред по ред)

“Tonight I Know”

I was scared and unaware of what your touch might do.
I tried to  fight it, couldn’t hide it, I was fallin’ for you.
But I lose control and I don’t know if I can do this.
Cause everytime I’m near you, I always feel so helpless.
I tried to leave but someting brings me closer to you.
I fall in love a little more each day.
And I don’t have the strenght to stay away.
So, tonight I know.
...
I’ve never been so sure about a single thing before.
Tonight…I know.

I’ll be honest, I can’t promise that this love won’t change.
Cause (I) can’t ignore I love you more with every single day.
And you should know that I won’t go- I’m here forever.
As long as time allows us, we’ll always be together.
Cause you’re the one and only love I’ll ever know.
Tonight I know.
...
I’ve never been so sure about a single thing before...
Tonight…I know.
...
...
Yes.Tonight…I’m yours.

“Taзи вечер знам”

Бях уплашен и не знаех какво може да направи допира ти.
Опитах се да се  преборя, не можех да го скрия- влюбвах се в теб.
Но губя контрол и не знам дали мога да се справя.
Защото всеки път, когато съм близо до теб се чувствам толкова безпомощен.
Опитах се да си тръгна, но нещо ме приближава по-близо до теб.
Влюбвам се малко по малко всеки нов ден.
И не съм достатъчно силен, за да стоя настрана.
Така че, тази вечер знам.
....
Никога преди не съм бил толкова сигурен за нещо.
Тази вечер …знам.

Ще бъда откровен- не мога да обещая, че тази любов няма да се промени.
Защото не мога да пренебрегна това, че те обичам повече с всеки изминал ден.
И трябва да знаеш, че няма да си тръгна- тук съм завинаги.
Докато времето ни позволи, винаги ще бъдем заедно.
Защото ти си единствената любов, когато някога ще имам.
Тази вечер знам.
..
 Никога преди не съм бил толкова сигурен за нещо.
Тази вечер …знам.
..
..
Да. Тази вечер….съм твой.

Последна редакция: нд, 28 юни 2009, 23:59 от staro-novo

# 114
  • пак на Рив Гош
Благодаря за топлото посрещане  Hug

Почвам с акцента на Роб- американски е, меден, меден...имитира Брандо на младини, знам ли  Wink
Ох, разчувствах се, Брандо на младини, ммммммм  Crazy.... То щото нали Робърт е момче-англичанче, затова питах (да не говорим, че английският акцент ми е и по-сехи  Wink)
Спойлер ЗАЗОРЯВАНЕ За върколаците - ако не се лъжа, те се трансформират само на пълнолуние и стават върколаци при ухапване. Докато нашите метаморфи се променят когато си искат и се "задействат" спонтанно в присъствието на вампири - един вид за защита на племето. Ама може да са някаккви специални върколаци, с примеси от индианка митология и да се различават от нашите, европейските  Grinning За идеята за вампирите като животински вид съм съгласна с теб - малко ми е странна. Не че разбирам толкова от вампирска митология, но бях останала с впечатлението, че са нещо като паралелен вид, нещо като естествените хищници за човека. Май ще трябва да преговоря митичните същества  Laughing край на спойлера
Бенсън, дано от толкова много Роб-мания при вас, да не се получи пренасищане!
Между другото, тъкмо прочетох няколко фен-фикшъна с рейтинг "М" - малееее  Embarassed

# 115
Между другото, тъкмо прочетох няколко фен-фикшъна с рейтинг "М" - малееее  Embarassed

От препоръчаните днес ли са? И това "малее" в добър или лош смисъл...
Оставете коментар там на страницата, че не съм ги преглеждала всички текстове (особено като видя, че някой е 20- 40 глави, и отлагам...), та ако някои са много неподходящи, ще има корекции в списъка..  Laughing
В американския фоум на Туай мамите има още 6 страници с препоръчани писания, които не съм обработила... а някои заглавия ги гледам препоръчани на много места и имат по хиляди отзиви, но май са доста дръзки... Embarassed и не съм ги слагала, да знаете че има още по-големи "Малее"...  Laughing

# 116
Благодаря момичета за топлото посрещане на новаците! Отплеснах се с други неща. Утре, всъщност вече днес е понеделник, ден  тежък.
Veselinka, ще я видим ние тази "по-добра половина". Може пак да се броим като пилците-наесен, след 20.11.2009г.  Simple Smile

# 117
  • Сливен
Мхм. Нищо не обещавам за клип. Кът ми е времето.
Ако никой не се навие, тогава ще го поема аз.

# 118
  • пак на Рив Гош
От препоръчаните днес ли са? И това "малее" в добър или лош смисъл...
Оставете коментар там на страницата, че не съм ги преглеждала всички текстове (особено като видя, че някой е 20- 40 глави, и отлагам...), та ако някои са много неподходящи, ще има корекции в списъка..  Laughing
В американския фоум на Туай мамите има още 6 страници с препоръчани писания, които не съм обработила... а някои заглавия ги гледам препоръчани на много места и имат по хиляди отзиви, но май са доста дръзки... Embarassed и не съм ги слагала, да знаете че има още по-големи "Малее"...  Laughing
Днес ми върви да те цитирам  Grinning
В добрия, в добрия Simple Smile. Че то на всеки му се иска да знае и дали става нещо (и какво точно) в по-интимен план - мен лично този въпрос ме глождеше още откакто Едуард каза в "Здрач" на Бела, че може и да не е човек, но това не значи, че не е мъж  Wink.  Не се притеснявай, в днешния списък нещата не са чак толкова излезли от контрол. Ама то и на мен са ми широки границите на толерантност  Laughing Ще ида да хвърля едно око на мамите, щом казваш, че препоръчват четива... Да си призная, фен съм на фантастико-фентъзи сагите, но за първи път ми се случва да чета фен-фикшън с Туайлайт  ooooh!, досега винаги предпочитах "официални" продължения и спин-офи.
Лека нощ, отивам да си "преговарям" Хари Потър, че филма ей го на, след 3 седмици идва  Grinning

# 119
Незнам дали сте го виждали този постер , но ми направи голямо впечатление !  Flutter
И за сладки сънища .... малко Роб и Келан . Лека нощ от мен !  Hug

Общи условия

Активация на акаунт